Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלאון 2003 חגורת הבטיחות במושב האחורי קצרה מדי בשביל לקבע סלקל. כלומר, זה אפשרי אבל דורש המון מאמץ שאינו סביר על בסיס קבוע.

מאוד מוזר שברכב "משפחתי" תהיה בעיה כזו!

האם מישהו נתקל בזה?

מעבר לקניית תושבת איזופיקס, האם יש פתרון אחר?

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

פורסם

לדעתי אורך החגורה אחיד בכל הרכבים.

גם לי היו פעם קשיים לחבר סלקל בפוקוס.

לדעתי קצת תרגול ואת חוגרת כמו שועלה...

בלי קשר,

עדיף ISOFIX

בהצלחה!

פורסם

אמנם ייתכן שהחגורה קצרה מדי. נתקלתי בזה ואני חושב שיש גם מאריכים ייעודיים למקרה זה. אבל אני כן רוצה להעיר את מה שכבר העלו מעלי כאפשרות וזה אופן חיבור הסלקל:

מי שחושב שחיבור נכון של סלקל (או מושב בטיחות בכלל) עם החגורה זה דבר קל - שיחשוב שוב! כשעושים את זה נכון ומספיק הדוק - זה קשה ולעתים גם מורכב עבור חלק מהאנשים ולכן המציאו חגורות מתכוונות ידנית, התקני איזופיקס ו-tether וכן הלאה. בכל מקרה, חשוב להתקין נכון ולא להתעצל, ועדיף בשני אנשים, כדי שגם כשתנסו לדחוף את המושב לצדדים הוא יזוז פחות מ-2.5 ס"מ.

לצערי, רובם המוחלט של ההורים נוסעים כשהמושבים של הילדים שלהם מסוגלים לנוע לצדדים אפילו 3 ס"מ ויותר. גם כשאני כן מתקין מושב עבור חבר או קרוב משפחה, אני כמעט תמיד מבין שאחר כך הם מסיעים את הילד כשהוא לא חגור ברתמות המושב או כשהן רפויות על גופו.

נ.ב. לדעתי ברכב הזה יש חגורה מתכווננת ידנית. נסו לשלוף את אחת החגורות במושב האחורי עד הסוף ואז שחררו בהדרגה. אם האפשרות קיימת אז תוכלו לשמוע צליל של גלגל שיניים שמותח את החגורה. זה מאוד עוזר לרתום את המושב כמו שצריך.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עיגון המושב בגולף 2003 (שאמורה להיות די זהה ללאון) אינו בעייתי, החגורה מספיק ארוכה. גם ב-C4 לא היתה בעיה.

אבל אני בהחלט שוקלת לקנות את האיזופיקס ללאון שתהיה הרכב העיקרי.

כמה מסובך להעביר את האיזופיקס בין רכבים שונים?

פורסם

לא מסובך כלל, ועדיף בהרבה על עיגון באמצעות חגורת בטיחות (שלטעמי יכולה להיות מקסימום גיבוי לאיזופיקס, בבחינת גם וגם).

כשתראי את עוגני האיזופיקס תביני לבד במה זה כרוך.

ממליץ להשקיע בכסא איזופיקס; אצלי הכסא מעוגן באיזופיקס ובחגורה, ולא זז יותר מחצי ס"מ לכל כיוון - אני מהדק אותו למושב הרכב עם ברך וכל כובד משקלי על כסא הבטיחות.

עריכה: אוף טופיק, יש אצלכם כמה כבישים נהדרים לנהיגה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בלאון 4 להערכתי יש את אותה החגורה והיא מספיקה לסלקל בקלות, גם לי וגם לאישתי.

אולי צריך לעבוד על הטכניקה? :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

או שמשהו במנגנון החגורה אינו תקין. חגורות בטיחות אמורות להיות באורך זהה בכל רכב פרטי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוקיי, מחר אנסה להתאמן על יבש.

בכל מקרה השתכנעתי וארכוש את האיזופיקס.

תודה!

• תוכן חדש...