Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה אומר בעצם שאלפה 147 מאותו שנתון של ה156 תהיה זולה יותר לאחזקה? מחיר הרכישה דומה מאוד, ומבחינת נתונים על הנייר ה147 לא נראית מלהיבה במיוחד... אבל האמינות די חשובה לי כי הרכב ככל הנראה ישמש לנסיעה יומיומית ואין לי ממש הרבה כסף להוציא עליה :?

כבר ענו לך, אבל בשורה התחתונה כן.

וגם אני ממליץ לך לא לקנות אלפא v6 מכל דגם שהוא. תתחיל באלפא פשוטה יותר לאחזקה ותתקדם הלאה.

147 105 כ״ס אולי פחות מלהיבה אבל הרבה יותר הגיונית במצבך.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אני מקפיץ את הנושא כי התקבלה החלטה להתחיל לחפש רכב!!

התקציב 20,000 לרכב+ביטוח מאמא ועוד 5000 שיצאו ממני ליישור קו מכני וקוסמטי עד כמה שאפשר.

147 לפי מה שהבנתי קיימת בארץ (או בכלל?) רק משנת 2002, ולכן כל אקזמפלר שהוא, באתר יד2 לפחות, מחוץ לתקציב בשבילי.

לחזור ל156 בשנתונים נמוכים יותר? דיברתי עכשיו בטלפון עם אדם בשם רועי מנתניה שמוכר 156 משנת '98 ב16.5K עם נסועה של 205K.

הבחור נשמע לי די אמין בטלפון, מדובר במנוע 2000. מה דעתכם? שווה בדיקה?

פורסם

אם מעניין אותך יש 145 תלתן ירוק מפורסמת פה בפורום,אם עדיין הייתי מחפש כלה לסופי שבוע-יכול מאוד להיות שהייתי הולך על זה בעצמי.

פורסם

156 יש בארץ עם 5 מנועים:

2 ל' TS - משנת 1998 עד 2002. 155 כ"ס (150 כ"ס לאחר מעבר לתקן יורו 3). המנוע הנפוץ ביותר. אמין בצורה סבירה, לא מושלמת. צורך שמן בד"כ ולעתים נדרשת החלפת וריאטור תזמון משתנה. מגיע עם גיר ידני 5 הילוכים או סלספיד 5 הילוכים (רובוטי חד מצמדי). הסלדפיד עלול לנשוך בתקלות, לא למוגבלי תקציב. הידני בסדר גמור.

2.5 ל' V6 - משנת 1998 עד סוף חיי הדגם. 190 כ"ס (192 כ"ס לאחר מעבר לתקן יורו 3) מנוע חזק, מעולה, דורש ואוהב סל"ד גבוה, אך גם אוהב דלק והרבה, כפי שכתבנו כבר לעיל. מגיע עם גיר ידני 6 הילוכים או אוטומט 4 הילוכים. האוטומט יפני ואמין ביותר. הידני מאד כיפי ונעים לשימוש. חסרונות - גישה לא מושלמת, מייקר את הטיפולים. חלקים יקרים. הרבה שמן. שוב - צריכת דלק לא ילדותית בכלל.

2.0 ל' JTS - המנוע שהחליף את ה-TS. בגדול - אותו בלוק עם ראש הזרקה ישירה. כמו שהתבטא אחד מכותביו היותר ותיקים של פורום נכבד זה - מנוע מעולה, חרא מוצר. מגיע גם כן עם גיר ידני 5 הילוכים או סלספיד 5 הילוכים. מערכת ההזרקה הישירה מועדת לתקלות יקרות ומשביתות, שעלולות לגרור החלפת מנוע. המלצתי לך - לא להתקרב, גם לא בידני, למרות שחלק מהיחידות עלולות להתקרב לתקציב שלך. מומלץ רק למי שיודע בוודאות לאן הוא נכנס ועם איזה כיס.

3.2 ל' V6 - מופיע בדגם ה-GTA בלבד. יש 2 ידועות בארץ, אחת ידנית 6 הילוכים השניה סלספיד 6 הילוכים. אומרים שאולי יש עוד אחת, לא ידוע, לא ראיתי. חזק, כיפי, יקר, וכרגע לא נראה שמישהו מוכר.

1.9 טורבו-דיזל. יש שמועות על אחת שמסתובבת בארץ, בגרסת סטיישן. לא ברור איזה שנתון לכן יכולים להיות לה 105 או 115 כ"ס. מנוע זהה לדובלו/מולטיפלה. גיר ידני 5 הילוכים. פרס למוצא הישר :lol:

לאחר סקירה זו - אם בכל זאת תרצה ללכת על 156, רק TS מוקדמת, יורו 2 (פחות חיישנים, פחות בעיות), ידנית.

