Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנושא האהוב עליי, קטנוע או אוטו.

בתור אחד שהחזיק בעבר אופנוע 125 ועכשיו אונו 1000 סמ״ק.

באוטו אתה מרוויח נוחות ובטיחות פאסיבית.

אבל, עם קטנוע אתה מרוויח המון זמן ואפילו כסף, אז נכון שהביטוח יקר, אבל כל השאר מתגמד.

נכון שיש צורך לקנות אביזרים וביגוד שיגן עלייך אבל הכל תלוי אם תקנה קסדה ב3,500 שקל או קסדה סטנדרטית ב500, וככה בכל שאר המיגונים.

אחרי הכל אתה שואל את השאלה בפורום רכב, ברור שהתשובות יהיו לכיוון האוטו.

תנסה לשאול בפולגז ותראה קצת את השינוי בתשובות.

ציינת שהיית שליח, אתה מבין את הסכנות וכל הדברים שכרוכים בלעלות עם אופנוע על הכביש.

תעשה את השיקולים שלך ולך על זה.

רק עצה אחת, אל תקנה קטנוע חדש. קטנוע חדש מאבד מספר לא קטן של אלפים מהרגע שהוא יצא מהסוכנות, נצל את המצב שהשוק על הפנים ותקנה יד שנייה עם פחות מ5k ויש המון כאלו.

בהצלחה!

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמי שעבר מרכב ל125 וגם רכב עליו לרעננה מפ"ת וחזר כל יום במשך כמעט שנתיים אני אומר לך בלב שקט לך על זה. במחיר של קטנוע קטן אין רכבים שרק מגיעים לטיפול שנתי. ואם אתה מתחיל לעלות במחיר של הרכב אז סעיף איבוד הערך גם עולה מאוד. תוסיף לכך גם שהטסט עולה הרבה פחות ושהאוטו שלך לא באמת עושה 1:10 בפקקים של הבוקר או בהמתנה לרכבת בבוקר.

קנה קטנוע קטן ציוד מיגון בסיסי וזול ונסה. נסעתי לא פעם רמלה פ"ת אם הטוסטוס ולא הבנתי איך ניתן אחרת. הרכבת כפי שאמרת עלולה לקחת גם 20 דקות אם אתה מפספס במקרה ונעלץ לעמוד פעמיים. כל גהה עומד. פשוט סיוט.

אינני רואה יתרון ענק לטוסטוס גדול יותר מכיוון שגם כך בעומס של גהה בבוקר אתה לא תעבור את ה 50 לאורך רוב המסלול. וכאשר הדרך פנוייה אתה תיסע קצת יותר לאט מהמכוניות אבל לא בצורה מסוכנת. 125 היום נוסעים קרוב ל 100 ללא בעייה.

בכל מה שנוגע לחורף או חום קיצוני, זה פחות נעים זה נכון אבל זה שולי לעומת החיסכון בזמן (עבורי בכל אופן)

ובכלל - זה לא מסובך להתחיל ועוד יותר לא מסובך להתחרט. נסה, אני ממליץ.

פורסם
כמי שעבר מרכב ל125 וגם רכב עליו לרעננה מפ"ת וחזר כל יום במשך כמעט שנתיים אני אומר לך בלב שקט לך על זה. במחיר של קטנוע קטן אין רכבים שרק מגיעים לטיפול שנתי. ואם אתה מתחיל לעלות במחיר של הרכב אז סעיף איבוד הערך גם עולה מאוד. תוסיף לכך גם שהטסט עולה הרבה פחות ושהאוטו שלך לא באמת עושה 1:10 בפקקים של הבוקר או בהמתנה לרכבת בבוקר.

קנה קטנוע קטן ציוד מיגון בסיסי וזול ונסה. נסעתי לא פעם רמלה פ"ת אם הטוסטוס ולא הבנתי איך ניתן אחרת. הרכבת כפי שאמרת עלולה לקחת גם 20 דקות אם אתה מפספס במקרה ונעלץ לעמוד פעמיים. כל גהה עומד. פשוט סיוט.

אינני רואה יתרון ענק לטוסטוס גדול יותר מכיוון שגם כך בעומס של גהה בבוקר אתה לא תעבור את ה 50 לאורך רוב המסלול. וכאשר הדרך פנוייה אתה תיסע קצת יותר לאט מהמכוניות אבל לא בצורה מסוכנת. 125 היום נוסעים קרוב ל 100 ללא בעייה.

