Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 10000 לחייל משוחרר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני משרת כעת בצה"ל בחודשים האחרונים של השירות (משתחרר עוד כפחות מ4 חודשים), ואחד הדברים הראשונים שאני הולך לעשות בחיים האזרחיים החדשים שלי הוא - קניית רכב (ויש סיבה מעוד מוצדקת ללחץ שכזה). העיניין הוא שאני יהיה אמור לקבל מענק שחרור על סך כ-9000+ ש"ח, + קצת כסף מההורים פה ושם.

לאחר הההממוווןןן זמן שרוף במודעות של יד2, שיחות עם אנשים בעלי נסיון וכו.... עד עכשיו לא הצלחתי להגיע לשום מסכנה, אחד אומר משהו אחד, והשני משהו אחר לגמרא.

אני רוצה רכב:

1.גודל בינוני (כגון מאזדה 323 לנטיס, 323F, הונדה סיויק - אני מתכוון לגודל, לא לדגם עצמו)

2.גיר ידני (פשוט אוהב ידני, יותר חיסכון בדלק + לא נראה לי שאוטומת ברכב ישן זה רעיון טוב)

3.חסכוני כמובן, לא בהכרח שתיהיה צריכה של סוזוקי אלטו, אבל שיהיה טוב לכיס.

4. אמיןןןן ככל היותר (מתבייש להגיד את זה, אבל כל מה שאני יודע ברכב מבחינה מכנית זה לתדלק, להוסיף שמן, ולשים מים בווישרים :oops::-D,למרות שלומדים עם הזמן. )

אז מה אתם אומרים בעצם? האם רעיון להיצמד ל"יפנית 1600" - זה רעיון עד כדי כך משתלם (ביטוח זול, חלקים וכו)? פשוט שמעתי על זה לא מאת, אבל אני לא כל כך אוהב יפניות.

חשוב לי לציין שאני נהג בצבא - ולנהוג אני יודע, נסעתי על המון רכבים שונים, אז למרות שזה יהיה הרכב הפרטי הראשון שלי, אני לא צריך משהו "להתחלה, ללמוד".

פורסם

מה הקשר בין זה שאתה נהג בצבא לזה שאתה רוצה רכב ?

כול מי שנוהג על הכביש , יודע לנהוג ולא חייב להיות נהג בצבא .

לפי דעתי, רכב ב10000 ש"ח זה לא רכב שאפשר לשבת במושב של הנהג ולהתחיל לנסוע בראש שקט.

רכב בסכומים כאלה , הברזל במצב טוב .

בקשר לנסיעה יומיומית זה מצב אחר כי לרוב המכוניות גמורות , קילומטראז' גבוה , מצב רכב ירוד , בלאי וכו' .

ככה שתכין עוד כמה אלפים טוב בשביל להביא רכב כזה למצב נסיעה .

בוא גם שלא נשכח ביטוח שזה גם לא מעט כסף .

בקיצור , אם אתה חכם , תחסוך את הכסף עד שיהיה לך סכום נורמאלי כי במצב שעכשיו אתה מכניס את עצמך ,

"ראש בריא למיטה חולה" .

פורסם

כול מי שנוהג על הכביש , יודע לנהוג ולא חייב להיות נהג בצבא .

לפי דעתי, רכב ב10000 ש"ח זה לא רכב שאפשר לשבת במושב של הנהג ולהתחיל לנסוע בראש שקט.

רכב בסכומים כאלה , הברזל במצב טוב .

בקשר לנסיעה יומיומית זה מצב אחר כי לרוב המכוניות גמורות , קילומטראז' גבוה , מצב רכב ירוד , בלאי וכו' .

ככה שתכין עוד כמה אלפים טוב בשביל להביא רכב כזה למצב נסיעה .

בוא גם שלא נשכח ביטוח שזה גם לא מעט כסף .

בקיצור , אם אתה חכם , תחסוך את הכסף עד שיהיה לך סכום נורמאלי כי במצב שעכשיו אתה מכניס את עצמך ,

"ראש בריא למיטה חולה" .

