Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאני מניע בפעם הראשונה ? הוחלף שמן ומסנן שמן , מזרקים שופצו , מצתים הוחלפו וכו'

האם יש פעולות נוספת שיש לעשות עוד לפני התנעה ראשונה?

אשמח לעזרה!

פורסם

תעשה את שיטת בצינור... שים צינור במיכל, תשאב אויר עם הפה ותוריד את הצינור מהר ללמטה ואז הדלק ימשך החוצה.

כמובן שלא לשפוך על האדמה אלא למיכל כלשהו....

פורסם

במיכל דלק יש חוצצים שאני לא יודע עד כמה אפשר להגיע לכל האזורים

בכל מקרה תודה רבה על הטיפ , אני אנסה את זה

יש עוד משהו שניתן לעשות?

פורסם

לוודא שהמנוע לא תפוס, ממליץ אפילו לשים קצת חומר של פלאש למנוע לכל צילינדר (דרך הברגת הפלאג) ולסובב מס' פעמים.

תדאג לנקות טוב את מיכל הדלק משאריות דלק ישן שעלול לסתום את המזרקים, כמו כן לבדוק את כל המחזירי שמן, אטמים, גומיות וצינורות שיכלו להתייבש במהלך הזמן.

פורסם
סובב את המנוע ידנית מס' סיבובים

רעיון מעולה, בשביל להפוך אותו ליעיל יותר אני הייתי גם מפרק את הפלגים. קודם כל, יש לנקות מאוד טוב את אזור הפלגים בלחץ אויר. כאשר מוודאים טוב טוב שאין לכלוך נותנים סטארטר כמה פעמים בשביל שהמנוע יסתובב. ככה השמן מגיע לצילנדרים וגם לכל החלקים הנעים. אני חוזר ומדגיש, אזור הפלגים חייב להיות נקי מלכלוכים שונים אחרת הם ישאבו פנימה לתוך הצילנדרים.

אם אין אפשרות לוודא שהאזור נקי אז עדיף לשכוח מהרעיון. לכלוך בצילנדרים עלול לגרום לנזק פי כמה מונים מאשר התנעה של רכב שלא הונע במשך שנה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה על הטיפים , הרכב הניע אבל יש בעיה אחת :

הוא מניע רק כשמד כמות האוויר מנותק - אם הוא מחובר ומנסים להניע , לא מניע וזה מלווה ברעשים מוזרים

אם מניעים כשהוא מנותק , ומחברים כשהרכב עובד (כמובן בצורה ענייה ודלה) אז הוא מטפס לטורים 20 +- ומיד נכבה

למישהו יש רעיון?

פורסם
תעשה את שיטת בצינור... שים צינור במיכל, תשאב אויר עם הפה ותוריד את הצינור מהר ללמטה ואז הדלק ימשך החוצה.

כמובן שלא לשפוך על האדמה אלא למיכל כלשהו....

ממש ממש לא מומלץ. אם אתה עושה את זה אתה מכניס לריאות אדי דלק רעילים ביותר. יש לקנות משאבות בחנויות עשה זאת בעצמך. אתה יכול גם לפרק את משאבת הדלק שנמצאת בדרך כלל מתחת לכסא של הנוסעים מאחורה ואז חור גדול בדופן מיכל הדלק תתגלה לפנייך. אז אתה יכול לשאוב משם.

חבל מאוד שבארץ אין מודעות גדולה לתוספים אשר אמורים לשמר את איכות הדלק לשנה או שנתיים. קיימים כאלה תוספים בארה"ב.

להבא, בעל הרכב צריך לנסוע איתו ולהשאיר מינימום כמות של דלק. ככה שבאים להתניע אחרי תקופה ארוכה פשוט ממלאים דלק חדש וכמות הדלק הישנה היא בטלה בשישים במיכל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...