בכל מה שנוגע לחורף או חום קיצוני, זה פחות נעים זה נכון אבל זה שולי לעומת החיסכון בזמן (עבורי בכל אופן)

ובכלל - זה לא מסובך להתחיל ועוד יותר לא מסובך להתחרט. נסה, אני ממליץ.

חום קיצוני זה לא נורא גם ככה אני נוסע ברכב בלי מזגן ככה שבקטנוע יהיה לי יותר בריזה כשאני חושב על זה עכשיו , ושוב בימי חורף קיצוניים אני יכול גם לנסוע עם רכב , אם טיפה קר או מטפטף זה לא כזה נורא , יש המלצה למכון שיכול לבדוק קטנוע יד שניה באזור המרכז ? , למרות ששוב אני מתכנן להיות איתו לפחות שנתיים ככה שאולי בסוף ישתלם לי לקנות חדש .

פורסם

אני מטפל ב RPM בבני ברק (15 דקות הליכה מIBM ליד קניון איילון) יש לו טרייד אין ובטח יש לו קטנועים למכירה. אולי הוא גם עושה בדיקות לקטנועים מבחוץ, לא יודע.

ישנו גם מוסך גדול על ז'בוטינסקי מול תחנת הדלק של סונול (בפ"ת)

הכוונה בחורף זה לאו דווקא לימים מאוד סוערים - אז כאמור באמת עדיף אוטו (אם כי במידה ואתה לא מפחד מגרביים רטובים זה הימים הכי כיפים כי הפקקים מטורפים) אבל גם בסתם יום סגרירי יש שלוליות וכו ועדיף שתהייה חלפ"ס בשלוף. כפפות טובות ומעיל חם בטוח צריך.

שוב, המלצתי קנה משהוא פשוט וזול להתחלה תראה אם מתאים לך ותתקדם לכלי הנכון לאחר חודש חודשיים נסיון.

פורסם
אני מטפל ב RPM בבני ברק (15 דקות הליכה מIBM ליד קניון איילון) יש לו טרייד אין ובטח יש לו קטנועים למכירה. אולי הוא גם עושה בדיקות לקטנועים מבחוץ, לא יודע.

ישנו גם מוסך גדול על ז'בוטינסקי מול תחנת הדלק של סונול (בפ"ת)

הכוונה בחורף זה לאו דווקא לימים מאוד סוערים - אז כאמור באמת עדיף אוטו (אם כי במידה ואתה לא מפחד מגרביים רטובים זה הימים הכי כיפים כי הפקקים מטורפים) אבל גם בסתם יום סגרירי יש שלוליות וכו ועדיף שתהייה חלפ"ס בשלוף. כפפות טובות ומעיל חם בטוח צריך.

שוב, המלצתי קנה משהוא פשוט וזול להתחלה תראה אם מתאים לך ותתקדם לכלי הנכון לאחר חודש חודשיים נסיון.

כבר פירסמו עליהם ועל היחס "הנפלא" שלהם ללקוח.

בבקשה, תוכלו לקרוא עליהם כאן.

http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=104329

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
כבר פירסמו עליהם ועל היחס "הנפלא" שלהם ללקוח.

בבקשה, תוכלו לקרוא עליהם כאן.

http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=104329

אם כבר אני הולך על זה אני כנראה אבחר בהונדה או ה-PCX125 או CBR125 שהכלי הזה נראה קצת יותר " אופנוע " למרות שיחסית הוא גם מאוד חסכוני בדלק . נעשה את הנסיעת מבחן כבר ונראה.

פורסם

1) יש בעיות עם כל מקום, זה פשוט פורסם. אני מטפל אצלו כבר שנתיים + ומאוד מרוצה

2) אתה הולך להוציא כ 30K לפני שבדקת אם זה בכלל מתאים לך, וכל זה בבסיס מטעמי חיסכון בכסף.

3) שני הכלים שאתה ציינת הם שתי קצוות של נישת ה125 סמ"ק. מאוד שונים זה מזה.

תקנה איפה שמתחשק לך אבל אני מאוד ממליץ לך בכל זאת להתחיל במשהו משומש לראות אם זה בכלל מתאים לך כל הסיפור של דו"ג.

נ.ב - הכלי הראשון גם ככה לא ישאר יפה וחדש הרבה זמן (ניסיון כואב מה לעשות)

פורסם

לא צריך לנקוט בצעדים דרסטיים בשל עליית המחירים כמו למכור את הרכב.

