Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
VGG, אני אנסה להסביר לאט כדי שתבין יותר מהר:

יש שלושה סוגי ביטוח:

ביטוח חובה - כשמו כן הוא, אסור לנהוג ללא ביטוח חובה בתוקף. מכסה טיפול בפגיעות גוף (פציעות).

ביטוח צד ג' - משלם תמורת תיקון נזק שנגרם על ידי הרכב - לא כולל את הרכב המבוטח.

ביטוח מקיף - משלם תמורת תיקון נמזקים לרכב המבוטח וכן נזגים של צד ג' (כמו שכתוב בשורה הקודמת).

כדי שתהיה מבוטח צריך להיות ביטוח בתוקף (מבחינת תאריכים), ואשר התה, כנהג, כלול בו. זה יכול להיות בשתי צורות: האחת היא ששמך מופיע בפוליסה (מסמך המתאר את כיסויי הביטוח), או שיש כיסוי ל"כל נהג" שגילו פחות משלך ומעלה וותק הניגה שלו פחות משלך ומעלה.

אם תפגע באדם או ברכב אחר כאשר אין ביטוח או שהביטוח אינו מקיים את התנאים שתארתי יהיה עליך לשלם את הנזק. תחשוב על כך שיום אשפוז של פצוע בבית חולים עולה כמה אלפי ש"ח, ואם האשפוז הוא ביחידה לטיפול נמרץ המחיר כפול, ויש גם כל מיני טיפולים שגם להם עלות נוספת. פגיעה קלה באדם יכולה לעלות לך מאות אלפי ש"ח בהוצאות אשפוז, טיפולים אחרי אשפוז ועם נותרת נכות - גם לשלם פיצויים כל החייים. כמוכן - אם בנהיגתך תפגע ברכב אחר יהיה עליך לשלם תמורת תיקונו (ואם הנזק גדול "טוטאל לוס" - את כל ערכו שיכול להגיע למאות אלפי ש"ח. וכמובן כך גם לגבי הרכב שבו תנהג.

אני חושב שלאחר שקראת זאת הבנת שעליך לוודא כי הביטוח מכסה אותך.

יש הערה אחת קטנה וחשובה: בביטוח החובה יש כיסוי גם ל"נהג מזדמן". מדובר בהגדרה בעייתית, שכן יהיה קשה לך מאוד להוכיח שאתה נהג מזדמן ולא נוהג ברכב "דרך קבע".

הבנתי,עכשיו זה יותר ברור.

תודה רבה על התשובה המפורטת.:wink:

פורסם
כבר אמרתי שאני חסר ידע לחלוטין בזה...

גבר,תסביר לי בעברית הכי פשוטה שיש.

לא הבנתי מה רשמת.

אתה יכול לנהוג בכל רכב שלבעלים שלו יש ביטוח לנהג צעיר מתחת לגיל 24

• תוכן חדש...