Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום

אני מצטרף לשאלה, למה לא מגאן?

כבעלים של אחת כזו מספר שנים- אני יכול לגלות על הנאה מתנאי המחיה ברכב, רכב נוח לנסיעות קצרות או ארוכות

חסכוני בדלק

עלויות חלקים אפסיות

ואת תיקח את הקופה אז גם תהנה מלוק שונה מכול רכב אחר (בסופר למשל)

והכול במחיר של 1.99 ש"ח ...

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוקר טוב ושבת שלום

העקשנות משתלמת ואני שוקל את המגאן בניגוד לדעת המוסכניק שלי.

עכשיו בתקציב שלי אני רואה את המנוע בנזין COMFORT EX עם הטוסיק בצורת אקורדיון

או ה DCI דיזל

מה אתם אומרים ? אני מזכיר שאני נוסע כ20K בשנה בכבישים בין עירונים,

תודה.

פורסם

בזמנו היה בטרייד אין של קרסו מבצע 3 שנים אחריות כוללת מפגוש לפגוש על הרכב הזה.

שווה לבדוק אם הוא עדיין בתוקף.

פורסם

מגאן דיזל - רק אם תמצא אחת עם נתונים טובים.

רכב חסכוני ביותר, אבל רוב הרכבים עם קילומטראז' מטורף.

מי שמחפש בסבלנות, בסוף מוצא, כמו הבחור מהשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=449995

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני מתחבר להמלצה הקודמת דיזל ידני, צריכת דלק טובה לא פחות מהברידית, חלפים זולים - מאוד נפוץ באירופה.

אני בטוח שתמצא אחת שמורה יש מבחר של מגאנים, לא לחשוש מליסינג כול עוד טופס היטב ביד האחרונה

מורה נהיגה חבר נסע על אחת כזו עד לאחרונה 350 K והתקלה היחידה היתה גיר שהוחלף עקב החלפת הילוכים לא נכונה ע"י תלמיד (לשלב ראשון בשמונים קמ"ש במקום שלישי פירק את הגיר)

בהצלחה

פורסם

כמה מפה אמרו 406 אוטומט, אם אתה מוכן להתפשר ולקנות אוטומט.

אני מניח שאין לכם ניסיון, לא איתה, ולא עם שום גיר צרפתי.

ושים לב גם לאיזה אחד פה ששיבח את הAL4, אומנם גיר באמת חסכוני, אבל כמה שהוא יחסוך בדלק, אחרי ה200KKM, זה שאלה של זמן מתי הוא יתחיל עם הבעיות.

ולתקן עולה הרבה כסף.

ובוא נגיד ככה, אין פתרון לגיר הזה.

הייתה לי 406 99' במשפחה, כ 10 שנים, קנינו אותה ב2002 עם 30KKM ב68K ש"ח, זרקנו אותה ב2012 תמורת 2K שח.

הרכב נתן תמורה גבוהה מאוד, אין רכב שיכל להתחרות איתו באותו מחיר (חוץ מC5).

נוחות, אמינות, איכות, והגה צרפתי.

אבל ב150KKM הגיר התחיל להתפס ולדפוק, סחבנו את הבעיה עד ה200KKM, ששם הוא כבר גמר לנו את הגב עם הדפיקות, המצב החמיר, שיפצנו את הגיר, ב220KKM חזרו הבעיות, ב230KKM התפוצץ ממיר מומנט, ושם כבר זרקנו אותה.

עם כל הכבוד שהגיר הזה נתן צריכה של 1\11 בעיר ו1\13 מחוץ לעיר (שזה מצויין לרכב כזה), מצידי הייתה אוכלת 1\8 אבל הגיר היה מחזיק 300KKM בלי בעיות, או לחילופין שיפוץ של 5K שח היה מחזיק עוד 100KKM.

אם המזל ישחק לי, ואני ימצא 406 ידנית במצב טוב, אני יקנה אותה בלי להסס, מהסיבה הפשוטה שזה מבין הרכבים הכי טובים (תמורה-מחיר) שהצרפתים יצרו. (וכבר הצעתי סכום הגון לביג-מק).

רכבים צרפתים מומלצים?

רק ידניים.

אני הייתי פוזל קצת מהצרפתיות והולך לכיוון הגרמניות. (אומנם לרדת בנוחות, אבל לקבל יותר איכות וכוח!).

יש לך הרבה רכבים גרמניים טובים, כמו גולף, פולו, פאביה, אם אתה יכול להתפשר על סיאטים אז יש עוד הרבה מבחר בידניות.

