Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות הגשמים הרעפים החליטו שנמאס להם מחוסר יחס ומחלחלים מי גשמים דרכם לתקרת הגבס השברירית שתחתיהם.

מה יכולות להיות הסיבות?

מהם הפתרונות? אם הרעף שבור כמובן שאחליף.

כאן עולה השאלה איך מחליפים? פשוט שולפים את הרעף הסורר ודוחפים אחד במקומו? האם הרעפים קשורים בצורה כלשהי כך שהחלפת הרעף מהצד החיצוני לא תצלח לי.

התכנון הוא לחכות שהרעפים יתייבשו קצת, לטפס מהצד החיצוני ולהחליף/לסדר את הבעיה.

אשמח לעזרה כדי להבין מה מחכה לי שם למעלה.

תודה!

פורסם

בהנחה שמדובר ברעפי חרס רגילים, הם מונחים זה ליד זה, בחפיפה קלה (כל רעף מכסה במעט את השכן שמתחתיו ומצידו האחד, ומכוסה חלקית על ידי השכן שצידו השני ומעליו) ומתאימים זה לזה כמו "לגו".

סביר להניח שרעפים נשברו או זזו ממקומם.

אם אתה לא מבין אולי כדאי שתביא בעל מקצוע. אם אתה מתכוון לעמוד על גג רעפים, זו פעולה מסוכנת! אין גישה לגג מבפנים?

:turn-l:
פורסם

שלום

יכולים להיות מספר סיבות.

לרוב זה בגלל ניקוז מים דרך המרזבים (לא רק אלו החיצוניים)

בקצה הגג בחיבור עם הקיר\בחיבור בין שני שיפועים בגג כו'.

מתחת לחיבורים אלו יש פח שמנקז את המים, שמצטבר שם לכלוך ועלים במשך הקיץ, קורה שהמיים עוברים את התעלה וחודרים לגג.

לפח יש כיפף בקצה, תרים את הרעפים האזורים אלו ונקה את הלכלוך ותראה שהכיפוף כמו שצריך לא נמעך.

נזילות מהסוג הזה תראה אותם לרוב בגג בדיוק מעל אותו חיבור, שים לב.

רעף שבור, יכול להיות.

הפרוק מאוד מאוד פשוט, מרים את הרעף שמעל ומוציאם את הרעף ששמתחת, החיבור מהצדדים הוא בדיוק כמו בתריסים של הבית, אתה כבר תראה, מאוד מאוד פשט.

ברמת העיקרון, הרעפים צרכים להיות קשורים, אני לא ראיתי הרבה גגות קשורים ואם כן, אז אולי רעף אחד מתוך מט"ר.

לרוב המתקינים בכלל לא קושרים.

בן כמה הבית?

רעפי הבטון של פעם מאוד מאוד מסוכנים, בטח שעולים מבחוץ, הרעפ מתפורר כמו חול, במקרה כזה עדיף לעשות את זה מבפנים.

וגם אז לא פשוט למצוא לזה רעפים, אין לקנות חדשים.

אבל מדובד על בתים מאוד ישנים, הרעפים אלו לא בצבע כתום כמו שאנחנו מכירים.

אם זה רעף חרס, אין בעיה (או בטון חדש)

אבל בשום אופן לא לעלות שהגג רטוב, הוא מאוד מאוד חלק!!!

בכל אופן, זה מאוד מואד פשוט.

אתה תעלה ותבין את העניין.

תנסה לזהות את האזור פחות או יותר מתוך הבית, זה יכוון אותך לנקודה.

פורסם

יש גישה, קצת בעייתית, אני צריך למצוא ממי להשאיל סולם 4 מטר כדי להגיע לעליית הגג.

אני מודע לסכנה שבעמידה על גג רעפים.

הרעפים למיטב זכרוני מסודרים כמו שתארת. אם כך אני מניח שהם לא קשורים ואני יכול להחליף מהצד החיצוני. אני מניח נכון?

תודה רבה.

עריכה:

הבית בן כמעט 20. הרעפים הם חרס (כתומים ולא מתפוררים) לפי מיטב זכרוני ומשיפוצים שבוצעו בבית יש רעפים חלופיים.

מעולם לא שמתי לב למרזבים פנימיים, אנסה לשים לב בהחלפה.

כמו שכבר כתבתי לא מוכן לעלות כשהגג רטוב, אחכה לייבוש ובשעות האור, תודה על האזהרה.

פרט למניעת הנזילה יש טעם לנסות לייבש את הגבס שכבר נרטב מתוך עליית הגג לדוגמא? או לחפש שלוליות בעליית הגג?

תודה רבה!

פורסם

אין שום בעיה לפרק את הרעפים מבחוץ

אני מצרף תמונה של חלק מהחיבורים השונים.

את תתיחס לסוג הרעפים (אלו רעפים שאני עובד איתם) הם שונים לגמרי.

ללא שם.JPG

פורסם

פלג תודה רבה!

אשמח להתייחסות לשאלה האם עלי בכל מקרה לעלות לעליית הגג לחפש הצטברות מים?

האם עלי בכל מקרה לעלות לעליית הגג וליבש את הגבס שנרטב או שאין מה לעשות בנושא הזה?

תודה

פורסם

שתעלה ותפרק את הרעפים שנמצאים מעל הנזילה תוכל לראות את המצב מעל הגבס.

אם יש שלולית, פשוט תספוג אותה.

אם אין הנח לזה עד ליבוש, ותעשה תיקוני צבע.

השטח הספוג בגבס גדול?

כבר ראיתי תקרת כזאת שפלטת גבס צברה כמות גדולה של מים, יתנתקה מהברגים ונפלה בשלמותה לתוך החדר.

פורסם

השטח הספוג בגבס הוא כ5-10 ס"מ רוחב ובאורך של 40 ס"מ בידיוק מתחת לקורת עץ אני מניח.

ההנחה היא מאחר והמים התחילו להספג בצורה שמזכירה את קורת העץ.

תודה!

פרוקסימה, למה לי לשלם 200-250 ש"ח על משהו שאני יכול לעשות בעצמי?

פרט כמובן לפן הבטיחותי שאני לוקח על עצמי כאן.

פורסם
השטח הספוג בגבס הוא כ5-10 ס"מ רוחב ובאורך של 40 ס"מ בידיוק מתחת לקורת עץ אני מניח.

ההנחה היא מאחר והמים התחילו להספג בצורה שמזכירה את קורת העץ.

תודה!

פרוקסימה, למה לי לשלם 200-250 ש"ח על משהו שאני יכול לעשות בעצמי?

פרט כמובן לפן הבטיחותי שאני לוקח על עצמי כאן.[/quote

זה שום דבר, שטויות.

טוב שאתה מטפל בזה עכשיו.

• תוכן חדש...