Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • ספונסר פורום
פורסם

אני רואה שלאחרונה אתה פותח הרבה שרשורים עם תלונות על מחירי המוסכים המורשם של BMW ,למה ציפת? המחירים שם יקרים משמעותית,אתה מעוניין לחסוך,יש הרבה מוסכים לא מורשים מקצועיים מאוד לרכב שלך.

אורן

פורסם

יקר, אבל בהשוואה לרכבים אחרים שהם לא ברמה של BMW, זה כלום.

 

טיפול כזה במורשה על רכבים אחרים (כמו קונצרן VW) יעלה מחיר דומה.

פורסם

במורשה אתה משלם המון כסף על המון שרותים מלבד על התיקון עצמו. אולם תצוגה זה פיצ'ר שעולה למוסך המון כסף, אינו מכסה ואינו מתקרב לכיסוי העלויות בד"כ, והוא מחויב בכך ע"י היבואן. חדר המתנה סופר מפנק - מי משלם על זה? עשרות כלים יעודיים, שהמחיר שלהם נקבע ע"י היצרן ולא ע"י שוק חופשי, אשר בסופו של יום ניתן להשתמש בכלים חלופיים היעילים לא פחות, ולפעמים יותר. עידכוני תוכנה ומחשבים שהמוסך חייב לרכוש מהיבואן כשבדר"כ יש זולים יותר בשוק החופשי. תיקונים באחריות, שהתשלום עבורם נקבע ע"י היצרן, והוא נמוך מאוד בדר"כ.

בנוסף על כך, בד"כ לא תראה את בעל המוסך, שהוא הנהנה העיקרי מכספך - עובד. בד"כ תראה פועלים, שמעליהם יש מנהלי מחלקות ומעליהם מנהלי-עבודה, וכך יוצא שמי שעובד לך על הרכב לא נהנה כמעט מכספך, ומי שנהנה מכספך - לא ממש מעניין אותו הרכב שלך.

פורסם

שלום.

מוסכים מורשים כידוע ממנים דרך הלקוח את הציוד היעודי וחדרי המתנה כנאמר.

עבודה כזאת יכולה לצאת במוסך לא מורשה הרבה פחות.

אתה יכול לקנות את המסנן לבד-מקורי יעלה כ90 ש"ח שמן 5W30 יעלה כ200 ש"ח.

מוסך לא מורשה יגבה כ100 ש"ח עבודה.

המסקנה: כ400 ש"ח.כל השאר מימון עלויות מוסך מורשה.

אצלי בסוזוקי SX4 המסנן זול יותר ועם שמן 10W40 אני סוגר כזה טיפול

בלא יותר מ250 ש"ח.

מוסך מורשה יקר+ ב.מ.ו.יקר שלעצמו=720 ש"ח.

לפחות אני מקווה שאתה נהנה בנהיגה ברכב ושהמחיר מצדיק.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

"עידכוני תוכנה ומחשבים שהמוסך חייב לרכוש מהיבואן כשבדר"כ יש זולים יותר בשוק החופשי. תיקונים באחריות, שהתשלום עבורם נקבע ע"י היצרן, והוא נמוך מאוד בדר"כ."

 

אפרופו עדכון תוכנה.

הבנתי מאתר בחו"ל שיש עדכון לגיר CVT .

כששאלתי בחברה , עשו סרטים ואמרו שאם אני מתעקש לעשות מחתימים אותי שכל

כשל שעלול לקרות בגיר או במערכת אחרת ברכב על אחריותי.

דוחקים אותי לפינה?

פורסם

עדכון תוכנה אמור לשפר איזשהו כשל או פרמטרים כלשהם, שהיו בתוכנה הקודמת.

בדרך כלל זה בהנחיית היצרן בחו"ל (BMW ה"עולמית").

לי זה נראה תמוה ובמיוחד במוסך יבואן, שרצו להחתים אותך שהעדכון הוא על אחריותך, היות שגולשים בפורום דווחו על עדכוני תוכנה (בצרפתיות - לגיר למשל) - לא דרשו מהם לחתום על "הסרת אחריות" כלשהי (הם לפחות לא דווחו על כך).

נראה לי שבמוסך ההוא, יש בעייה כלשהי של מקצועיות או שזה כיסוי תחת מסיבה זו או אחרת (לא יכול להסביר את זה אחרת. תאר לעצמך שבאת להחליף בלמים - אז הוחלפו בלמים ובמוסך אומרים "בסדר, החלפנו אבל תחתום לנו פה, אם תהייה בעייה - זה ישחרר אותנו מהאחריות לעבודה"). בכל זאת - זה מוסך יצרן, ולא באת לסדנת שיפורים כלשהי (בלי לפגוע חו"ח באף אחד - גם הם עושים עבודתם נאמנה).

מעניין אם תפנה ליצרן עצמו (חו"ל) - מה הוא יגיד על זה.

alfa 156 2.5.

פורסם

מוסך לא מורשה יגבה כ100 ש"ח עבודה.

 

 

למה לטעות ולהטעות ולהוביל את המקצוע הזה לזנות?

 

100 שקל כולל מע"מ, שהם 86 ש"ח (במידה ומדברים על 16%) לבעל העסק,

אינם מכסים הוצאות של אחזקת ליפט הרמת הרכב הורדתו, פינוי השמן הישן למקומות המתאימים, החזקת עובדים כלי עבודה ומקום עבודה מסודר, מחשב לאיפוס INSPECTION... (שלא לדבר על טענתך על אולם תצוגה וכו' וכו' וכו')

 

תראה לי עסק אחד מסודר שפועל כחוק ועושה זאת ב-100 ש"ח (לא חובבן! מכונאי בעל תעודת הסמכה)

פורסם

זה שמעליי אתה צודק..

בכל מקרה מצאתי משהו מעניין , מפורום Mini2.com

רשום ברור MC (מיני קופר) מחליפים. MCS מיני קופר S לא מחליפים!

Inspection Service 1.jpg

Inspection Service 2.jpg

×
×
  • תוכן חדש...