Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עצוב לי על מי שקונה רכב זה או אחר רק בגלל שהוא סחיר יותר...סתם פספוס לדעתי, מה גם שיש פרמטרים אחרים שקשורים לשווי, מעבר לפרמטרים אחרים חשובים כמו, למשל (סליחה מראש על המילים הגסות) נוחות ופונקציונליות.

פורסם
מתוך 3 האפשרויות שהעלתה היית הולך או על היונדאי או על הפיאט

על היונדאי מבחינת אמינות וצריכת דלק

על הפיאט מבחינת גודל וצריכת דלק

"מבחינת אמינות" ביונדאי,

אתה די מצחיק אותי. כי קיה ויונדאי הן מזמן תחת אותה קורת גג.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נתחיל מראש שאני מודה שלא קראתי את התגובות, אני קורא מהסלולרי, רק בקצרה: יש לנו i10 אוטומט בעבודה, אני נוהג עליה על בסיס של לפחות פעם בשבוע מינימום, ועשיתי עליה המון נסיעות של שעות ארוכות. אין לי מה להגיד חוץ מזה שזה רכב מזעזע! פשוט זוועתי, לא נוח, הבידוד רעשים ברכב הזה לא קיים, כולו פלסטיק זול וגם מרגיש ונישמע ככה, לא סוחב ב-כ-ל-ל!! וזה רכב בן שנה! חדש! אמרתי פעם לסמנכ״ל שלי - ״הלכם וחיפשתם את הרכב הכי זבל שיש? כי אין מצב שיש יותר זוועה מזה״ והוא פשוט צחק והצדיק אותי.

הלאנטיס 2003 שלי עדיפה עליו בכול פרמטר לדעתי חוץ מצריכת דלק וגודל קטן לחניות, אפילו הפונטו 2002 שהייתה לי הייתה מוצלחת יותר.

זאת דעתי האישית, בשורה תחתונה - בחיים לא הייתי מתקרב ליונדאי i10! אני יוצא מנהיגה של שעה ברכב הזה מותש ועם כאב ראש יותר מנסיעה לאילת עם הרכב שלי, ובדקתי את זה בקיץ האחרון.

פורסם
עצוב לי על מי שקונה רכב זה או אחר רק בגלל שהוא סחיר יותר...סתם פספוס לדעתי, מה גם שיש פרמטרים אחרים שקשורים לשווי, מעבר לפרמטרים אחרים חשובים כמו, למשל (סליחה מראש על המילים הגסות) נוחות ופונקציונליות.

כדאי לקחת בחשבון שדווקא השיקול הזה של קניית אוטו "סחיר", הוא לעיתים מזומנות סוג של יריה ברגל. קנייה של פנדה חדשה שנמכרת במשורה, למרות היותה מכונית מעולה, בשל "העדר סחירות" ו"אובדן ערך", יהפכו אותה כנראה ובבוא היום למוצר מאוד מבוקש בשוק המשומשות בגלל אלטרנטיבות קוסמות פחות מבחינת איכותן ועם היצע גדול בשל "סחירותן הגבוהה" של האחרונות במקור. ראה למשל הפנדות בנות שנה שנתיים ושלוש שנמכרות היום ולהבנתי זוכות לביקוש בכלל לא רע.

פורסם

בו נגיד שיש אנשים שלא רוצים להפסיד 40% מהערך שלו בשנה הראשונה כשאפשר להפסיד "רק" 30%.

מ 70 אלף אתה מפסיד 28-30 אל"ש, כשאפשר להפסיד רק 20 אל"ש.

זניח? כנראה אין לך ערך לכסף שאתה משלם.

עם ירידת ערך אסטרונומית לא משנה עד כמה הרכב יהיה חסכוני אתה תפסיד ממנו הרבה גם אם יצרוך 1 ל 22 לעומת 1 ל 18.

ונוחות רוב הסיכויים שלא תמצא הבדל עצום בנוחות של רכבים קטנים.

אוקיי, אז יהיה לי חיבור AUX, חיישני רוורס ומושב טיפה יותר נוח, למי אכפת מהירידת ערך כשיש לי את כל הפרמטרים החשובים האלה.

פורסם
הבחור עם הלנצ'יה - לפי מיטב זכרוני נוהג בלנצ'יה עם מנוע 0.9 TWIN AIR שאם תזמין אותו בפנדה תשלם 80K וגם לא חושב שמשווקים אותו בפועל (בכל מקרה נסיעת מבחן לא ניתן לבצע עליו). באשר למנוע ה 1.2, מדובר במנוע פשוט ואמין וגם מאוד גמיש. אין הבדל במנוע בין הפנדה הישנה לחדשה.

אכן כן, המנוע אצלי הוא 0.9 Twin Air. חשבתי שזה המנוע המוצע גם בפנדה החדשה.

אני מצטרף להמלצה על נסיעות מבחן. כמו שכתבו כאן, אני למשל פסלתי חלק ניכר מהמכוניות הזולות בהסגמנט כי הן לא עומדות בסטנדרט של רכבים מודרניים מבחינת איכות חמרים, בידוד רעשים ואבזור.

