Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הברנש בפיאט אונו קנה אותי.

אבל ברצינות, מתפתח פה המון זועם של מטומטמים שרק מחכים למחבל הבא להוציא עליו את כל הקשיים שהשלטון מערים עליהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אני הפסקתי לקרוא בשלב של פיאט אונו.

לא היה תאורת גחון בשנת 95, בטח שלא במחיר נגיש לכל בעל פיאט אונו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בשנות ה90 זה היה להיט. קראו לזה ניאונים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מעניין, אני אראה את זה בסופש.

ד"א, עוד משהו "קטן" שרציתי לכתוב כאן ושכחתי ממנו:

בין מי שמסומנים כאויבי הציבור והציונות כבר שנים רבות נמאים גם שופטי בגצ. העובדה שאחד מהם, לדוגמא, הכשיר את מפעל את ההתנחלויות וקבע שאין כיבוש, לא מעניינת איש, כמובן. וכך גם בשבועות האחרונים סימן הח"כ יוגב את השופט פוגלמן כמי ששייך למחנה האויב, לאחר שזה עיכב הריסה של בתים של משפחות של מחבלים.

עכשיו מסתבר שבחלק גדול מהמקרים המדינה עצמה לא ממש ממהרת להרוס את הבתים לאחר שמתקבל האישור מבגצ.

עוד מסתבר שלטרור יהודי דווקא כן צריך להכנע.

מעניין מה החכ יוגב חושב על זה. אם כי אני יכול לנחש.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בתור אחד שהופיע בפני כב' השופט פוגלמן פעמים רבות עוד משבתו במחוזי תל אביב, הוא אחד השופטים היותר טובים שיש לנו כעת, בעליון ובכלל. ההתנפלות על השופטים מוצדקת לעתים, הם רחוקים משלמות מרחק רב ועצום, אך לרוב מקורה בעליהום תקשורתי ובהוצאת דברים מהקשרם. הממשלות בישראל, שמאל וימין, פועלות בשרירות מרתיחה פעמים רבות ולולא בג"ץ חזק חיינו היו רעים וקשים הרבה יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בוא רק נגיד שהביקורת של התקשורת והביקורת מוזנת התקשורת על העליון לרוב מחטיאה את המטרה ומתייחסת להחלטות שאין לשופט ברירה אחרת אלא לקבלן, כמו עניין צו המניעה הזמני של פוגלמן. בעיות בית המשפט הן אחרות ולרוב לא גלויות למי שאינו חי את העולם הזה. הן קשות וחמורות, אבל לא עליהן יוצא קצפו של העם.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
מעניין, אני אראה את זה בסופש.

ראיתי. מעניין מה אתה תסיק מזה. נשגב מבינתי הפער בין 50 הדקות של התכנית למשפט הסיכום של רביב דרוקר שתי דקות או משהו כזה לסוף, אבל מהראיונות אני לפחות יצאתי עם חיזוק לעמדותיי.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ראיתי (את הפרק הראשון, לא מצאתי את השני). קודם כל חייב להגיד שזה מצמרר ומדכא לראות כמה החיים שלנו ב-15 שנים האחרונות הושפעו ממה שקרה או לא קרה אז.

יש הרבה דברים שנאמרים שם בסוף, שקשה לי לדעת אם אנשים באמת אמרו אותם בזמן אמת, או שאלו השלמות מאוחרות, שמציגות אותם כחכמים יותר ממה שהם. למשל, שלמה בן עמי דיבר על העלמות שמאל ישראלי במקרה של כישלון הפסגה, וחיים רמון מוצג כמי שטוען שהצהרתו של ברק ש"אין פרטנר" תביא לאינטיפאדה.

יש גם כמה קטעים מאוד עצובים, שבהם אתה מבין עד כמה הסיכוי להסדר כאן תלוי בקריזות וגחמות של אנשים שחלקם, כמו ערפאת, כנראה לא ממש בריאים בנפשם.

לגבי הסקות - אתה למעשה הולך עם מה שאומרים אלדד יניב ואחד מהדיפלומטים האמריקאים בסוף - אם ערפאת לא הסכים להצעה של ברק, אזי אין פרטנר?