הבן אדם רוצה לקנות רכב בסכום שיש לו ודיכאת לו את הצורה!! :shock:

לפותח השרשור חפש לך סיטרואן סקסו ידנית, פיאט פונטו ספייס, דייהטסו שרייד... לאו דווקא רכב משפחתי.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

רוב הרכבים היפניים עם מנוע 1600 בתקציב הזה יהיו מאד ישנים וגם לרוב אוטומטיים.

עדיף לחפש משהו בקטגוריית הסופר מיני או "מיני משפחתית" כמו יונדאי אקסנט או דייהטסו שרייד .

אם חייב יפני 1600 אז אפשר למצוא סובארו אימפרזה , סוזוקי באלנו או ניסן אלמרה במחירים הגיוניים.

הכי חשוב מעבר לזה לשכוח את הסגנון הנהיגה הצבאי ( לא יודע איך זה היום , בתקופה שלי היו נוהגים באגרסיביות מפחידה ) , ולזכור שברכבים ישנים כאלו חובה לנהוג בעדינות , כדי שיחזיקו זמן רב.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

קשר ישיר ביותר, הרבה אנשים ממליצים לקנות רכב ראשון- כזה שיהיה קל לקבל איתו נסיון ולא יהיה חבל לדפוק אותו פה ושם.

מהסיבה שאני כבר רכשתי את כל הנסיון הזה בשלוש שנים של נהיגה בצבא, ולא עולה על הרכב הראשון שלי עם נסיון של נהיגת טסט בלבד.

(זה לא כזה משנה אם זה צבא או לא, פשוט רציתי להדגיש שהספקתי כבר קצת לנהוג)

התקציב שלי עלה ל15.000, אני חייב לקנות רכב בחודשיים הקרובים, ואהתקציב לא יעלה יותר.

מה אתם אומרים על סוזוקי באלנו ידנית?

פורסם

יש לי מיצובישי קולט 95 ידנית למכירה.

החברה פה לא מבינים עניין ולא היה להם כזה רכב וזו הסיבה שהם מגיבים ככה.

היפניות בשנים האלו הן מכוניות שנועדו לסוע לנצח!

אומנם יש לי אינטרס אבל יש הרבה יפניות בשנים האלו במצב טוב ורק צריך לחפש.

קח מידע על מיצובישי קולט ואם תאהב אתה מוזמן לבדוק כאלו ובינהן את שלי:

מנוע: 1600.

גיר: ידני.

משקל: 999 ק"ג

צבע:שחור

הספק: 113 כ"ס(!)

תאוצה מ-0 ל-100: פחות מ-10 שניות!

צריכת דלק בנסיעה רגועה בבין-עירוני 1:13.5 והכי גרועה שהגעתי אליה אי פעם 1:11.4

תוספות מקוריות: חלונות-חשמל, נעילה-מרכזית, הגה-כוח, מראות חשמל, מזגן - לא נתקלתי במזגן מדהים כזה גם ברכבים חדשים.

בנוסף לרכב שלי צמיגים חדשים, מצבר ומערכת MP3+USB בני פחות משנה עבר לפני פחות משנה טיימינג+משאבת-מים+רצועות מנוע, צנרות מים.

ממלא רק מים ירוקים, רק שמנים איכותיים. חי מטיפול לטיפול.

שלח הודעה פרטית אם אתה מעוניין ברכב או בפרטים נוספים על "יפניות מזדקנות".

היו לי כבר צרפתיות בנות פחות מ-10 שנים ואף אחת מהן לא התקרבה לאמינות המופלגת של המיצובישי ה"מזדקנת" שלי

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

תזכיר לי אסף כמה הרכב שלך בטוח? כמה סוסים נשארו מה113 שלו? יש לך ABS ברכב? כריות אוויר? מה מצב מתלים שלך ברכב? כמה ידיים? וק"מ הוא עבר.

אם אתה כ"כ רוצה לפרסם את הרכב שלך שים אותו בפורום המכירה, זה לא המקום.

