Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בישראל ישנה בעיה שהולכת ומחריפה משנה לשנה והיא בעיית הסירוב לשירות בצה"ל.

לא סוד שישנם מגזרים שלא ממש "מסמפטים" את מדינת ישראל ולכן לא רוצים לשרת בצבא שלה. אבל במקביל הם נהנים מכל הזכויות של אזרח שווה בין שווים למרות שהם לא ממלאים אחר החובות שלהם כמו אזרח בין שווים. כמו כן, ישנם אנשים שזה נגד מצפונם ודיעותיהם הפוליטיות להתגייס לשירות בצה"ל.

נוצר מצב אבסורד שבו חייל מתגייס בגיל 18 ונותן את מיטב שנותיו. מצד שני, המשתמט מסיבותיו הוא לא משרת והולך ללמוד לתואר או לעבוד. בגיל 22 המשתמט בעל תואר כאשר החייל המשוחרר עובד עוד בכדי לחסוף לטיול או ללימודים.

בצה"ל כבר הבינו ממזמן שעדיף לשבץ חייל בתפקיד שבו הוא יהיה מרוצה. ככה גבוהים הסיכויים שהחייל ימלא את תפקידו באופן הטוב ביותר. עובדה שהיום מתחשבים רבות ברצון החייל. חייל שלא רוצה לשרת עלול לגרום יותר נזק מתועלת. לכן לא צריך באמת לגייס את כולם. זה לא סוד גם שישנם את אלה שהצבא היה מסתדר טוב מאוד בלעדיהם. אבל מה, הוא חייב לגייס אותם.

מהו הפיתרון אם כך? לפי דעתי צריכים להפוך את צה"ל לצבא עם אופי שירות התנדבותי במקום שירות מתוקף חוק. זה עובד בארה"ב וזה יעבוד גם פה.

בצורה כזו, אין לך יותר משתמטים. לא בגלל דת, לא בגלל לאום, לא בגלל שינאה לישראל ולא בגלל דעות פוליטיות. לא רוצה להתגייס, לא צריך. לך חפש את עצמך במקום אחר.

לעומת זאת, מי שכן יתגייס, יזכה לקבלת הטבות מפליגות. לדוגמה, פטור מלא משכר לימוד לתואר ראשון. שכר לימוד באוניברסיטאות בישראל הוא מגוחך ביחס למדינות מתקדמות אחרות בעולם. השכר לימוד בישראל הוא משהו כמו 11 אלף ש"ח לשנה כאשר באנגליה הוא עומד על 54 אלף ש"ח לשנה ובארה"ב הוא 50 אלף ש"ח לשנה. על המדינה להפסיק לאלתר את הסובסידיות לאוניברסיטאות. כמו כן, על המדינה להטיל מיסים על כל המוסדות להשכלה גבוהה והמכללות למינהם. יש להקפיץ את שכר הלימוד באוניברסיטאות לסכום של 40 עד 50 אלף שח לשנת לימוד. ככה, מי שלא משרת ורוצה ללמוד יצטרך לשלם "קנס" מסויים.

לעומת זאת, חייל משוחרר יקבל פטור מלא משכר לימוד ל 4 שנים כלומר, הטבה של 160-200 אלף ש"ח.

מהפרזיטים שהצבא לא גייס ומהכסף שהוא חסך הוא יכול גם כן להעלות את שכר החיילים למחיר יותר שפוי.

ביטול הטבות והנחות במיסים ללא מתגייסים.

מתן הטבות נוספות למשרתים.

מה דעתכם? לא רעיון? אני מתערב איתכם שכמות החיילים שיירצו לתרום למדינה לא תפחת ממה שהיא היום. ככה אבל לפחות מי שמשרת מתוגמל ומי שלא משרת מסיבות כאלה ואחרות יצטרך לשלם את המחיר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי- הוגן ביותר.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

הוגן, וישביח את ערך הצבא. ברגע שמגייסים כלמיני אוכלוסיות שלא באמת רוצות להיות שם, פוגעים בכלכלה ופוגעים בצבא.

שני דברים נוספים:

1. הרפורמה שאתה מציע בהשכלה הגבוהה פשוט לא ישימה בתנאים הפוליטיים הנוכחיים, זוכר איזה בלאגן היה בשביל להעלות שכר לימוד ב2000 ש"ח לשנה?

