Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תדאג גם בסרטון זה נראה ממש קרוב.

הבחור מפגר לגמרי, פשוט לקח פה סיכון מטורף בלי שום סיבה.

אם נהג האוטובוס היה בולם פתאום, זה היה נגמר ממש לא טוב בשבילו.

פורסם

פעם ראשונה מצלם וכבר שלושה תכשיטים נפלו במצלמה

הראשון זה נהגת במאזדה 5 שלא חושבת לעצור באדום

השני זה נהג בסובארו אימפרזה שבא לו לעצור באמצע הכביש

והשלישי זה נהג סיטרואן C4 חותך רכב ועולה על אי תנועה מצויר

פורסם

^ לטובת המאזדה 5 אומר שהירוק לא הבהב, הרמזור מאוד קצר (בנוי כך שאין ירוק ממול בזמן שמתחלף לאדום, אני מניח שיש גם חיישנים בכביש) ונכנסה לצומת בכתום. לו אני שופט תעבורה, לא הייתי מרשיע על כך.

פורסם

המאזדה נכנסה לצומת באור כתום, ראו מה נכתב בעמוד הקודם על כך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אוסף של היום 29/09/2014, כרגיל לשירותכם אינדקס, סה"כ אורך הסרטון 04:05 דקות.

00:00-00:26

סיטרואן C5 של פריים ליס מ.ר. 85-976-76 מחליט לקצר את הפקק שמתחיל קצת אחרי נתיב ההאצה של מסובים.

מהירות הנתיב הימני שפונה לאלוף שדה / שיבא בין 0 ל-30 קמ"ש, מהירות הנתיב השמאלי שממשיך לבר-אילן מעל 50 קמ"ש באופן זורם.

בוצעה סטייה ימינה במסגרת הנתיב והופעל הצופר, שימו לב שבשוליים יש דו"ג בדיוק באותו הזמן, אילו הייתי סוטה יותר מזה הוא כנראה היה עושה רילוקיישן לשיבא.

נהג הסיטרואן חזר לנתיב השני אבל לא ויתר, לא הספיק לו להרוויח את הקנגו שלפניי אז הוא ניסה להרוויח עוד אחד, כשזה לא עבד הוא בלם ו"קיצץ הפסדים" ונדחף לפני הקנגו

00:26-00:57

בנתיב השמאלי ניתן לראות את ה-C5 מקודם, ומאחוריו את הכוכב התורן ביונדאי אקסנט השחורה מ.ר. 81-940-51, הוא פונה שמאלה ואז הוא מגלה שהנתיב שלו בעצם חסום ע"י פונים שמאלה לכביש 4 דרום, מה עושים? חותכים, בלי להסתכל ובלי לאותת.

גם הפעם הופעל צופר וגם הוא חזר לנתיב שלו, ואחרי זה עוד עושה לי תנועות של "מה יש לך? מה הבעיה שלך?", בבון מצוי.

00:57-03:15

הפעם יש לנו נהג שחולה במחלה קשה שנקראת "שנינתיבימוס", נהג מונית בסקודה אוקטביה דור ראשון, אזהרה קטע ארוך.

בהתחלה היה לו את כל הזמן שבעולם לעבור לנתיב השמאלי, אבל הוא החליט לעשות את זה בדיוק בשנייה האחרונה כשבמרחק של אולי 2 מטרים ממנו יש את המיני קבריולט.

את העמידה ברמזור חתכתי, אחרי הרמזור אפשר לראות אותו נוהג על שני הנתיבים, וגם כשנראה שהוא עומד לתקן את עצמו הוא ממשיך על שני נתיבים.

מתי הוא עובר לנתיב אחד? כשאת הנתיב הימני חוסם רכב או אוטובוס (נהג האוטובוס יכל להתחשב קצת יותר ולהיכנס למפרץ שלו, בכל זאת זה לא אקורדיון ולא קו 1).

חתכתי את העמידה ברמזור השני גם כן, גם כשיש רכבים בנתיב שמשמאלו הוא עדיין נוסע על קווי ההפרדה או מעבר אליהם, ומייד לאחר מכן חוזר לנסוע על שני נתיבים.

בסוף החלטתי לצפור לו ורק אז הוא עבר לנתיב אחד.

בונוס: מיצובישי סופר לאנסר 25-896-20 שעובר נתיבים בלי להסתכל ובלי לאותת, כשאין עומס בצומת הספציפית הזאת אני דואג שלא יהיה רכב מימיני בדיוק בגלל מקרים כאלה.

בונוס 2: טויוטה קורולה 48-960-35 שהחליט שזה המקום הכי טוב להוריד נוסעים, ולא הסתפק בזה אלא גם העלה נוסעים, פשוט סתם נתיב.

