Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, הרכב המדובר הוא 1995 FIESTA MK3, ואני רוצה להשקיע בה, היא עושה אחלה עבודה, אני רוצה לייפות אותה ושיהיה לי ראש שקט (חצי שקט) לגבי גניבות.

מה שאני מחפש, זה מערכת נעילה מרכזית לרכב בשביל 5 דלתות, מנגנונים של חלונות חשמליים לרכב ואשמח לכל ה-4 חלונות, אזעקה איכותית במחיר נורמאלי, וגם באופציה זה מערכת הרמת חלונות.

**כשאני אומר "מחפש" זה אומר שאני רוצה שתמליצו לי על מקומות שבהם אני יכול למצוא את החלקים ולהתקין אותם.

אני יודע שכל העסק עלול לצאת יקר, אבל אדם שאוהב את הרכב שלו וצופן לו עתיד איתו, ישקיע, אז בבקשה בלי הודעות כמו "כל זה יעלה לך כמו האוטו" וכד'...

אני פונה לעזרה בפורום כי שמעתי שבשביל הנעילה מרכזית צריך חלקים מקוריים מפירוקים, אני רוצה לאמת את השמועה ועזרה במציאה של המערכת.

פורסם

יש לי כמה שאלות אלייך. איזה יד אתה וכמה הרכב כבר נסע? אני יד שנייה, הרכב במצב פריסטין והמנוע והמכלולים עשו בקושי 94 אלף ק"מ. אם אין לך רכב במצב כזה אין לך מה להשקיע בכל מה ששאלת. היום הפאיסטות הללו נפוצות כמו פטריות אחרי הגשם ואתה יכול להשיג אותם במחיר של 3000 שקלים ואולי אף פחות. בשטחים עדיין לא גילו את היתרונות של הפיאסטה ולכן היא לא גניבה כמו הסוברו על שלל דגמיה.

אם כבר, רוב המכוניות הללו עברו התעללות מהבעלים הקודמים שלהם. עדיף להשקיע את הכסף בצמיגים איכותיים, ברקסים וכל רכיב ביטיחותי שעלול להשפיע על בטיחות הנוסעים ברכב ושאר המשתמשים בכביש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
יש לי כמה שאלות אלייך. איזה יד אתה וכמה הרכב כבר נסע? אני יד שנייה, הרכב במצב פריסטין והמנוע והמכלולים עשו בקושי 94 אלף ק"מ. אם אין לך רכב במצב כזה אין לך מה להשקיע בכל מה ששאלת. היום הפאיסטות הללו נפוצות כמו פטריות אחרי הגשם ואתה יכול להשיג אותם במחיר של 3000 שקלים ואולי אף פחות. בשטחים עדיין לא גילו את היתרונות של הפיאסטה ולכן היא לא גניבה כמו הסוברו על שלל דגמיה.

אם כבר, רוב המכוניות הללו עברו התעללות מהבעלים הקודמים שלהם. עדיף להשקיע את הכסף בצמיגים איכותיים, ברקסים וכל רכיב ביטיחותי שעלול להשפיע על בטיחות הנוסעים ברכב ושאר המשתמשים בכביש.

הבעיה עם הרכב הזה מבחינת גניבות הוא שכבר שדדו אותו בעבר, עכשיו אני רוצה להתקין בו את המערכת מהרכב הקודם שלי ואני רוצה כמה שיותר להרגיע את הלב שלי בעניין הזה..

כרגע את הפרטים על איזה יד וכמה ק"מ אני לא יודע ולא זוכר, זה רכב היה של אבא שלי, שמכר לדוד שלי וחזר אליי, המצב המכני שלו מעולה, אבל כמו שאמרת הוא עבר התעללות פלסטית אפשר להגיד, זה רכב עם פוטנציאל, חסכוני, נוח ונותן עבודה, וזה למה אני רוצה לתקן ולשפר אותו.