2. הגיע הזמן לשלם לחיילי חובה שכר מינימום ומעלה. המצב הנוכחי בו ההורים צריכים לסבסד את הצבא הוא מגוחך ומבזה (ומי שאין לו הורים שיממנו אותו הופך למקרה סעד).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

נשמע רעיון גאוני!!

רועי - אז יהיו קצת מחאות על העלאת שכר הלימוד, אבל אם תשווה את זה לחול אז המדינה בסך הכל תשווה את השכ"ל לאירופה/ארה"ב.

נמאס לי כבר לראות את כל המשתמטים מקבלים פור של 3 שנים עליי, חלקם עם דירה, חלקם עם רכב, חלקם עם תואר, בעוד אני עכשיו משתחרר ורק עכשיו מתחיל את החיים בעוד הם זוכים לאותם תנאים.

פורסם

תיקון טעות קטנה אחת. מחיר שנת לימוד בארה"ב במוסד מכובד להשכלה גבוהה הוא 50 אלף דולר ולא 50 אלף שקל. המחיר שקולג' לא יוקרתי גובה הוא 15 אלף דולר לשנת לימודים אחת לעומת מכון יוקרתיי כמו ה MIT בבוסטון או הרוורד או ייל שגובים 50 אלף דולר לשנה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
מהו הפיתרון אם כך? לפי דעתי צריכים להפוך את צה"ל לצבא עם אופי שירות התנדבותי במקום שירות מתוקף חוק. זה עובד בארה"ב וזה יעבוד גם פה.

בצורה כזו, אין לך יותר משתמטים. לא בגלל דת, לא בגלל לאום, לא בגלל שינאה לישראל ולא בגלל דעות פוליטיות. לא רוצה להתגייס, לא צריך. לך חפש את עצמך במקום אחר.

לעומת זאת, מי שכן יתגייס, יזכה לקבלת הטבות מפליגות. ...

לעומת זאת, חייל משוחרר יקבל פטור מלא משכר לימוד ל 4 שנים כלומר, הטבה של 160-200 אלף ש"ח.

מהפרזיטים שהצבא לא גייס ומהכסף שהוא חסך הוא יכול גם כן להעלות את שכר החיילים למחיר יותר שפוי.

.

לכאורה, רעיון טוב.

הלכה למעשה, מה זה ההתנדבותי הזה שאתה מדבר עליו?

אם אתה רוצה שמישהוא "יתנדב" לשרת בצנחנים או ש"יתנדב" לשרת בתוך טנק בחום יולי אוגוסט (או כל תפקיד קרבי אחר), אתה צריך לשלם לו הרבה כסף עבור ה"התנדבות" הזאת ואני לא רואה בדיוק מאיפה יבוא הכסף.

אחרי שתמצא את הכסף הזה (בספק רב), בטח לא תישאר כבר אגורה שחוקה לכל ההטבות המתוכננות בכדי לצפר את מי שבכל זאת "יתנדב".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתמול דובר על כך שמדינת ישראל תתמוך בסכום של 50 מיליון שקל באונירסיטה החדשה באריאל. כמה מיליונים של שקלים מקבלת אוניברסיטה אחרת במדינת ישראל? זה לא סוד שהאוניברסיטאות מקבלות סובסידיה על מנת לשמור את שכר הלימוד נמוך. זאת על מנת שיותר אנשים יוכלו ללמוד וכך כמות האקדמאים בישראל תעלה. זה לא סוד שאותן סובסידיות באות ממיסים.

צריך לבטל את הסובסידיות האלה. מחיר הלימודים יעלה, מצד שני המדינה תוזיל את המיסים שהרי האוניברסיטאות הפכו עכשיו לפרטיות.

מספיק שאתה הופך את צה"ל לצבא שבו השירות הוא מרצון האזרח ולא מתוקף חוק ומציע כל מיני הטבות כאלה ואחרות בתמורה לשירות אני בטוח שכמות החיילים לא תפחת.

היום כבר יש רעיון של לקצר את השירות לשנתיים לחיילים שאין צורך ממשי בהם ומהכסף הזה שהצבא חוסך אז לשלם שכר מינימום בשנה השלישית לחיילים שהצבא כן צריך.

פורסם

הרעיון עצמו טוב, ריאלית? לא אפשרי.

צבא התנדבותי זה משהו שלא יכול לעבוד פה, היחס בין גודל האוכלוסייה לבין גודל הצבא הנדרש לא משאיר מספיק מקום לתמרון. כמו כן כמו שבגירה אמר בשביל לגייס חבר'ה ליחידות קרביות תיאלץ להציע להם הרבה מעבר ליכולות של המדינה, וגם אז לא בטוח שהכמות תספיק.

