Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה ארוכה לצפון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, סוף שבוע הבא יש לי נסיעה ארוכה לצפון ומכיוון שעדין לא נסעתי עם הרכב שלי (פיאט דובלו 2003 טורבו דיזל מסחרי)

נסיעה ארוכה ואני גם לא מבין גדול בענייני רכב, רציתי לדעת מה כדאי לי לבדוק לפני הנסיעה כדי שלא יהיו תקלות בלתי צפויות בנסיעה.

מודה מאוד מראש לכל העוזרים.

חג שמח לכולם

פורסם

אין צורך להתכונן יותר מידי,תבדוק לחץ צמיגים,מפלס שמן+נוזל קירור ובהצלחה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמו שנאמר לך - בדוק לחץ אוויר בצמיגים (כשהם קרים, טרם הנסיעה), בדוק שיש מספיק מים ברדיאטור (במידה ויש מחזור, או קרוב למינימום מומלץ להוסיף נוזל רדיאטור, אך יש להוסיף נוזל מקורי בלבד - פראפלו!!!), וכמובן שמן מנוע שיש מספיק, ולא יחסר.

בדוק גם תקינות תאורה, לא תזיק לדעתי, אני בבינעירוני גם ביום נוסע עם אורות, כדי לבלוט יותר (למרות שיש לי רכב לבן).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
כל הדברים האלו אמורים לבדוק אחד לשבוע גם כשהרכב לא יוצא מהעיר.

נכון, אבל על אחת כמה וכמה כשיוצאים לנסיעה ארוכה זה חשוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

כן, אבל אני לא מבין מדוע אנשים מתייחסים לנסיעה של שעה וחצי - שעתיים כמו למסע סביב העולם מינימום.

תקלה ברכב יכולה לקרות גם ליד הבית, והסבירות היא אותה סבירות.

אני למשל כמעט כל יום עושה נסיעות של שעתיים-שלוש לצפון, דרום, מזרח וחזרה למרכז. אז מה, כל יום לבדוק שמן, כל יום לנפח גלגלים ולבדוק אורות?

פורסם

ווואו תודה על כל התגובות לא ציפיתי ממש להתייחסות לשאלה די בנאלית.

buki אני מסכים מבחינתי עדיין אם הסבירות היא אותו דבר נראה לי פחות נעים להתקע על הכביש באמצע שומקום מאשר 15 דקות מהבית

פורסם

אכן, רכב אמין ולא ישן שבודקים בו את כל הנוזלים, לחץ האוויר ושאר הדברים פעם בשבוע-שבועיים (חלק מהנוזלים ניתן לבדוק גם עד פעם בחודש) לא ידרוש בדיקה נוספת לפני נסיעה כלשהי, בטח שלא לפני נסיעה נינוחה של שעתיים. אם היה מדובר בנסיעה ארוכה יותר או מאומצת יותר כגון טיול נהיגה או נסיעה לאילת ברכב עמוס נוסעים ומטען בשיא החום - אז הייתי בהחלט בודק שוב לפני הנסיעה.

יש להניח שלא כל הנהגים תמיד מקפידים לבדוק נוזלים או לאבחן תקלות ולטפל בהן בזמן ולכן הבדיקה הנוספת הזאת לפני נסיעה ארוכה במיוחד או קשה - היא חשובה, בעיקר מבחינת הסיכון שכרוך בעצירה עקב תקלה בצד כביש בינעירוני או באמצע שום-מקום.

ברכבים שעובדים באופן קבוע בעומסים כאלו - רכבי ספורט, אופנועים, משאיות, רכבים שגומאים קילומטרים רבים בכל יום, רכבי עבודה וכדומה - אני מקצר את מרווחי הבדיקה לפחות פי שניים, שזה אומר בדיקת שמן, נוזל קירור ולחץ אוויר לפחות פעם עד פעמיים בשבוע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הדבר היחידי שאתה יכול לחשוש ממנו - זו התחממות מנוע.

אם מערכת הקירור לא לגמרי תקינה, בעיר ובעומס חלקי היא מצליחה לתפקד, אך בעליות ארוכות של הצפון המנוע עלול להתחמם.

אם אין לרכב שום נטיית התחממות, הוא שומר על טמפרטורה תקינה בכל מצב והכל נראה תקין - בצע בדיקת נוזלים ואוויר בצמיגים וזהו.

יותר מזה אתה לא יכול לבדוק. מקווה שהרכב מטופל ובוצעה בדיקה לפני קניה וטיפול/ יישור קו, והרכב תקין למייטב ידעתך ובטוח לנסיעה.

עריכה - חן - רכב כזה "שהוא לא ישן מידי" יכול מבחינת הבלא שלו להתקרב לרכב שנמצא 20+ שנה על הכביש. 10 שנים למסחרית זה כבר כמעט "סוף קריירה", לפחות בחלק מהמקרים.

פורסם
כן, אבל אני לא מבין מדוע אנשים מתייחסים לנסיעה של שעה וחצי - שעתיים כמו למסע סביב העולם מינימום.

תקלה ברכב יכולה לקרות גם ליד הבית, והסבירות היא אותה סבירות.

אני למשל כמעט כל יום עושה נסיעות של שעתיים-שלוש לצפון, דרום, מזרח וחזרה למרכז. אז מה, כל יום לבדוק שמן, כל יום לנפח גלגלים ולבדוק אורות?

אבל יותר פשוט כשהתקלה היא ליד הבית, ולא במרחק של עשרות ק"מ מהיעד שלך, ואז לא בטוח שתגיע למחוז חפצך.

לא צריך כל יום לבדוק מה שאתה עושה, אבל פעם בשבוע - שבועיים כן.

אני עם רכב מודרני בודק לחץ אוויר אחת לשבועיים וגם שמן ומים, הרכב גומע אצלי מאות ק"מ בשבוע, וחשובה לי האמינות והשקט הנפשי, אז לפחות את מה שאני יכול אני בודק.

• תוכן חדש...