אם ההוצאות על הדלק גדלו פשוט תקצץ במותרות אחרות שהן ניתן ואף רצוי לקצץ כמו בתי קפה ופאבים, זה מה שאני עושה בלית ברירה. במקום לשלם 40-35 ש"ח על כוס גינס, אני ממשיך להנות מנהיגה.

זה פשוט עניין של ניהול תקציב נכון.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
eyals05 - תוכל בבקשה לשלוח לי מספר טלפון בכדי לברר פרטים על הPCX שלך ?. ואשמח לקישור לכתבה שלך בפולגז לגבי ההבדלים .

לגבי חניה אני לא משלם כי אני חונה בחניון , מבחינת גשם שוב אין בעיה במקרה קיצוני של סופות שזה כמה ימים בודדים בשנה אני יכול לנסוע עם הרכב כי המטרה פה היא במקום שנחזיק שני רכבים במשפחה אז אני יחזיק כלי קטן חסכוני לנסוע מהבית - עבודה - לימודים . במקרה חריגים אין בעיה לסוע עם רכב .

לפי מה שהבנתי עלות הטסט היא בערך 500 שקל לשנה . חצי מעלות של הרכב .

מחירים הצמיגים כ"כ יקרים? הבנתי ששני צמיגים של קטנוע לא אמורים לעלות יותר מ-600 שקל לזוג צמיגים .

עלות טיפולים - 5334 ל-24,000 קילומטר . בערך כשנה וחצי יקח לי לעשות אתה הק"מ הזה .

עדיין מתלבט אם להשאר עם הרכב , בכלל חשבתי לעבור לקיה פיקנטו קטנה אבל הבנתי שלא הכדי כדאי לי ( כמה פוסטים שקראתי פה מכמה אנשים ) חלק ממליצים וחלק לא , ושוב האוטו שלי עושה בערך 12 קילומטר לליטר הבנתי שהפיקנטו לא תעשה לי יותר מ-1ל-16 ככה שאין שינוי משמעותי .

אני אחזור מחו"ל ביום חמישי ואעלה את הקישור הרלוונטי ואשלח לך את המספר שלי בפרטי.

פורסם

או שאתה מתמודד עם המחירים ההזויים של הטיפולים אצל היבואן או שאתה מטפל בזול ומפסיד אחריות.

אז תקנה כלי זול, שעשה אלפי קילומטרים, תעשה לו יישור קו, ושוב כבר הצגתי מחירים, ותראה שאתה כבר מפסיד.

וזה ש"כמה שיותר קטן ככה פחות מתקלקל" אל תאמין לזה, כי זה לא תמיד נכון, וזה מניסיון.

ומי שאמר "מה סה"כ מה כבר תרכב ב50 קמ"ש", אז שתחליק ב50 קמ"ש "כולה" ותיגרר על הכביש והעור שלך ייקרע והגינס הזה שנראה לך חזק ייקרע (וכבר הוכח שלא) אז דבר איתי שוב, גם ב20 קמ"ש אנשים ריסקו ברכיים, וגם ב10 קמ"ש ש120+ קילו נוחת לך על הרגל אז זה לא נעים, וזה בלשון המעטה.

האוטו שלך כבר איבד את הירידת ערך שלו, הקטנוע רק יקבל אותה, אתה לא חושב עד הסוף, חוץ מדלק קטנוע לא משתלם בשום פרמטר אחר.

תישאר עם הקטנוע שנתיים, תתפור עליו 25-30 אלף ק"מ, גם עם הוא חדש בקילומטרז' כזה תמצא את עצמך משקיע הרבה יותר מטיפולים שגרתיים, כי המנוע קטן, אז פתאום האגזוז יחליד והבולמים כבר גמורים והפלסטיקה התייבשה ורועדת מכל בור בכביש, ופתאום "הלך" ראש מנוע, ומה?? סה"כ עשיתי איתו 30 אלף!!

ונגיד ותחליק, ממש החלקה קטנה ולא במהירות תלת ספרתית אפילו, וזה קורה לכולם ולא תמיד באשמתך ובמיוחד בחורף, אז זה ידית ברקס שנשברה,מראה,איתות,במקרה גרוע בחלק מהקטנועים גם הפנס הראשי,והפלסטיקה בצד,והמגן אגזוז,והכידון יכול להתעקם, ואני מדבר על נפילה במהירות נמוכה, ואני אפילו מעז לומר נפילה במקום כי ראיתי מקרים, פתאום אתה מקבל חשבונית על סך כמה אלפים ואתה לא מבין אפילו איך.

