Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם תהיה תותח על בראיון ותבוא עם ציונים גבוהים + תעודת מצטיין ממכללה תוכל לקבל תפקיד שאתה חושק בו. אבל אתה צריך תמיד לדעת, שאם אתה תתמודד מול מישהו שסיים אוני', בעל נתונים זהים או טיפה נמוכים - הוא כנראה יקבל את המשרה.

אם הוא לומד במכללה והגיע לשלב הראיון, אז מצבו טוב. הבעיה היא שרבים מהם לא יגיעו לשם, לפחות לא במקומות עבודה איכותיים. ובאמת, אם אתה מחפש אנשים מוכשרים, משקיעים ורציניים, למה שבכלל תטרח לקרוא קורות חיים של בוגרי מכללות? הרי הם בחרו בדרך הקלה.

(זה מגיע מאחד שלא סיים אוניברסיטה, מכללה או בית ספר, אז אני יחסית אובייקטיבי)

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור לי שהלימודים באוניברסיטה הם קשים יותר ולכן בוגרי האוניברסיטאות נחשבים יותר.

אבל, קראתי עכשיו כמה מחקרים (כעשר) המשווים בין משכורות של מהנדסים מאוניברסיטאות ומכללות מיד לאחר קבל התואר ולאחר שלוש שנים, ונכון שבוגרי האוניברסיטאות לרוב מובילים אבל בהפרש קטן מאד שמצטמצם לגמרי לאחר עוד כמה שנים.

כמו גן קראתי מחקרים על קבלה לעבודה לאחר סיום התואר בהשוואה בין בוגרי אונ' ומכללות והמסקנות הם שאין הרבה הבדל!

לפי המחקרים בוגרי מכללות מצליחים למצוא עבודה מיד לאחר התואר במידה כמעט שווה לבוגרי אונ'.

יש שיגידו עכשיו שברור שהמצב כך אך בוגרי המכללות מקבלים עבודות פחות נחשקות וטובות אך לפי מחקרי השוואת השכר , השכר בראשוני כמעט שווה לאחר קבלת התואר בין בוגרי מכללות ואונ' ההבדלים הם בפחות מאלף שקל (לרוב לטובת גורי האונ').

בקיצור, אני מבולבל.

אני עוד 3 שנים יכול לצאת עם תעודת מצטיין ממכללה ולהתחיל לעבוד ובכך לצבור פער של שנתיים של ניסיון לעומת אם אלך לאוניברסיטה. מה אתם אומרים?

אני מצרף לינקים לחלק מהמחקרים שקראתי.

http://www.themarker.com/career/1.1630244

http://www.themarker.com/opinion/%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94/1.1731227

Renault clio RT 1994

פורסם

אבל אתה צריך להבין, שכאן קבור הכלב: אם קיבלו אותך למשרה טובה, אין סיבה שלא תרוויח את המשכורת המקובלת - כי עברת ראיון והוכחת שאתה טוב ומתאים. לכן המשכורת שלך ומשכורת של בוגר אוני', כנראה יהיו זהות. א-ב-ל, לך יהיה הרבה יותר קשה להגיע לראיון בכלל.

בקשר לתוכנית שלך: נסיון זה 'עז' לא קטנה, ורבים מהסטודנטים צוברים אותו במהלך הלימודים במשרות סטודנט. אם אתה תצא לשוק עם 0 נסיון + העובדה שאתה בוגר מכללה, יהיה לך לא פשוט למצוא משרה שאתה רוצה. אולי תוכל למצוא משהו שחופף לתחום הלימודים שלך, אבל זו כנראה תהיה סתם עבודה שחורה.

שוב, אם אתה יכול לעבור - תעבור. את הנסיון גם ככה תצבור תו"כ לימודים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

גם תוך כדי הלימודים במכללה אני אוכל לצבור ניסיון ולמצוא עבודת סטודנט בשנה השלישית.

