Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רומן, האם ראית את 'הסמויה' (THE WIRE)?

אני ממליץ לך מאוד, מאוד, מאוד, לראות אותה.

(ולא רק לך)

מי שבמקרה ראה, זוכרים את קרקטי? אז לפיד.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

בתור מי שהצביע ללפיד, פעמיים,

בתור שיעורי בית, חזור לתחילת השרשור וקרא את עשרות העמודים בהם ניסיתי להסביר לפרנקוס למה לפיד הוא אידיוט, שלא הייתי בוחר בו גם למועצת תלמידים בכיתה ו'.

ממה יש להתאכזב? הרי מדובר בבן אדם עם אפס קבלות, אפס אינטגריטי, אפס הישגים של ממש וגם.. לא חכם במיוחד. אדם שהוא עצלן מדי כדי אפילו לעבור על הפוסטים של עצמו, או לבקש ממישהו שיעשה זאת, ולכן גם נתפס מפרסם בכל פעם מחדש הגיגים כמו "דון קיחוטה רוכב על דולסיניה" ועוד פנינים. בניסיון לסדר ג'ובים למקורבים, לעומת זאת, הוא דווקא לא רע. חפש על אורי שני וכל הניסיונות של לפיד לתפור לו איזה תפיק ציבורי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

קראתי את הדעה שלך גם אז, לא מסכים איתה וגם לא מסכים עם חלק מהדברים שאתה רושם עכשיו.

גם ברטרוספקטיב, אין לי חרטה - היות ואין מפלגה אחרת שהייתי יכול לתמוך בה, גם פירטתי על כך בעבר.

כאמור אם יש מחר בחירות, כרגע אני לא רואה אופציה אחרת חוץ מ'יש עתיד' ותפילות שהם יקבלו מספיק כוח ויעשו בו שימוש נבון, אני אומר 'תפילות' היות ואני לא רוצה מצב בו זה אשכרה קורה.

או פתק לבן וכו', שזה משהו שאני לא מעוניין לבצע.

מרצ, מלבד הפן המדיני, לא מדברים אלי ביותר מדי מישורים (יותר מדי סוציאליסטים, אפס מיליטנטיות גם כשצריך כזו). הליכוד והעבודה הנוכחיים לא רלוונטיים בעליל, הבית היהודי משיחי ודתי, כחלון יותר גרוע מלפיד בכל אספקט כמעט ועד הבחירות הבאות אולי יספיק להתמזג לליכוד באופן רשמי. רבאק, איזה ייאוש.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אבל מה זה שימוש נבון בכח, אם לפיד סותר את עצמו פעמיים ביום בממוצע ביחס לכל דבר אפשרי, מלבד אספקט אחד בדיוק בחיים - גיוס חרדים לצבא?

איך לא מפריע לך שהמנהיג היחיד והבלעדי שיכול להיות למפלגה הזו (וזה כתוןב בתקנון שלה, כן?) נתפס פעם אחר פעם אחר פעם כשהוא לא יודע על מה הוא מדבר?

איך זה יותר טוב מפתק לבן?

זו הצבעת ייאוש בעייני, כי הוא נתפס, משום מה, על ידי הרבה אנשים כמרכז המחבק והדרך הבטוחה לא לראותך בעצמך ימין או שמאל קיצוניים. אבל הוא גרוע בכמה רמות מכל אחד מהם. שם ושם לפחות יש אידיאולוגיה. מה יש אצלו, חוץ משנאה לחרדים שירש מאבא, וגרסה קלילה לתסמונת בני עשירים?

אתה באמת לא חושב שהוא אחד האנשים היותר מטומטמים שמסתובבים במסדרונות הכנסת?

פורסם
מלבד אספקט אחד בדיוק בחיים - גיוס חרדים לצבא?

זה קצת אוף-טופיק, אבל לדעתי האישית לא באמת חייבים גיוס חרדים לצבא. לא בטוח שחוץ מסיפוק רגשות נקם יש תועלת בצד הגיוס, וההתאמות הנדרשות יקרות, סבוכות ומטומטמות. עדיף לבנות מודל שירות לאומי יעיל, לפרק הזמן של הצבא ובאותם תנאים פיננסיים. זה שהם לא רוצים גם את זה זאת שאלה אחרת...

איך זה יותר טוב מפתק לבן?

כל דבר יותר טוב מפתק לבן, כעיקרון.

