Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לנו פוקוס 2012 אם כ27000 ק"מ מליסינג. הרכב כבר פעמיים התריע על חוסר בנוזל בלמים (brack fluid low - servic now) בשתי הפעמים הרכב הועבר מיידית לחברה לטיפול בתקלה. התקלה הופיע פעמיים כאמור בהפרש של כשבועיים

מנהג הגרר הבנתי שזו בעייה ידועה בדגמים החדשים של הפוקוס - האם משהו יכול לשפוך קצת אור על התקלה?

פורסם

לא נשמע הגיוני בכלל - אם הייתה בעיה ידוע בבלמים מזמן כבר היה RECALL עולמי.

הנוזל במערכת סגורה - אומנם עם הזמן המפלס יורד מעט עקב השחיקה בצלחות וברפידות, אך עדיין לא משהו משמעותי (מה גם, שלאחר החלפת רפידות המפלס שוב עולה).

אם יש התראה - זה אומר שזה כבר הגיע למינימום - דבר שהוא לא תקין (ויתכן אפילו מסוכן)

יש לבדוק מהיכן הנזילה.

פורסם

maxizem, אם מה שאתה אומר נכון ומבוסס אז מדובר בצעד RECALL מתבקש מדרגה ראשונה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
נא לא לדבר שטויות,כמעט כל פוקוס יש לה את התקלה הנ"ל עד אשר מחליפים פקק של נוזל בלמים!

על סמך מה?

ביצעת סקר?

כבעל 2 פוקוסים - מי שמדבר שטויות זה לא אני...

פורסם

כעובד של בעל 130 פוקוסים אני אומר לך שזה כן נכון.

וכאן נגמר הדיון מבחינתי, רוצה לעשות צעד חכם? תבקש להחליף את הפקק של מיכל נוזל הבלמים והבעיה תפתר.

רוצה ליסוע למוסך ואז יוסיפו לך נוזל בלמים ויספרו לך סיפור על התאדות ושאר בולשיט - תתכבד נא,רק אל תגרור אתך עוד בעלי פוקוס לציפיות שווא שהבעיה תפתר ללא החלפת הפקק הנ"ל.

מערכת הבלמים הינה מערכת סגורה .

פורסם

אתה שאמת חושב שאם היתה בעיה כזו לא היה RECALL ?

אף חברה (פרט למיצובישי לפני המון שנים) לא תנסה להסתיר בעיה כזו - אתה לא חושב ?

הם לא ימתינו שמישהו ימות באיזו תאונה כדי לשלם פיצויים מאוחר יוצר (במיוחד אם יוכיחו שהבעיה ידועה).

בתור אחד ש-"חולה" פורד, ונמצא במספר פורומים של מועדוני פורד בחו"ל (במיוחד בבריטניה)

מעולם לא שמעתי על בעיה כזו.

אני מאמין שזה רכבי ליסינג, נכון ?

ומן הסתם אתם לא מטפלים במוסך מורשה, נכון ?

מכאן תסיק את המסקנות לבד.

פורסם

1. מדובר באמת ברכב ליסינג (כתבתי בראש השרשור)

אבל מדובר ברכב בן שנה בערך, אם 27000 ק"מ. ללא קשר לאיכות הטיפול לא צריכות להתעורר בעיות במערכת הבלמים בשלב הזה. אפילו רפידות עדיין לא צריך להחליף וכבר יש איבוד נוזל בלמים?

2. נזילה חמורה, ואני מניח שאם התקלה הופיע בפעם השנייה אחרי שבועיים זו נזילה די חמור עבור נוזל בלמים, צריכה להשאיר עקבות באזשהו מקום במערכת. הרכב היה בבדיקות יומיים ולא מצאו תקלה.

3. גם אם אין recall עדיין יותר מידי מקומות מכירים את התקלה כתקלה אופיינית לרכב

פורסם

ariel_nir

התגובה שלי מופנית ל-maxizem

נזילה חמורה, ואני מניח שאם התקלה הופיע בפעם השנייה אחרי שבועיים זו נזילה די חמור עבור נוזל בלמים, צריכה להשאיר עקבות באזשהו מקום במערכת. הרכב היה בבדיקות יומיים ולא מצאו תקלה.

הם לא מוצאים נזילה, ועדיין מחזירים את הרכב לכביש ?

כלומר ישנם אלפי מכוניות עם תקלה חמורה בבלמים שנוסעים בכבישים?

לדעתי אם זה נכון - אז מדוע לא מעלים את הבעיה ליצרן (ולמשרד התחבורה) ?

הרי זה רק עניין של זמן עד לאסון הבא...

פורסם

ומה קורה אחרי שהוא מגיע למינימום? הירידה מפסיקה?

מפלס על המינימום אגב עלול להכניס אוויר למערכת בקלות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ומה קורה אחרי שהוא מגיע למינימום? הירידה מפסיקה?

אני מבין ששאלת בציניות - כמובן שאם ישנה נזילה זה ימשיך גם מתחת למינימום.

כלומר - אם יש נהג/נהגת שלא יודעים מה ההתראה שנדלקה או מחליטים לדחות את הטיפול בא - תגרם תאונה.

וכמו שאנחנו יודעים לא חסר אנשים כאלו (או אנשים שלא מבינים את חומרת הדבר).

אם כן היכן כל הפוקוסים הללו ? (שנמרחו על איזה קיר במקרה ה-"טוב")

לא נראה לי הגיוני שמישהו היה מאפשר דבר כזה.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ברשותי פוקוס טיטניום 2012 בטיפול הראשון ברכב (15000) אמרה פקידת הקבלה שיש ריקול שקשור למכסה מיכל שמן הבלמים.

המכסה הוחלף לשאלתי נאמר לי שהמכסה אטם טוב מידיי ולא איפשר כניסת אויר למיכל השמן עם הירידה במפלס השמן ועקב כך

(עלול להיוצר תת לחץ במיכל השמן) הוחלט להחליף את המכסה.

• תוכן חדש...