המכללה מקיימת ימי השמה עם החברות הגדולות בארץ והם לוקחים סטודנטים מצטיינים לעבוד אצלם.

אם הייתי חוזר בזמן לא הייתי חושב פעמיים והולך ללמוד באונ' אבל כרגע הדילמה היא האם להפסיד שנתיים של ניסיון ועבודה בשביל ללמוד באוניברסיטה.

התכנון שלי הוא גם לעשות תואר שני מיד אחרי התואר הראשון. את התואר השני אני כמובן אעשה באוניברסיטה.

Renault clio RT 1994

פורסם

בדוק כבר מעכשיו מה הדרישות וההשלמות שתצטרך לעשות בשביל התואר השני

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לגבי עבודה תלוי מאוד לאן אתה רטוצה לקחת את החיים המקצועיים שלך.

אם אתה רוצה להיות מהנדס תכנון אז האוניברסיטאות יתנו יתרון גדול אבל אם אתה רוצה להיות מהנדס שטח שמעורב בייצור, מטפל בציוד וחי את התעשייה לא רק ברמה התיאורטית אז סמי שמעון בסדר גמור.

אני כבר נתקלתי בבוגרי אוניברסיטאות נחשבות שהתעודה שלהם לא שווה את הנייר עליה היא הודפסה ובבוגרי מכללות תותחים. הכל תלוי בבן אדם, בתפקיד ובהתאמה ביניהם ואלה דברים שתלויים יותר באישיות ופחות במקום הלימודים כי גם בוגר הטכניון שמסיים בממוצע 100 את התואר השני שלו עדיין יוצא משם בלי שמץ של מושג איך הדברים עובדים בעולם האמיתי. אני בטוח שכל אחד מהאקדמאים כאן במקצועות הישומיים (הנדסה/מחשבים ואפילו הוראה) עוד זוכר טוב את השטויות שעשה כמתחיל ולא מבין איך הבוסים שלו הסכימו לבלוע את זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ברור לי שהלימודים באוניברסיטה הם קשים יותר ולכן בוגרי האוניברסיטאות נחשבים יותר.

אבל, קראתי עכשיו כמה מחקרים (כעשר) המשווים בין משכורות של מהנדסים מאוניברסיטאות ומכללות מיד לאחר קבל התואר ולאחר שלוש שנים, ונכון שבוגרי האוניברסיטאות לרוב מובילים אבל בהפרש קטן מאד שמצטמצם לגמרי לאחר עוד כמה שנים.

כמו גן קראתי מחקרים על קבלה לעבודה לאחר סיום התואר בהשוואה בין בוגרי אונ' ומכללות והמסקנות הם שאין הרבה הבדל!

לפי המחקרים בוגרי מכללות מצליחים למצוא עבודה מיד לאחר התואר במידה כמעט שווה לבוגרי אונ'.

יש שיגידו עכשיו שברור שהמצב כך אך בוגרי המכללות מקבלים עבודות פחות נחשקות וטובות אך לפי מחקרי השוואת השכר , השכר בראשוני כמעט שווה לאחר קבלת התואר בין בוגרי מכללות ואונ' ההבדלים הם בפחות מאלף שקל (לרוב לטובת גורי האונ').

בקיצור, אני מבולבל.

אני עוד 3 שנים יכול לצאת עם תעודת מצטיין ממכללה ולהתחיל לעבוד ובכך לצבור פער של שנתיים של ניסיון לעומת אם אלך לאוניברסיטה. מה אתם אומרים?

אני מצרף לינקים לחלק מהמחקרים שקראתי.

http://www.themarker.com/career/1.1630244

http://www.themarker.com/opinion/%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94/1.1731227

הכותב הוא סגן נשיא מכללת אפקה להנדסה

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אחד הכתבות כן אבל זה מבוסס על עובדות. הנה מחקר גדול מאד שבוצע בשנות ה2000 :

http://www.cbs.gov.il/www/publications/pw42.pdf

המחקר מראה שאכן בוגרי אוניברסיטאות מרוויחים יותר לאחר קבלת התואר אך בהבדל קטן של כמה מאות שקלים.

