Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שאלות לגבי מנוע

my love-Porsche
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום.

1.מה זה קג"מ ומה זה אומר?

2.מה זה אומר מנוע TSI ?

3.מה עושה את ההבדל בעוצמת המנוע,הסמק או כוחות סוס?

*האם מנוע 1.2 עם 90 כ"ס יהיה חזק יותר מ-1600 עם 70 כ"ס?

תודה רבה!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1.תחפש-נטחן בפורום

2.מנוע עם טורבו של VAG.

3.ההבדל בעוצמת המנוע,הסמק או כוחות סוס-נפח/טורבו/יעילות.

*כן

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום.

1.מה זה קג"מ ומה זה אומר?

2.מה זה אומר מנוע TSI ?

3.מה עושה את ההבדל בעוצמת המנוע,הסמק או כוחות סוס?

*האם מנוע 1.2 עם 90 כ"ס יהיה חזק יותר מ-1600 עם 70 כ"ס?

תודה רבה!!

1. http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%98_%D7%9B%D7%95%D7%97

2. מנוע מתוצרת תאגיד פולקסווגן בעל מגדש טורבו ולפעמים גם מגדש על.

3. כוח הסוס, המומנט והסל"ד בו השיא שלהם מגיע.

3. כן, כמו ששני קילו נוצות כבדים מקילו אחד של ברזל.

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קג"מ זו יחידת מידה למומנט של רכב, או ל"דחיפה" שלו.

רכב בעל מומנט גבוה יהיה חזק יותר וייצר דחיפה חזקה יותר, כוחות סוס הם מכפלה של מומנט בסל"ד המנוע בו הם נמדדו (שים לב שמנוע בעירה פנימית מייצר כח לפי מהירות הסיבוב שלו).

וכן, אם תיקח לצורך העניין מנוע 1.6 טורבו של פורד, שמייצר 180 כ"ס ו24.46 קג"מ מומנט כבר מסל"ד נמוך של כ-1500 ומאיץ את הרכב ל100 קמ"ש ב7.9 שניות

אז הוא הרבה יותר מהיר מהונדה אקורד עם מנוע 2.4 שיש לו אפילו יותר כ"ס (200) וקצת פחות מומנט (23.4) שמגיע יותר מאוחר בקשת הסל"ד (כ4000) ולכן הרכב שהוא גם כבד יותר (שזה חשוב לא פחות) יאיץ ל100 קמ"ש רק ב9.5 שניות!

כמו שכבר רשמו לך, מה שמשנה זה נתוני המנוע (מומנט(קג"מ) והספק(כ"ס)) וטווח הסל"ד בו הם מושגים, משקל הרכב וגם ליחסי ההעברה של תיבת ההילוכים יש השפעה על תחושת הכח של הרכב.

לנפח המנוע, אין הרבה משמעות, כי אם תלך אחורה בהיסטוריה תראה שבתחילת שנות ה2000 הייתה גולף עם מנוע 2.0 ל' שהיו לה רק 115 כ"ס והיום מנוע 1.6 של יונדאי מוציא כמעט 130 באותה אמינות. (יש לציין שפעם הייתה גם סיוויק 1.6 שהיו לה 160 כ"ס אבל אמינות המנוע ירדה משמעותית וצריכת הדלק הייתה גבוה).

הבנת משהו או שסתם חפרתי?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסבר מעולה!

פשוט אני חושב לקנות אופל אסטרה 1.2 3 דלתות או שברולט ספארק 1.2 ושניהם כמעט עם אותו כ"ס.

ככה שאני לא יודע אם זה מספיק חזק או לא. מה שכן אני תמיד חשבתי שמנועים 1.4 ומעלה הם יהיו יותר חזקים וכדאים למי שרוצה לנסוע למקומות רחוקים וקשים כמו ירושלים/אילת וכו'. בלי שהאוטו יעשה בעיות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...