Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

הרושם שלי שדווקא לא מיהר. אבל האמת היא שעם עיוותי המצלמה קשה מאוד להעריך את המהירות. סה"כ בלם במרחק סביר מהילדה.

הצפירה הראשונה מוצדקת. השניה מיותרת.

מסכים איתך על הרוב, סה"כ הנהג בלם במרחק סביר ולמזל כולם הילדה לא נפגעה תודה לאל, ובקשר לצפירות אתה צודק, הצפירה הראשונה הייתה כדי להזהיר את הילדה מהסכנה ולגרום לה לעצור, והשנייה הייתה כמובן ממש מיותרת.

אבל בדיוק למצבים כאלה התכוונתי באשכול ההוא שפתחתי בשבוע שעבר, על כמה זה מאוד מפחיד לנהוג, וכמה זה מפחיד כשהולך רגל עלול לקפוץ לך לכביש, כמו שקרה בסרטון, ועל הפחד לעשות תאונות, כי גם אם אתה מוכן למצב הזה ונוסע כחוק ובזהירות ובמהירות המותרת(ואפילו לאט יותר במקומות המועדים), ומצליח לצפות את הסכנה בזמן ולבלום (כמו שצריך להיות בתור נהג), עדיין אני מניח שבתור נהגים לבלום מול ילד או הולך רגל אחר שהתפרץ לכביש זאת חוויה מאוד מפחידה ולא נעימה שאני מאוד שמח שנכסכת ממני בתור אחד שלא נוהג בכלל.

כשאתם בתור נהגים עולים על ההגה ונוהגים, זאת בעצם אחריות מאוד גדולה. אתם ממש אחראיים לחיי אדם כשאתם על ההגה וזה אמור להיות בידיים שלכם, ולדעתי זה מפחיד. אתם בעצם חייבים להיות אחראים גם על החיים שלכם, וגם על החיים של הנוסעים האחרים בתוך הרכב (אם אתם לא נוסעים לבד), וכמובן גם אחראיים על חייהם של שאר משתמשי הדרך, שהם הרכבים אחרים בכביש, וכמובן הולכי הרגל, ובנוסף, גם על חייהם של רוכבי הדו גלגליים( אופנועים,קטנועים,רוכבי אופניים, וכמובן ה "דובדבן שבקצפת" - רוכבי האופניים החשמליים והקורקינטים החשמליים) . כל טעות על הכביש בתור נהגים, חוסר עירנות וחוסר זהירות של הנהג, יכולה לעלות בחיי אדם, ואין מועדי ב.

אני לגמרי מודע לעובדה שעבור רוב גדול של האנשים בארץ ובעולם פעולת הנהיגה היא הפעולה הכי שיגרתית שיש. אנשים נוהגים ברכב כדי להגיע ממקום למקום, ורובם הגדול מתייחסים לנהיגה ברכב ממש כמו ללקום בבוקר, לצחצח שיניים, להתלבש ולקשור נעליים, לאכול ארוחת בוקר, לעלות על הרכב ולנהוג לעבודה ולסידורים. הכי שיגרתי שיש.

אבל לא לכולם זה מתאים לנהוג, והאמת גם שלא כולם רוצים וצריכים לנהוג, במיוחד אם הם מרגישים שזה גדול עליהם ומהווה יותר מדי לחץ. זאת זכותם לבחור.

כשאתה מצחצח שיניים ואוכל ארוחת בוקר אין לך אחריות על חיי אדם כמו שיש לך כשאתה נוהג ברכב, שם אתה בתור נהג צריך להיות מאוד מרוכז וזהיר, להיות מוכן להגיב בזמן ולצפות סכנות ומצבים בלתי צפויים, ולהימנע מטעויות וממסיחי דעת( מה שלא כל הנהגים לצערנו מצליחים לעשות).

