Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי ברשת תשובה לעניין ולא מצאתי.

המפתח הקפיצי של קונצרן פולקסווגן שנהוג בכל הרכבים שעד כה ראיתי - ממתי התחיל השימוש בו?

בפולו משנת 2004 שראיתי היה למוכר את המפתח-שלט הזה, בפביה 2005 שראיתי הסוחר (הפולו הייתה פרטית והפביה מסוחר) הביא מפתח שנראה ג׳נרי ופשוט, עם שלט אזעקה סתמי ופשוט. עניין אותי האם גם לפביה היה אמור להיות מפתח קפיצי, או שלסקודה זה הגיע רק בשנים מאוחרות יותר.

תודה לעונים

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

היה לי אודי A4 שנת 2001 וקיבלנו אותה עם שתי מפתחות קפיציים. לגבי הסקודה אין לי מושג מתי החל בדיוק, אבל ניראה לי שזה עבר בהדרגה אצל אודי פולסואגן סקודה וסיאט. יש לי חבר עם איביזה 2006 עם מפתח רגיל ולא קפיצי, ולעומת זאת סקודה אוקטביה שנת 2007 עם מפתח קפיצי. אבל יכול להיות שפשוט התחילו עם זה לאט לאט בדגמים היקרים יותר ועכשיו זה הגיע לכל רכבי הקונצרן.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם

מישהו בעל פביה דור ראשון שיודע?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

המפתח הקפיצי הראשון הוצג ב 93' במרצדס C.

ואם במפתחות עסקינן, אזכיר כמה אנקדוטות מעניינות;

במכוניות סקודה שיוצרו עד 98' המפתח היה נכנס לחור המנעול עם השיניים למעלה.

עד תחילת שנות ה 80' כל מכונית היתה מקבלת צרור מפתחות שלם - לדלתות, למתג ההתנעה ולמנעול מיכל הדלק.

כל מכוניות GM עד הקוואליר כללו תמיד 2 מפתחות - אחד מרובע להתנעה ואחד מעוגל לדלתות.

במכוניות קדילאק הם תמיד היו מוזהבים.

ללמבוריני קונטאש ולפיאט 127 היה מפתח התנעה זהה לחלוטין.

גוף מפתח הדלתות של רנו היה מורכב מסמל המכונית ושיניים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...