Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני משתמש חדש וזו היא המודעה הראשונה שלי...

אני צריך עזרה בריכשת רכב חדש, אני מתלבט בין שלוש מכוניות, השיקול בבחירת השלוש היה :

א- צריכת דלק (הכי חשוב)

ב- תא מטען יחסית "נורמלי". הרכב הולך לשמש כרגב ראשון למשפחה של 2+1

ג- תקציב עד 65K

99% מהנסיעות שאני מבצע הם בתוך העיר אז מן הסתם שרק צריכת דלק עירונית מעניינת אותי.

אשמח לקבל תשובות לשאלות שלי:

יונדאי I10 1.1 ידנית:

מה הצריכת דלק האמיתית של האוטו הזה? יש כל כך הרבה דיווחים שונים בפורום מצריכת דלק של 1\10 עד ל 1\16 .

מה הצריכה העירונית האמיתית?

קיה פיקנטו 1.0 ידנית:

המנוע שלוש צינדרים לא חלש מידי? אני גר בחיפה, המון עליות!

7 שנים אחריות יצרן נשמע מרשים אבל באמת מה האחריות כוללת?

וכמובן מה צריכת הדלק העירונית האמיתית?

פיאט פנדה החדשה ידנית:

באמת רק 4 מושבים?

אמינות?

מה צריכת הדלק העירונית האמיתית?

אשמח לקבל תשובות, תודה.

פורסם

לגבי ה2 האחרונות אני לא יכול לעזור לך, לגבי הI10 הייתה אצלי שבועיים מהשכרה, עם מנוע 1.4 (שנת 2012 עם 3000 ק"מ).

מבחינת דלק תדלקתי פעמיים ויצא 1:14 בערך, אבל עליתי איתה לחיפה למרכז הכרמל כמה פעמים וגם כמה נסיעות ארוכות וזה אחלה אוטו שבעולם סוחב בלי בעיה טיפה קטן (מן הסתם) ולגבי תא מטען אני לא כלכך זוכר משהו מיוחד

פורסם

לגבי הפנדה החדשה-

יש דגם ONE שמגיע עם 4 מקומות ואופציה ל-5 מקומות בתוספת תשלום.

דגם TOP מגיע כסטנדרט עם 5 מקומות.

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

מתוך 3 האפשרויות שהעלתה היית הולך או על היונדאי או על הפיאט

על היונדאי מבחינת אמינות וצריכת דלק

על הפיאט מבחינת גודל וצריכת דלק

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

פורסם

קיה פיקנטו 1.0 ידנית:

המנוע שלוש צינדרים לא חלש מידי? אני גר בחיפה, המון עליות!

7 שנים אחריות יצרן נשמע מרשים אבל באמת מה האחריות כוללת?

וכמובן מה צריכת הדלק העירונית האמיתית?

אשמח לקבל תשובות, תודה.

הגיר הידני מאפשר לפצות קצת על העדר הכוח.

לגבי האחריות; 3 שנים אחריות מלאה, 4 שנים נוספות על מנוע + גיר.

אצלי ב-90% בין עירוני ו-10% עירוני יוצא בערך 1 ל-17.5, בעיר הייתי מצפה ללא פחות מ-14 או 15.

פורסם

היה אשכול פה בפורום לפני בערך חודש שהכותב בו קילל את יצרני הפיקנטו וצריכת הדלק המופקעת של 1:11..

תחפש את האשכול ותקרא קצת ויירד לך מהפיקנטו

מה שכן רציתי להוסיף לרשימה שלך זה הפיגו 206+ שנמכרת במבצע ב65K, וסיאט איביזה (הדגם אחד לפני אחרון) נמכר ב70K.

שתי המכוניות ישרדו את פרויד והכרמל בלי בעיות, מה שכן קצת עדיפה זוהי הסיאט בעקבות צריכה יותר טובה מהפיגו אבל זה משהו קטן. הפיגו עושה 1:11.5 בעיר, והסיאט מעט יותר..

תשקול זאת :)

פורסם

זהו? מספיקה לך דעה אחת (או אפילו שלוש) בכדי לבנות את כל תיאוריה? בלי התנסות אישית, בלי בדיקה בשרשורים ומבחנים אחרים? בפעם ה(מי סופר), הפיקנטו ממש לא עומדת בהבטחות היצרן, בנוגע לצריכת הדלק אך היא עדין חסכונית ומהווה תמורה מצוינת (ולטעמי הכי טובה בקבוצה) למחיר בשקלול הסופי.

חוץ מזה ששם דובר על פיקנטו אוטומטית, ועדין הנתונים היו קצת מוגזמים.

הידנית שבמשפחתנו עומדת כבר זמן רב על ממוצע של 1-16.5 כאשר רוב הנסיעות בעיר (בחודשים שנוסעים לרוב בבין עירוני הצריכה מגיעה גם ל1-18), והאוטומטית עומדת על 1-13/14 ממוצע של כמעט שוויון בין עירוני לבין עירוני עם לא מעט פקקים.

אני הייתי מתלבט בין הפיקנטו בקבוצת ה"מיני" שגם אצלנו משרתת 2+1 אך לא ציוד נילווה (כיסא תינוק וכדומה ולא באופו קבוע), לקליאו בקבוצת ה"סופר מיני", שאומנם חורגת מהתקציב שלך בכ4000 ש"ח, אך נראה לי שתשרת 2+1 בצורה טובה יותר מבלי לחרוג בהוצאות הדלק בצורה משמעותית (ומדיווחים רבים אפילו לא שינוי). מרחב הרבה יותר טוב, תא מטען נורמלי ובטיחות מרבית, בהחלט מהווים שיקול נכבד בעיקר עם ה+1 הוא תינוק\ת עם כיסא ועגלה וכל הנלווה לזה.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

לסעיף א וב הפנדה עונה על הנייר בצורה טובה על דרישותייך, היא חסכונית מאוד והתא מטעי בגרסא המחודשת גדל, מאתיים ומשהו ליטר לדעתי, לא מבין איך היבואן הצליח לפקשש אותה ראיתי אולי שתיים על הכביש עד היום

פורסם

אין לי פנדה אבל בלנצ'יה שלי יש את המנוע שמוצע בפנדה.