כמו כן, בחלק מהתחומים בוגרי מכללות אף קיבלו עדיפות על בוגרי האוניברסיטאות.

כמו שכתבתי, זה ברור לי שתואר מאונ' הוא בעל יותר יוקרה מכיוון שקשה יותר לקבלו אבל השאלה היא בנוגע למצבי הקיים;

האם שווה להפסיד שנתיים של ניסיון כבוגר מכללה בשביל להתקבל לאוניברסיטה.

Renault clio RT 1994

פורסם

זהירות - ארוך!

התלבטתי אם להגיב. אבל, אם אציל אחד מהטעות הזו...

הדברים שאשמיע כאן הם קשים ולצערי כל אחד מהם אני יכול לגבות בעובדות - שלי (בוגר מכללה) ושל אחרים.

ראה שרשור זה לדוגמא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=400513

בחלק מהתחומים בוגרי מכללות אף קיבלו עדיפות על בוגרי האוניברסיטאות.

אנו דנים בהנדסה כאן. ובתחום הזה אף בוגר מכללה לא מקבל עדיפות על אף בוגר אוניברסיטה.

ראה סעיף קודם. ובדוק באיזו עבודה מדובר (רמז: בודק QA/מרכיב/בודק כרטיסים) מהנדסים בוגרי מכללות מועסקים בעיקר במשרות שיועדו בעבר להנדסאים. מחקרים שאינם מפרטים באילו משרות מדובר לא אומרים לנו הרבה כאן.

תעודת ההצטיינות מהמכללה לא מעניינית את המעסיק. תואר מהאוניברסיטה כן. גם זה לא מבטיח לך כלום אבל משפר את הסיכוי לכך שמעסיק יקרא לך לראיון. ראה סעיף קודם לגבי עבודות לבוגרי מכללות (והסק לגבי הנסיון הנרכש כביכול)

הכל תלוי בבן אדם, בתפקיד ובהתאמה ביניהם ואלה דברים שתלויים יותר באישיות ופחות במקום הלימודים כי גם בוגר הטכניון שמסיים בממוצע 100 את התואר השני שלו עדיין יוצא משם בלי שמץ של מושג איך הדברים עובדים בעולם האמיתי.

אותי שכנעת. הענין הוא שלראיון שבו תוכל להציג את אישיותך תזומן רק לפי הנתונים שלך.

גם תוך כדי הלימודים במכללה אני אוכל לצבור ניסיון ולמצוא עבודת סטודנט בשנה השלישית.

המכללה מקיימת ימי השמה עם החברות הגדולות בארץ והם לוקחים סטודנטים מצטיינים לעבוד אצלם.

אם הייתי חוזר בזמן לא הייתי חושב פעמיים והולך ללמוד באונ' אבל כרגע הדילמה היא האם להפסיד שנתיים של ניסיון ועבודה בשביל ללמוד באוניברסיטה.

ראה סעיפים קודמים לגבי משרות ונסיון. לדעתי (ולצערי הרב לנסיוני) השנתיים האלו שוות.

התכנון שלי הוא גם לעשות תואר שני מיד אחרי התואר הראשון. את התואר השני אני כמובן אעשה באוניברסיטה.

ממוצע ציונים מעל 85

תבדוק גם אילו קורסי השלמה של תואר ראשון מחייבים בוגרי מכללה להשלים ובאילו ציונים. לצורך הענין, בוגר מכללה בחשמל החושק בתואר שני של אונ' ת"א נדרש לקורסים: (מהקל לכבד) מבוא לניתוח אותות, מל"מ 2, קווי תמסורת ואותות אקראיים ורעש.

כל זאת בממוצע של 80 (אל תתפוס אותי במילה לגבי הציון אבל זה סדר הגודל).