האדון שהמליץ פה על הפנדה, זה ירידה טוטאלית באיכות בשביל פותח האשכול.

זה לנהוג בקופסאת סיגריות, עם פלסטיקים מתפרקים.

אבל מה שכן היא לא אוהבת תחנות דלק.

פורסם

חשוב לבצע הפרדה בין דיזל "רגיל" ישן, לבין דיזל מסילה משותפת עם טורבו (מודרני).

הדיזלים הישנים מאוד אמינים וזולים לתיקון.

החלקים במסילה משותפת יקרים מאוד, וזה קריטי לא בגלל שיש לנו את EBAY כאופציה זולה - אלא בגלל שברגע שהרכב הוא רכב יחיד שצריך לעבוד איתו, אין זמן להעמיד אותו במקום ולחכות לחלק חודש מ EBAY.

אופציות כאלו הם מעולות למי שיש 2 רכבים במשפחה, ואם חלילה אחד מתקלקל אז אפשר להעמיד אותו (יכול לקחת שבוע ויכול לקחת גם חודש) עד שמגיע חלק מחו"ל.

למי שזה הרכב היחידי שלו, צריך לקחת בחשבון את העלויות של החלקים בארץ - וזו שחיטה.

בגדול - גם אם מתפשרים על דיזל ישן וטוב (הפשרה היא בתחום ה"נוחות": הדיזלים הישנים רועשים ורועדים יותר), אפשר לצפות לצריכת דלק טובה בפרייבטים כמו המגאן 5 דלתות הישנה או הקסארה הישנה עם מנוע 1.9 (במכוניות אלו הגיר מכוייל לנסיעה בסל"ד נמוך הודות לכך שהרכב נמוך ביחס לטנדרון והוא מיועד להסעת נוסעים ולא למטען).

דרך אגב, ישנים דגמים מודרניים שהם מאוד אמינים וטובים, אך למרות זאת - גם אם בחרת רכב שידוע כאמין וטוב, זה לא אומר שאתה לא יכול להתקל במקרה "יוצא מן הכלל" ולהחליף חלקים יקרים ועדינים (ע"ע מזרקים למסילה משותפת) בטרם עת.

למזרקים במסילה משותפת יש חשיבות עליונה לתיפקוד מצויין, אחרת אתה נתקל בבעיות שלעיתים עלולות לבוא לידי ביטוי בהרס המנוע - כל זאת בניגוד למזרקים הישנים שגם היו קלים לניקוי ושיפוץ וגם מתקלקלים מעט מאוד.

בנוגע למה ש NIR100 אומר על הגירים האוטומטיים: הגיר ב 406 99' הוא גיר ZF, גיר חרא שקשה לשפץ. הוא אומנם "דומה" ל AL4 אבל גם קצת רחוק ממנו. אין לקחת את דבריו כאורים ותומים בעניין, גיר אוטומטי הוא רכיב בעייתי באשר הוא - אבל עם טיפול קבוע וטוב, הוא מאריך ימים בכבוד ובאמינות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, ה406 שהייתה לי אני בטוח שהיא הייתה AL4, כל התופעות וכל הבעיות והפתרונות היו של AL4.

(היא הייתה D9, אם זה אומר לך משהו, והדגם מנוע אם אני לא טועה משהו עם XU7, אני לא בטוח, מזמן לא פתחתי את הספר מכונאים שלה).

למרות שיש ויש, גם ב406, חבר שלי נפל על אחת אמינה, מודל 03', רשום עליה 270KKM והיא עברה קצת יותר (לוח שעונים שלו משום מה הפסיק לעבוד כמה חודשים).

המנוע לא נפתח בחיים, רק טיפולים תקופתיים (ככה גם ב406 שהייתה לי, זה מנועים אמינים כל עוד נוהגים רגוע).

והגיר שלו חוץ מהחלפת שמן, לא עשה אף בעיה בחיים.

(יש לו מנוע 2L, גם הקירור לגיר שלו יותר טוב).

פורסם

בדגם שלך היו מכוניות גם עם AL4 וגם עם HP20, אם יש לך מספר שלדה (או 8 ספרות\אותיות אחרונות) נוכל לברר.

(אם פעם צילמת את תא המנוע והגיר, ואפשר לראות את הגיר בצורה ברורה, זה גם יעזור)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בדגם שלך היו מכוניות גם עם AL4 וגם עם HP20, אם יש לך מספר שלדה (או 8 ספרות\אותיות אחרונות) נוכל לברר.