סתם דוגמא, קימקו מובי עולה חדש מהחברה 12,500, שנת 2010 קונים היום עם לא יותר מ15 אלף ב6 אלף.

אז נראה בכמה תמכור כלי עם כ30 אלף. ואני בכלל לא מגזים כנס תראה ביד 2 כמה עולה קטנוע אחרי שנתיים על הכביש.

אין לי שום דבר נגד קטנועים, אבל במדינת ישראל זה לא החלטה כלכלית.

פורסם

הייתי אומר לך ללכת על זה באופן כללי אבל כמו שציינו כאן - גהה הוא באמת אחד מהכבישים האחרונים שהייתי רוצה לעשות אותם הלוך חוזר כל יום על דו גלגלי. בכל מקרה - אם אתה מתחיל אל תתחיל ללמוד עכשיו. כשיהיה לך רישיון זה כבר יהיה חורף והרגעים הראשונים שלך יהיו בסדרי גודל הרבה יותר מסוכנים. עדיף לך לדעתי לחכות לסוף החורף ולהתחיל ללמוד.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

CBR125 הוא כלי לילדים בני 16, גובה מקסימלי לרוכב הוא 1.5 מטר.

סוחר אופנועים אמר לי שאין להם שוק משומשים בכלל.אבא שקונה לבן שלו בן ה16 אופנוע פעם ראשונה הוא קונה לו חדש שיהנה.

PCX הוא הכי חסכוני בדלק אבל טיפולים של הונדה זה הבר הכי יקר בשוק הדו"ג בארץ.

קטנוע מנהלים של קימקו\סאן יאנג יהיה לך הכי חסכוני לטווח הארוך והכי נוח לכביש 4.

אייל

פורסם

קטנוע מנהלים של סאן יאנג לא יהיה הכי זול, היה לי גוייריד 200, כביכול קטנוע מנהלים של סאן יאנג, טיפולים כל 3 אלף ק״מ ככה שכל חודש וחצי חודשיים זה לראות מוסך בשביל לזרוק 270 שקל, ואז טיפול גדול במורשה עולה 1500 ולא מורשה יעלה 1000 וקצת אבל אז תאבד אחריות, את רוב העלויות שפירטתי זה היה על הקטנוע החסכוני שאתה מדבר עליו.

אם אין לך ניסיון על תדבר סתם, סאן וקימקו בנפחים קטנים יחסית זה קטנועים שלא מחזיקים הרבה ואני לא אומר שיש יוצאים מין הכלל כי ראיתי גם מובים בשליחיות שעברו את ה70 אלף ק״מ, אבל ב30 אלף כל 125 כבר מזדקן.

פורסם
קטנוע מנהלים של סאן יאנג לא יהיה הכי זול, היה לי גוייריד 200, כביכול קטנוע מנהלים של סאן יאנג, טיפולים כל 3 אלף ק״מ ככה שכל חודש וחצי חודשיים זה לראות מוסך בשביל לזרוק 270 שקל, ואז טיפול גדול במורשה עולה 1500 ולא מורשה יעלה 1000 וקצת אבל אז תאבד אחריות, את רוב העלויות שפירטתי זה היה על הקטנוע החסכוני שאתה מדבר עליו..

אלה המחירים של קטנועים, מערכת "עצור וסע" רק תעלה את המחיר

אייל

פורסם
הייתי אומר לך ללכת על זה באופן כללי אבל כמו שציינו כאן - גהה הוא באמת אחד מהכבישים האחרונים שהייתי רוצה לעשות אותם הלוך חוזר כל יום על דו גלגלי. בכל מקרה - אם אתה מתחיל אל תתחיל ללמוד עכשיו. כשיהיה לך רישיון זה כבר יהיה חורף והרגעים הראשונים שלך יהיו בסדרי גודל הרבה יותר מסוכנים. עדיף לך לדעתי לחכות לסוף החורף ולהתחיל ללמוד.

מה הבעיה לנסוע על קטנוע בגהה ? אין שום בעיה לסוע בשוליים הימניים לאט במהירות של 50 או 40 קמ"ש בזמן שכל השאר זוחלים להם לאט לאט , שוב רוכב שמחפש לעשות פוזות או לנסות כל מיני דברים בכביש זה עניין שלו , מי שרוכב בזהירות אין סיבה שיקרה לו משהו באשמתו

• תוכן חדש...