Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוכבי אופניים תזהרו!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרכב הוא לא נגמש, ואם יגיע נהג שינהג במהירות ויתנגש ברכב,

סביר להניח שהרכב יזרק על הרוכבים,

כן תהיה פגיעה בהם וכנראה שהם ישארו בחיים,

אבל המטרה העיקרית היא שכאשר אתה רואה רכב כזה,

שמזדחל בשול (וגם בולט לנתיב) מפעיל אורות מצוקה (לחלק יש גם צ'קלקה כתומה כמו של מע"צ),

יגרום לנהג להאט ולחלוף אותם במהירות איטית.

ל'

במקום בו יש שול, והרכב מזדחל בצד, הוא, כמו הרוכבים מפריע במידה סבירה, פחותה כאמור, ומתקבלת על הדעת. הבעיה שלי היא כשהם חוסמים את כל הציר ובמקום להיצמד לימין הנתיב כך שניתן יהיה לעקוף, יש רכב ליווי שמונע את זה בכל מקרה.

בהמשך לדברייך, האם היו תאונות שכאלה, בהן רכב ליווי נפגע ונזרק קדימה?

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא שידוע לי על תאונה כזו,

אבל זה תרחיש שעלול להתרחש.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

הרעיון הוא בדיוק למנוע עקיפות מכיוון שאלו מסכנות את הרוכבים.

בנוגע לרוכבי אופניים שעוברים באור אדום, מתפרצים מהמדרכה לכביש וכ"ו - יש לאכוף את חוקי התנועה ולכנוס אותם.

באשר לרוכבים בקבוצות בשבתות

הכביש לא שיך רק לרכבים ממונעים, העובדה שהם עושים בכביש שימוש "ספורטיבי" ולא מאפשרים לרכבים ואופנועים שימוש זהה בכביש איננה בעיה שלהם. מותר להם לרכב בכל הנתיב ורכב שנתקע אחריהם חייב לסוע במהירות שלהם עד אשר ישנה אפשרות בטוחה וחוקית לעקוף, ואם אין אז אין וזהו.

הרוכבים הללו בוחרים בד"כ בכבישים בהם התנועה דלילה ונעים בקבוצות אם לווי כדי שכולם יחזרו הביתה. בדרך כמה רכבים עומדים לאחר. לא נורא. לדעתי השיקול הציבורי צריך לספק לרוכבים האלו, שהם בעיניי הדוגמה לאיך צריך לרכב, כבישים סגורים בשעות הבוקר בשבתות. ללא רכבים כלל או כמעט בכלל אם הכביש סוגר ישוב מסויים. נס הרים הוא לא הדרך היחידה לירושליים.

פורסם
הרעיון הוא בדיוק למנוע עקיפות מכיוון שאלו מסכנות את הרוכבים.

בנוגע לרוכבי אופניים שעוברים באור אדום, מתפרצים מהמדרכה לכביש וכ"ו - יש לאכוף את חוקי התנועה ולכנוס אותם.

באשר לרוכבים בקבוצות בשבתות

הכביש לא שיך רק לרכבים ממונעים, העובדה שהם עושים בכביש שימוש "ספורטיבי" ולא מאפשרים לרכבים ואופנועים שימוש זהה בכביש איננה בעיה שלהם. מותר להם לרכב בכל הנתיב ורכב שנתקע אחריהם חייב לסוע במהירות שלהם עד אשר ישנה אפשרות בטוחה וחוקית לעקוף, ואם אין אז אין וזהו.

הרוכבים הללו בוחרים בד"כ בכבישים בהם התנועה דלילה ונעים בקבוצות אם לווי כדי שכולם יחזרו הביתה. בדרך כמה רכבים עומדים לאחר. לא נורא. לדעתי השיקול הציבורי צריך לספק לרוכבים האלו, שהם בעיניי הדוגמה לאיך צריך לרכב, כבישים סגורים בשעות הבוקר בשבתות. ללא רכבים כלל או כמעט בכלל אם הכביש סוגר ישוב מסויים. נס הרים הוא לא הדרך היחידה לירושליים.

אריאל, זה לא עניין של שימוש ספורטיבי או לא. ברור שכל אחד שעושה את כל הדרך לנס הרים כדי להנות קצת מהאוטו מתעצבן כשהכביש לא פנוי. אבל זו לא הבעיה (בעייני לפחות). בסופו של דבר מדובר בכביש ולא במסלול.