03:15-03:35

הונדה סיוויק 76-351-67 שעומד ברמזור בנתיב השמאלי למרות שהוא צריך את הימני, חותך אותי מבלי לאותת ובמרחק אפס.

הופעלו הבלמים והצופר.

03:35-04:05

פארק אזורים, נהג מונית רנו פלואנס 91-150-26 לא רק שנוסע על שני נתיבים, אלא מחליט לעצור באמצע הכביש כדי להגיד שלום למישהו.

אחרי שכנראה היונדאי הלבנה ועוד 2-3 מכוניות מאחוריי צפרו הוא החליט לזוז ולעמוד באדום לבן בכניסה לצומת.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לסיטרואן יכולת לתת להיכנס בשקט. הוא אותת ונכנס לשורה הרבה לפני המחלף.

רחוב בן גוריון ידוע לשמצה כבר שנים, והכי אפקטיבי הוא לדבוק בנתיב השמאלי בו (למעט נקודות ספציפיות) ולחסוך את רוב הבעיות.

איפה אתה מוריד את אשתך (?) שאתה נכנס לתוך רמת גן גבעתיים ולא ממשיך על 4 עד קריית אריה?

אולי תשים איזה מוזיקה של יוטיוב, משעמם לראות את הקטעים בלי כלום...:wink:

פורסם

לסיטרואן יכלתי לתת להיכנס אם רציתי תאונה כפולה, הוא היה במרחק אפס מהכנף הקדמית שמאלית שלי (אל תשכח שיש לו גם דלת אחורית וגם כנף אחורית שלא רואים בוידאו באותה נקודה), ורכב מאחוריי היה צמוד לי לתחת, כמובן שאם היה ממשיך הסיטרואן היה דופק לי את הכנף, ועוצר אותי, והרכב מאחוריי היה נכנס בי, אם המכה מהסיטרואן הייתה חזקה הייתי מעיף גם את הקטנוען לתעלה בצד ימין.

אני חושב שבמקרה הזה היה עדיף שימחל על כבודו ויחזור לנתיב.

ברחוב בן גוריון אני משתדל שלא לדבוק בשמאלי (נאה דורש נאה מקיים וכו'), בצומת הספציפית המדוברת שצילמתי כבר כמה פעמים אני משתדל לתפוס את הנתיב השמאלי אלא אם כן אני בטוח שלא חוסמים את הנתיב הימני.

את אשתי אני מוריד בבסיס צה"ל שנמצא שם בהמשך ולכן אני עובר דרך בן גוריון עד הסוף ואז לששת הימים, או דרך ז'בוטינסקי וחזרה לכביש 4 ואז יוצא בקריית אריה.

הוספתי לסרטון הזה והבא גם מוזיקה של יוטיוב :)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מוריד את המצלמה כשאני יוצא מהאוטו ומאחסן אותה בתא כדי שלא יימס לי הפלסטיק או הסוללה (בעיה ידועה של ה-G1W/H), אז אני מרכיב אותה כל הזמן מחדש על התופסן, היא כנראה לעולם לא תהיה אותו דבר בנסיעות שונות, אני עדיין מחפש את מה הכי מירכוז שאני יכול לעשות איתה, מניח שזה ייקח עוד זמן עד שאני אתרגל למה רואים כשהיא ממורכזת ואז יהיה יותר קל ביומיום

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אוסף 27-28/09/2014 וכרגיל אינדקס:

00:00-00:15

נתחיל מסובארו B4 יענו לגאסי 57-352-67, יוצא מתחנת דלק לכביש של 80 קמ"ש על פחות או יותר 20 קמ"ש, ובלי להסתכל.

כשהסתכל זה כבר אחרי שהתחיל להשתלב ואז הוא ראה אותי במראה כשאני בולם דיי באגרסיביות (בכל זאת מ-80 קמ"ש ל-20 קמ"ש), אז האינסטינקט שלו היה... לבלום, לפחות הפעולה שאחרי כן הייתה לזוז לשוליים.

00:15-00:51

נהג מונית קיה ריו האצ'בק 96-147-25, מספר זכות ציבורית כנראה 18368, מייד לאחר הצומת תוך כדי פקק מחליט שזה בדיוק הזמן לעבור נתיב, ולחתוך את הפאביה, הפאביה עוד בסדר, אני בסדר, אבל הרכב שמאחוריי נעצר על מעבר החצייה והרכב שמאחוריו במרכז הצומת, כשלפי התכנון שלהם הם היו כנראה אמורים להיות במקומי ועל המעבר חצייה.

ה-Highlight בכל הסיפור זה שבדיוק 10 מטרים לפני הצומת הזו יש נתיב אחד בדיוק, אז נהג המונית יכל לבחור באיזה נתיב שרצה.

