Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לברר יתרונות וחסרונות של כל אחד מהנ"ל, (כולל סלחנותם לליסינג שעשוי להיות תקופה קשה לרכב) ואיך הם משתווים זה לזה מבעלי נסיון.

קל-אוטו מציעים (מליסינג) C4 החל מ-45K ל-2009, מאזדה 3 50K ל-2008 ופורד פוקוס 50K ל-2009.

תודה!

פורסם

אם המאזדה 3 היא ישירות מליסינג (לא יד 2) ועברה ק"מ סביר הייתי הולך עליה,אלא אם הפוקוס עדיין תחת אחריות יצרן ואז היא תהיה עדיפה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אלה שלוש מכוניות באותה קבוצה, שעל כל אחת יש דברים טובים ודברים רעים להגיד.

נתחיל עם הפוקוס - מכונית נוחה, בטיחותית, מאובזרת יחסית, נעימה מאוד לנהיגה והיגוי טוב. הבעיה - מנוע חלש, מה שהופך אותה בגירסת הליסינג למאוד עצלה. אם היה מדובר במנוע 2.0 ליטר, ידה היתה על העליונה בהכל.

ה C4 - מקורית למראה, לא חלשה כמו הפוקוס והוכיחה את עצמה. הבעיה - גיר מסרס יחסית שסיטרואן ופיג'ו התעקשו להמשיך איתו (לאחרונה התקדמו עם גיר 6 הילוכים יפני, אבל לארץ מגיע רק בדגמים מסוימים ובטח שלא ב C4 שנת 2009).

המזדה - הזריזה משלושתן, גיר אוטומטי טוב, מראה (טוב, זה ענין של טעם). הבעיה - לא בטיחותית כמו הפורד, לא מקורית במקרה כמו ה C4. מרגישה זולה מבפנים ביחס לשתיים האחרות.

מסקנה? כמובן שזה בין היתר ענין של טעם, אבל אם מדובר ברכב ליסינג 1.6, לדעתי המזדה תתן את התמורה הרבה ביותר.

פורסם

שאלה לפותח השרשור:

למה אתה מתעקש על ליסינג? ולמה מקל אוטו? עניין של נוחות או תשלומים או גם וגם ?

אם כל העניין זה רכב משנתון גבוה, אני מציע בחום, קח הלוואה מהבנק, שלם בתשלומים וחפש לך רכב מיד פרטית שלא עבר התעללות והזנחה.

אני מניח שלא תתקשה למצוארכב כזה, במיוחד בשוק של היום, ואז C4 תתן את התמורה הכי גבוהה לכסף, (לדעתי היא גם הבטיחותית ביותר יחד עם הפורד מבין השלוש).

מזדה ופורד אפורות ומשעממות, לטוב ולרע.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

רכב מליסינג בגלל המחיר הנמוך יותר, יחד עם רמת בטיחות גבוהה שמעניק רכב חדש. יש לי שלושה ילדים במושב האחורי כך ש כוכבי בטיחות חשובים לי מגיר מסרס. בקל-אוטו יש לי אפשרויות מימון שאין לי במקומות אחרים, כך שלעומת הלוואה בבנק מדובר על אלפי שקלים.

אגב, לובינסקי מציעים C4 יד ראשונה 2008 מליסינג ב-49K, בנוסף לשנה ביטוח חינם, GPS ושטויות אחרות, כלומר כ-45K, אבל יתרון משמעותי הוא שנתיים אחריות יבואן. האם קנייה כזו עדיפה בהשוואה להצעה של קל אוטו? אמנם שנתון נמוך יותר באותו מחיר בערך, אבל אחריות יבואן נותנת קצת שקט קדימה.

חשוב לציין שאני די נרתע מקנייה בשוק הפרטי בגלל כמות הרמאים בחוץ לעומת הבנתי המוגבלת ברכב ובזבוז הזמן הכרוך בחיפוש, בדיקות וכו' (ואני מודע לזה שאני מפסיד כסף על העצלנות).

פורסם

כמות הרמאים בחברות הליסינג לא קטנה יותר מכמות הרמאים בשוק הפרטי (יש שיגידו - אפילו זהה). היתרון בקניית רכב ליסינג הוא במחיר הנמוך ב-10-15% מערכו של רכב משומש וכן בנוחות - כל המכוניות מרוכזות במקום אחד.

