Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

להפתעתי גיליתי על שמשת הרכב קנס בגובה 250 ש"ח.

אני גר בנתניה בשכונת מגורים, ללא עסקים בסביבה, ליד החניה מוצב שלט "מותרת חנייה לניידת חומרים מסוכנים בין 07:00 ל 19:00" - ללא פירוט נוסף.

בתומי, במשך כבר כשנה, אני (וכל השכנים) חונים שם בדרך קבע. ראוי לציין שאין תמרור האוסר חנייה, או צביעה מקובלת באדום לבן.

לדעתי הנורמה של לחנות שם התפתחה בעקבות הניסוח הבעייתי של השלט וחוסר הסימון, זה גורם לחשוב כי רק בשעות האלה ורק במקום הספציפי הזה מותרת חנייה לניידת חומרים מסוכנים, מה גם שלא אף פעם אף אחד לא נתקל בניידת הזאת... בעצם, עד שגיליתי את הדו"ח היום לעולם לא חשבתי שאסור לחנות שם.

מה דעתכם? האם אפשרי לדרוש ביטול דו"ח עקב ניסוח בעייתי? לדעתי יכלו לרשום בצורה ברורה "החניה אסורה בין 7 ל-19 פרט לניידת חומרים מסוכנים" או כל ניסוח בסגנון...

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

יבגני שלום,

באיזה רחוב זה? מעולם לא נתקלתי בשלט הזה, ואני מכיר את העיר טוב.

האם אין מעטפה על הכביש? או סימון כלשהוא שתוחם את החנייה?

לפי הניסוח, באמת שאין היגיון, אולי כן אפשר לפסול את הדו"ח, המתן למומחים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא מכיר את השלט, אבל יכול להיות שכוונת השלט הייתה שבמקום ספציפי זה מותרת החנייה רק לרכב חומרים מסוכנים בין השעות הנ"ל, ובשעות אחרות מותרת החנייה לכל רכב.

פורסם

צלם את המקום ושלח לעיריה מכתב רשום עם דרישה לבטל את הדו"ח היות ואין כל איסור חניה במקום.

אם הם לא מבינים את הכשל הלוגי בשלט המוצב, לך להשפט.

פורסם

^

גם לי זה נשמע כמו דוח של עירייה, למרות שאין אזכור לכך.

פותח השרשור,

מה הסעיף (המלל) שנרשם בדוח ?

האם חנית באופן שגרמת להפרעה לתנועה או אולי על/לפני מעבר חציה ?

פורסם

ערב טוב,

הדו"ח הוא אכן דו"ח עירייה, חניתי בצד הכביש כמו כל שאר הרכבים, לא על מעבר חציה או מקום כלשהו שמפריע לתנועה.

פרט לשלט (המעט הזוי הזה), ו"מעטפת" צבע מחוק על הכביש (ספק אם עדכני או מפעם - כי יש עוד כמה נקודות ברחוב שלי שיש מעטפות צבע מחוק מחניות נכים לשעבר שאף אחד לא טורח למחוק עד הסוף), אין שום איסור מוסבר.

הסעיף הרשמי הוא 13 - ללא פירוט מילולי. מחפירה באינטרנט הבנתי שבד"כ מדובר בחנייה במקום אשר אושר לסוג רכב ספציפי - כנראה הניידת הנ"ל. עם זאת, אין איסור מפורש שאסור לי לחנות שם. אני מכיר מעיריית נתניה שילוט מובן יותר במקרים אחרים, לדוגמא: שלט "איסור פרסה" ומתחתיו שלט נוסף "פרט לרכב עד 4 טון" כך שבדוגמא מדובר בשילוט מאוד ברור, מנגד במקום בו חניתי זה לא כך.

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
פורסם

ok, גם לפי השרשור הזה, סעיף 13: "העמדת\החנת במקום חניה רכב שאינו שייך לסוג הרכב שחנייתו שם הותר ומסומן על ידי תמרור".

מצטרף להמלצתה של Be roo (כמובן כולל צילום של התמרור עצמו).

פורסם

רחוב ויצמן, בחלק בו אין עסקים או צביעה במדרכה. רק בתי מגורים וחנייה חופשית.

פורסם

פס"ד בר שלום נ' מדינת ישראל (שנת 1969 שים לב) - הנאשם הואשם בביהמ"ש לתעבורה בת"א על כך שלא ציית לתמרור שהוצב ברח' ביאליק ברמת גן, הנאשם החנה את רכבו בשעה 13:00 בצהריים וקיבל קנס בשל כך, בר שלום הבחין בתמרור עובר לחנייה, בו היה רשום: אסורה החניה בין השעות 07:00/19:00. בר שלום הבין שהחניה הייתה אסורה בין 19:00 בערב ל07:00 בבוקר וטען בביה"מש שמכיוון שהתמרור משתמע לשתי פנים (הוא פירש אותו כאילו החנייה מותרת בין 07:00 ל 19:00) יש לבחור בפרשנות המקלה עימו ועל כן לבטל את הקנס. טענתו נדחתה בערכאות הנמוכות, הנאשם הגיע לביהמ"ש העליון וזה קיבל את טענתו בנימוק הבא: אם הרשות רוצה שהאזרח יבין את דרישתה, על התמרור להיות חד משמעי ולא נתון לפירושים שונים. במידה והתמרור נתון לשני פירושים, יש לקבל את הפירוש המקל עם הנאשם ולתת לו ליהנות מהספק.

אם תוכיח שהתמרור לא ברור בצורה חד משמעית, ובצירוף לכל הנסיבות (אין סימוני כביש האוסרים חנייה לדוגמא), הפירוש שנתת לו (שהחנייה מותרת במקום ובשעה שהחנית) הוא פירוש סביר, אולי הטענה שלך תחזיק.

פורסם

אני גר בסוף וייצמן, בחיים לא נתקלתי בתמרור כזה, אנא עדכן אותנו אם תצליח לבטל את הדו"ח או לא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

בהחלט אעדכן,

דבר נוסף שחשבתי עליו, אני לא בטוח עד כמה תקני התמרור הנ"ל, קצת בירורים העלו שבדר"כ תמרור כזה מגיע כתוספת לתמרור כללי (לצורך העניין "אין חנייה"), וגם אז הוא מתייחס לפטורים מהתמרור ולא להגבלות נוספות (לצורך העניין מי כן יכול לחנות - הניידת המדוברת). מדוע זה נקבע באופן הנ"ל?

הסיבה היא שאם יגיע נהג שמסיבה כזו או אחרת לא קרא את הטקסט (לדוג' תייר שלא דובר עברית), עדיין מוצב תמרור כללי כך שבכל מקרה אינו יכול לעבור עבירה.

לכן, ההגיון הבריא אומר כי על התמרור שנתקלתי בו להיות מוצב צמוד לתמרור "אין חניה" או לחלופין להיות כתוב גם בשפה האנגלית על מנת להתאים לחוקי הנהיגה הבין לאומיים.

בכל מקרה, מכתב הבקשה לביטול נשלח, נראה מה תהיה תגובתם, מקווה שיבטלו בלי שאלך למשפט.

פורסם

נסה גם לצלם את התמרור, שלא ישימו שם תמרור אין חניה, ואז יגידו: "הנה יש תמרור מה אתה מבלבל בשכל".

• תוכן חדש...