פורסם

הפנדה החדשה הרבה יותר איכותית.. פי אלף יותר אוטו מכל המיני האחרות שעולות בסביבות מחיר הזה.

הפנדה הישנה לא בטיחותית במיוחד, אבל גם לא נורא ממש (בחנו אותה עם כרית אוויר אחת ובלי ESP וקיבלה 3 כוכבים, כרגע זה 2 כריות וESP) יותר זולה בכמעט 10 אלף ונראית יותר יפה. מנוע חסכוני וטוב (כמו בחדשה) גמיש, לא כמו בפיקנטו שצריך לנסוע על 5000 סל"ד כדי לזוז.

הפיקנטו לא ממש חסכונית, לאמא שלי יש כזאת ולפני זה היה לה את הפנדה שלי. היא נוסעת רק בעיר ועושה 1-10.

הירידת ערך בפיאט בדרך כלל דיי גבוהה אבל נראה לי מגוכח לקנות את האוטו שאתה פחות אוהב בגלל זה. מוציא את כל הפואנטה של אוטו חדש, תקנה איזה סוזוקי סוויפט שמורה בת 5, זה הכי לא יאבד ערך.

בכל מקרה אחרי תקופה של 6 שנים + למשל האוטו כבר שווה גרושים, מה זה משנה כמה אחוזים. רק אם אתהמתכנן למכור אחרי שנתיים זה צריך להיות שיקול, וגם לא כזה גדול.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

לאמך יש את הפיקנטו האוטומטית או הידנית? בכל אופן כנראה שהרגל כבדה על הגז כי במשפחתי הפיקנטו הידנית לא יורדת מ1 ל 14 בעיר.

ד"א, לפנדה יד 2 יש "שוק" נהדר ורוב הרכבים שבמצב טוב עד סביר נחטפים תוך כמה ימים.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
אכן כן, המנוע אצלי הוא 0.9 Twin Air. חשבתי שזה המנוע המוצע גם בפנדה החדשה.

אני מצטרף להמלצה על נסיעות מבחן. כמו שכתבו כאן, אני למשל פסלתי חלק ניכר מהמכוניות הזולות בהסגמנט כי הן לא עומדות בסטנדרט של רכבים מודרניים מבחינת איכות חמרים, בידוד רעשים ואבזור.

אכן יש גם 0.9 שהוא יקר,ומוצע גם המנוע הוותיק 1.25.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לצערי אשתי מתנגדת בתוקף לרכישת רכב ידני :-(

אז....

לפי השרשורים הקודמים פה הבנתי שהיונדאי I10 האוטומטית נוראית בצריכת דלק העירונית.

איך הפיקנטו 1.25 אוטומט מבחינת צריכת דלק עירונית?

שוב תודה על העזרה.

פורסם

תא מטען הוא ממש לא פקטור ברכבים הללו.

בפיקנטו הוא פצפון.

היה לי ה"עונג" לסוע עם עוד 2 אנשים במושב האחורי של פיקנטו , בחודש אוגוסט , הרגשתי כמו הבקר שמובילים במשאית , באמת , רק 4 מושבים.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

לשבת 3 אנשים מאחור בפיקנטו נשמע לי כמו אחלה מתכון לצאת סרדין אחריי הנסיעה.

נסעתי בצבא ביונדאי i10, ישבנו 3 אנשים מאחורה, מלפניי ישב מישהו שהוא די נמוך ולא הפריע לי, וגם אני נמוך יחסית (1.70) אז אין לי בעיה, לידי ישב חבר שהוא קטן יחסית, לא שמן או משהו, ולידו עוד נגד שגם הוא רזה יחסית.

מה אני אגיד לכם? חוויה לא נעימה במיוחד, היה צפוף ברמות מטורפות, פשוט סיוט. חיכיתי רק שהנסיעה תסתיים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מצחיק כי לחבר שלי בדיוק היה פאביה והוא החליף לפיקנטו ודווקא יותר נוח לשבת 3 אנשים בפיקנטו מאשר בפאביה :lol: ובכלל הוא לא שאל על זה או על תא מטען

מה מבנה הגוף שלך ושל מי שישבת? כמובן שזה תלוי באנשים אבל רוב האנשים שאני מכיר הם לא קטנים ורזים , וזה סיוט לשבת מאחורה 3 , אם בפאביה זה צפוף אז בפיקנטו או I10 זה סרדין.

שלום לכולם,

אני משתמש חדש וזו היא המודעה הראשונה שלי...

אני צריך עזרה בריכשת רכב חדש, אני מתלבט בין שלוש מכוניות, השיקול בבחירת השלוש היה :

א- צריכת דלק (הכי חשוב)

ב- תא מטען יחסית "נורמלי". הרכב הולך לשמש כרגב ראשון למשפחה של 2+1

ג- תקציב עד 65K

הוא לא שאל , אז מה? אלו השיקולים שלו בבחירת רכב וכדאי לציין בפניו שתא מטען זה לא צד חזק ברכבים האלה.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תוכן חדש...