Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע קונה היום לרכב שלנו, ולקח את האוטו לבדיקה.

אין לי את טופס הבדיקה ביד כי הוא אצל הקונה, אבל אני כן יודע מה נרשם בו.

קבענו למחר העברת בעלות, מהבדיקה הלכנו למוסך הרישמי שם מטופל הרכב והקונה ישב לשיחה אישית עם בעל המוסך שהרגיע אותו קצת.

קצת פרטים, הרכב אצלנו משנת 2007, נקנה מיד ראשונה עם 5000 ק"מ מאדם מבוגר מאוד בן 80 פלוס מינוס.

הרכב נקנה עם כמה מכות פח שטחיות שאותו זקן הספיק לעשות בזמן הקצר ונלקח לבדיקה לפני קניה ע"י אבא שלי בזמנו ויצא תקין לחלוטין.

הרכב היום נלקח לבדיקה ע"י הקונה, כמובן שהיו שם הכסת"חים הרגילים "נזילות שמן מהמנוע" "חגורות מנוע ישנות" "נזילות שמן מהגיר"

השלדה יצאה נקיה, אבל הבודק אמר שהרכב עבר תאונה קלה והוחלפה בה דלת וכנף.

אני שואל איך יכול להיות שבבדיקה אחת זה לא הוזכר ופתאום בבדיקה כמה שנים אחרי מישהו מפיל עליך כזו ידיעה?

סעיף אחר שבאמת כבר היה הזוי לחלוטין הוא "צמיגים לא תקינים".

נתחיל מזה שהצמיגים הוחלפו לפני שנה ופחות מ15 אלף ק"מ, כול ה-4 חדשים וטריים של Goodyear באוטו דיפו.

עוד עובדה מעניינת היא שהרכב עבר טסט באותו מכון בדיקה לפני חודש ולא הוזכר בו דבר או חצי דבר בנוגע לצמיגים.

שוב אני שואל איך הדבר הגיוני?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

יכול להיות שאחת הבדיקות שגויה. לא הייתי סומך על המקצועיות של כל הבודקים. גם אצלי, למשל, הרכב מעולם לא עבר תיקון צבע אבל מישהו שטוען שהוא מומחה טען שהדלת נצבעה מחדש...

בנוגע לצמיגים - ניסית לשאול למה הם לא תקינים?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ניסיתי לשאול הוא אמר לי שאם אני ירצה נחזור לרכב והוא יראה לי מה לא תקין בהם.

לא היה לי ממש כוח להתווכח על זה איתו בטח שהקונה מולי גם ככה מפוחד מכול מני כסתחים שצוינו בבדיקה.

זה פשוט הדהים אותי מה יכול להיות לא בסדר בצמיגים בני שנה עם נסועה של 15K ק"מ שלא עברו אפילו תיקון פנצ'ר שולי? ואם הם לא בסדר למה לפני חודש אתה בתור המכון שהעביר את האוטו טסט לא הכשיל את הרכב/התריע על בעיה בצמיגים?

איך שלא מסתכלים על זה אותו מכון לא פעל כשורה אם זה בכך שפסל צמיגים תקינים בבדיקת רכב, או מצד שני העביר רכב עם צמיגים תקולים טסט.

שם המכון הוא "רישוי חפר" בחדרה אם מעניין מישהו.

פורסם

השאלה היא ,איך משכנעים את הקונה במעמד המכירה,לא לקחת את הרכב למכונים הללו וללכת למוסך מומחה במקום מבלי להראות כמו נוכל?

Porsche 944 turbo

פורסם

זו באמת בעיה ולא ניסיתי אפילו לשכנע אותם שלא יחשבו חס וחלילה שאנחנו מסתירים משהו יש מספיק רמאים היום.

מה שהכי מדהים הוא שהרכב גם סך הכול 20 אלף שקלים, והוא מטופל במוסך מורשה עם תיעוד מלא.

