Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמרתי כבר לגבי הבדיקה הכללית לדעתי מיותרת.

לגבי בדיקה של מרכב אני אישית לא יודע לזהות ריתוכים/חלקים שהוחלפו ובימינו אי אפשר להאמין לאיש. גם לרכב שאנחנו קונים עכשיו אנחנו נבצע בדיקת מרכב בעלות של 200-250 שקלים.

הטענה העיקרית שלי לבדיקות הללו מעבר לחוסר העקביות שלהם היא לגישה של הבודקים.

הבודק תמיד מוטה לטובת הקונה כי הוא הלקוח שלו וגם אם הוא יכשיל את הרכב יש סיכוי טוב שמישהו אחר יבדוק את הרכב שוב שם.

חשתי את ההבדלים על בשרי בשתי הבדיקות.

בבדיקה הלפני אחרונה לקחו אותי ואת אבא שלי ואת הקונים לחדר, הוא פשוט אמר "נזילות שמן מהמנוע" "רעשים מהמנוע" "צמיגים גמורים" "רעשים מהגיר ונזילות מהגיר".

בטון לא השתמע לשתי פנים.

אם הייתי קונה שלא מבין שום דבר הייתי בטוח שמדובר בחתיכת זבל על 4 גלגלים שמנסים לדחוף לי.

הוא לא אמר שום דבר טוב על הרכב, לזכותו יאמר שהוא כן סיכם את הבדיקה במילים האלה "את צריכה לחשוב כמה את מוכנה להקריב בפן הקוסמטי על חשבון הפן המכני" משהו בסגנון הזה.

בבדיקה השניה כול קביעה של הבודק זכתה להסבר, ולפירוט למשמעויות כמה יעלה לתקן האם כדאי לתקן.

הוא ממש לקח דף והסביר כול דבר לפעמים עם ציורים.

היו שם את הכסתח"ים הרגילים, אבל בניגוד לבודק השני הוא אמר על הרעשים במנוע למשל "זה שום דבר", על נזילת השמן "לא משהו נורא אפשר לתקן במחיר לא גבוה".

הזכיר את הדברים הטובים כמו בדיקת הקומפרסיה המושלמת.

הרגשתי שהוא לא מוטה חד צדדית למרות שהוא אמר גם דברים שלא אהבתי לשמוע.

אני מסכים שאם יש לך נסיון עם רכבים אפשר לוותר על הבדיקה הכללית, במקרה שלנו שני הקונים, הפוטנציאלי וזה שקנה בסוף את הרכב היו חברה צעירים שלא ממש מבינים, אז אני יכול להבין מדוע רצו לבדוק את האוטו בכול זאת אצל מישהו "שמבין".

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מתוך נסיון מר עם איזה מכון באזור מגורי, לפני הרבה מאוד שנים: קניתי רכב עם נתונים טובים מדי - והרכב יצא נקי בבדיקה. נהגתי עליו שנתיים ו-40,000 ק"מ, שום חיוון פרונט לא הצליח לסדר את נהיגת הסרטן שלו. במכירה הרכב יצא גרוטאה - אבל הקונה לקחה אותו בזול (אשתי נלחצה). שבוע אח"כ הוא הופיע בלוח המודעות בעיתון המקומי כ"בובה" עם מספר הטלפון המוכר לי - של הקונה.

מה לעשות - הייתי תמים ולא זיהיתי סוחרים, ולא את הקומבינה שלהם עם המכון. התמימות עלתה לי 7,000 ש"ח של 1990/92.

ולמה אני כותב זאת - כיון שאף פעם אינך יכול לדעת מה הקשר בין הקונה (או המוכר) למכון הבדיקות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אמרתי כבר לגבי הבדיקה הכללית לדעתי מיותרת.

לגבי בדיקה של מרכב אני אישית לא יודע לזהות ריתוכים/חלקים שהוחלפו ובימינו אי אפשר להאמין לאיש. גם לרכב שאנחנו קונים עכשיו אנחנו נבצע בדיקת מרכב בעלות של 200-250 שקלים.

הטענה העיקרית שלי לבדיקות הללו מעבר לחוסר העקביות שלהם היא לגישה של הבודקים.

הבודק תמיד מוטה לטובת הקונה כי הוא הלקוח שלו וגם אם הוא יכשיל את הרכב יש סיכוי טוב שמישהו אחר יבדוק את הרכב שוב שם.

חשתי את ההבדלים על בשרי בשתי הבדיקות.

בבדיקה הלפני אחרונה לקחו אותי ואת אבא שלי ואת הקונים לחדר, הוא פשוט אמר "נזילות שמן מהמנוע" "רעשים מהמנוע" "צמיגים גמורים" "רעשים מהגיר ונזילות מהגיר".

בטון לא השתמע לשתי פנים.

אם הייתי קונה שלא מבין שום דבר הייתי בטוח שמדובר בחתיכת זבל על 4 גלגלים שמנסים לדחוף לי.

הוא לא אמר שום דבר טוב על הרכב, לזכותו יאמר שהוא כן סיכם את הבדיקה במילים האלה "את צריכה לחשוב כמה את מוכנה להקריב בפן הקוסמטי על חשבון הפן המכני" משהו בסגנון הזה.

בבדיקה השניה כול קביעה של הבודק זכתה להסבר, ולפירוט למשמעויות כמה יעלה לתקן האם כדאי לתקן.

הוא ממש לקח דף והסביר כול דבר לפעמים עם ציורים.

היו שם את הכסתח"ים הרגילים, אבל בניגוד לבודק השני הוא אמר על הרעשים במנוע למשל "זה שום דבר", על נזילת השמן "לא משהו נורא אפשר לתקן במחיר לא גבוה".

הזכיר את הדברים הטובים כמו בדיקת הקומפרסיה המושלמת.

הרגשתי שהוא לא מוטה חד צדדית למרות שהוא אמר גם דברים שלא אהבתי לשמוע.

אני מסכים שאם יש לך נסיון עם רכבים אפשר לוותר על הבדיקה הכללית, במקרה שלנו שני הקונים, הפוטנציאלי וזה שקנה בסוף את הרכב היו חברה צעירים שלא ממש מבינים, אז אני יכול להבין מדוע רצו לבדוק את האוטו בכול זאת אצל מישהו "שמבין".

הבודק אינו מוטה לטובת הקונה או המוכר, הוא וכפי שכבר צויין פה, מוטה לטובת מקום העבודה שלו. האחריות שהמכונים האלו נותנים לבדיקה מחייבת באופן כמעט בלתי נמנע "כיסוי תחת" והדבר הזה כבר ידוע. כל קונה ייטיב לעשות אם יקח את האוטו לבדיקה, לא בכדי לאבחן נכונה את מצב האוטו אלא בכדי שיוכל למנף את הרג'קטים ולכווץ את המחיר בכמה כפולות של עלות הבדיקה. אבחון סביר אפשר לעשות במוסך ואצל הפחח בשביל השקט של השילדה.

פורסם

פשוט, 2 בודקים שונים = 2 בדיקות שונות.

נובע מוותק, מוטיבציה, ידע, המכון שבו הוא עובד וכד'.

אין מה לעשות. כך זה גם בעלי מקצוע בכל תחום (רפואה, שיפוצים, עו"ד...).

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...