לפותח השרשור יש מציאה עצבנית בלוח המודעות, סקסו יד ראשונה עם 78 אלף ק"מ, בדוק את האקזמפלר, חסכוני ואמין. אוסיף ואומר כי יש לקחת בחשבון את העובדה שלרכב מזדקן יהיו תמיד הוצאות, צינורות מתבלים, תקלה חשמלית, ושאר מרעין בישין. לכן אני ממליץ להשאיר חלק מהסכום בצד לתקלות שיצוצו על מנת שלא תהיה לך תחזוקת שבר והרכב יעשה לך יותר בעיות.

נסיעה טובה

התענוג שמוביל אותך

פורסם

תזכיר לי כמה אנשים נהרגו מכרית אוויר שנפתחה עליהם?

כריות אוויר במיוחד בשנים הראשונות היו מלכודת מוות ונכון אין לי ABS.

לא עשיתי תאונות ברכב בשביל לבדוק אותו.

כמה סוסים נשארו מתוך ה-113? בטוח יותר ממה שבמקור היה לסקסו.

מצב המתלים מעולה. יד רביעית ב-17 שנים.

240K ק"מ ויכול לסוע עוד 240K בכיף שלא כמו הסקסו (צרפתיות נו, מה אתה מצפה)

ברור שבסקסו יש צינורות בלויים ותקלות חשמליות, זה סיטרואן!

סיטרואן זה תקלות חשמל, סיטרואן זה התחממויות סקסו זה צפיפות

אגב, לסקסו יש שני כוכבי בטיחות (מתוך 5):

http://www.parkers.co.uk/cars/reviews/citroen/saxo/hatchback-1996/safety-reliability/

אני מצטט מעוד כתבה:

"

בטיחות: נאמר ביושר – על הפנים. רק 2 מתוך 5 כוכבים במבחן הריסוק האירופי. 2 כריות אוויר הן שיא המפרט, ורק בדגמי ה-1,400 סמ"ק ומעלה. ABS יש רק בדגם הספורטיבי החזק והנדיר (VTS) ובקרת יציבות הייתה מבחינתה מדע בדיוני.

"

http://www.l-y.co.il/LY/Content/HomePage/Info/Articles/CarArticle/Article,211.aspx

זאת הבטיחות שלך?

פורסם

למה הויכוחים האלה?

אתה רוצה לפרסם, יש לוח מודעות, אתה רוצה שפותח האשכול יראה את המודעה, שלח לו בפרטית.

אסף לדעתי אתה מדבר שטויות, הצרפתיות הקטנות הישנות, ידני 1.4 או משהו בסגנון, אמינות מאוד!

פשוט, הם יותר רגישות להזנחה.

לעניין.

יש מלא מציאות בלוח פה בפורום, וגם ביד2, ואני רואה גם ברחוב מציאות.

גם צרפתיות גם יפניות גם אמריקאיות של שנות ה90, כולם מוצלחות, הכל תלוי איך טיפלו בהם.

הבעיה שקשה למצוא יפנית 1.6 ידנית, אין הרבה כאלה, ומה שכן הם אמינות מאוד ולא זוללות דלק.

אם אתה מעדיף ידני זה כבר טוב, יש בידני פחות בעיות זה בטוח.

לגבי רכב ישן, לפעמים זה מעצבן כי יש תקלות ובעיות לא צפויות, אין מה לעשות, בגלל זה הוא זול.

פורסם

נשמע כאילו הונדה סיוויק ידנית סדאן זה הדגם בשבילך. לא נכנס לתקציב אבל עם מתיחה קלה בהחלט יכנס דגם שנת 98 (מנוע 1.6 125 כ"ס).

פורסם

לבנאדם יש 15 אלף שקל למה להמליץ על סקסו ולמה להמליץ על קולט? למה לקנות סוזוקי בלאנו חבוטה וישנה?

ב15 אלף אתה יכול למצוא פיאט פנדה 2005-2006 ידנית.

רכב הרבה יותר מודרני, הרבה יותר חדש, סופר אמין גם אנשים שלא אוהבים פיאט יגידו את זה, סופר חסכוני, וביחס ליפניות שנות ה90 גם בטוח, טיפולים זולים מאוד.