אם תהיה תותח על בראיון ותבוא עם ציונים גבוהים + תעודת מצטיין ממכללה תוכל לקבל תפקיד שאתה חושק בו. אבל אתה צריך תמיד לדעת, שאם אתה תתמודד מול מישהו שסיים אוני', בעל נתונים זהים או טיפה נמוכים - הוא כנראה יקבל את המשרה.

ראה סעיפים קודמים לגבי נתונים הקובעים מי מזומן לראיון.

אמנם אני לא מגיע מהעולם של המהנדסים, אבל לדעתי אני הייתי נשאר בסמי שמעון. המציאות היום היא שבכול תחום ללא נסיון קשה מאוד להתקבל לכול מקום, גם לבוגרי הטכניון. היום המעסיקים רוצים שיהיה לך נסיון וממש לא מעניין אותם שרק סיימת את התואר.

השנתיים שכביכול תחסוך אם תמשיך, תוכל לצבור בהם נסיון שלדעתי יהיה חשוב הרבה יותר מאשר המוסד שבו למדת.

וד"א, יש לך ממוצע גבוה ואתה מרגיש שקל לך בלימודים? תנסה כבר מעכשיו(או שאולי מהשנה השלישית) למצוא עבודה על מנת לצבור נסיון תוך כדי, אין לך מושג כמה שזה יועיל לך לאחר התואר.

אמת - בלי נסיון קשה. גם לבוגרי הטכניון. אז על אחת כמה וכמה לבוגר מכללה ללא נסיון. למה להקטין עוד את הסיכוי למצוא תעסוקה?

אני מתנצל מראש בפני כל המצוטטים לעיל ששמם לא מופיע.

כנ"ל אם מישהו נפגע - זו ממש לא הכוונה כאן.

לאלכס: בהנחה והחלטת שזה התחום שאתה רוצה ללמוד (לגבי התחום עצמו - האם כדאי או לא, זהו כבר דיון אחר) , ואם יש לך את האפשרות (מבחינת תנאי קבלה) ללמוד באוניברסיטה - לך על זה בלי לחשוב פעמיים.

אין לך את האפשרות ועדיין רוצה? הרשם למכינה באוניברסיטה ואם תשרוד תתחיל ללמוד אחרי שנה.

פורסם

נכנסתי לשרשור שהבאת והבנתי שהבחור שם עשה תואר במכללה לא אקדמאית קרי לא תואר BSC.

התואר שאני עושה הוא תואר BSC. מה אתה עשית?

המכינה האונ' לא תעזור לי מכיוון שהמכינה נועדה לשיפור הבגרויות. ממוצע הבגרויות שלי הוא 98 אך ללא מתמטיקה חמש יחידות וללא פיזיקה. כמו כן, אצטרך לעשות מחדש פסיכומטרי גם אם ארשם למכינה האונ' שאורכת תשעה חודשים.

כרגע מחכה לתשובה מאונ' תל אביב בנוגע לציונים שלי במכללה.

בכל מקרה, השאלה היא האם להפסיד שנתיים ולקבל תואר מאונ' או להרוויח שנתיים של ניסיון שבהם אני אוכל לעשות גם תואר שני ולקבל תואר ראשון BSC אבל של מכללה.

Renault clio RT 1994

פורסם

הבעיה העיקרית של בוגר מכללה היא ברגע היציאה לשוק. שנתיים, ארבע שנים אחר כך, ואתה כבר נשפט לפי התפקידים הקודמים שלך והידע הטכני ולא רק לפי המכללה. כן, יש לבוגרי מכללות סטיגמה של אנשים חלשים יותר; מצד אחד זה משפיע אם צריך לסנן ערימה של קורות חיים או לשים דרישות סף לתפקיד, אך מצד שני כפי שאומר נהג הלילה זה לא באמת מעיד על טיב האדם הספציפי שיושב מולך.

כלומר, יכול להיות שכבוגר מכללה יהיה לך קשה להגיע לראיון, אבל אם תגיע ותרשים את מי שמולך אני בטוח שאף אחד לא יפסול אותך בגלל שאתה בוגר מכללה.

