Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני לא מבין גדול בחוקים של מה מי מו איך למה וכמה.

אז אני שואל אותכם...המומחים:

אני בן 22 ויש לי רישיון.(אין לי רכב שלי)

אבל חוץ מרישיון, אני צריך עוד משהו(ביטוח אולי?) בשביל לנהוג על רכב של מישהו אחר?

בקיצור מספיק הרישיון שיש לי ואני פשוט יכול לנהוג חופשי על כל רכב פרטי?

תודה.

פורסם

אתה צריך רשיון, וכן שביטוח החובה יכלול אותך לפי שם או כל נהג בעל מאפייני גיל וותק נהיגה כשלך. מומלץ ביותר כי יהיה גם ביטח מקיף (או, אם מדובר ברכב בעל ערך נמוך - ביטוח צד ג'). הביטוח המקיף\צד ג' מומלץ כדי לכסות נזק כספי במקרה תאונה.

לגבי ביטוח החוובה - אמנם הוא אמור לכסות כל "נהג מזדמן" - אבל עדי ודא מראש את הכיסוי שכן במקרה תאונה חברת הביטוח עלולה לנסות להתנער ממך בטענה שנהיגתך אינה מזדמנת, ומצבך יהיה מה שמוגדר בצה"ל "תוכיח שאין לך אחות".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה צריך רשיון, וכן שביטוח החובה יכלול אותך לפי שם או כל נהג בעל מאפייני גיל וותק נהיגה כשלך. מומלץ ביותר כי יהיה גם ביטח מקיף (או, אם מדובר ברכב בעל ערך נמוך - ביטוח צד ג'). הביטוח המקיף\צד ג' מומלץ כדי לכסות נזק כספי במקרה תאונה.

לגבי ביטוח החוובה - אמנם הוא אמור לכסות כל "נהג מזדמן" - אבל עדי ודא מראש את הכיסוי שכן במקרה תאונה חברת הביטוח עלולה לנסות להתנער ממך בטענה שנהיגתך אינה מזדמנת, ומצבך יהיה מה שמוגדר בצה"ל "תוכיח שאין לך אחות".

טיפה התבלבלתי...לא מספיק רק רישיון?

הרכב שמתוכנן לי לנהוג עליו יש לו ביטוח חובה וביטוח צד ג.

בעל הרכב צריך להוסיף את שמי לביטוח? זה עולה כסף? מה הפרוצדורה?

סורי על השאלות אבל אני באמת לא מבין בזה.

פורסם

אתה צריך לודא שהביטח כולל אותך - כלומר או ששמך נרשם בביטוח, או שנרכש ביטוח אשר מכסה כל נהג בעל מאפיינים כשלך 0 כלומר נהג בן 22 ועם ותק בנהיגה כפי שיש לך. אם הפוליסה כוללת רק נהגים מקבוצת סיכון יותר זולה - למשל - רק נהגים מעל גיל 50 - השינוי יהיה כרוך בעלות.

הדבר נכון לגבי ביטוח צד ג'. לגבי ביטוח החובה קיים סעיף ה"נהג המזדמן" אבל לא הייתי מנסה לבחון את חברת הביטוח בעניין זה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה צריך לודא שהביטח כולל אותך - כלומר או ששמך נרשם בביטוח, או שנרכש ביטוח אשר מכסה כל נהג בעל מאפיינים כשלך 0 כלומר נהג בן 22 ועם ותק בנהיגה כפי שיש לך. אם הפוליסה כוללת רק נהגים מקבוצת סיכון יותר זולה - למשל - רק נהגים מעל גיל 50 - השינוי יהיה כרוך בעלות.

הדבר נכון לגבי ביטוח צד ג'. לגבי ביטוח החובה קיים סעיף ה"נהג המזדמן" אבל לא הייתי מנסה לבחון את חברת הביטוח בעניין זה.

כבר אמרתי שאני חסר ידע לחלוטין בזה...

גבר,תסביר לי בעברית הכי פשוטה שיש.

לא הבנתי מה רשמת.

פורסם

אני אנסה לפשט את התשובה:

כן, צריך להוסיף אותך לשני הביטוחים. כן זה כנראה יעלה עוד כסף.

גש עם בעל הרכב לסוכן הביטוח שלו שיסביר לכם בדיוק כמה זה יעלה.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

אנסה להסביר את זה במילים קצת אחרות:

קיימים המון סוגים של ביטוחים:

החל מגיל 17

החל מגיל 18

החל מגיל 24

החל מגיל 30+

ביטוח לנהג אחד בלבד

ועוד ועוד, גם בהתאם לכמה תאונות עשית.

כאשר תעלה לנהוג על רכב אחר, יש סיכוי שהסוג של הביטוח לא יתאים לך,

אתה צריך להתאים לסוג של הביטוח על הרכב הספציפי!

לדוגמא: תעלה לנהוג על רכב עם ביטוח מגיל 24+ ואתה בן 22, אתה נוהג ללא ביטוח.

עזוב את העניין המשטרתי קנס ושלילה, במידה ותפגע במישהו, הכל מהכיס שלך.

בקיצור תבדוק לפני שאתה עולה, לא שווה את הסיכון.

פורסם

לפי פוליסת ביטוח

חובה אין הגבלה לגיל הנהגים ברכב , אלא לגיל הנהגים ברכב בדרך

קבע.

