Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השמן 40 הוא חד צמיגי בסיסי - עומד בפני עצמו ללא שינוי צמיגות , ולפעמים הוא מתוסף במונעי הקצפה בלבד .

ללא שינוי צמיגות?! הפוך. עם שינוי צמיגות גדול יחסית.

בשמנים חד-צמיגיים יש בהכרח רק מונעי הקצפה?!

אין דטרגנטים, דיספרסנטים, מונעי שחיקה, מעכבי קורוזיה, אנטי-אוקסידנטים, נוגדי חומצות ....

מהכל דווקא את מונעי ההקצפה הכניסו?

אנחנו מדברים על שמן מנוע, כן?

הבעיה והיתרון בשמנים החדשים כי הם מתוספים ברמה גבוהה - שמן בסיס + חבילת תוספים משני צמיגות , מורידי חיכוך ועוד .

וחבילת התוספים היא המשנה לאורך זמן את הרכבה הכימיקלי .

לכן לא כדאי לקחת סיכון ועדיף להיות על הצד הבטוח ולהשתמש בשמנים עד 2 שנים -

אייל .

אל תשכח שכשתוכנן מנוע החיפושית, גם השמנים היו הרבה פחות משוכללים משל היום.

פורסם

מתוך האתר של חברת Exxonmobil:

ExxonMobil recommends a five year maximum shelf-life for engine oils, including Mobil 1.

שירות הלקוחות של חברת castrol:

Castrol oils have no expiration date. However, we recommend using the oil within 5 years of the date printed on the bottom of the bottle. This applies for both Syntec and GTX oils

תמיכה טכנית של חברת pennzoil:

Thank you for your interest in our product. The shelf life of the Pennzoil Platinum is 5 years under the conditions you describe.(stored in 68*F basement unopened) After this time the additives may start to drop out of solution. In addition oil is normally improved about every 3-5 years and the newer vehicles are designed to run on the latest oils for warranty and optimum performance issues.

Sincerely

Product Technical Service

פורסם
ניקנו השבוע 5 יחידות(כיוון שלא היתה אריזה של 5) כאלה לטיפול המתקרב.

אין לי בעיה עם זה שהוא כמעט בן שנתיים,האריזות אטומות כמובן, שכן במדף בחנות ממוזגת,נקנה במחיר טוב.

ניצן שלום רב !

ואותי רק לשם סקרנות מעניין אותי לאיזה רכב אתה מיעד אותו, אם לא למיצובשי לנסר שברשותך?

ולמה 5 ליטר ולא 4?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אין דטרגנטים, דיספרסנטים, מונעי שחיקה, מעכבי קורוזיה, אנטי-אוקסידנטים, נוגדי חומצות ....

רשמתה בדיוק את שאני רשמתי -

ברור שהשמן 40 צמיגי יותר בקור ופחות בחום - ( כל שמן בסיסי משנה צמיגות בין חום לקור )

אבל הוא מתנהג בקור כ שמן 40 צמיגי מאוד - לכן לא זורם טוב בקור בהשוואה לשמן 5 לדוגמא .

כאשר רשום שמן 40 בלבד - זה אומר - מתנהג בקור ובחום כשמן 40 - בקור צמיגיות כשמן 40 ובחום צמיגות כשמן 40 .

כאשר רשום על שמן 5W-40 - זה אומר - מתנהג בחום כצמיגות של שמן 40 , ובקור מתנהג כצמיגות של שמן 5 .

וברור כי השמנים מתקופת החיפושית היו יותר בסיסיים , ופחות מתוספים כשמני המנוע של היום .

- ולכן אולי אפשרי שיעמדו במבחן הזמן - אבל ,, רשמתי כי לדעתי זה מוגזם ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מתוך האתר של חברת Exxonmobil:

ExxonMobil recommends a five year maximum shelf-life for engine oils, including Mobil 1.

שירות הלקוחות של חברת castrol:

Castrol oils have no expiration date. However, we recommend using the oil within 5 years of the date printed on the bottom of the bottle. This applies for both Syntec and GTX oils

תמיכה טכנית של חברת pennzoil:

Thank you for your interest in our product. The shelf life of the Pennzoil Platinum is 5 years under the conditions you describe.(stored in 68*F basement unopened) After this time the additives may start to drop out of solution. In addition oil is normally improved about every 3-5 years and the newer vehicles are designed to run on the latest oils for warranty and optimum performance issues.

Sincerely

Product Technical Service

אחלה, והנה ציטוט מאתר חברת השמנים ELF

Can I stock oil ? Will it deteriorate ?

In closed containers stocked at over 0°C, your oil will retain all its qualities. However, it is recommended that opened containers be well closed in order to avoid contamination by water.

