Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לאחר שנדהמתי מהתוצאה הבנתי שהבעיה היא אצלי (אחרי 11 שננה על רכבי חברה ללא חשבון לדלק) ורגל ימין היא דומיננטית מאוד,למדתי לשלוט בה ועכשיו אחרי 1500 סל"ד אני פשוט מוריד את הרגל ונותן לאוטו להעלות הילוך. בכביש ביעירוני ארוך אני פשוט מפעיל בקרת שיוט על סל"ד נמוך. ודבר אחרון ( שנתקלתי בו רק באמריקאיות גדולות) כשאני רואה רמזור מרחוק (אפילו 400 מטר ויותר) אני פשוט מוריד את הרגל מהגז לגמרי והרכב משייט עד לרמזור והמהירות יורדת ל א ט ל א ט

כל רכב כבד זה ככה, משייט ובקושי יורד במהירות.

ואם אתם עם רוח גב, בכלל, לא זז מהמהירות שעזבת בה את הגז.

זה ההסבר לכל הבעיות, רכבי חברה.

פורסם

לפי מחשב הדרך, ירדתי אפילו מ1:10, שזה מצויין, הבדיקה תעשה בתדלוק הקרוב.

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם
בהחלט מתאר במדוייק למה רכבי ליסינג זו קללה לשוק הרכבים בארץ.

אז מה השיפור בצריכה, לא אמרת

ולהלן התוצאות:

אחרי 432 ק"מ נדלקה המנורה, נכנסו 54 ליטרים שזה 1:8 שיפור של 14%!!!:ok: :ok:

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם
לאחר שנדהמתי מהתוצאה הבנתי שהבעיה היא אצלי (אחרי 11 שננה על רכבי חברה ללא חשבון לדלק) ורגל ימין היא דומיננטית מאוד,למדתי לשלוט בה ועכשיו אחרי 1500 סל"ד אני פשוט מוריד את הרגל ונותן לאוטו להעלות הילוך. בכביש ביעירוני ארוך אני פשוט מפעיל בקרת שיוט על סל"ד נמוך. ודבר אחרון ( שנתקלתי בו רק באמריקאיות גדולות) כשאני רואה רמזור מרחוק (אפילו 400 מטר ויותר) אני פשוט מוריד את הרגל מהגז לגמרי והרכב משייט עד לרמזור והמהירות יורדת ל א ט ל א ט

עצה גרועה מאוד, אתה רוצה לחסוך תלחץ פחות, אבל בכל אופן התיבה אמורה להעביר בסל"ד המתאים ללחיצה ולתנאים (שיפוע התנגדות רוח וכו), בכל אופן הלחיצה צריכה להיות קבועה בשביל צריכה אופטימלית.

פורסם
לאחר 10 ימים מקניית הרכב (מאליבו 2005) ו340 ק"מ נכנסו 48 ליטר (!!!!!) דלק.

מחצית מהנסיעות היו מחוץ לעיר וכל הנסיעות עם מזגן. האם זה נתון סביר לרכב זה? 1 ל 7?

לא שחשבתי שזה רכב חסכוני אבל בפורום דיברו גם על 1:10

היי,

צריכת הדלק שתיארת לא תקינה,

תפנה אלי בפרטי עם פרטי יצירת לתיאום נסיעת מבחן עם איש מקצוע ולבדיקת צריכת הדלק,

גיא משברולט

פורסם

לי יש אימפלה 3.4L מודל 2002, בעיר עושה 1:7

ובחוץ הכל תלוי. אם זו נהיגה של 20 ק"מ על 120, היא תעשה 1:10-11

אני הגעתי איתה גם ל-1:12.5. הכל תלוי בכבישים - עד כמה פנוי, כמה רמזורים, מה התנועה...

היתה לי אימפלה מודל 2000, אותו נפח, עשתה קבוע 1:6.5.

זו היתה משאבת דלק וחשבתי שככה כל האימפלות, אבל מסתבר שלא. יש ויש.

זה בעיקר גם תלוי בצורת הנהיגה.

כמו שתיארת, באמריקאית צריך לנהוג אחרת.