הבעיה היא שרוב הרוכבים לא עושים את זה בקבוצות מסודרות כאלו, עם רכב ליווי, אלא איך שבא להם. הבעיה האחרת היא, זה שבדרך לנס הרים (וזו הפעם השלישית שאני מדגיש את זה) הם חוסמים כבישים שהם קצת יותר מרכזיים, כמו כביש 38, שהוא גם ככה עמוס בשבתות.

תפריד את זה שאני אולי מתאכזב מזה שאני מגיע להרי ירושלים בבוקר ועמוס שם, לבין זה שגם כל מי סתם נוסע שם כי הוא צריך במקרה להגיע לסטף או מערת הנטיפים מסתכן בזה שהוא יוריד איזה רוכב אופניים, שחושב שהוא קנה את כל כבישי ישראל כי הוא קנה אופניים וחליפה מגוחכת בכמה אלפי שקלים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אנשים מפספסים את הנקודה שהבעיה פה היא לא בכלים עצמם או בכבישים, אלא בתרבות הנהיגה או יותר נכון בחוסר שלה בארץ.

בכל העולם נוסעים יחד על הכביש אופניים אופנועים ורכבים, ברוב המוחלט של המדינות זה עובד פנטסטי, ויש מדינות כמו שלנו שזה לא.

רוב הרוכבים שאני נתקל בהם בכביש הם מהזן הנחות ביותר שחושבים שהכביש הוא קודם כל שלהם.

חוקי התנועה לא חלים לגיבהם, הם יכולים לחצות צומת באדום או לחתוך שלושה נתיבים לפי הצורך, אבל חס וחלילה אם תצפצף עליהם!

אבל מהצד השני לא חסרים נהגים דבילים שדוחפים אותם לשוליים, או חותכים אותם בפראות.

אם כולנו לא נלמד להשתמש ביחד בכביש כולנו נפסיד מזה.

בכביש אל תיהיה צודק תיהיה חכם.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם
הטייציונרים השתלטו הבוקר על נס הרים,

כמות אדירה של רוכבים! :x

רוב הכביש ללא שוליים ובלי שדה ראייה למעבר לפניות וזה עדיין לא עוצר אותם.

נוסעים באמצע הנתיב, לעתים בקבוצות כמעין גוש חוסמים את כל הנתיב, רכבי הליווי שלהם לעתים אחריהם, זוחלים, ומסיבה לא ברורה אחד מהם גם גלש כל רגע לנתיב הנגדי ומנע עקיפה.

מה אני אמור לעשות במצב כזה?

לזחול אחריהם ב-10 קמ"ש אם לא פחות?

האם ראוי שיווצר בגללם פקק עם שיירת מכוניות?

אני לא יודע מה חושבים לעצמם והיום הייתי על סף שיגעון!!

הדבר היחיד שאפשר לעשות הוא לחפש הזדמנות שאפשר לעקוף "בבטחה", באגרסיביות ומהירות את כל השיירה על קו הפרדה רצוף.

הם אלה שגורמים לזה כי הם לא מפנים דרך בשום צורה, להפך. הם חושבים שזה בסדר שיהיה מאחוריהם פקק.

הרגשתי כאילו אני בכביש סגור למירוץ אופניים....

שלום לחסר סבלנות! יום אחד בשבוע וגם בימי החורף הנעימים... לא נורא, תתאפק, כי בקייץ אנחנו מתחילים ב5 בבוקר, אני משוכנע שאתה עוד לא שם. ואם רכב ליווי חוסם מסלול ולא נוסע חצי בשוליים, אז תרשום מספר ותתלונן, בטוח הוא ילמד להבא!!

העיקר קצת סובלנות בבקשה, גם רכובי אופניים רוצים לחיות!!!

פורסם

בכביש אל תיהיה צודק תיהיה חכם.

:mm_yeah:

בדיוק, כי בסוף מי שיפגע יותר (לפחות פיזית) זה רוכב האופניים.

בגלל זה המינימום שרוכב אופניים יכול לעשות זה לינסוע על השוליים עם הרבה מחזירי אור ולפנות את הכביש לרכב במידת הצורך.