ובעברית צחה, כאשר השמן מאוכסן בתוך מיכל סגור הרמתית בטמפ מעל 0 מעלות צלזיוס, השמן ישמור על כל התכונות (האיכויות) שלו. לעומת זאת, מומלץ שמיכלים פתוחים יסגרו בצורה טובה על מנת למנוע זיהום של השמן על ידי מים (סיפוח מים).

אפרופו, סגירה הרמטית של מיכל. נוזל בלמים ידוע כסופח מים. לכן אסור לעולם להשתמש בנוזל שעמד כמה שנים ושנפתח בעבר. הנוזל עלול לספוח מים מהאויר שנכנס למיכל בעקבות ריקון חלק מהנוזל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

רשמתה בדיוק את שאני רשמתי -

וברור כי השמנים מתקופת החיפושית היו יותר בסיסיים , ופחות מתוספים כשמני המנוע של היום .

- ולכן אולי אפשרי שיעמדו במבחן הזמן - אבל ,, רשמתי כי לדעתי זה מוגזם ..

אייל .

רק עכשיו שמתי לב שבסוף המשפט שהדגשת בציטוט שלך של ההודעה שלי (זה עם רשימת התוספים הארוכה), שכחתי לשים סימן שאלה (או אפילו סימן תמיהה).

כי אני התכוונתי שאם מדובר בשמן מנוע בן 15 שנה (וגם בן 30 שנה), אז בהחלט יש בו את כל התוספים הללו (ולא רק מונע הקצפה). כי אם מדובר בשמן מנוע מחברה מוכרת שנושא את הכיתוב SAE40 API SJ, למשל (זה היה הסיווג העדכני לפני 15 שנה), אז יש בו את כל התוספים שמאפשרים לו לעמוד בתקן SJ, וזה כולל את כל התוספים (אלא אם כן זה איזשהו זיוף או רמאות).

אפילו אם השמן הוא בדרגת SG או SF (מה שהיה עדכני לפני 30 שנה, ובטח מתאים לדרישות מנוע החיפושית :smile:) - גם אז הוא מכיל את כל חבילת התוספים האלו.

פורסם
ניצן שלום רב !

ואותי רק לשם סקרנות מעניין אותי לאיזה רכב אתה מיעד אותו, אם לא למיצובשי לנסר שברשותך?

ולמה 5 ליטר ולא 4?

בברכה

צביקה

שלום צביקה,

השמן מיועד למיצובישי, ואפרט:

לאחר 6 שנים של שימוש בLM 5W40 סינטטי באריזה הסגולה באופן משביע רצון (למעט חצי שנה של ניסיון מעבר לשמן חצי סינטטי 10W40 מהמוסך שלא צלח) מנסה כרגע לרדת עוד בצמיגות.

ומהסיבות הנ"ל:

1.ע"מ להשיג חיסכון בדלק.

2.אופי הנסיעות שלי -רוב הנסיעות הן בפקקים ,נסיעה עירונית בעיקר 8 ק"מ לכל כיוון לעבודה+ נסיעות תוך עירוניות אחרות .

3.השמנים של היום איכותיים ובטוחים מספיק ע"מ להשתמש בצמיגות זו שמגובה ע"י היצרן לכל טווח הטמפרטורות(עוד בתקן המיושן API SG).השמן הוא שמן 5W30 סינטטי של חברה ידועה, סמיך יחסית לקטגוריה ועונה על תקני ACEA המחמירים בעיקר בנושא תוספים נוגדי שחיקה וכן תקני 502 505 של VW ו-229.3 של מרצדס כמו ב-LM.

השתכנעתי שהוא יכול להתאים.

4.הרכב לא אוכל שמן(אומת ע"י פירוק הפלגים לאחר 45K שהיו יבשים ונקיים כמעט לחלוטין)-יש נזילה קטנה של שמן מפינת הראש בצד המפלג רק לאחר התנעה קרה ,כשהרכב מגיע לטמפרטורת עבודה, הנזילה נעצרת לחלוטין,אני מייחס זאת גם לירידת הצמיגות ולחץ השמן עם עליית הטמפרטורה-זה משהו שאבחן אותו בתקופה שלאחר החלפת השמן (לגבי נסיגה או התגברות-ואחליט להמשיך או להפסיק את השימוש בו ע"פ זה).

5. 5 ליטר זו הכמות שאני קונה תמיד, ומשתמש בהחלפה ב- 3.3 ליטר כמצוין בספר, אני שומר עוד כמות רזרבית לצורך מילוי בין הטיפולים עקב הנזילה שיש לי,כמו כן קיבלתי מחיר של מיכל 5 ליטר.

מקווה שסקרנותך באה על סיפוקה.

ניצן

2012-10-06_19-21-38_847.jpg

2012-07-07_10-13-32_769.jpg

• תוכן חדש...