שוב, ברור לי ואני מודע לזה שהנהגים כאן בפורום הם מאוד זהירים ומנוסים, ולא לחוצים וחושבים על דברים רעים שעלולים לקרות( בקטע טוב, לא חס וחלילה בקטע של לא לשים לב לכביש), אבל, יש כאלה, כמוני למשל, שזה מאוד לא מתאים להם ובאמת עדיף וכדאי שלא ינהגו בכלל(בדיוק כמו שאני עושה).

לפני 14 דקות, Michaelr כתב:

נו באמת, הוא נסע ב35 קמ"ש (לפי הGPS בצילום) בכביש עם שדה ראייה דיי גדול באזור תעסוקה שילדים לא אמורים לרוץ בו לכביש ובלם בזמן (ונשמע שאפילו ללא הפעלת ABS). 

איזה אשמה ואחריות יש פה בדיוק לנהג? הוא עשה הכל כמו שצריך.

רק עכשיו ראיתי בתחתית הסרטון את המהירות, לא שמתי לב לזה קודם, האמת שהתגובות בפייסבוק לסרטון היו בחלקן שהנהג נסע מהר מדי אז מודה שקצת הושפעתי.

אבל בגדול הנהג היה בסדר, עצר ובלם בזמן תודה לאל, צפר לה כדי להזהיר מהסכנה (למרות שהצפירה השנייה הייתה מיותרת). אחרי שצפיתי בסרטון שוב אני מסכים עם מה שכתבת, אבל בכל זאת, זה מצב מאוד מפחיד ולא נעים עבור הנהג לבלום מול ילד שהתפרץ לכביש, אפילו שהוא לא היה אשם ופעל נכון, עדיין זאת הייתה חוויה לא נעימה בשבילו לבלום מל הילדה(תחשוב שאולי הנהג בעצמו הוא אבא לילדים). 

פורסם

להפך - הסרטון הזה מראה שאפשר לנהוג נכון.

תאונה יכולה לקרות גם בבית - נניח קומקום חשמלי חם שנשפך על ילד. עד שלא יהיה רכב אוטונומי - ואני לא מצפה לרכב דרגה 5 בעתיד הנראה לעין - תצטרך לבחור בין להישאר ספון בביתך לבין להתמודד עם כלי רכב - כנהג או כהולך רגל. בינינו, גם כשאתה הולך למכולת לקנות בקבוק חלב אתה מסתכן בנפילה במדרגות ובשוד חמוש. אז שחרר, נהג בזהירות ושמור על פרופורציות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ראשון לציון

עריכה אחרונה על ידי Electron
  • אהבתי 5
  • מבאס 4

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם

ממהההה? מי זה החצוף הזה צריך לשבור לו את הרגליים.

אני אפילו לא הבנתי למה הוא עשה את זה.

אולי מקנאה? דפוק. כזה בן אדם צריך לעצור אותו הרגע.

הוא מסוכן לציבור מכל הבחינות.

• אהבתי 1
פורסם

ראיתי את הסרטון הזה הבוקר. מה שעצוב, הבחור הזה כנראה יקבל עבודות שירות ויחזור לכביש כבר מחר. בעולם נורמאלי בנאדם כזה מקבל שלילה לכל החיים ונכנס למעצר ממושך.

• אהבתי 4

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
לפני 38 דקות, cohen motor 377 כתב:

ממהההה? מי זה החצוף הזה צריך לשבור לו את הרגליים.

אני אפילו לא הבנתי למה הוא עשה את זה.

אולי מקנאה? דפוק. כזה בן אדם צריך לעצור אותו הרגע.

הוא מסוכן לציבור מכל הבחינות.

לנהג לקסוס היה תמרור לתת זכות קדימה, הוא לא נתן.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רק לי לא ברור למה יש סרטון של הדבר הזה? הרי מה הסיכוי שמישהו יקלוט את הסיטואציה לפני זה ויתחיל לצלם..

