Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לנכבדי הפורום,

זה זמן רב שלא ביקרתי כאן.

אני עומד לפני רכישה של פיג'ו מודל 2006 עם 117,000 ק"מ על השעון. נפח מנוע 2.2

מדובר ברכב שמור מאוד. כמעט ולא נסע בשנתיים האחרונות.

בתוצאות הבדיקה, אשמח אם מישהו מכם שמבין בכסתכ"ים למינהם, יוכל לשפוך קצת אור.

אלא התוצאות העיקריות:

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה: בלאי פנימי גבוה, רעש מערכת שסתומים מיכללי מנוע ומותחנים, נזילות שמן, חוסר שמן במנוע, מדיד שמן מנוע פגום, תושבות מנוע פגומות, לברר החלפת רצועת תזמון, קורוזיה וסימני נזילה במערכת ובחיבורים, רעשים במנוע נקישות גלי זיזים.

העברת כח: נקישות בשילוב הילוכים ובהחלפות הילוכים, שהייה בשילוב הילוכים ובהחלפות.

יש לציין שרצועת תזמון כולל שלשה מותחנים הוחלפו לפני 5000 ק"מ. הרכב מטופל באופן קבוע פעם בשנה (פשוט כי הוא לא מגיע לק"מ שמצריך טיפול). בנסיעה שלי על הרכב, המנוע מרגיש נמרץ וחדש. ללא שום רעשים נלווים או תופעות מוזרות. החלפת ההילוכים מתבצעת ללא דופי במיוחד שזה פיג'ו. והכי חשוב- המוכר נראה בן אדם אמין. לא מדובר בילד.

מהידוע לי, אחוז גדול מתוך בדיקות הרכב הם כסת"ח אחד גדול. אבל בכל אופן, מתוך הכסתכ"ים צריך לדעת מה מדליק נורות אדומות.

וכאן אני צריך את עזרתכם.

אודה מאוד לאלה מכם המתמצאים בנושא.

פורסם

העברת כח: נקישות בשילוב הילוכים ובהחלפות הילוכים, שהייה בשילוב הילוכים ובהחלפות.

זה אכן כסת"ח שאין לו שום משמעות. יכול להיות שתיבת ההילוכים עובדת כמו חדשה ויכול להיות שלא, ממה שכתוב כאן אי אפשר לדעת כלום.

מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה: בלאי פנימי גבוה, רעש מערכת שסתומים מיכללי מנוע ומותחנים, נזילות שמן, חוסר שמן במנוע, מדיד שמן מנוע פגום, תושבות מנוע פגומות, לברר החלפת רצועת תזמון, קורוזיה וסימני נזילה במערכת ובחיבורים, רעשים במנוע נקישות גלי זיזים.

רעשים וקורוזיה הם כסת"חים ידועים אין להם משמעות. המנוע עובד, ברור שיעשה רעש...

בלאי פנימי גבוה, נזילות שמן, חוסר שמם במנוע, מדיד שמן מנוע פגום ותושבות מנוע פגועות - לא כסת"חים קבועים. צריך לבדוק את הנושא במוסך כי איבוד של שמן יכול להעיד על בעיה מסוימת ונזילת שמן יכולה להיות יקרה לתיקון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ה2.2 היחידות שאני מכיר מבית פיג'ו הן ה607 או c5 hdi דור שני. בשני המקרים הייתי נכנס למוסך מתמחה לבדיקה מכנית ולא מסתמך על בדיקת מכון.

סע לאורן שירותי רכב בחולון...שווה את הנסיעה.

פורסם

לא אחזור על הציטוטים של המאסטרו, אבל מה שצויין לגבי המנוע, לא יכול להעיד על דבר אחר זולת הזנחה.

(ואיזה מוכר בר דעת לא יכול "לעבור" על הרכב שלו לפני מכירה ?)

alfa 156 2.5.

פורסם

תודה לכולם על המענה.

אני אחזור ואומר, הבן אדם שמר על הרכב ברמה גבוהה.

גם מבחינת טיפולים, הרכב לא הוזנח והטיפולים נעשו לפני הזמן. מה גם שבשנתיים האחרונות הרכב נסע משהו כמו 3000 ק"מ בלבד.

מספיק להיכנס פנימה לרכב או לפתוח מכסה מנוע כדי להבין את רמת הפדנטיות של בעל הרכב.

מדובר על פיג'ו 407.

פורסם

לשמור על הרכב בצורה פדנטית, זה לא אומר רק שתא הנוסעים נקי שלם וללא רבב.

דברים שרואים מפה - לא רואים משם : חוסר שמן במנוע, מדיד שמן לקוי, תושבות מנוע לקויות, ובלא פנימי גבוה במנוע - אומר דרשני, ז"א הזנחה (ייתכן שעקב חוסר מודעות או כל דבר אחר, לא משנה - אבל בכ"ז הזנחה).

רכב שנוסע עם חוסר בשמן - אומר ! (סימן קריאה). רכב שמדיד השמן אינו תקין - לא ניתן לבצע מדידה תקינה איתו.

סלח לי, אבל הרכב לא נשמר מבחינה גבוהה לפחות לא בצד המכאני.

אם אתה עדיין מעוניין ברכב, עדיף שתבקר במוסך שמכיר את הדגם, שיחווה דיעה מקצועית יותר + עלויות תיקונים (ואז תדע יותר טוב מה טיב הקנייה העתידית שלך).

alfa 156 2.5.

פורסם

שאלה נוספת ברשותכם,

הרכב נבדק במכון 'מבדק' בפתח תקווה.

האם יתכן והם נוהגים לתת באופן קבוע הרבה הערות בנוגע למנוע?

ולמה אני שואל? כיוון שראיתי הרבה טופסי בדיקה של מכונים אחרים, וברובם בד"כ נכתבים דברים יותר ספציפיים.

בטפסים של מבדק, יש באופן קבוע סעיף ארוך על המנוע.

האם אני צודק? או שזו רק תחושה טועה ומטעה?

פורסם

מישהו?

עברתי על המון טופסי בדיקה. נראה שמה שרשמו לי ובמיוחד לרכב בן 6 ומעלה- סביר לגמרי.

שמן- לא ראיתי שחסר.

• תוכן חדש...