אני חושב שהן האובססיה היהודית והן זו הערבית בנושא הר הבית היא מפגרת. מן הסתם, אין בי הרבה הבנה למי שלא מסוגל לסיים סכסוך בגלל שליטה בהר. עם זאת, גם הפערים בתחומים אחרים היו גדולים מדי. אני לא חושב שאני יכול להגיד ש"אין פרטנר" כי אהוד ברק או ישראלים אחרים חושבים שלהשאיר, לדוגמא, 9% מהשטח בשליטה ישראלית זה לגיטימי, והערבים לא חושבים כך. זו המהות של המו"מ, בסופו של דבר.

פורסם

אני חושב שאין פרטנר בגלל רוח המו"מ. בסופו של דבר, אם להתייחס לראיונות (עם הפלסטינאים בעיקר, אם-כי בן-עמי היה מרתק), הייתה שם מעט מאד נכונות לתזוזה. מהות המו"מ היא מפגש רצונות וויתורים. מהצד השני כמעט ולא היה לא את זה ולא את זה. מכאן המסקנה שלי שאין פרטנר, בתור אחד שניהל מו"מ או שניים בחייו, גם אם בקנ"מ זעיר לאין שעור.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

זה נכון שלא הייתה תזוזה. אבל אני חושב שצריך להתייחס למה שהם אמרו די בהתחלה: בדיוק כמו שלברק היה כנראה כמעט בלתי אפשרי למכור בישראל הסכם שכולל את חלוקת ירושלים, כך גם בצד השני, הם מגיעים מנקודה שבה מאוד קשה להם למכור מה שנתפס כויתורים בעייני הציבור שלהם.

לא יודע, מניח שכל אחד מפרש את הסרטון הזה בהתאם להשקפת עולמו.

בכל מקרה, היום כנראה שהמצב הוא יותר גרוע. לא חושב שלאבו מאזן יש את הלגיטימציה או המעמד שהיו לערפאת, בטח בהתחשב בזה שהחמאס השתלט על עזה כבר לפני שנים. מניח שהדרך היחידה שבה יגיעו כאן להסדר אי פעם, זה ע"י כפיה מבחוץ. מקווה שלא נגיע למצב הזה, אם כי אני לא יודע מה יותר גרוע - זה, או מדינה דו לאומית.

פורסם

ההבדל הוא שברק כן ניסה וכן הציע, ואתה משום-מה מוצא לנוח להתעלם מכך. בסופו של דבר כמות הויתורים הייתה מאד לא פרופורציונאלית (ועדיין נדחתה!) ובשל כך אין פרטנר. ערפאת רצה שגם יתנו לו הכל וגם ימצצו לו על הדרך ואתה, בגדול, בא בטענות למה לא עשו את זה באמת.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

חלילה מתעלם. התוכניות הזו גם גרמה לי לראות את ברק באור קצת שונה.

אבל זה רק חלק מהעניין. מבחינתך ומבחינת רוב הישראלים כנראה, מה שברק הציע זה לא פרופורציונאלי.

מבחינת הצד השני, זה רחוק ממה שהם מצפים לו.

תזכור שהועידה החלה מזה שהפלסטינאים אמרו שהם מוכנים לוותר על 4% מהשטח לכל היותר. וזה בדיוק מה שהם (וגם אלדד יניב וחיים רמון ועוד כמה) אומרים במהלך התוכנית: יש ציפיה גם בצד שלנו וגם אצל האמריקאי שאם אנחנו מציעים משהו שנתפס אצלנו כפשרה מרחיקה לכת, אז ערבים בהכרח יקבלו את זה, ואם לא - אז הם לא פרטנר. אתה בוחר להסתכל עליהם כסרבנים, ואתה בוחר לא לראות שאחרי 60 שנה של בניית מיתוסים על מיטוט הציונות ושחרור כל פלסטין, בכלל לבוא ולהגיד "חבר'ה, המקסימום שנקבל זה מדינה בגבולות 67 עם נוכחות זרה, חילופי שטחים ופשרה במזרח ירושלים", זה מרחיק לכת מהצד שלהם, לא פחות ממה שהצעתו של ברק מרחיקת לכת מהצד שלנו.

ברור שגם בעייני זה היה פספוס מטורף שלהם, אבל זה לא מעיד על העדר כוונה או רצון להגיע לסיום הסכסוך, אלא פשוט על פערים בין הצד שלנו לצד שלהם לגבי ההסכם העתידי.

ואני לא בא בטענות לאף אחד. אני מניח שמאוד קשה לשבת עם מישהו כמו ערפאת ולנסות לנהל איתו מו"מ על כל דבר. אבל שים לב גם לדברים שאמרו אנשים כמו בן עמי וחסון בתוכנית.

• תוכן חדש...