Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^^

Gtv v6 ו m3 e30 לא התחרו ביניהם ,לא יודע מי קרקס את מי ומאיפה הידע .

Gtv v6 עד 86 .

m3 e30 מ 87 .

גם עם הבדלי נפחים (הייתה גם הגבלה על הנפח באותה שנה ל 2.3 ליטר) מנוע s14 של במוו היה בפני עצמו פנינת העשור ,אני מאמין כי במוו הייתה פשוט הרבה יותר טובה מכל בחינה שהיא ,למרות היותה אוסף של חלקים לא קשורים ולא תוכננה מהיסוד .

אני מחכה לסקירה על ה m3 :)

פורסם

אני מעדיף את ה db5 אם כבר ,מה שמזכיר לי ,שלא באמת ראיתי את כל הסדרה של ג'ימס בונד באדיקות ,יאללה בסופש מרתון ג'ימס בונד :lol:

דרך אגב זאת סדרה 5 של במוו

http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_5_Series_(E28

וגם שם היה רכב מאוד מעניין הלא הוא m5 הסבא ,גם הוא בעל מנוע אגדי לאותה תקופה

http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M88

המוכר לנו מסדרה 6 e24 ואחיו הבכור של ה s14 .

פורסם

חן,

סקירה מעולה :mm_yeah:

העמידות של ה-E30 מדהימה.

כיום רבות מהן עוברות חיים קשים ע"י בני דודינו בירושלים ובצפון ועדין הן נוסעות.

לא נכון,

רוב ה"בני דודים" עברו לE36 והE30 שנשארו במצב נסיעה עברו לחובבי נהיגה שמבחינתם הנעה קידמית היא קללה (:oops:)

לצערי הרבה אנשים לא מבינים שE30 דורשת טיפול מסור ואוהב בשביל לקבל את המקסימום ופשוט מטפלים בצורה חפארית ברכבים שלהם או לחילופין גורטים אותן.

ואני מאמין שמספר הE30 שנשארו בארץ עומד על מספר דו-סיפרתי ולא יפתיע אותי אם מדובר במספר לא גבוהה במיוחד :cry:.

הE30 שלי, עם היד הגבוה ועם זה שמפגרים טיפלו ברכב לפני ועם כל התקלות (שהן ממש לא רבות בהתחשב בגיל והיא אפילו יותר אמינה מהרבה רכבים חדשים) פשוט גורמת לי לחייך כל נהיגה (בE30 נוהגים ולא נוסעים) מחדש.

המראה שלה, ההתנהגות כביש שלה, הצליל שלה, ההגה והשלדה שלא מפסיקים לדבר איתך. מבחינתי מדובר בשלמות ולמרות שנהגתי בM3 E92 ולמרות שנהגתי ברכבים שיש להם פי 2 כוח ממה שיש לסטיישן שלי ושאמורים להיות ספורטיבים יותר.

לא נהנתי כמו שאני נהנה מהפעם ב....שיוצא לי לשחק קצת עם הE30 שלי.

מאוהב,מה לעשות :oops:

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

רק החוויה שלי מ E3 היא 316 שנת 89 עם גיר אוטומט? חוץ מזה שהרכב היה שמור בצורה מדהימה היא הייתה חתיכת עגלה!

הרכב היה של חבר טוב ובאותו הזמן היתי בעלים של אלפא ספרינט 1.7 :)

47492_1554879506887_6501166_n.jpg

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

ספרינט 1.7 :)

קראת לי..?

לדעתי, E30 זה הרכב המושלם (מכל הבחינות, אבל במיוחד בעיצוב).

ועדיין הייתי מעדיף את הספרינט השחורה הזו... :oops:

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

אברהם פורת ז"ל סיפר בביקור שערך במפעל על הדלת המסתובבת הצרה מאוד בכניסה המוגבלת לעובדי מחלקת ההנדסה בלבד,

כל המתכננים והמהנדסים בב.מ.וו היו צנומים מספיק לעבור דרך הדלת ההיא, וזו הסיבה האגדה אומרתת למושבים הצרים

יחסית של ה E30...

פורסם

המושבים ב E30 לא היו צרים כלל, והיו אפילו נוחים למדי.

מה שהיה בעייתי הוא המרווח לרגלי הנוסעים מאחור, נקודת תורפה בולטת גם ב E21 שאותה היא החליפה.

ככלל, רוב מכוניות ב.מ.וו סבלו ממושב אחורי צר יחסית, וזה כולל גם דגמי סדרה 5 הגדולים יחסית.