זו הצבעת ייאוש בעייני

בבחירות האלה גם עבודה (מחנה ציוני?) הייתה הצבעת ייאוש ועדיין גרפה מספר רב של מנדטים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זה קצת אוף-טופיק, אבל לדעתי האישית לא באמת חייבים גיוס חרדים לצבא. לא בטוח שחוץ מסיפוק רגשות נקם יש תועלת בצד הגיוס, וההתאמות הנדרשות יקרות, סבוכות ומטומטמות. עדיף לבנות מודל שירות לאומי יעיל, לפרק הזמן של הצבא ובאותם תנאים פיננסיים. זה שהם לא רוצים גם את זה זאת שאלה אחרת...

מסכים ב100%

אין תועלת בגיוס שלהם.

שירות לאומי יביא לתוצאות יותר חיוביות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא רק חרדים, בגדול אין טעם לגייס את כולם וכבר כיום בצבא יש לא מעט חיילים בכאילו שבלעדיהם המערכת היתה יעילה יותר.

לדעתי, חוק גיוס חובה עדיין קיים בעיקר כדי ליצור גיבוש ואיחוד (לדעתי ללא הצלחה) ולא כי באמת צריך את כולם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לפיד לא קידם חוק גיוס לכל החרדים, התוכנית שלו היתה לבנות מערך שירות לאומי עבורם, היא גם כללה פטור זמני עד שזה ייבנה בשביל למוסס את 'חוק טל' שהיה הרסני בכל מובן אפשרי הן למשק והן להשתלבות שלהם בחברה באופן כללי. משום מה עשו לזה ספין בתקשורת, וכך קרה גם שביקרו אותו על זה שהוא נותן יחד חופשית לחרדים לזרוק זין על כולם (מה אתה נותן פטור גורף מה זההההה???), וגם על זה שהוא מקדם חוקים דרקוניים שנוגדים את השילוב המוצלח של החרדים בצבא. נו באמת, הדיסוננס כאן פשוט אבסורדי, כמעט כמו ביבי שאמר שהוא לא יכול להעביר את מעמ 0 כי הוא חוק לא אחראי כלכלית (דיסקליימר: אכן חרא חוק), ואז יצא לבחירות מוקדמות יקרות ונתן שוחד קואליציוני לחרדים בסכומים הרבה הרבה ה-ר-ב-ה יותר גדולים.

יבגני, אם אתה באמת מאמין שלפיד הוא אחד האנשים הכי מטומטמים בכנסת, זו שמכילה את מירי רגב, אורן חזן, המכלוף ההוא שנראה כמו חגי פליסיאן ועוד רבים וטובים (מתנצל שהרשימה הנ"ל היא מהליכוד בלבד, אני בטוח שיש עוד הרבה כוכבים במפלגות נוספות) - אז... שיהיה לך בכיף עם זה. אני לא מסכים.

זה שזו הצבעת ייאוש בעיניך - שיבושם לך. אני הסברתי כאן בעבר, וגם בהודעה הקודמת, מדוע יש קורלציה בין דברים שהוא מייצג ובין הדעות שלי. זה שמבחינתך אין לו דעות, או שהדעות טיפשיות, או וואטאבר - זה הניתוח הסובייקטיבי שלך. בכל אופן, כל הצבעה מבחינתי תהיה הצבעת ייאוש כי כאמור אני מצביע למי שאני הכי פחות שונא, ולא הכי אוהב, וזה ייאוש BY DEFINITION. אם אני מצביע למחנ"צ עם הבובספוג הזה שעומד בראשה יחד עם ח"כים שחושבים שוועדי עובדים זה ליגת על זה לא ייאוש? ואם אני מצביע למפלגת השלטון שמכילה אושייות כמו שהזכרתי קודם ומנהיג-עליון שתכנן לרוץ מול פתק לבן ולא לספור את כמות הפתקים הלבנים, לא ייאוש? אפשר להמשיך עם זה.

לפיד, על סך מגרעותיו, ויש לו מלאאאא כאלו, עדיין נראה לי כמו האופציה הכי פחות גרועה מבין המון אופציות מחורבנות. אבל כאמור אני לא בטוח בכך ולא יכול לחתום שמחר הייתי מצביע לו שוב בקלפי.

אבל לומר שאין לו כלום, שכל המפלגה שלו פח, שהוא כסיל גמור וכו'... נו, רטוריקה אינפנטילית.

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

^^ מסכים, לכן גם אני "תמים" בליית ברירה והצבעתי ליאיר.

הלואי והכל היה שחור לבן ברור, כמו שיבגני מתאר.

כדי לשרוד, אנו לפעמים משחררים אחיזה קלות..ועולים על אבני ההרעדה בצד המסלול.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

^ יבגני מעולם לא אמר שהכל שחור ולבן. יבגני רק מפציר באנשים להצביע למפלגות אמיתיות עם אג'נדה אמיתית, ולא למרכז "מחבק" שמאחוריו אין דבר.