00:51-01:40

בהשתלבות של הנתיב הימני לתוך השני אחרי מחלף מסובים, יונדאי גטס מ.ר. 43-273-14 מחליט לעקוף אותי מימין (למרות שזכות הקדימה שלי) דרך השוליים, בדיעבד רואים אותו בוידאו הרבה יותר מוקדם (וזה מה שהעליתי) כשהוא מוסתר ע"י קורה A שלי, ולמען האמת לא ציפיתי שיעקפו אותי משם ורוב תשומת הלב שלי הייתה נתונה לנתיב שמשמאלי.

רק בסביבות 01:05 בסרטון אני רואה אותו צמוד למראה שלי ומחליט לתת למפגר הזה להיכנס לאט לאט במסגרת התנועה שיש גם מצד שמאל וגם מאחוריי.

ובסוף אנחנו מגלים שכל זה היה מטימטום והוא בכלל צריך את הנתיב לבר אילן.

01:40-02:40

מסחרית רנו מאסטר 43-218-52 של "אלעד לעד" חונה במקום חנייה שגם ככה קצר, אבל הוא ממש חוסם נתיב, עד כמה חוסם? עד כדי כך שלא רואים את הפורד פוקוס 67-294-50 שחונה לפניו על הנתיב באדום לבן ותוך חסימת המעבר.

הוספתי את ההקדמה כדי שתבינו איזה פקק נגרם משני אידיוטים.

02:40-03:06

יונדאי אטוס 98-486-20 עומד בנתיב השמאלי למרות שהוא צריך את הימני, אז הוא מתחיל לעבור נתיב בלי להסתכל ולתת זכות קדימה, ורק לאחר מכן הוא מאותת, כשהוא כבר חצי בתוך הנתיב.

03:06-03:36

שיתוף פעולה בין נהג מונית מרצדס 79-391-25 מספר זכות ציבורית 22892 ובין מסחרית של "אביב שיגור" שאת מספר הרישוי שלה לא הצלחתי לראות שחוסמת נתיב ועוברת גם לנתיב השני, ביצירת סלאלום כדי שכל עובדי פארק אזורים יוכלו לעשות ג'ימיקנה.

חדי העין יבחינו שגם ב-03:26 המונית התחילה לנסוע, בלי להסתכל ימינה ושמאלה.

03:36-03:51

מאזדה 3 דור ראשון כסופה, מספר רישוי 84-738-59 עוקפת פקק מנתיב של פנייה ימינה וחותך ברגע האחרון לנתיב שממשיך ישר.

03:51-04:12

כביש 5, למי שחשב שמדובר על "טועים" בנוגע לבחורה ההיא באוואו, יונדאי i30 נוסע מהתחלה בנתיב השלישי שממשיך רק ישר, רוצה "להרוויח" כמה שיותר מכוניות עד היציאה, מגלה מאוחר מאוד שהוא לא יצליח לעקוף את ההונדה סיוויק האצ'בק, אז בולם בחוזקה וגורם לסיריון שלפניי גם לבלום בחוזקה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מוסיף להמלצות לגבי כיוון המצלמה:

קודם כל תנסה להתקין אותה כמה שיותר גבוה על השמשה. אם אפשר שהמצלמה תהיה בגובה המראה או אפילו יותר גבוה, עדיף.

אחרי שהתקנת אותה במיקום הכי גבוה שאתה יכול, תכוון אותה כלפי מטה. אתה לא צריך לצלם כל כך הרבה את השמיים.

האיזון לובן\צבע ושאר הירקות פשוט משתגעים במקרים כאלה.

חוץ מזה רוב הסיכויים שמה שתרצה להקליט יהיה עכשיו בתחתית מה שאתה מצלם, אז עדיף שהאירוע המוקלט יהיה באמצע.

קצת קשה להסביר אבל בקיצור:

מצלמה מותקנת במיקום גבוה.

הפריים המצולם יהיה רבע דשבורד וחצי כביש ורבע שמיים - שהכביש יהיה במרכז התמונה.

פורסם

התופסן שלי הוא תופסן מראה, ככה שאני לא יכול להתקין גבוה יותר מהמראה אלא רק מתחתיה, אנסה בערב לכוון את הזרוע למטה יותר אם זה אפשרי מבחינת אפשרויות הכיוון.

התופסן מראה שלי נראה ככה:

2014-Hot-font-b-Car-b-font-Rearview-font-b-Mirror-b-font-Bracket-font-b.jpg

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

שמרתי כרפרנס, מאוחר יותר אנסה לכוון על פי התמונות :mm_yeah:

ד"א אולי יש מקום להעלות את התמונות גם לשרשור המצלמות

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...