אתה יכול לצאת לשוק בזמן לא טוב ויפסלו אותך אוטומטית רק כי יהיה עודף גדול של בוגרים, למשל בתקופת מיתון - או שאתה יכול לצאת בתקופה טובה בה יש עבודה לכולם ולהסתדר.

ושוב, הסכנה הגדולה שלך היא בעבודה הראשונה. יכול להיות שתצא לשוק ואף אחד לא יקח אותך, או שיקחו אותך לתפקיד פחות מעניין\נחשב. יכול להיות שגם יהיה בסדר. תלוי בהמון דברים ומזל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
לגבי עבודה תלוי מאוד לאן אתה רטוצה לקחת את החיים המקצועיים שלך.

אם אתה רוצה להיות מהנדס תכנון אז האוניברסיטאות יתנו יתרון גדול אבל אם אתה רוצה להיות מהנדס שטח שמעורב בייצור, מטפל בציוד וחי את התעשייה לא רק ברמה התיאורטית אז סמי שמעון בסדר גמור.

אני כבר נתקלתי בבוגרי אוניברסיטאות נחשבות שהתעודה שלהם לא שווה את הנייר עליה היא הודפסה ובבוגרי מכללות תותחים. הכל תלוי בבן אדם, בתפקיד ובהתאמה ביניהם ואלה דברים שתלויים יותר באישיות ופחות במקום הלימודים כי גם בוגר הטכניון שמסיים בממוצע 100 את התואר השני שלו עדיין יוצא משם בלי שמץ של מושג איך הדברים עובדים בעולם האמיתי. אני בטוח שכל אחד מהאקדמאים כאן במקצועות הישומיים (הנדסה/מחשבים ואפילו הוראה) עוד זוכר טוב את השטויות שעשה כמתחיל ולא מבין איך הבוסים שלו הסכימו לבלוע את זה.

אני חולק עליך כי זה תלוי מאוד באופי התפקיד. אני בוגר מכללה (המרכז הבין תחומי) ובעל תואר שני מאותו המקום, וכשאני מראיין (וזה קורה לא מעט) אני מחפש סוג ספציפי של אנשים. כאלה שהם חכמים ועושים דברים. לזהות אדם חכם זה קל, שאלות רקורסיביות, על מבני נתונים, ובעיות שאפשר לפתח (כולל כאלה כלליות כמו כמה מלצרים יש לדעתך בת"א?) מסננות את האנשים החכמים. רקורד של עשיה (ולא משנה התחום) מראה על אנשים שעושים דברים.

אני מעדיף אדם חכם שמזיז דברים ובלי נסיון על אדם עם נסיון שחסר לו אחת מהתכונות האלה. העבודה אצלינו מורכבת והיא לא רק לשפוך קוד כמו אדיוט - אז כן, רקע אקדמי (או לפחות ידע מקביל במבני נתונים וניתוח זמני ריצה) הכרחי. מתמטיקה פחות.

בכל מקרה בוגרים טריים אני מזמן רק כאלו מצטיינים שיש להם רקורד של עשיה באיזשהו תחום, ולא משנה לי איפה הם למדו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני לא מבין איפה אתה חולק עליי.

שנינו אומרים שמתחילים עושים שטויות. אתה מעדיף בעלי ניסיון ואני מוכן להמר על מתחיל בכפוף לנתונים כשנתונים הם לא ציונים (אף פעם לא עניינו אותי ציונים אלא יותר הרכב קורסים שמעיד על הנטיה ותחומי העניין המקצועיים של האדם היושב מולך).

שנינו גם לא פוסלים בוגרי מכללות אם הם יודעים לחשוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לאלכס: למדתי במכללה אקדמית ויש לי תואר BSc בהנדסה.

אני חוזר ואומר: אם האפשרות קיימת, גם במחיר של שנתיים נוספות,מכינה וכו' - לך לאוניברסיטה.

• תוכן חדש...