זה שמבחינתך אין לו דעות, או שהדעות טיפשיות, או וואטאבר - זה הניתוח הסובייקטיבי שלך.

זה לא. הוא הודה בזה בעצמו כשאמר ש-"

פעם היו לי כל כך הרבה דעות לפני שלמדתי את העובדות".

ואכן, הוא לעולם לא מכיר את החומר וגם מזגזג. יש מיליון ואחד מקרים בהם הוא סתר את עצמו בהפרש של כמה שעות, או ימים, כמו

כאן, וגם כאן.

יבגני, אם אתה באמת מאמין שלפיד הוא אחד האנשים הכי מטומטמים בכנסת אז... שיהיה לך בכיף עם זה.

מירי רגב היא תאל בצהל, שזה לא טריוויאלי בטח לא לאישה, ובעלת תואר שני. ליאיר אין תעודת בגרות. אני לא אתיש אותך בויכוח אינסופי על זה, כמו שכבר עשיתי לפרנקוס בעבר. כן מפציר בך לחשוב קצת עם עצמך על מעידה העובדה שאין לו שום השכלה פורמלית, בצרוף הציטוט שלו למעלה על דיעות ועובדות.

ולא, זה לא כמו ביל גייטס.

אגב, מסכים לגבי גיוס חרדים.

פורסם (נערך)

לא צריך לבצע השוואות, כל אדם כבודו במקומו מונח..

ושוב אתה מבצע את הטעות השמאלית התורנית, כל אדם במדינה דמוקרטית שווה לאחר

ללא בדיקת השכלה צבע או מין, וזכאי להיבחר בבחירות חופשיות.

עצם הניסיון להלעיג ומכך ההתנשאות לבטל אחרים, בדרך זו או אחרת - מראה על הפוסל.

ואמרו חכמינו,, הפוסל במומו פוסל,, התאכזבתי.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כמו שאומרים על חמור בטכניון, כך גם הצבא - תישאר שם מספיק זמן ותעשה מספיק רעש, גם אתה תהיה תא"ל. זה בטח לא מראה שום וכלום על איכויות. גם התואר השני לא, כשהראשון הוא בחינוך בלתי פורמלי מאיזו מכללה, והשני הוא מנהל עסקים ממכללה אחרת.

לא חסרות דוגמאות של מצליחנים ואנשים חכמים באופן כללי שלא סיימו תיכון.

לא שאני טוען שלפיד הוא גאון הדור, אבל הטיעון על ההשכלה לקוי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

אתה נותן לי דרגה בצה"ל בתור אסמכתא לחוכמה?

ותואר שני, שכנראה (ואני מניח כאן הנחות, ייתכן ואני טועה) שהתבצע בזמן השירות הצבאי ולכן כנראה בגדר תואר כסת"ח, בתור אסמכתא..?

אתה היית בצבא אחר ממני? באקדמיה שונה אני יודע שכן.

זה שאתה נתפס לאימרה 'אין לו תעודת בגרות' רק מעידה על טיב הניתוח שלך, שנראה לי יותר כמו ניתוח טמקאי. מעניין לי את השיערות במלאולאו תעודת הבגרות של הבנאדם (אם כבר, תגיד אין לו תואר ראשון, עם זה אני אזרום איתך חלקית), מי ישמע איזו אינדיקציה נהדרת זו.

יצא לי להיות בחוגים בהם הוא נכח, ואני התרשמתי שהמוטיבציה שלו היא מונחית אידיאולוגיה ולא מונחית כסף/הטבות. זה כבר מקנה לו המון נקודות זכות ב'ספר' שלי, היות והשחיתות השלטונית היא אחת הנקודות הכי משמעותיות מבחינתי.

גם הטיפול שלו בנושא החרדים היה לא מתלהם ויחסית רציונלי, לעומת טיפול סטייל 'כולם לכלא' או 'כולם לגולני' שאין לו אחיזה במציאות. ושוב, הנושא הזה נמצא גבוה מבחינת 'הנושאים ברי-טיפול' אצלי בספר כך שאני הייתי מרוצה מהפעילות של יש עתיד בקדנציה שלהם בכנסת.

העובדה שהדרישות שלהם בהסכמים הקואליציוניים היו אפסיות, גם מהווה נק' זכות שמתיישרת עם דברים בהם אני מאמין.

בכל אופן תודה שאתה מעודד אותי לחשוב עצמאית, מדיונים רבים שהיו לנו בעבר חשבתי שאולי הרווחתי את הקרדיט הזה, אולי זה לא קרה, oh well.

אני בהזדמנות זו אעודד אותך לדבוק בביקורת מונחית נתונים (נניח, החלק הראשון של ההודעה שלך עם הסתירות) ופחות מונחית כותרות בטמקא (ליאיר אין תעודת בגרות, boo fuckin hoo, למירי יש ואחרי ששמעתי מס' רב של ראיונות איתה אני חושב שיש לה אינטיליגנציה של מערוך).