גם ה E36 לא היתה מכונית מרווחת, אולם בה המרווח הפנימי היה עדיף.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
חן,

סקירה מעולה :mm_yeah:

לא נכון,

רוב ה"בני דודים" עברו לE36 והE30 שנשארו במצב נסיעה עברו לחובבי נהיגה שמבחינתם הנעה קידמית היא קללה (:oops:)

לצערי הרבה אנשים לא מבינים שE30 דורשת טיפול מסור ואוהב בשביל לקבל את המקסימום ופשוט מטפלים בצורה חפארית ברכבים שלהם או לחילופין גורטים אותן.

ואני מאמין שמספר הE30 שנשארו בארץ עומד על מספר דו-סיפרתי ולא יפתיע אותי אם מדובר במספר לא גבוהה במיוחד :cry:.

הE30 שלי, עם היד הגבוה ועם זה שמפגרים טיפלו ברכב לפני ועם כל התקלות (שהן ממש לא רבות בהתחשב בגיל והיא אפילו יותר אמינה מהרבה רכבים חדשים) פשוט גורמת לי לחייך כל נהיגה (בE30 נוהגים ולא נוסעים) מחדש.

המראה שלה, ההתנהגות כביש שלה, הצליל שלה, ההגה והשלדה שלא מפסיקים לדבר איתך. מבחינתי מדובר בשלמות ולמרות שנהגתי בM3 E92 ולמרות שנהגתי ברכבים שיש להם פי 2 כוח ממה שיש לסטיישן שלי ושאמורים להיות ספורטיבים יותר.

לא נהנתי כמו שאני נהנה מהפעם ב....שיוצא לי לשחק קצת עם הE30 שלי.

מאוהב,מה לעשות :oops:

חן-תודה על הכתבה שכתבת, עשית לי נפלא לקרוא.

הE30 הייתה חלום ילדות שלי , והיום אני מחזיק E30 עם מנוע M40(שמעטים יודעים לטפל במנוע הזה) והE30 הנוכחית היא בפעם השניה שלי, הקודמת והמכונית הראשונה שלי הייתה גם כן E30.

אני פשוט נורא מת על המראה האגרסיבי שלה.

ערן - אני מסכים עם הבחור שכתב שרוב האיי שלושים בארץ נחבטו קשות, רקובות ומתות. אני אישית בדקתי עשורים כאלה. השמורים והפנינות יש אצל אנשים ששמרו המון שנים על אותה יד ( נגיד עד 3) והם בהחלט לא משחררים אותם.

שנתיים אני חיפשתי אחרי אקזמפלר שמור במחיר הגון, אחרי שירדתי מהפרק, ראיתי אחת במקרה והתפשרתי עלייה והיא היום שלי.

הE30 ראשונה שקניתי הייתה חבוטה ורקובה, ושפכתי עליה המון כסף וזמן, ובכל זאת נהניתי לסוע עליה המון קילומטרים.

היום, ה4 צילנדר, בהחלט רק אצל אוהבי הנעה קדמית או להתניידות, למרות שהM40(מלבד הIS) הוא הדגם הכי חזק והוא מאיץ מאד יפה מול 1400 אחרים, ויש רכבים שהוא לוקח.. עגלה זה לא( בעצם כן אם משווים לרכב מודרני היום או שמדברים על M10 שהוא באמת חלש משמעותית אם משווים לM40) וחוץ מזה, 6 צילנדר גם יכול להיות מאד מסוכן לנהג לא מיומן בימים רטובים-אמרה מפורסמת.

ושלא תטעה- הE36 4 צילנדר פחות או יותר נוסעת בדיוק כמו הE30 M40 רק שיש את הפינוק והנוחות ב36. מחירה היה יקר בזמנו, כי היא הייתה מפוארת ומפנקת, עולם שונה לגמרי מה30 , ה36 מנותק מאד מהכביש, יש בידוד מושלם ו50:50, ונוחות בטירוף ובשוק היום, הרבה פחות מתפרקת מה30. והמון חלקים יש גם.

אם ה30 במצב תקין ושמור יחסית ובתנאי שהמנוע M40 תוחזק כראוי וטופל, היא יכולה להיות אמינה כמו רכב חדש.

אצלי היא בשימוש יומי-יומי, עושה לפחות פעמיים בחודש 400 ק"מ בכבישים בין עירוניות בלי שום תקלה.

פורסם

לתגובה מעליי.

למיטב זיכרוני ה-M40 הינו מנוע די בסיסי מבחינת אופן טיפול.יכול להיות שאני טועה.

אשמח מאוד עם תשפוך אור לגבי המשפט "מעטים האנשים שיודעים לטפל בו".

פורסם

המנוע מאוד פשוט לטיפול, לא משהו מסובך בכלל.

כנראה באזור של עידן אין בעלי מקצוע ברמה סבירה.

JEP.

• תוכן חדש...