החסרונות... טוב, אני בטוח שאתה יודע.

במקומך הייתי הולך על ה-C4 מלובינסקי. בעיני אחריות היבואן שווה 4,000 שקלים (וייתכן שעוד אפשר להוריד אותם במחיר).

שנתיים אחריות יבואן לרכב יוצא ליסינג זה ערך מוסף שלא יסולא בפז. ככה אתה 'מכסה' את עצמך במקרה שיצוצו תקלות לא מתוכננות.

ה-C4 בעיני היא רכב הרבה יותר מעניין, נוח וכיפי מהמאזדה האפורה והמשעממת (אך הזריזה. צריך לתת לה את זה כשמגיע לה).

אגב - אל תוותר בשום פנים ואופן על בדיקה במכון עצמאי לבחירתך. 400 שקלים שעשויים לחסוך לך עוגמת נפש רבה בעתיד.

פורסם

לובינסקי טרייד מציעים כמובן גם בדיקה, תיקון ליקויים והיסטוריית טיפולים. האם יש סיכוי שחברה כזו תתבזה בבדיקה לאחר שהיא מגישה טופס נקי לכאורה? יש הצדקה לבדיקה נוספת בתנאים כאלה?

http://minisite.lubinskitrade.co.il/?M2CID=533&gclid=CKqnq6mX8bECFYYNfAodllEArA

פורסם

לצערנו הרב, גם בחברות הליסינג והטרייד אין הגדולות עושים לפעמים בדיקות די חאפריות שמעלימות פגמים מסויימים ברכב, בין אם במתכוון ובין אם בחוסר תשומת לב. כבר היו (הרבה) דברים מעולם.

בדיקה במכון שאתה בוחר לא מבטיחה שום דבר אבל ברגע שאתה הלקוח של מכון הבדיקה ולא החברה, הסיכוי שיעלו על פגמים גבוה יותר.

תשמע, אתה הולך לשלם כ-50,000 שקלים על רכב. אתה לא חושב ש-400 שקלים של בדיקה שווים את הראש השקט?

הרבה אנשים נופלים במקום הזה בדיוק. שלם 400 שקלים ותשקיע חצי שעה אפילו אם זה רק בשביל להיות בטוח יותר שהרכב שאתה קונה שווה את זה.

פורסם

כן, תעשה בדיקה במכון שלך.

כמה שזה חברה גדולה הבדיקה שלהם היא קצת מיופיפת, ועדיף להשקיע ת-400 שקל במכון בדיקה שלך שאתה סומך עליו. לשקט הנפשי שלך

פורסם

לאחר נהיגה של שנים במאזדה 3 ופורד פוקוס בשנים שציינת :

המאזדה 3 מרגישה זריזה ,מבין השלושה צרכנית דלק גבוה יותר [יכולה להגיע ל1:9 ואפילו 1:8 בנסיעה עצבנית.

הבנתי שהבעיה הנפוצה שלה היא בעיות בקונסולה המרכזית שנובעות מתקלות חשמל ופקדים שמפסיקים להגיב, בד"כ מחליפים את הכפתורים של הרדיו והמזגן.]

הפורד פוקוס גדולה מאוד ביחס לאחרות ,אחיזת כביש ונוחות המובילה מבין השלושה, בנסיעה עצבנית לרוב הגעתי איתה ל 1:10 בעיקר בגלל שהיא בקושי זזה ביחס לאחרות [אני חושב שהרכב היחידי שהיה יותר איטי ממנה היה המגאן שפשוט הרגיש סכיזופרני .]

תא מטען ענקי ואמינות טובה [עד היום הטענה היחידה ששמעתי מחברים היתה שגונבים להם את המראות צד ,כנראה יש חוסר במראות צד או משהו כזה ומראה חדשה עולה כמה מאות שקלים.]

ה C4 למרות היותה צרפתית היא הכי נוקשה בנוחות שלה, הגיר שלה מעצבן ברמות מטורפות [בדיוק כמו במגאן] צריכת דלק לא רעה בכלל ואמינות לא גרועה כמו שהדביקו לצרפתיות גם היא מרגישה כבדה [אולי לא כמו הפוקוס אבל ממש לא רחוקה ממנה.]