עם זאת, ההמלצה היא עדיין 147 105 כ"ס. רובן מפורסמות במחירים קצת גבוהים מ-20, מה שאומר שעם קצת מיקוח המחיר יגיע לתקציב שלך ויחסוך לך כסף בעתיד וגם יקדם אותך בכ-4 שנים על הכביש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אם מעניין אותך יש 145 תלתן ירוק מפורסמת פה בפורום,אם עדיין הייתי מחפש כלה לסופי שבוע-יכול מאוד להיות שהייתי הולך על זה בעצמי.

145 תלתן זה לא בדיוק רכב להחזיק על תקציב מוגבל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מחיר הרכישה יהיה קרוב כדי זהות והאחזקה ככל הנראה תהיה זולה יותר ב-147.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ומה בדיוק תתן לו ה 147 1.6 עם 105 כ"ס שלא תתן לו פורד פוקוס ידנית ?

תשובה - כלום, חוץ מעלויות אחזקה גבוהות בהרבה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
מחיר הרכישה יהיה קרוב כדי זהות והאחזקה ככל הנראה תהיה זולה יותר ב-147.

אני מזכיר שהכי זולה שהצלחתי למצוא ביד 2 זה 23K לעומת רכבים שהוצעו אפילו ב30K מאותו שנתון ראשון 2002, זה הדליק נורה אדומה של אותו שנתון+הבדלים גדולים במחיר=להתרחק וגם אם לא אז גם אחרי מיקוח לא יישאר לי כמעט כסף לביטוח. לכן חזרתי ל156 שאפשרה לי לרדת בשנים ולמצוא דגם עם מכיר רכישה הגיוני.

מישהו יכול לחוות דעה על הרכב שהצגתי בהודעה? 156 98' מנוע 2.0 עם נסועה של 205K בשביל 16.5 אלף ש"ח?

פורסם

איני רוצה להיות משבית השמחות, אבל כל שקל ש"תחסוך" בקניית 156 ייתכן ותוציא אח "כ ביישור קו.

המחיר של ה-156 הזו אטרקטיבי, אך אני מניח שיהיה עליך להוציא עוד כ-40 עד 50% ממחיר הרכב, על יישור קו.

לכן הומלץ לך על 147, חדישה יותר שתוכל לתחזק בעלויות פחותות (אם כי לא בטוח שביחס לרכבים שאינם אלפא - ה147 תהייה זולה מהן).

מה שאני מתכוון - שאם החלטת על ה-156, ראה שיש באפשרותך להחזיק את הרכב (תחזוקה שוטפת) בצורה נאותה ושהרכב תוחזק בצורה טובה, שאם לא כן - תצטרך להכניס את היד לכיס, ועמוק...

ממליץ לך לשוטט בפורום אלפא-ישראל ולאסוף מידע שם.

alfa 156 2.5.

פורסם
ומה בדיוק תתן לו ה 147 1.6 עם 105 כ"ס שלא תתן לו פורד פוקוס ידנית ?

תשובה - כלום, חוץ מעלויות אחזקה גבוהות בהרבה.

זמינות. באופן אבסורדי הרבה יותר קל למצוא 147 מאשר פוקוס ידנית. 147 תתן בעיקר איכות חומרים ועיצוב עדיפים, כסאות נוחים ותומכים יותר. ההתנהגות והנוחות ברות השוואה. הגה הפוקוס עדיף לטעמי.

אני מזכיר שהכי זולה שהצלחתי למצוא ביד 2 זה 23K לעומת רכבים שהוצעו אפילו ב30K מאותו שנתון ראשון 2002, זה הדליק נורה אדומה של אותו שנתון+הבדלים גדולים במחיר=להתרחק וגם אם לא אז גם אחרי מיקוח לא יישאר לי כמעט כסף לביטוח. לכן חזרתי ל156 שאפשרה לי לרדת בשנים ולמצוא דגם עם מכיר רכישה הגיוני.

מישהו יכול לחוות דעה על הרכב שהצגתי בהודעה? 156 98' מנוע 2.0 עם נסועה של 205K בשביל 16.5 אלף ש"ח?

מו"מ יקירי, מו"מ. המחיר המפורסם הוא רק נקודת פתיחה. אלה לא רכבים נדירים ולרכבים לא נדירים השוק היום מת. זהו שוק של קונים - תנצל את זה.

במחיר נמוך מזה אתה מקבל 145 תלתן שמתגמלת הרבה יותר מכל הבחינות.

לא הבנתי למה שללתם אותה?

כי לאור הבעובדה שהרכב (הספציפי) מוכר לי שנים - לא זה הרכב שאותו פותח השרשור צריך. מה שכן, זה יהיה רכב סופ"ש מעולה למי שמכיר ויודע.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...