Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלוף השכר הממוצע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד כשאני רואה את הכתבות האלה זה מכעיס אותי.

כל הזמן מפרסמים את השכר הממוצע ועוד מתייחסים לבלוף הזה כמדד למשהו, למשל מספר משכורות לקניית דירה או רכב.

הנתון האמיתי, השכר החציוני, הרבה יותר קרוב ל5000-5500 ש"ח.

האם אתם באמת מכירים הרבה אנשים שמרווחים 8800 ש"ח?

כי הרוב שאני מכיר באמת נמצאים באזור ה5000-6000 ש"ח, במיוחד נשים.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תשכח שהנתון הוא לשכר ברוטו, להרבה אנשים יש הורדות שונות - בתלוש שלי זה מחולק ל"ניכויי חובה" (בעיקר מיסים) ו"ניכויי רשות" שזו רשימה ארוכה של ניכוים למטרות שונות. כמוכן נכנסים חישובי מס אישיים - למשל נושא נקודות זיכוי מס הכנסה. למעשה הקשר בין השכר כפי שהוא מוצג בסטטיסטיקות לבין מה שאנשים מספרים בשיחות בינם לבין חבריהם - הסכום שעובר לבנק - רופף למדי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני יודע שזה הברוטו ועדיין עומד מאחורי דברי, רוב הנשים, שלא לומר כולן, שאני מכיר מרוויחות כ6000 ברוטו במקרה הטוב.

גם מספר הגברים שאני מכיר ומרווחים פחות מ8800 ברוטו עולה על אלו שמרווחים יותר.

אני מתייחס בעיקר לחבר'ה עד גיל שלושים אך עם תואר או תעודה כזאת או אחרת.

פורסם

אחד הדברים שמעולם לא שאלתי אף אחד הוא כמה הוא משתכר. אני מכיר את תלושי השכר שלי ושל אשתי, ולא של אף אחד אחר. זה לא עסקי, ומה שרשום בתלוש השכר שלי אינו עסקו של אף אחד חוץ ממני ומאשתי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בקרב החברים שלי (גברים), בגילאים 25-35, הממוצע הוא באיזור ה25K-30K לחודש. כמעט כולם לא אקדמאיים (הייטק).

רק אחד מרוויח משכורת מתחת לשכר הממוצע במשק (אבל כי הוא סטודנט לתואר שני בכימיה).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ספריאל, אני ואתה אני רואה זן נכחד. גם אני מעולם לא שאלתי, זו נחשבת לשאלה גסה מאד מאיפה שאני בא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כאשר מפרסמים נתונים של השכר הממוצע, הוא כולל גם משכורות של כל אלה אשר מרוויחים עשרות ולפעמים מאות אלפים בחודש.

לכן, כל אלה שמרוויחים 5000 ש"ח בחודש מורידים את הממוצע ל 8,800.

וכפי שאתה מבין, יש הרבה שמרוויחים פחות מהממוצע.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
ספריאל, אני ואתה אני רואה זן נכחד. גם אני מעולם לא שאלתי, זו נחשבת לשאלה גסה מאד מאיפה שאני בא.

גם אני שייך לזן הזה. גם לגבי העובדים שלי, אף אחד לא יקבל תלוש או מידע על עובד אלא אם הוא מגיע עם יפוי כוח כתוב ממנו.

לגבי הממוצע, הוא הרבה יותר גבוה מהחציון. הרוב המכריע של האוכלוסייה לא עובד בהיי טק, לא אקדמאי (ולא שחסרים סקטורים ענקיים של אקדמאים שמרויחים הרבה מתחת לממוצע) ואפילו לא עצמאי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בשבדיה (או אחת מהמדינות האלו) מאגר המיסים הממשלתי פתוח לכל וכל מי שרוצה לדעת כמה השכן שלו משתכר יכול לעשות את זה.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
אחד הדברים שמעולם לא שאלתי אף אחד הוא כמה הוא משתכר. אני מכיר את תלושי השכר שלי ושל אשתי, ולא של אף אחד אחר. זה לא עסקי, ומה שרשום בתלוש השכר שלי אינו עסקו של אף אחד חוץ ממני ומאשתי.

לא צריך לשאול, מספיק שמכר אחד שעובד במקום עבודה מסויים אומר לך מה השכר והתמונה הגדולה דיי ברורה.

ROEE, יש נשים רבות במקום עבודתך\עבודות חבריך?

פורסם

אין הרבה נשים בהייטק, בכלל. בין החברים שלי רבים שהתעסקו במחשבים מגיל מאוד צעיר וזה עוד יותר מצמצם את כמות הנשים.

פורסם

אכן שם המשחק הוא השכר החציוני לעומת השכר הממוצע.

הממוצע הוא הממוצע של כוווווולללללםםםםם מבין מי שעובד. שכולל אנשים בודדים עם שכר אסטרונומי.

החציוני - הוא השכר שבדיוק חצי מהאנשים מרוויחים יותר ממנו וחצי פחות.

השכר החציוני למיטב זכרוני הוא אכן סביב ה5 ומשהו אלף ש"ח.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

זו מתמטיקה פשוטה למדי, אם השכר הממוצע הוא 9000, על כל חמישה אנשים שמרוויחים 6000 צריך אחד שמרוויח 25000 בשביל לאזן. אז אם ל-exodus יש 20 חברים שמרוויחים מעט, ול-roee יש רק ארבעה שמרוויחים הרבה (כי הוא מיזנטרופ, כמו כל ההייטקיסטים :wink: ), אז הכל מתחבר.

אגב, אם כבר חברים אז מבין חברי הילדות שלי יש פילוח מאוד יפה של מדרגות שכר. אני לא יודע כמובן כמה כל אחד מהם מרוויח אבל מהעבודות שלהם אני יכול להעריך שיש כמה שמרוויחים מעל 20, כמה שמסתפקים בסביב 15, כמה עם פחות מ-10 וכמה שמתקרבים לשכר מינימום. יש גם כמה מובטלים אבל זה כבר משהו אחר :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בדיוק בגלל ה"מתמטיקה" של רוני אני לא מבין למה מתייחסים לנתון הזה כמדד למשהו, למה לא לחציוני?

אחרי בירור נוסף מצאתי שהשכר החציוני עומד על 5300 ש"ח, הרבה יותר הגיוני מ8800.

איך בן אדם אמור להתפתח עם 5300 בחודש?

או בני זוג + ילד שמרווחים יחד 10600?

3000 ש"ח שכר דירה\משכנתא (במקרה הטוב), 3000 ש"ח אוכל, 1500 חשבונות, 1200 אחזקת רכב ונשאר לנו 1900 שקל.

מספיק מצבר חדש + קניית איזה מוצר חשמל והופ, הם במינוס.

אז מה הפלא שכולם חיים מהלוואות.

ואני בכלל לא מדבר על סטודנטים שבחיים לא יגמרו את התואר בלי עזרה של אבא ואמא.

• תוכן חדש...