מבחינת אמינות, אין כל בעיה. כבר יותר מ30000 ק"מ ללא שום תקלה.

רוב הנסיעות שלי מעורבות, הרצליה ירושלים עם פקקים גדולים בירושלים בבוקר ובאיילון בערב. מעבר לזה יציאות באיזור הרצליה/תל אביב. צריכה ממוצעת למסלול הזה 1:19.2. אמנם לא מדדתי אף פעם צריכה עירונית אמיתית, אבל לפי מחשב הדרך שהוא די מדויק יוצא 1:15 בנסיעות עירוניות נטו.

מבחינת סחיבה וכח, מפתיע לטובה. אני לא מרגיש נחות יחסית למכוניות אחרות בכביש, אפילו להיפך, הזינוק מעמידה ממש מרשים.

בירושלים אמנם אין עליות כמו בחיפה אבל לפחות בעליות הירושלמיות הרכב סוחב מצוין.

פורסם

הפנדה היא סופר מיני, מרווחה וגדולה מאוד יחסית לפיקנטו ול-I10. המנוע חזק יותר והרכב חסכוני. מנוע 69 כ"ס 1.2 או מנוע 0.9 טורבו.

בכל מקרה השוואה לא הוגנת. הפנדה לוקחת בכל פרמטר את הפיקנטו למעט אבזור בטיחות שלדעתי הוא נמוך יחסית לקטגוריה.

פורסם

לגבי הפנדה, אתה מתכוון לפנדה החדשה או הישנה? אם החדשה, אז מה שכתבו לגבי הבטיחות לא נכון - הרכב קיבל 4 כוכבי בטיחות ונבחן ללא ESP, כך שסביר להניח שהיה מקבל 5 לו היה נבחן עם המערכת (בדומה לפיקנטו). כפי שציינו, יש גם פנדה עם 5 מקומות ישיבה ברמת גימור גבוהה יותר ויקרה יותר (בפנדה הקודמת יש 5 מקומות ישיבה כסטדנרט). הבחור עם הלנצ'יה - לפי מיטב זכרוני נוהג בלנצ'יה עם מנוע 0.9 TWIN AIR שאם תזמין אותו בפנדה תשלם 80K וגם לא חושב שמשווקים אותו בפועל (בכל מקרה נסיעת מבחן לא ניתן לבצע עליו). באשר למנוע ה 1.2, מדובר במנוע פשוט ואמין וגם מאוד גמיש. אין הבדל במנוע בין הפנדה הישנה לחדשה.

לסיכום, אם מתאימה לך הפנדה החדשה עם 4 מושבים אז המחיר יחסית כדאי, אם אתה מתכוון לרמת הגימור הגבוהה יותר, המחיר גבוה כרגע (סביר להניח שירד בהמשך, עם הפנדה הקודמת לקח כמה שנים אבל לדעתי סמל"ת למדו את הלקח).

לגבי הגדרת הרכב סופר מיני - הפנדה החדשה היא עדין רכב מיני אבל אין ספק שגדולה ביחס לסגמנט (לחיוב ולשלילה, אני למשל ממש נגד הגדלת הדגמים מדור לדור. יש אנשים שרוצים מכונית מיני קטנה וכשיוצא דור חדש גדול יותר, זה מאבד את הפואנטה). היא כמעט במימדים של הניסאן מיקרה.

בהצלחה והכי חשוב - נסיעת מבחן.

פורסם

חבר'ה אני לא מבין למה להסתכל אם היא צורכת 1 ל 17.9 או 18.2.

לדעתי בקנייה של אוטו חדש צריך להסתכל על סחירות וירידת ערך!

אם האוטו מאבד 50% מהערך שלו בשנה הראשונה הרי שזה לא ישנה אפילו אם הוא יצרוך דלק 1 ל 22.

פורסם

אין לך שום דרך לדעת מה תהייה ירידת הערך. עיין ערך ( 8) ) מאזדה 3, המניה הבטוחה שכיום אי אפשר למכור אותה בלי להפשיל תחתונים.

כיום הדבר הלוהט ביותר בשוק המשומשות אלה המכוניות הקטנות. קטנות ידניות, קטנות אוטומטיות - כולם רק רוצים לקנות.

פתאום ייפול מחיר הדלק, והמכוניות האלה יהפכו מסחורה מבוקשת לאבן שאין לה הופכין.

תסתכל מה קרה למכוניות המנהלים - הסחורה המבוקשת של העשור הקודם - פתאום כולם עברו לג'יפונים מוגבהים, וכל היתר פשוט זנחו אותן כי לא עמדו בהוצאות הדלק.

רק להסתכל על מודעת המכירה המוקפצת תדיר פה בפורום לסובארו B4 במצב מצוין שמבקשים 20 אלף פחות מהמחירון ויש מצב שאף אחד לא מתקשר...ולהבין הכל.

פורסם

כן אבל בכל מקרה לדעתי המותג "טויוטה" (טויוטה אייגו) יהיה יותר סחיר, וגם הירידת ערך לא תיהיה אסטרונומית כל כך לעומת יונדאי I10 שלא חסר כמוה בחברות השכרה וליסינג.

• תוכן חדש...