בכול זאת לקחו אותו לבדיקה, ומהבדיקה הלכנו למוסך ורק אחרי שישבו לשיחה ב-4 עיניים עם בעל המוסך החליטו לקנות את הרכב, לא חבל על הבדיקה?

פורסם

נו, התנהגות צפוי של אדם חסר ידע שבא לקנות רכב יד שניה.

גם לגבי מכון טסטים - רוב האנשים לוקחים לבדיקה משתי סיבות : כי מכון נותן אחראיות וכי זה קלף מיקוח.

אז הם בשמחה מספקים לקונה כלפי מיקוח ועל הדרך מכסים את התחת שלהם אם רשימה ארוכה מאוד של לקויום.

עדיין לא מצאתי דרך לשכנע קונה ללכת לבדוק רכב במוסך, במקום במכון בלי לעורר חשדות וחששות מצד הקונה.

ובמחשבה שניה, גם למוסכניק שלך יש אינטרס שתקנה רכב ותגיע אחר כך ל"יישור קו ותיקונים קלים" שבכיף יכולים להסתכם בכ-2000 ש"ח - ממש לא הרושם שקבלת מהמוסכניק כשאמר לך אחרי בדיקה "רכב טוב, לך על זה".

פורסם

היה לי קונה יוצא דופן לרנו קנגו 2007- הגיע מרחוק מאוד ולא רצה לקחת את הרכב לבדיקה במכון .

במקום זה ביקש שאכניס את הרכב למוסך בו אני מטפל, שירימו את הרכב על הליפט כדי לראות שאין נזילות, בלמים תקינים ועוד.

אחרי זה הוא שילם 54 אלף ש"ח ונסע.

וכל זה אחרי שבאיזור המגורים שלו הסוחרים ניסו למכור לו רכבים עם תאונות, מנועים גמורים, טורבו עייף ועכו..

אדם הזוי?

נ.ב.

בבדיקה שעשיתי לג'מפי הבוחן לא שם לב שהדלת הוחלפה (זה היה רשום בתיעוד של לובינסקי).

אחרי שסיפרתי לבוחן, הוא שוב הלך לרכב ולפי דבריו הדלת הוחלפה למקורית (מרכב אחר) ולא נצבעה בארץ.

גם הבוחנים טועים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מצטער על ההקפצה אבל רציתי לתת עדכון.

הרכב נמכר לפני שבועיים ב16 אלף שקלים(מחירון לאותו רגע 21 אלף).

הרכב נלקח שוב לבדיקה הפעם ב"סופר פרונט" בחדרה.

בבדיקה שם התגלה שהוחלפה דלת, כנף ומכסה מנוע- לא תאונה קלה כמו שתואר בבדיקה האחרונה ולא נקי כמו בבדיקה כשהאוטו היה על 5K ק"מ.

פגיעה בשילדה לא הייתה והבודק גם אמר שאין לתאונה משמעות בטיחותית, אבל ציין שלפגיעה כן יש משמעות במחירון.

לגבי שאר הליקויים- גם הוא אמר שהצמיגים מתחילים לעשות סימנים של שחיקה, אבל בניגוד לבודק הקודם שפשוט קבע מולנו ומול הקונים הפוטנציאלים "צמיגים גמורים" הוא הסביר שהפרונט לא מכוון ויש לבצע כיוון פרונט וזה מה שגרם לשחיקה המוגברת של הצמיג.

הוא גם אמר שהוא לא היה פוסל אותם וממשיך לנסוע אתם.

לגבי שאר הדברים:

הבודק הקודם אמר "יש נזילות שמן מהמנוע" "הגיר גם נוזל" "חגורות מנוע ישנות" בטון שאתה חושב שהרכב עוד שניה מת.

לא הזכיר בכלל את בדיקת הקומפרסיה של הרכב(אני בספק אם הוא עשה) ואני למרות שהרכב בבעלות אבי הרגשתי לא נעים וכבר חשבתי שאני מנסה למכור לאנשים זבל.