צריך ללחוץ לאט על הדוושה בהתחלה ולתת להילוכים לעבור כמו שצריך ולא למשוך הילוכים כי זה יצרוך דלק מיותר.

כשאתה נמצא איזה 70-100 מטר מרכב אתה יכול להוריד רגל מהגז או כמה מאות מטרים לפני רמזור, האוטו ממשיך לשוט על הכביש ומאט לאט... זה לא גז ברקס. בעיר בכלל כמה שפחות רגל על הגז, האוטו כבר נוסע לבד ברוב הרחובות והמצבים.

שיוט זו אופציה טובה, גם אני משתמש בה בבינעירוני, ובכלל זו מנוחה לרגל.

לוקח זמן ללמוד ולהבין את הרכב אבל זה שווה את זה :-)

תמשיך לעשות בדיקות, אפילו נסיעות קצרות של 10-20 ק"מ ואז תמלא שוב. תראה מה ההבדל בין בינעירוני לעירוני.

נסה לנסוע גם בכביש ריק, אם זה כביש 4 או 2 בלילה, על שיוט ותראה כמה זה יצרוך לך...שתדע עד לאן הרכב יכול להגיע בצריכה.

פורסם

האימפלה שלי כשהייתה על בנזין הייתה עושה מחוץ לעיר 1/12 (נמדד בדרך לאילת עם רכב עמוס, מזגן, שיוט על 110 ועקיפות חפשי כשצריך). מאליבו כזו אמורה לעשות בעיר 7-7.5 ובחוץ 12-13. בתוך העיר צריך ללמוד לנהוג בהן, זה לא יפנית שאתה כל שנייה מאיץ ושם ברקס. בדיוק כמו שתאר פותח השרשור, האצה מתונה (אל תנסה להיות ראשון ברמזור) ושיוט והורדת רגל מהגז הרבה לפני הרמזור, הרכב כבר יגיע בגלל התנופה הענקית של המנוע. מתרגילים לנהיגה כזו וזה עובד. בהצלחה! :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אוה, זה שרשור מעניין בעינייני צריכת דלק!

1. נהיגה חסכונית היא נהיגה חסכונית - יפנית, אמריקאית או צרפתיה - כולן יגיבו לטכניקת נהיגה חסכונית כמו שתיארת, בהקטנת צריכת הדלק. אין חוכמות. תוספת קטנה, שאתה אולי מיישם אבל לא ציינת - להמנע עד כמה שאפשר מעצירות. התחלת נסיעה מ - 0 קמ"ש תמיד תצרוך יותר דלק מאשר "התחלת" נסיעה מ 3-4 קמ"ש. התזוזה מהמקום צורכת הכי הרבה.

2. מההבנה השטחית שלי של מכוניות, מחוץ לעיר מנוע גדול אמור להיות די חסכוני, רק שזה תלוי עוד יותר בטכניקת הנהיגה.

3. הבדיקה הנכונה ביותר של צריכה ממוצעת - לבדוק הצטברות של כמה תדלוקים ולחלק בסה"כ הקילומטרים.

4. לחץ אוויר בגלגלים - קריטי ברמות שלא תאמינו.

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
מי שקונה אמריקאית לא מסתכל על צריכה.

צריכה אתה תקבל באלטו, אבל גם תקבל חצי רכב.

אפילו שליש רכב..

המאליבו 98 שלי נפח 3100 עושה 1:7 בעיר

הבי4 08 נפח 2000 עושה גם 1:7 בעיר

יש לציין שאני לא נוהג רגוע כלל, וחיפה מלאה בעליות :wink:

מי שקונה כאלו רכבים מודע מחד לחסרון של צריכת הדלק, ומאידך לשאר היתרונות :-)

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

אז הנה נתון מפתיע:

אתמול, נסעתי לעיר נתיבות הלוך חזור (כולל סיבובי סרק בתוך העיר לחפש משהו) סה "כ 200 ק"מ. ירד רבע מיכל.

בחישוב זריז זה בערך 1:14. בלי לחיצות מיותרות, עם מזגן, 3 בוגרים ותינוק.

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

אכן בדיקה מדעית ומבוססת :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...