פורסם

סלח לי ידידי אבל אין הרבה מה לשפר ברכב הזה. מצד אחד הרכב עם מנוע אמין נטול תקלות במידה ולא מזניחים אותו ייתר על המידה בצורה קיצונית. מצד שני מדובר במנוע לא מי יודע מה מתקדם, עגלה עם בסך הכל 60 כ"ס ומשקל של כמעט משפחתית עם מנוע 1600 סמ"ק. בסרט המהיר והעצבני הוא לא ייככב בחיים. מילא, בחו"ל ובמיוחד באנגליה המכוניות הללו מטופלות בטירוף. הייתה באותה שנה גם את גירסת הטורבו (RS אם אינני טועה) אך למרבה הצער היא מעולם לא הגיעה לארץ. בכל מקרה, אם אתה מעוניין יש לי את הספר קומפלט לעשות את כל הטיפולים לדגם ה MK3 מ א עד ת על קובץ במחשב. אם אתה זקוק לעזרה מסויימת ויש ביכולתי לעזור אני אשמח. אגב, איך ההגה שלך? מסרק הגה תחליפי עולה היום בסביבות ה 350 שקלים כולל מע"מ. אם ההגה שלך קשה בטירוף אולי תשקול החלפה של המסרק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני לא מבין את התקיפות כאן,

הבנאדם אוהב את הרכב, באופן אישי לי הייתה אחת כזאת בעבר,

הוא לא הולך לנסות להרכיב טורבו ושטויות אלא סה"כ רוצה קצת למגן את הרכב!

נעילה מרכזית נמכרת בקיטים שתאימים בדרך כלל ל4 דלתות, בפיסטה אין לך מה לעשות עם נעילה חשמלית לתא מטען,

גם ככה הדלת נסגרת בטריקה, ונפתחת רק עם מפתח,

עלות של הקיט נעילה אם אני לא טועה היא משהו כמו 200 שקל, עבודה ייקחו במוסך לפחות באזור ה500 ש"ח.

4 חלונות חשמל - זה כבר מיותר לדעתי - בתור נהג 2 החלונות הקידמיים לעשות להם חשמל זה עוד בתחום השפוי,

מי שנוסע מאחור לא צריך להתפנק ויכול לסובב את הידית שקיימת.

וגם לזה יש קיט המחיר שלו זה בסביבות ה500 ל2 חלונות לא זוכר אם זה כולל עבודה.

• ספונסר פורום
פורסם

אני פונה לעזרה בפורום כי שמעתי שבשביל הנעילה מרכזית צריך חלקים מקוריים מפירוקים, אני רוצה לאמת את השמועה ועזרה במציאה של המערכת.

בדרך כלל אין צורך בחלקים מפירוק לצורך הרכבת נעילה מרכזית או חלונות חשמל ויש קיטים אוניברסליים שמתאימים לכל הרכבים.

ציין מהיכן אתה בארץ וננסה לעזור לך למצוא מקום שמוכר את הכל במחירים טובים.

פורסם
אני לא מבין את התקיפות כאן,

הבנאדם אוהב את הרכב, באופן אישי לי הייתה אחת כזאת בעבר,

הוא לא הולך לנסות להרכיב טורבו ושטויות אלא סה"כ רוצה קצת למגן את הרכב!

נעילה מרכזית נמכרת בקיטים שתאימים בדרך כלל ל4 דלתות, בפיסטה אין לך מה לעשות עם נעילה חשמלית לתא מטען,

גם ככה הדלת נסגרת בטריקה, ונפתחת רק עם מפתח,

עלות של הקיט נעילה אם אני לא טועה היא משהו כמו 200 שקל, עבודה ייקחו במוסך לפחות באזור ה500 ש"ח.

4 חלונות חשמל - זה כבר מיותר לדעתי - בתור נהג 2 החלונות הקידמיים לעשות להם חשמל זה עוד בתחום השפוי,

מי שנוסע מאחור לא צריך להתפנק ויכול לסובב את הידית שקיימת.

וגם לזה יש קיט המחיר שלו זה בסביבות ה500 ל2 חלונות לא זוכר אם זה כולל עבודה.

אני מדבר איתך בפרטי.

בדרך כלל אין צורך בחלקים מפירוק לצורך הרכבת נעילה מרכזית או חלונות חשמל ויש קיטים אוניברסליים שמתאימים לכל הרכבים.

ציין מהיכן אתה בארץ וננסה לעזור לך למצוא מקום שמוכר את הכל במחירים טובים.

הקטע בפירוקים שאמרתי, הוא כי הבנתי שצריך קיט ספציפי והאוינברסלים לווא דווקא מתאימים לרכב.

• תוכן חדש...