מה שכן - אני בעד הטבות נוספות לחיילים, עם דגש על הלוחמים ביניהם. לאחרונה העלו את מענק השיחרור והפיקדון וזה מבורך. הרבה זמן מדברים על העלאת השכר לחיילים ואני מקווה מאוד שזה יקרה כבר. מגיע להם.

לגבי "הבעיה", יש לי פיתרון פשוט. כל בעל תעודת זהות ישראלית שמגיע לגיל 18 - חייב בגיוס.

החרדי לא ירצה להתגייס כי הוא צריך ללמוד? סנקציות.

פלוני אלמוני לא ירצה להתגייס בגלל שקר כלשהו? סנקציות.

הערבי-ישראלי לא ירצה להתגייס מטעמי מצפון? שלילת אזרחות.

נמאס מכל המשחקים הגיע הזמן לחתוך דברים אחת ולתמיד, כל אזרחי המדינה צריכים לשאת בנטל ולא רק בשירות הצבאי.

אם היו גובים מסים כראוי מ1,623,000 אזרחי המדינה מהמגזר הערבי, אולי לא הייתי משלם היום 28 שקל על קופסת מרלבורו. :evil:

פורסם

אף אחד לא יתנדב לקרבי בלי לקבל, בנוסף להטבות וההנחות, במינימום של המינימום, שכר מינימום.

כמה חוגרים קרביים יש בצה"ל? בא נגיד 50 אלף?

6000 ש"ח לכל אחד לחודש?

אתה מדבר על תוספת תקציבית, יש מאין, של 300 מליון ש"ח לחודש! :shock:

(אם טעיתי במספר החוגרים הקרביים, אשמח אם יתקנו אותי)

תבין, אני לא חולק עליך, אני חושב שהרעיון לא רע, אני רק מבקש לבדוק האם הוא בכלל יסים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הרעיון עצמו טוב, ריאלית? לא אפשרי.

צבא התנדבותי זה משהו שלא יכול לעבוד פה, היחס בין גודל האוכלוסייה לבין גודל הצבא הנדרש לא משאיר מספיק מקום לתמרון. כמו כן כמו שבגירה אמר בשביל לגייס חבר'ה ליחידות קרביות תיאלץ להציע להם הרבה מעבר ליכולות של המדינה, וגם אז לא בטוח שהכמות תספיק.

מה שכן - אני בעד הטבות נוספות לחיילים, עם דגש על הלוחמים ביניהם. לאחרונה העלו את מענק השיחרור והפיקדון וזה מבורך. הרבה זמן מדברים על העלאת השכר לחיילים ואני מקווה מאוד שזה יקרה כבר. מגיע להם.

לגבי "הבעיה", יש לי פיתרון פשוט. כל בעל תעודת זהות ישראלית שמגיע לגיל 18 - חייב בגיוס.

החרדי לא ירצה להתגייס כי הוא צריך ללמוד? סנקציות.

פלוני אלמוני לא ירצה להתגייס בגלל שקר כלשהו? סנקציות.

הערבי-ישראלי לא ירצה להתגייס מטעמי מצפון? שלילת אזרחות.

נמאס מכל המשחקים הגיע הזמן לחתוך דברים אחת ולתמיד, כל אזרחי המדינה צריכים לשאת בנטל ולא רק בשירות הצבאי.

אם היו גובים מסים כראוי מ1,623,000 אזרחי המדינה מהמגזר הערבי, אולי לא הייתי משלם היום 28 שקל על קופסת מרלבורו. :evil:

בניגוד להרבה אנשים אני חושב שאסור לכפות על אוכלי החינם את השירות. זוכר מה קרה בפרשת עמנו אל? בג"ץ קבע שחייבים לאפשר לילדה ללמוד בבית הספר?

ככה בדיוק ואפילו גרוע מזה יקרה עם המדינה תכפה על הפרזיטים להתגייס לצה"ל נגד אמונתם. כמו שאמרתי, יש הרבה חיילים שצה"ל יסתדר מאוד בילעדיהם. אל תגייס את מי שלא רוצה להתגייס אבל מצד שני, תסגור להם לחלוטין את ברזי הכספים.