נכון מדובר ברכב קטן, עדיין יש לו מנוע 1.2 גמיש אמין ולא רועש כמו מנועי הליטר 3 צילינדר.

לדעתי רכב מושלם בשבילך.

תאמין לי יש לי סקסו שנת 99 אני סופר מרוצה מהאוטו, ועדיין אני לא ממליץ לך לקנות רכב ישן כזה.

סכום הכסף שיש לך מאפשר לך לקפוץ 6-10 שנים משמעותיות קדימה ולקבל רכב הרבה יותר מודרני רק תתיפשר קצת על הגודל.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

PrinceT - רגישות להזנחה - פחות אמינות!

יש סיבה לכך שמחירון של טויוטה יאריס (יותר נכון סטארלט באותם שנים) יהיה לפחות פי 2 אם לא יותר מפיאט פונטו 95

אני מדבר מנסיון של 3 צרפתיות (פעמיים פג'ו 205 ואחד רנו קליאו) ואיטלקית (פונטו ספייס 2003) כולם ידניות לעומת היפניות שהיו למשפחה ולי(טויוטה קורולה 94, סובארו אימפרזה 97, המיצובישי קולט שיש לי עכשיו, דייהטסו שרייד 2000 של אמא)

הצרפתיות הכי נוחות, היפניות הכי אמינות

כך זה היה תמיד

פורסם
תזכיר לי כמה אנשים נהרגו מכרית אוויר שנפתחה עליהם?

כריות אוויר במיוחד בשנים הראשונות היו מלכודת מוות ונכון אין לי ABS.

לא עשיתי תאונות ברכב בשביל לבדוק אותו.

כמה סוסים נשארו מתוך ה-113? בטוח יותר ממה שבמקור היה לסקסו.

מצב המתלים מעולה. יד רביעית ב-17 שנים.

240K ק"מ ויכול לסוע עוד 240K בכיף שלא כמו הסקסו (צרפתיות נו, מה אתה מצפה)

רוצה לשמוע משהו? :)

בצבא היו פז'ו 205, עם מנוע 1.1, היו קורעים אותן והן היו שורדות כמו גדולות והרכב הזה עד היום נחשב לצרפתי אמין למדי.

ואם כבר, לאיזה נגד בבסיס שלי יש 106 ישנה, שחולקת המון מכלולים עם הסקסו, האוטו לא מטופל בגרוש מעבר לטיפולים בסיסיים וכו', המצב שלו לא משהו בכלל, והוא עבר כבר 250 אלף ק"מ ועובר טסט בלי בעיות, ככה שאת כל התיאוריות המטופשות שלך על מכוניות צרפתיות תשמור לעצמך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

המבוגרים שבפורום, זוכרים טוב מאוד שהצרפתיות (בעיקר רנו) נחשבו מאוד אמינות, סוג של סובארו, עד שנות ה90.

היום המצב לא כזה, ואיך שלא תהפכו את זה, רכבים תוצרת צרפת לא נחשבים כרכבים אמינים, לא רק פה, אלא בעולם כולו והמידע הזה נגיש.

בכל מקרה אם זה נכון או לא, זה לא הקייס פה, ואל תהרסו לפותח השרשור.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

כמו שכבר אמרתי קודם, זו לא תיאוריה אלה נסיון.

רוב החבר'ה פה בני 16-19 אני קצת יותר מבוגר מזה.

במשפחה שלי עברו 3 צרפתיות שהיו שלי, צרפתית אחת של אחותי, איטלקית אחת (של אמא) זה - 5 ירכבים

5 יפניות שהיו לאבא, 2 יפניות שלי וקוריאנית של אחותי.

זה לא מעט רכבים. חלק היו חדשים וחלק ישנים. חלק ידניות וחלק אוטומט. חלק ננהגו רק ע"י נשים וחלק רק ע"י גברים.

אתה יכול להסכים ואתה יכול שלא אבל עם נסיון אי אפשר להתווכח

• תוכן חדש...