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

עצם הניסיון להלעיג ומכך ההתנשאות לבטל אחרים, בדרך זו או אחרת - מראה על הפוסל.

מה זה קשור לכבוד? לבן אדם אין קבלות בשום תחום. על סמך מה אתה חושב שהוא מסוגל להתמודד עם בעיות מורכבות יותר מאיזה ג'יפ לקנות? אני בספק אם אפילו אבא שלו היה תומך בו היום, לו היה בחיים.

זה שאתה נתפס לאימרה 'אין לו תעודת בגרות' רק מעידה על טיב הניתוח שלך

השכלה פורמלית לא מעידה על חכמה בהכרח. היא מעידה שהאדם שמולך הוא לכל הפחות לא עצלן.

וכשמדובר באדם שאפילו לא טורח לעשות מעבר בסיסי על טורים שמפרסם בפייסבוק - המעשים מדברים בעד עצמם.

תוסיף לזה את האופן בו הוא מנהל את המפלגה, ותקבל אדם מאוד קטן, שמעבר לזה שהוא עצלן, כנראה גם מתקשה להתמודד עם ביקורת אמיתית כלשהי (שוב, משהו שצץ בלימודים אקדמיים, שמשום מה הוא לא הזדקק להם).

צא לי להיות בחוגים בהם הוא נכח, ואני התרשמתי שהמוטיבציה שלו היא מונחית אידיאולוגיה ולא מונחית כסף/הטבות

ם אם המוטיבציה שלו מונחית אידיאולוגיה - ואני בספק - הוא לא מבין בכלכלה, הוא לא מבין בבטחון, או "סתם" בהתמודדות והבנה של תהליכים מורכבים. איך אתה בתור בן אדם חכם יכול ללכת אחרי מישהו שלחלוטין מנחש כל הזמן לא רק מה הפתרון, אלא אפילו איפה הבעיה?! ומאיפה יכולה להיות לו אידיאולוגיה, אם הוא טועה אפילו בנתונים הכי בסיסיים שהוא מדבר עליהם? ועל מה זה מעיד, אם לא עצלנות ויוהרה?

לא שאני טוען שלפיד הוא גאון הדור, אבל הטיעון על ההשכלה לקוי.

הטעון לא לקוי, כי הוא מעיד על הבן אדם. הזכרתי את גייטס בכוונה. לפיד הוא לא גייטס.

אגב, זה ממש לא נכון שכל אחד יכול להתקדם לדרגת תא"ל. רוב מכריי, גם כאלו שרצו, לא הצליחו להגיע אפילו לדרת סא"ל.

פורסם

אין לי מה לדון איתך בנוגע לכישוריו של לפיד, אני לא הסנגור שלו - רבאק אני זה שהתחיל את האיטרציה הנוכחית של הביקורת נגדו בשרשור הזה(!) הסברתי כבר את השיקולים מאחורי הבחירות שלי אתה מוזמן לסתור אותם ואז אולי אני אהיה מסוגל לנהל איתך דיון - כרגע אתה בעיקר נכנס בלפיד אישית בשימוש בכל מיני טיעונים עם משקל יותר/פחות רלוונטי ("לא מבין בהתמודדות והבנה של תהליכים מורכבים", אבל יש עתיד הציגו מס' תוכניות איתן הסכמתי ברמה זו או אחרת, אז אולי גם אני לא יודע להתמודד ולהבין תהליכים לפי מדד יבגני?).

בנוגע ליכולת להתקדם בדרגות צה"ל: לדעתי דווקא העובדה שמירי רגב הגיעה לתא"ל מעידה יותר על המערכת, מאשר המערכת עליה. ההתנהלות הכוחנית, הדורסנית, ענייני פרוטקציות ושות' - אלו לדעתי התכונות החשובות בשביל להתקדם בסולם הדרגות של צהל (והליכוד/עבודה), וזו הסיבה שהשימוש שלך בדרגה שלה בתור אינדיקציה לאיטיליגנציה הוא... מביך, לדעתי.

מעדיף מישהו שהשכיל להבין שהמערכת הזו מסואבת והשתחרר בתור סמ"ר, על אחת כמוה שהגיע לטופ עם נפנופי דגל חיוך צבוע והמון המון טמטום. אני זוכר איך בעודי בשירות הסדיר ראיתי אותה מדובררת את המלחמה, ואיך כולנו ישבנו בבסיס ותהינו לעצמנו מי הדגנרט שנתן לדבר הזה לייצג את צה"ל מול כל המדינה.

• תוכן חדש...