Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד כשאני רואה זרם מים שמכוונים אותו למנוע וחלקיו אני קצת חושש :?

אשמח אם מישהו יאאש או יפריך בפני את הסוגייה הזאת.

האם ניתן לפגוע במשהו? רכיבי חשמל למשל ( מצבר, אלטרנטור ועוד? היווצרות חלודה במקומות בהם לא מצליחים לנקות ולנגב את המים?

http://www.youtube.com/watch?v=fyiw0JQLGpw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=OBbW69ub33c דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=iEbSLhOi-fg דרך יוטיוב

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

אשמח לשמוע תגובות נוספות מבעלי ניסיון.

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

פורסם

לא יודע מה איתכם

את הרכב הקודם שלי הונדה סיויק 99 כיסית רק את הדיסטרבוטור ואת כל המנוע הייתי שוטף עם קצף וצינור מים חופשי

הרכב היה מניע כמו פנתר והמנוע לא זייף ולא גימגם בחיים.

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

kenworth

הבעיה העיקרי הוא של קצרים במערכת החשמל.

הקיטור מטיז לחץ מאוד חזק של מים שמחלל לכל פינה בן היתר למערכות החשמל של הרכב, שבסופו של דבר גורם לבעיות.

יש היום שיטות יותר טובות. מרססים חומר ניקוי בספרי, ואח"כ אויר דחוס מהקומפרסור להוריד את כל הגי'פה.

פורסם
kenworth

הבעיה העיקרי הוא של קצרים במערכת החשמל.

הקיטור מטיז לחץ מאוד חזק של מים שמחלל לכל פינה בן היתר למערכות החשמל של הרכב, שבסופו של דבר גורם לבעיות.

יש היום שיטות יותר טובות. מרססים חומר ניקוי בספרי, ואח"כ אויר דחוס מהקומפרסור להוריד את כל הגי'פה.

זה מה שחשבתי

תודה על התשובה.

באופן אישי לא הייתי עושה דבר כזה לרכב שלי, הייתי עובר ידנית עם סמרטוט ומבחנתי זה מספיק.

פורסם

את האמת גם זה מיותר...

המנוע והשאר בנויים לעבוד בחום רב עם הרבה לכלוך.....

מתי שוטפים? או שאתה חולה נקיון (כמוני) או שיש לך רכב אספנות להדגמה או שיש לך איזה נזילה של שמן/מים ומרוב הלכלוך בעל המוסך לא מצליח לראות מהיכן הנזילה אז הוא שולח אותך לשטיפת מנוע....

פורסם

אם כבר שוטפים עם צינור, חשוב להקפיד על הדגשים הבאים:

1. לא לשטוף עם מכשיר לחץ - ואם כבר שוטפים עם מכשיר כזה, לא להתקרב יותר מידי לחיבורי חשמל וכד' - רק מרחוק.

החיבורים עצמם מוגני מים ואין בעיה להשפריץ עליהם מים - אבל הם אינם מיועדים ללחץ גבוה של "גרניק".

2. לכסות חלקים רגישים (לכל דגם יש את הדגשים שלו בנוגע, בין אם זה דיסטריביוטור או סליל הצתה או מתג רב מצבי של הגיר וכד').

3. יש חומרים ייעודיים לניקוי המנוע, הם נקראים "דגריזרים". מרססים, ממתינים כמה דקות ושוטפים.

4. ייבוש: במידה ומייבשים עם לחץ אויר, יש לשים דגש על סעיף מספר 1 בפוסט הנ"ל (אותם הדגשים שנזהרים בהם בזמן שימוש בלחץ מים, יש להיזהר גם עם לחץ אויר).

בגדול, אני בכל הרכבים שלי (קסארה, 306, פרטנר) שוטף את המנוע אחת לשנה או שנתיים (בהתאם לצורך שאני רואה בזמן הטיפול). ברכבי הבנזין האוטומטיים אני מקפיד על 3 דברים:

א. פירוק סליל ההצתה וכיסוי עם ניילון של החורים לפלאגים (שלא יכנס לי מים מסביב לפלאגים) - בדגמים אלו הסליל הוא "חנוכיה" שמותקנת על הפלאגים.

ב. כיסוי המתג החשמלי של הגיר (מתג רב-מצבי)

ג. כיסוי הנשם של הגיר.

אני מרסס בנדיבות מסיר שומנים קר של "סנט מוריץ", ושוטף עם צינור גינה לאחר מכן. תא המנוע יוצא מבריק (כמו חדש מהחברה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

1. יש לשים לב שמים לא יכנסו לפילטר האוויר.

2. בהרבה רכבים מודרנים קופסאת הממסרים נמצאת בתא המנוע ורצוי מאוד למנוע כניסת מים לאיזור זה.

3. ברכבים מסויימים מתחת לכיסוי הפלסטיק של המנוע מודבק ספוג, רצוי מאוד למנוע מגע של מים עם הספוג אחרת הוא מתפרק מההדבקה שלו לכיסוי.

אישית אני לא ממליץ לשטוף את תא המנוע עם זרם מים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...