הבודק בסופר פרונט היה גלוי לאורך כול הדרך גם בדברים הרעים(התאונה), וגם הטובים:

הוא ציין שיש נזילת שמן מהמנוע אבל לא משהו רציני ולא יעלה הרבה לתקן-כסתח

הוא ציין שיש נזילת שמן מהגיר, אבל גם אמר שזה שטויות לא משהו שיש לדאוג ממנו והוא אפילו לא היה מתעסק עם זה-במילים אחרות כסתח.

הוא אמר שיש קצת השהיה בשילוב ההילוכים. אמרתי לו שלרכב הוחלף קלאץ' והוא עבר חריטת גלגל תנופה. לאחר שהנתון הזה היה מולו הוא אמר שזה יכול להסביר את העניין והסבירות שהגיר יעשה בעיות קטנה מאוד לדעתו אם הוא עבר את הטיפול הזה לאחרונה.

הוא ציין את בדיקת הקומפרסיה שיצאה מושלם לטובה, ואמר שזו בדיקה טובה מאוד.

הוא ציין שחגורת המנוע ישנה ושיש להחליפה, אבל גם אמר לקונה ששוב לא מדובר בהוצאה גדולה של כסף.

לסיכום אני יכול להגיד כמה דברים:

1. חשוב לבצע בדיקת מרכב אצל מישהו שמבין משהו כדי לשלול תאונות

2. הבדיקה הכללית בדרך כלל מיותרת עדיף ללכת למוסך בהנחה שמצאתם רכב עם תיעוד טיפולים מסודר

3. מכונים שונים=בדיקות שונות

בנימה אישית למרות הדברים הרעים שהתגלו בבדיקה הורדנו את המחיר, הקונה לא התרגש וקנה את הרכב.

כשאבא שלי שמע את תוצאות הבדיקה הוא אמר לי "קודם כול תגיד לקונה שאם הוא יורד מזה אני מחזיר לו את הכסף של הבדיקה למרות שאין פגיעה בשילדה", זאת מכיוון שלא דיווחנו לו על תאונה כי לא ידענו עליה.

למרות שהבודק האחרון גילה גם דברים לא טובים על הרכב לחצתי את ידו אמרתי לו תודה רבה ושהוא היה הוגן לאורך כול הדרך גם איתנו בתור מוכרים. זה היה עוד הרבה לפני שנסגרה העיסקה.

למרות שהוא אמר גם דברים לא טובים על האוטו של ההורים שלי, שבאמת ובתמים לא היו ידועים לנו. יצאתי מרוצה הרגשתי שמישהו אמר את האמת בפנים גם את הדברים הטובים וגם את הרעים ולא היה מוטה אוטומטית לטובת הקונה כמו בבדיקה הקודמת, ולכן אני ממליץ על מכון בדיקה זה.

רציתי גם לעדכן שמכון חפר כן מצא ליקויים נכונים שחשבתי שהם לא נכונים, וגם לא מצא ליקויים נוספים שהיו. מה שכן לדעתי הפירוש שהוא נתן להם היה שונה לחלוטין ופשוט דרס את האוטו מכול הכיוונים והיה מוטה לחלוטין לטובת הקונה.

מקווה שהבהרתי כמה נקודות גם בנוגע לרכב, גם בנוגע לטענות נכונות ולא נכונות שלי, וגם לגבי הבדלים בין בדיקות.

פורסם

מה שאני לקחתי מהסיפור זה לא לקחת את הרכב לבדיקה במכון עלום שם, אלא רק למכון מוכר וידוע ואם יש המלצות מהפורום - מה טוב.

שמח שזה עבר בשלום וכולם מרוצים.

פורסם

מכון בדיקה זה עסק.

לוקחים 500 ש"ח ונותנים אחריות על הבדיקה.