על מנת לא להפלות מישהו, לא להפלות סטודנט על פני בחור ישיבה אז סגור לשינהם את הברזים. הפסק את המימון לחלוטין לכל הישיבות, בו זמנית הפוך את האוניברסיטאות לפרטיות.

מי שישרת יקבל הטבות כאלה ואחרות.

דרך אגב, אתה לא יכול לשלול אזרחות לערבי ישראלי שנולד כאן ולא רוצה לשרת ולא לעשות זאת לישראלי יהודי שנולד גם הוא כאן. למען האמת אין אף מדינה נאורה אחת בעולם שמתנה שירות צבאי על מנת להמשיך ולהיות אזרח שלה.

מה שאני בהחלט מסכים איתך הוא לסגור את השיבר לאזרחים שלא משרתים.

לגבי כל השאר, גם אם משאירים את המצב כמו שהוא היום, כלומר משכורת צבאית איך שהיא אבל מקנים בסוף השירות פטור משכר לימוד במוסדות להשכלה גבוהה ששווה לפחות 200 אלף שקל אני בטוח שזה כבר מקנה תמריץ לא רע בכלל.

פורסם

Cerebral Cortex, אני בדעה שאסור להיכנע לכוח ואיומים. לא נגייס את מי שלא רוצה רק בגלל הפחד שיהיה "בלאגן"?

קו אחד מנחה צריך להיות והוא - כל אזרח המדינה בהגיעו לגיל 18 חייב להתגייס.

כמובן שהכל לפי צרכי הצבא, ואני מניח שעל כמות נכבדת הצבא יוותר מסיבות כאלו ואחרות.

למה שאני לא אשלול אזרחות לאזרח המדינה שיבוא ויצהיר שהוא לא מוכן להתגייס מטעמים אידיאולוגים?

אין שום סיבה שבעולם שאני לא אעשה את זה. אין שום סיבה שבעולם שאדם כזה ימשיך ליהנות מהזכויות ולצפצף על החובות.

להשוות אותנו למדינות אחרות בעולם? נראה לי שגם אתה מבין שזה די מצחיק.

פורסם

לדעתי צבא התנדבותי הוא מתכון לאסון במצב הפוליטי מסביבנו במזה"ת. עם כל הכבוד, עדיין לא הגענו לממש את הפסוק "ויכתתו חרבותיהם לאיתים וחניתותיהם למזמרות". כל עוד יש מסביבנו איומים בטחוניים (ולא חסר, לצערי), אין שום סיבה להפוך את הצבא לצבא התנדבותי עם "צ'ופרים" בדמות שכר יותר גבוה לאנשים שכן יבחרו להתנדב לבוא לשרת. אנחנו צריכים צבא גדול ומרתיע, כי אני מאמין שצבא מקצועי וקטן לא יכול להספיק לצרכים של מדינת ישראל.

ה"התנדבות" בתשלום הזו תיצור מצב שבו אדם מגיע לשרת לא מתוך אינטרס של אכפתיות ותרומה לחברה-אלא מתוך אינטרס כלכלי נטו. בהחלט יכול להיות שנגיע למצב שבו אנשים לא יבחרו לשרת בקרבי למרות שיציעו להם עכשיו תמריצים כגון משכורת הייטק של אלפי שקלים (ובכוונה אני מקצין!) רק בגלל שהם מפחדים על החיים שלהם ועל הקריירה והעולם שהם מפסידים בחוץ.

תהיה לנו בעיה אמיתית של חוסר בכוח לוחם מקצועי שמה שמדרבן אותו זה הערכים ולא הכסף-כי חייל שנלחם בשביל ערכים והדברים שהוא מאמין בהם הוא חייל שהרבה יותר קשה להתמודד מולו.

ואני יודע שאני נשמע old fashioned אבל ללא הערכים שעליהם חונכנו (כגון חובת האזרח להתגייס לצה"ל), אני בספק אם מדינת ישראל הייתה קיימת. אסור להשאיר כאן פתח לאדם לבחור לא לשרת בצבא או בשירות אזרחי. שירות אזרחי צריך להיות אם לא ניתן לגייס את האדם לצבא מטעמי בריאות או פסיכולוגיה.

במידה ואדם בוחר לשלם את המחיר ולשבת בכלא ולא לשרת בצבא, האלטרנטיבה היחידה שצריכה להיות בפניו היא שחרור מהכלא אם ורק אם הוא יעשה שירות אזרחי במקום שהמדינה תקבע לו שהוא צריך לעשות. מבחינתי כל סרבן שירות בצה"ל שיסרב לשרת שירות אזרחי צריך לבלות בכלא.