ואם מישהו פה מדבר על חינוך או תרבות מוטורית, אני לא זוכר שההורים שלי לימדו אותי או הרשו לי אי פעם לנסוע על הכביש, הרי מה זה זה משנה אם אתה בן 4 בן 10 או 20 או 45, לנסוע על הכביש זה סכנת חיים מוחשית ומיידית, אז אפילו אחרי כל המקרים המצערים והמיותרים האלו של דריסת רוכב האופניים הם עדיין מנסים לעשות שרירים על הרכבים שמשתמשים בכביש שנועד לרכבים?

פורסם
שלום לחסר סבלנות! יום אחד בשבוע וגם בימי החורף הנעימים... לא נורא, תתאפק, כי בקייץ אנחנו מתחילים ב5 בבוקר, אני משוכנע שאתה עוד לא שם. ואם רכב ליווי חוסם מסלול ולא נוסע חצי בשוליים, אז תרשום מספר ותתלונן, בטוח הוא ילמד להבא!!

העיקר קצת סובלנות בבקשה, גם רכובי אופניים רוצים לחיות!!!

גם רוצים לחיות וגם אנחנו אלו שגורמים לתאונות מחוסר סבלנות?

על מה אתה מדבר? שאתה אומר לרכבים שיסעו אחריכם ב-20 קמ"ש כי אתם עושים יום כיף?

אתם אלו שאגואיסתים וחוסמי הכבישים וגם אתם אלו שגורמים לתאונית כי אתם לא אמורים להיות בכבישים אפילו לא פעם בשבוע, ושאתה כותב שהנהגים הם אלו שאין להם סבלנות והם אלו שאגואיסתים, אני רוצה לראות איך קבוצה של רוכבי אופניים ינהגו כאשר אני יסע לפניהם רק ב-10 קמ"ש פחות מהם רק כי מתחשק לי, ואני רוצה לראות איך הם לא יעקפו אותי על פס הפרדה רצוף או מהשוליים, אני בטוח שהם יקעפו אותי בכל דרך אפשרית ולא יגידו " וואלה, אנחנו פה רק פעם בשבוע אז ניתן לו לעשות מה שמותר לו לפי חוק"

אז יוצא שרוכב אופניים יסע על השוליים רק מתי שנוח לו?

אז אתם אלו שצריכים להיזדיין בסבלנות ולנסוע אחד אחרי השני בטור ללא כל הפרעה לרכבים.

אה, ועוד משהו, זה גם יעזור לכם להישאר בחיים!

פורסם

בכביש אל תיהיה צודק תיהיה חכם +1

סע בקבוצה גדולה בכביש לא עמוס עם רכב ליווי

וסליחה מכל אלו שנאלצים לסוע לאט באותו כביש

כך נשארים בחיים

פורסם

לאחרונה טיילתי באיזור נס הרים, אשתאול ובכל הכבישים אשר חובבי רכבים,

אופניים, אופנועים ומשפחות פוקדים בימי שבת בבוקר.

במקום היתה נוכחות גדולה של ניידות משטרה שסיירה על הציר שבו רכבו האופניים,

וגם רכבים אשר ביצעו ליווי של קבוצות גדולות.

אפשר להוריד את הרגל מהגז כשמתקרבים אל רוכבים אופניים ולעקוף בזהירות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
לא שידוע לי על תאונה כזו,

אבל זה תרחיש שעלול להתרחש.

ל'

ל'. אם הייתי יודע על כל תאונה שהתרחשה סביר להניח שהייתי היום על כל מיני כדורים שרק פסיכיאטר רשאי לתת,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
הם נוסעים כך כי הם יכולים, כי זו הביריונות הישראלית המקובלת. מאחר שהרוכבים הטיפוסיים הם גם ברובם מהעשירון העליון, הם הרי גם חושבים שמגיע להם הכל.

עד שזה לא יקרה:

(ולא שאני חו"ח מעודד את זה)

דבר לא ישתנה.

בארץ זה יותר ריאלי

פורסם

ד"א - זה היה קיים בעבר (דומני שניתנו על ידי העיריות, תמורת דמי רישוי כלשהם) - אבל מדובר בשנות ה-60.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הפתרון פשוט - לוחיות רישוי מיוחדות לאופניים.

על זה ניתן לתת דו"ח ואז הם יתחילו לחשוב פעמיים.

על מה לחשוב פעמיים, על זה שעולים על הכביש? לשוטר אין מה לעשות נגד זה.

אגב, כמו באופנועים, תמיד אפשר לקפל אותה :)

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...