Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום

אני מעוניין לקנות ניסאן אלמרה 96 שעברה היתחממות מנוע הבחור שרוצה למכור אמר שהמוסך פתח את הראש ואמר לו שיש בערך נזק של 2000 שקל והוא לו מוכן להשקיע רציתי לישאול אם כדאי לי לקנות את הרכב וכמה יכול לעלות שיפוץ כללי למנוע רינגים שיפוץ לראש הקיים וכל מה שצריך ?

האם יש סיכוי שגם הצילינדרים והבוכנות ניפגעו מהיתחממות?

אני אוהב להיתעסק בכל הקשור למכונאות ורוצה להיתנסות פעם ראשונה בשיפוץ מנוע, הרכב עבר 260000 ק"מ.

תודה רבה לכל מי שיעזור

פורסם
הבחור שרוצה למכור אמר שהמוסך פתח את הראש ואמר לו שיש בערך נזק של 2000 שקל והוא לו מוכן להשקיע

אל תאמין לכל מה שהוא אומר.

הרי גם להוריד טיימינג וראש (ולהחזיר) עולה כסף - אם הבחור לא רוצה להשקיע אז לא בטוח שהוא גם ביצע את זה בכלל.

ואם בכל זאת הוא הוריד ראש ואמרו לו 5000ש"ח ?

לקנות רכב שעבר התחממות זה הימור מסוכן מכיוון שאתה לא יודע כמה זמן נסעו ברכב בזמן שהמנוע רותח.

פורסם

אני מדבר על סכום של בערך 1500 שקל על הרכב.

הוא אומר שכרגע הראש מפורק הוא לא החזיר אותו, מה הנזק שיכול להיגרם מהיתחממות במשך זמן?

פורסם

רכב עם 260 אלף קמ', אין טעם בביצוע ראש מנוע בלבד. בפרט שהמנוע עבר התחממות.

תחשוב בכיוון החלפת מנוע מייבוא (יכול להסתכם באזור 6- 7 אלף ש"ח כולל עבודה).

הבעיה שלך כשאין מנוע פועל ורכב במצב נסיעה, אתה לא יודע מה מצב שאר המכלולים (גיר, מזגן, הגה כוח וכו' ).

זה הימור לא קטן גם אם תקבל הרכב בחינם, פשוט תצטרך להשקיע במנוע ורק אח"כ תדע מה נדרש בנוסף.

לדעתי,

אם אין זה רכב ייחודי ומיוחד, עדיף לחפש רכב אחר במצב נסיעה.

רענן

• ספונסר פורום
פורסם
אני מדבר על סכום של בערך 1500 שקל על הרכב.

הוא אומר שכרגע הראש מפורק הוא לא החזיר אותו, מה הנזק שיכול להיגרם מהיתחממות במשך זמן?

נסיעה עם מנוע חם יכולה לגרום לנזק מזערי ויכולה לגרום להרס המנוע. אני מניח שאם פתחו את הראש מנוע אז כנראה שיש נזק ואתה צריך לצאת מנקודת הנחה ש-2000 ש"ח שאמרו לך זה המקרה הכי טוב. במקרה הגרוע, תצטרך להוציא 4 או 5 אלף ש"ח על החלפת מנוע למנוע מפירוק.

כמובן שחוץ מזה צריך לבדוק למה התחמם הרכב, שלא יתחמם לך הרכב שעתיים אחרי שהחלפת מנוע ושוב ידפק העסק. גם זה יכול להיות עסק יקר, אם למשל צריך להחליף רדיאטור זה כמה מאות שקלים נוספים לפחות. וזה לפני שהזכרנו תקלות אחרות שיכול להיות שיש ברכב אבל אתה לא יכול לבדוק אותן כי אין מנוע פעיל (למשל תקלה בגיר).

פורסם

לא כדאי לשפץ מנוע אלמרה 96. השיפוץ יקר מאוד. אבל בהחלט אפשר לקנות מנוע מפירוק מקומי. המנוע שימש גם בסאני כמו שלי ואפשר למצוא מכוניות כמו שלי ללא טסט/עם טסט ב-3000 ומטה, עם מנוע תקין וקילומטרז' דומה או נמוך יותר.

:turn-l:
פורסם

אני משפץ בבית לו במוסך רינגים עולים 300 אטם ראש 100 וושיפוץ הראש מנוע בסביבות ה 1000 השאלה אם זה יתפוס לאורך זמן במידה וזה יצליח את הרכב אני קונה ב 1000

ישמש כרכב שני

פורסם
אני משפץ בבית לו במוסך רינגים עולים 300 אטם ראש 100 וושיפוץ הראש מנוע בסביבות ה 1000 השאלה אם זה יתפוס לאורך זמן במידה וזה יצליח את הרכב אני קונה ב 1000

ישמש כרכב שני

וחריטה/הונינג למנוע עם 260 ? אתה יודע להרגיש מדרגה /למדוד קוטר צילינדר ? ואם הוא כבר גמר עובי מוקשה - אוברסייז שאסור ? (לא מכיר אם הולכים שם סליבים רטובים ) ,גל ארכובה - אנדרסייז - אתה יודע להתאים מיסבים ? הופ לאגרים - אתה תשחיז חורי פין בוכנה בטלטלים ותתאים מיסבים ? כלים יש לך ?(טבעת כיווץ רינגים - אתה יודע איך מכניסים ?,לוחץ קפיצי סופאפים - אם אין לך נסיון החצאי קונוסים יעופו ויאבדו,מפתח טורק - אתה יודע סדר סגירה ובאיזה טורק כל סיבוב הידוק ?) הכל עולה כסף ו/או צריך ללמוד. אטם ראש מספיק ? לא סט אוברהול ?

אם בשביל התחביב - יופי.

אם בשביל לנסוע אח"כ - עזוב. חבל על חלקים טובים.לא בלי סיבה שיפוץ OUT,מנוע מפירוק - IN.חוץ מסמוך ,ב.מ.ב. טירה ,מפעל השיפוץ של חיל הים בתקופה שצה"ל שיפץ ,קטרפילר ,מנועי בית שאן ואלייד לא היו כאן מעולם משפצים מקצועיים.

פורסם

את כל הכלים יש לי וגם את הספר רכב שמסביר צעד צעד.

בכל אופן אני רואה שלא הרבה ממליצים על הצעד הזה אז ניראה לי שאני ירד מזה ותודה לכל המייעצים

• תוכן חדש...