אתם רוצים לתמרץ אנשים להתגייס לצבא? יש כמה וכמה דוגמאות.

1.תנו למתגייסים הטבות לאחר השחרור בנוסף להטבות שהם מקבלים היום כדי שיובהר מעבר לכל ספק שאדם שתורם לחברה ומתגייס הוא אדם שיקבל יותר בחזרה. לא רק מימון של שנה או שנתיים בלימודים אקדמיים.

2. תנו לאנשים גם הנחות משמעותיות במשכנתא או אפילו סבסוד מסויים מהמדינה.

3. תנו לאנשים אפשרות לרכוש קרקע בהנחה גדולה באזורים כגון הנגב והגליל על מנת להגדיל את האוכלוסיה היהודית שם. זה אינטרס גם של המדינה וגם של האזרח.

4. מי שמבצע מילואים מעל X ימים בשנה יקבל גני ילדים ובתי ספר בחינם לילדיו ויקלו עליו את השירות (לדוגמה-יוזמה ברוכה שמתבצעת היא שליחה של בעלי מקצוע לבתים של מילואימניקים כדי "להחליף" את האדם שנמצא במילואים ומבצע את התחזוקה השוטפת בבית).

5. תמריץ לחיילים משוחררים ללכת לעבוד במקצועות נדרשים-תאמינו לי שאם אנשים יקבלו על עבודה בבניין/חקלאות 10K שקל נקי ביד (שחלקם יגיעו מהמדינה), אנחנו נראה כאן שינוי לטובה.

מי שלא רוצה להתגייס לשירות צבאי יחוייב להתגייס לשירות אזרחי ולהמשיך לתרום לחברה.

עכשיו, אתם שואלים "מאיפה יגיע הכסף" לכל היוזמות הללו? פשוט מאוד.

מי שבוחר (מטעמי "התנגדות לכיבוש" או תורתו אומנותו) לא לשרת בצה"ל ולא ללכת לשירות אזרחי כחלופה ולתרום למדינה מבחינתי צריך לשלם שכר לימוד מלא ולא להיות מסובסד ע"י המדינה, לשלם משכנתא ומיסים יותר גבוהים (ובכלל-לשלם יותר למדינה בכל פעם שהוא יידרש לשלם), ובמידה והוא גם יסית אחרים לא להתגייס לצה"ל או לשירות אזרחי-להפסיד את האזרחות שלו תוך הטלת קנס כספי מרתיע.

לצורך הדיון-ישיבות שלא יסכימו שהתלמידים שלהן ילכו לשירות צבאי/אזרחי-ישללו מהן תקציבים וימסו 90% מההכנסות שהן מקבלות מחו"ל.

ארגונים שיעודדו לסרב או ידריכו איך להשתמט משירות צבאי/אזרחי ישלמו 90% מההכנסות שלהם כמס למדינה.

אין שום סיבה שנגדל כאן פרזיטים שלא מוכנים לתרום לחברה ומצד שני ידרשו לקבל את כל הזכויות כשהנטל ייפול על אחרים, לא משנה אם הם מימין או משמאל.

פורסם

אני חושב שאפשר וחייבים לכפות את החוק על כולם. למה אני צריך ללכת לסדיר ולעוד 20 שנה מילואים כדי שאיזה פרזיט יחיה על חשבון המיסים שלי ואני עוד אשמור עליו (וזה לא משנה אם הפרזית הוא מובטל מקצועי, אברך, בן מיעוטים או סתם ילד צפוני מפונק עם כף זהב משובצת יהלומים בפה).

חוק הוא חוק והוא אחיד לכולם. מי שלא רוצה שיתכבד לשלם את המחיר בצורת רישום פלילי ,כלא ושלילת הטבות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תגידו לי אתם נפלתם על הראש? מאיפה אנשים יביאו 200 אלף שקל לתואר?

המדינה תהפוך לאנשים שיש להם תואר כי הם נולדו לטייקונים ואילו כל השאר ימשיכו לחלום על תואר, בית ובקצב הזה גם על בירה וסיגריות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בחיים לא יעבוד .. במידה והצבא לא היה חובה מרבית האנשים לא היו מתגייסים פשוט והיה לנו צבא קטן.

בארה"ב יש כל כך הרבה אנשים שמספיק שאחוז קטן יתגייס וזה כבר צבא גדול.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

• תוכן חדש...