כלומר , לא משנה לפי איזה תעריף נרכשה פוליסת ביטוח חובה , כל נהג

מזדמן ובכל גיל יוכל להשתמש ברכב המבוטח באישור בעל הרכב (לדוגמה גנב לא

מכוסה).

מיהו הנהג המזדמן ? מדובר בנהג שהשימוש שלו ברכב לא היה צפוי או

ידוע מראש.

בנו של המבוטח המשרת כחייל קרבי ויוצא אחת לחודשיים הביתה איננו

נהג מזדמן מפני שהוא משתמש ברכב אחת לחודשיים בדרך קבע.

מתוך אתר חובה

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

לא ידעתי את זה..

רגע, תן לי להבין משהו: איך השוטר יודע אם אני נוהג בדרך קבע ברכב או לא?

לא ידעתי שביטוח חובה תופס על כל הנהגים, נשמע מוזר...

בכל מקרה, אין מקיף/צד ג׳- ולסוע בלי צד ג זה גם כמו לסוע בלי ביטוח.

כל תאונה הכי קלה תעלה אלפים, שלא נדבר על משהו רציני..

פורסם

בקיצור לא הבנתי כלום.

אני אשאל את זה אחרת.

אני (גיל 22) ורוצה לנהוג על רכב של חבר מהשכונה הוא בן 25 אמר לי קח את האוטו מתי שבא לך.

אז אם למשל ניידת עוצרת אותי לבדיקה...איזה מסמכים השוטר יבקש לראות?

פורסם

אנסה להסביר:

1. אתה צריך לשאול את בעל הרכב, האם הביטוח מכסה אותך, בן 22 לפחות בצד ג'(בעל הרכב בדרך כלל יודע מה תנאי הביטוח).

2. במידה והביטוח לא מכסה אותך, אני ממליץ לך בחום לא לנהוג ברכב, ולא בגלל המשטרה.

במידה ותעשה תאונה, תצטרך לשלם מכיסך את עלות התיקון של שני הרכבים המעורבים בתאונה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אנסה להסביר:

1. אתה צריך לשאול את בעל הרכב, האם הביטוח מכסה אותך, בן 22 לפחות בצד ג'(בעל הרכב בדרך כלל יודע מה תנאי הביטוח).

2. במידה והביטוח לא מכסה אותך, אני ממליץ לך בחום לא לנהוג ברכב, ולא בגלל המשטרה.

במידה ותעשה תאונה, תצטרך לשלם מכיסך את עלות התיקון של שני הרכבים המעורבים בתאונה.

הבנתי קצת יותר.

אבל איך לדעת שהביטוח מכסה אותי? איפה זה רשום?

אני אמור לקחת איתי שאני נוהג איזה מסך של ביטוח?

פורסם
הבנתי קצת יותר.

אבל איך לדעת שהביטוח מכסה אותי? איפה זה רשום?

אני אמור לקחת איתי שאני נוהג איזה מסך של ביטוח?

רשום בעמוד האחורי של הביטוח בדרך כלל.

הביטוח או לפחות העתק צריך להיות ברכב עם רשיונות הרכב.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

VGG, אני אנסה להסביר לאט כדי שתבין יותר מהר:

יש שלושה סוגי ביטוח:

ביטוח חובה - כשמו כן הוא, אסור לנהוג ללא ביטוח חובה בתוקף. מכסה טיפול בפגיעות גוף (פציעות).

ביטוח צד ג' - משלם תמורת תיקון נזק שנגרם על ידי הרכב - לא כולל את הרכב המבוטח.

ביטוח מקיף - משלם תמורת תיקון נמזקים לרכב המבוטח וכן נזגים של צד ג' (כמו שכתוב בשורה הקודמת).

כדי שתהיה מבוטח צריך להיות ביטוח בתוקף (מבחינת תאריכים), ואשר התה, כנהג, כלול בו. זה יכול להיות בשתי צורות: האחת היא ששמך מופיע בפוליסה (מסמך המתאר את כיסויי הביטוח), או שיש כיסוי ל"כל נהג" שגילו פחות משלך ומעלה וותק הניגה שלו פחות משלך ומעלה.

אם תפגע באדם או ברכב אחר כאשר אין ביטוח או שהביטוח אינו מקיים את התנאים שתארתי יהיה עליך לשלם את הנזק. תחשוב על כך שיום אשפוז של פצוע בבית חולים עולה כמה אלפי ש"ח, ואם האשפוז הוא ביחידה לטיפול נמרץ המחיר כפול, ויש גם כל מיני טיפולים שגם להם עלות נוספת. פגיעה קלה באדם יכולה לעלות לך מאות אלפי ש"ח בהוצאות אשפוז, טיפולים אחרי אשפוז ועם נותרת נכות - גם לשלם פיצויים כל החייים. כמוכן - אם בנהיגתך תפגע ברכב אחר יהיה עליך לשלם תמורת תיקונו (ואם הנזק גדול "טוטאל לוס" - את כל ערכו שיכול להגיע למאות אלפי ש"ח. וכמובן כך גם לגבי הרכב שבו תנהג.

אני חושב שלאחר שקראת זאת הבנת שעליך לוודא כי הביטוח מכסה אותך.

יש הערה אחת קטנה וחשובה: בביטוח החובה יש כיסוי גם ל"נהג מזדמן". מדובר בהגדרה בעייתית, שכן יהיה קשה לך מאוד להוכיח שאתה נהג מזדמן ולא נוהג ברכב "דרך קבע".

• תוכן חדש...