על מנת לא להכנס לתביעות כאלה ואחרות ולהמשיך לנהל עסק בראש שקט הם רושמים על הכל לא תקין, הרי בסך הכל רכב זה מכונה יכול להיות תקין עכשיו ועוד חודש יילך מנוע ומכיוון שהם רוצים להמנע מתביעות עתידיות הם רושמים ורושמים ממצאים שיכסתכו אותם במידה ו...

מכון בדיקה טוב אך ורק על מנת חבדוק תאונות שילדה שבמקרה הזה אין חילוקי דעות או שיש או שאין, כמובן שבמקרה והמנוע גמור גם אין חילוקי דעות אבל לרוב מצב מכאני של הרכב הם יכסו את עצמם וזהו.

גרוע מזה יש מכוני בדיקה שמכשילים רכבים לפני קנייה ואז כביכול הקונה מרוצה שבדקו לו את הרכב טוב ואז הוא מגיע שוב ושוב לבדוק רכבים וכמו שאמרתי זהו עסק שרוצה להרוויח 500 ועד500

פורסם
היה לי קונה יוצא דופן לרנו קנגו 2007- הגיע מרחוק מאוד ולא רצה לקחת את הרכב לבדיקה במכון .

במקום זה ביקש שאכניס את הרכב למוסך בו אני מטפל, שירימו את הרכב על הליפט כדי לראות שאין נזילות, בלמים תקינים ועוד.

אחרי זה הוא שילם 54 אלף ש"ח ונסע.

וכל זה אחרי שבאיזור המגורים שלו הסוחרים ניסו למכור לו רכבים עם תאונות, מנועים גמורים, טורבו עייף ועכו..

אדם הזוי?

כניראה שגם אני הזוי.

אני לא לקח רכב לבדיקה, לא שקניתי רכב ה 20 אלף ש"ח.

ולא שקניתי לפני שנה רכב ב 130 אלף ש"ח.

אני עושה את הבדיקה שלי, רואה את הבחור שעומד מולי שזה לא פחות חשוב לי מהרכב ומחליט.

אם זה הדרך? לא יודע.

עד היום זה עבד לא רע.

פורסם

את הסקודה אוקטביה שלי קניתי בת שנה וחצי עם 14000 ק"מ במעל 90K ש"ח ולא לקחתי לבדיקה..

את האטוס של אשתי קניתי בחושך, ללא בדיקה כלשהי...

אפס תקלות בשתיהן מזה למעלה מ-3 שנים שהן אצלנו...

את הקטנוע הקודם (בורגמן 200) קניתי ללא בדיקה-4 שנות הנעה והנאה ללא שום (שום!) תקלה.

את הקטנוע שלפניו (הונדה CH250) קניתי ללא שום בדיקה ולמעט ווסת מתח שנשרף ולא קשור לשום בדיקה,אפס תקלות...

את הקטנוע החדש גם קניתי ללא בדיקה-מהסוכנות..:wink:

הזוי? אולי...

מצד שני,אני מת מפחד שתיגרם תקלה כש"בוחן" מתחיל לפרק לי פלאגים או כיסויים או "בודק" לי את הרכב..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אני ממליץ לך לא להסתמך על הבוחנים מן הסתם אתה בעצמך אמרת את המילה כסתחים

והנה סיפור שקרא לי לפני כ 8 שנים רכשתי מאזדה 323 שנת 1999 ולקחתי את הרכב לבדיקה שם נאמר לי שהרכב לא עבר תאונות כלל וכמובן ששילשה נקייה.

כשמכרתי את הרכב הקונה לקח את הרכב לבדיקה אמרו לו ששילדה רותכה (ואני מוכן להשבע שהרכב לא עבר תאונות אצלי בכלל)

והקונה לא קנה את הרכב וכשבא קונה אחר לקח את הרכב לאותו מכון שם נאמר כי שילדה נקייה.

• תוכן חדש...