מבין השלושה האלו הייתי ממליץ לך על הפוקוס,

אבל על הדרך הייתי ממליץ לך לבדוק גם את ה308 [שמרגישה יותר איכותית מה C4]

את ההיונדאי I30 [שנהנית משוק טוב נוסעת מצוין ודי אמינה.]

טוב שם טוב משמן טוב

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

OK, אני חושב שאני די נעול על C4, ועומדות מולי שתי אופציות עבור רכב עם 80-90K.

באופרייט ליס מדובר על 6/2009 90K שטופל בלובינסקי וניתנת אחריות לשנתיים על גיר+מנוע: מחיר 50K

לעומת זאת בלובינסקי מציעים 2008 עם 80K ב- 49K, אבל החבילה כוללת גם ביטוח לשנה (3K) ואחריות יבואן פגוש לפגוש לשנתיים/40000K.

בסופו של דבר הדילמה היא בין 2008 ב-4K פחות ואחריות יבואן לשנתיים ל-2009 עם אחריות חלקית.

עצה בבקשה?

פורסם

שים לב ! יש נראה לי משנת 2008 והעלאה את הדגם 1.6 אבל עם טורבו ! והוא נותן על הדף 140 כוח סוס , תחפש לך את זאת .

לא שה110 של ה1.6 הישן לא מספק את הסחורה , אבל אם כבר אז כבר .

אני אישית הייתי הולך על ה2008 עם האחריות של היבואן .

פורסם

בלי שום ספק אחריות יבואן לשנתיים. כמו שכתבו לך, אין לזה מחיר. את האחריות אתה מקבל במוסכי היבואן, מה שאומר שלא ישימו לך חלקים תחליפיים. אתה יוצא מהם בראש שקט ויודע שכל מה שיגלו בבדיקה הם יתקנו. היה פה סיפור לפני שנה - שנתיים על איזה אחד שהתעקש לקנות C5 מחברת ליסינג שהבטיחה לו אחריות לשנה. הבן אדם גר בעפולה והיה צריך לנסוע על כל פיפס למוסך ברמת גן כי האחריות הייתה בתוקף רק שם בגלל איזשהו הסדר בין חברת הליסינג למוסך. תבדוק שזה לא המצב עם לובינסקי כדי שתוכל להכנס לכל מוסך שירות שלהם.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

העלילה מסתבכת...OL הציעו לי עכשיו פיג'ו 308 11/2009 עם 100K ב-49K עם שנתיים/20000 אחריות על גיר+מנוע במוסך מורשה יבואן.

ההבדל במחירון בין C4 2008 ל-308 2009 הוא כמעט 20K...שווה את ה"סיכון" של ויתור על אחריות יבואן? ל-OL הסטוריית טיפולים מוכחת במוסכי יבואן עבור פיג'ו וסיטרואן.

פרט למחיר/אחריות, האם למישהו נסיון או ידע שיכול לשסייע לי בהשוואה בין שתי המכוניות?

פורסם

המונע החדש של קונצרן PSA ב 308 פותח עם BMW. ב 207 שהייתה לאשתי (אותם מכלולים של 308 , לרבות מנוע וגיר) במסגרת האחריות החליפו ממיר 3 או 4 פעמים, אולי סתם רכב לימון, כי לפני כן היו לי המון צרפתיות וכולן יחד לא נכנסו למוסך אותו מספר פעמים שה 207 נכנסה, סתם תקלות מעצבנות, אני זוכר שפעמיים אשתי הגיעה עם חוסר של 3 ליטר שמן, הם אפילו לא בדקו ממה זה נגרם(רכב ליסינג באחריות, למה לבדוק? ) פשוט מילאו את החוסרים ונתנו לה לנסוע. יכול להיות שכמו שכתבתי זה סתם מזל דפוק, אבל באחד המוסכים של הרשת אמרו לי שהממירים ברכבים האלה זו מחלה ידועה. תרים טלפון לאחד ממולצי הפורום שמטפלים בצרפתיות ותשאל.אם ידועות עוד מחלות. ה 308 נח מאד, יציב , בנייה איכותית של הקונסולה המרכזית, היגוי לא רע, בקצת שנסעתי עליו כשלקחתי מחברים לעבודה מאד נהניתי לנהוג עליו. פחות מאובזר מ C4 אבל בנייה קצת יותר איכותית בפנים.

• תוכן חדש...