הרי מדובר ביונדאי גטס ולא ברכב משופר 

https://meshumeshet.com/c/5612663

• אהבתי 3
  • מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 6 דקות, DareDevil כתב:

רק לי לא ברור למה יש סרטון של הדבר הזה? הרי מה הסיכוי שמישהו יקלוט את הסיטואציה לפני זה ויתחיל לצלם..

הרי מדובר ביונדאי גטס ולא ברכב משופר 

https://meshumeshet.com/c/5612663

למען האמת גם לי זה קפץ בראש, באמת מענין.

תוך כדי שאני מראה את החולה הזה לחמי עכשיו יש את זה בחדשות בערוץ 12.

לפני 43 דקות, dalet11 כתב:

ראיתי את הסרטון הזה הבוקר. מה שעצוב, הבחור הזה כנראה יקבל עבודות שירות ויחזור לכביש כבר מחר. בעולם נורמאלי בנאדם כזה מקבל שלילה לכל החיים ונכנס למעצר ממושך.

בן אדם חצוף שחייב להעצר בפרט שיש את זה בחדשות.

פורסם (נערך)

שאלות:

* למה הצלם צילם?

* האם יינתן דו"ח לנהג שלא ציית לתמרור עצור?(רציני)

* מה הסיכוי שהעבריין הזה שקפץ על האוטו ייכנס לכלא? מפחיד שמישהו כזה מסתובב חופשי.

אגב, בחורה אמיצה מאוד - מישהו עוצר וקופץ על האוטו, שובר את השמשה כמו מטורף והיא לא מפחדת בכלל. 

עריכה אחרונה על ידי mfanter
פורסם

לפי המבטא שלה - היא ראתה דברים יותר קשים בחייה כנראה.

ולדעתי הצילום התרחש כי הנהג הזה כנראה רדף אחרי נהג הלקסוס לכתחילה מרחוב אחר. יש מישהו שמזהה את האזור ויודע להגיד אם זה מקום די מעגלי?

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 24 דקות, mfanter כתב:

* האם יינתן דו"ח לנהג שלא ציית לתמרור עצור?(רציני)

אני לא צוחק אבל אם דניאל עמרם (מהערוץ הטלגרם 'דניאל עמרם ללא צנזורה') יצליח להשיג את הפרטים של הנהג התוקף, סביר להניח שהמשטרה תעשה משהו.

ראיתי כבר מקרים שדניאל עמרם הצליח למצוא אנשים ושהמשטרה עשתה משהו עם המידע הזה.

עדיין לא היו מקרים ממה שאני מכיר שבהם הוגש כתב אישום או משהו בעקבות פרסומים שלו..

לפני 22 דקות, EliC25 כתב:

ולדעתי הצילום התרחש כי הנהג הזה כנראה רדף אחרי נהג הלקסוס לכתחילה מרחוב אחר. יש מישהו שמזהה את האזור ויודע להגיד אם זה מקום די מעגלי?

אם אפשר למצוא את המקור של הסרטון אז אפשר יהיה לזהות את שלט רחוב שמופיע שמה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 26 דקות, EliC25 כתב:

הגיוני. רואים שהוא בא לפנות ימינה ואז ממשיך ישר 

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

לנהג לקסוס היה תמרור לתת זכות קדימה, הוא לא נתן.

אם תשיב לב בשנייה 2-3 היונדאי בעצבים רוצה לפנות ימינה, כנראה הוא לא רואה את הלקסוס בגלל הפניה , אחרי שהוא קולט את הלקסוס הוא בחדות סוטה לכוונו וחוסם אותו. כנראה היה ביניהם משהו לפני והוא רדף אחריו.

לפני שעתיים, EliC25 כתב:

נאות שקמה

• אהבתי 1

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם
לפני 9 דקות, Electron כתב:

נאות שקמה

4 הרשב"א, ראשון לציון, מחוז המרכז?

נועל את הרחוב על מרטין בובר 81, ראשון לציון

Ready To Rock
Ready To Rumble

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...