(אם פעם צילמת את תא המנוע והגיר, ואפשר לראות את הגיר בצורה ברורה, זה גם יעזור)

איציק

אפשר לברר במוסך פיג'ו גם לפי מספר רישוי :)

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

חיפשתי במחשב תמונות של המנוע, אין לי כלום.

אבל מה שכן היה לי קשה להסתכל בתמונות שצילמתי אחרי ששטפתי אותה, לבנה חלקה בלי מכות בלי קילופים, מצב בובה, מגנזיום מקוריים ששפשפתי בכל הכח כדי להוריד מהם את כל הפיח. דמעות.

יהי זכרה ברוך, בדיאבד מצטער שמכרתי לאחד שבאה ואמר שהוא ישים שמן מנוע+דבש מיוחד בגיר ויעלמו הבעיות.

dsc0546fs.jpg

זה AL4, בדוק, עכשו נזכרתי שפתחתי מכסה מנוע פעם אצל חבר עם 406 מ2002, חוץ מזה במוסך היה מלא כאלה בבית קברות.

גם השיפוץ עלה לי כמו שיפוץ לAL4 במוסך ממוצע (5K שח), הבעיה שהרכבים אצלי בבית עובדים בלי סוף, והשיפוץ הזה לא מחזיק כלום.

(גם כל מי ששאלתי, ששיפץ הגיר הזה במוסכים מומלצים פה מהפורום, השיפוץ מחזיק לו יפה מאוד גם יותר משנה, אבל אנשים בקושי נוסעים עם המכוניות (היה איזה אחד ששאלתי, בקושי עבר 10KKM בשנה).

והבלאי נטו בגיר הזה זה הווסת לחץ או מה שלא יהיה, כי זה "גיר חכם" בולם עם ההילוכים וממהר להגיע להילוך גבוה, ואז מה שקורה שהווסת לחץ משתגע ונדפק בסופו של דבר.

ביג מק, במאמצע 99' נראלי הם התחילו לייצר את הD9 אם אני לא טועה.

ה406 שהייתה לי, לפי ספר מכונאים שהיה לי (יותר נכון דיסק), הייתה D9, (לא מצאתי הרבה חלקים בD8, ולכן אני מסיק שהיא D9, ותמיד עבדתי דרך D9).

הורג אותי שכל התמונות בגוגל, מראות 406 עם גיר ידני (גם כשאני כותב AL4 בחיפוש), אבל בארץ הביאו כמה חתיכות בודדות עד שנת 2000.

שוב, עם גיר ידני, ומנוע 2L אני נותן לרכב גם 350KKM בלי בעיה קטנה, בטיפול נכון ומושקע. (גם אצלי היא רק ב230KKM הקפיצה כמה צינורות, וכן החלפתי פקק מיכל מים ירוקים, ומילאתי רק עד למינימום מים ירוקים, ומאז כמו שעון שווצרי).

(מנוע 1.8 גם, אבל הוא חלש, מה שכן 1\13 מחוץ לעיר ו1\11 בתוך העיר מפצה על הכל, למרות שהמנוע הזה מספק, לא חלש מידי. (בימים הטובים, כביש בינעירוני ורכב מלא, הילוך S ופול גז, היה מטיס אותה מ90 ל120 מהר יחסית והיה כיף לעקוף איתה).

פורסם

לפי הצורה החיצונית (פנסים, פגושים, גריל קדמי) הדגם שלך הוא D8. יכול להיות שמצאת חלקים מ D9 כי המנוע שלך (1.8 16 שס') הוא "על התפר", וכזה היה גם ב D9.

בכל מקרה, שיפוץ גיר טוב מחזיק לפחות 100K ק"מ, ואת זה אני אומר לך מניסיון עם המעבדה לשיפוץ AL4 של לובינסקי. אין מצב שגיר היה שובק אחרי שנה. אין !. גם כאלה שהיו נוסעות המון קילומטרים.

לא יודע מה שיפצת, איך שיפצת ואצל מי - אני מדבר עובדות (של 5+ שנים).

מעבר לזה, השידוך בין 1.8 לגיר אוטומטי (על הבודי הזה) לא היה מוצלח אף פעם, המנוע חלש מידי והגיר עובד קשה יותר. ה 2 ליטר מחזיק יותר טוב ואת זה אתה יודע לספר אפילו בעצמך.

בגדול, אם היצרן היה משכיל לעשות שיגרת טיפולים לגיר הזה, הרבה בעיות היו נמנעות. חבל שהפריבילגיה הזו נשארה רק למבינים בלבד.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...