Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בישראל ישנה בעיה שהולכת ומחריפה משנה לשנה והיא בעיית הסירוב לשירות בצה"ל.

לא סוד שישנם מגזרים שלא ממש "מסמפטים" את מדינת ישראל ולכן לא רוצים לשרת בצבא שלה. אבל במקביל הם נהנים מכל הזכויות של אזרח שווה בין שווים למרות שהם לא ממלאים אחר החובות שלהם כמו אזרח בין שווים. כמו כן, ישנם אנשים שזה נגד מצפונם ודיעותיהם הפוליטיות להתגייס לשירות בצה"ל.

נוצר מצב אבסורד שבו חייל מתגייס בגיל 18 ונותן את מיטב שנותיו. מצד שני, המשתמט מסיבותיו הוא לא משרת והולך ללמוד לתואר או לעבוד. בגיל 22 המשתמט בעל תואר כאשר החייל המשוחרר עובד עוד בכדי לחסוף לטיול או ללימודים.

בצה"ל כבר הבינו ממזמן שעדיף לשבץ חייל בתפקיד שבו הוא יהיה מרוצה. ככה גבוהים הסיכויים שהחייל ימלא את תפקידו באופן הטוב ביותר. עובדה שהיום מתחשבים רבות ברצון החייל. חייל שלא רוצה לשרת עלול לגרום יותר נזק מתועלת. לכן לא צריך באמת לגייס את כולם. זה לא סוד גם שישנם את אלה שהצבא היה מסתדר טוב מאוד בלעדיהם. אבל מה, הוא חייב לגייס אותם.

מהו הפיתרון אם כך? לפי דעתי צריכים להפוך את צה"ל לצבא עם אופי שירות התנדבותי במקום שירות מתוקף חוק. זה עובד בארה"ב וזה יעבוד גם פה.

בצורה כזו, אין לך יותר משתמטים. לא בגלל דת, לא בגלל לאום, לא בגלל שינאה לישראל ולא בגלל דעות פוליטיות. לא רוצה להתגייס, לא צריך. לך חפש את עצמך במקום אחר.

לעומת זאת, מי שכן יתגייס, יזכה לקבלת הטבות מפליגות. לדוגמה, פטור מלא משכר לימוד לתואר ראשון. שכר לימוד באוניברסיטאות בישראל הוא מגוחך ביחס למדינות מתקדמות אחרות בעולם. השכר לימוד בישראל הוא משהו כמו 11 אלף ש"ח לשנה כאשר באנגליה הוא עומד על 54 אלף ש"ח לשנה ובארה"ב הוא 50 אלף ש"ח לשנה. על המדינה להפסיק לאלתר את הסובסידיות לאוניברסיטאות. כמו כן, על המדינה להטיל מיסים על כל המוסדות להשכלה גבוהה והמכללות למינהם. יש להקפיץ את שכר הלימוד באוניברסיטאות לסכום של 40 עד 50 אלף שח לשנת לימוד. ככה, מי שלא משרת ורוצה ללמוד יצטרך לשלם "קנס" מסויים.

לעומת זאת, חייל משוחרר יקבל פטור מלא משכר לימוד ל 4 שנים כלומר, הטבה של 160-200 אלף ש"ח.

מהפרזיטים שהצבא לא גייס ומהכסף שהוא חסך הוא יכול גם כן להעלות את שכר החיילים למחיר יותר שפוי.

ביטול הטבות והנחות במיסים ללא מתגייסים.

מתן הטבות נוספות למשרתים.

מה דעתכם? לא רעיון? אני מתערב איתכם שכמות החיילים שיירצו לתרום למדינה לא תפחת ממה שהיא היום. ככה אבל לפחות מי שמשרת מתוגמל ומי שלא משרת מסיבות כאלה ואחרות יצטרך לשלם את המחיר.

אינשאללה וצה"ל יהפוך להיות צבא התנדבותי שמתגמל באופן ראוי את החיילים. אני מסכים שלימודים חינם לחייל, משכורת מינימום, והקלות נוספות למשך זמן מסויים זה מבורך.

א-ב-ל - אם תואר יהפוך להיות משהו לעשירים בלבד, אז צה"ל יהפוך להיות צבא של עניים בלבד, ושל אלו שלא יכולים למצוא עבודה בשוק האזרחי.

למדינה יש אינטרס שהציבור יהיה כמה שיותר משכיל, כי זה מכניס לה עוד ועוד כסף. הלימודים הגבוהים הם גם כלי לשבירת מעגל העוני.

באנגליה למשל הלימודים הגבוהים לילדים ממשפחות עניות הוא חינם, וכל השאר מקבלים הלוואה ללא ריבית שמוחזרת רק אם אחרי התואר הבוגר מרוויח יותר מ-15,000 פאונד לשנה. (90K שקלים).

וכמעט שכחתי, שכ"ל לאזרח אנגליה הוא עד 3290 פאונד לשנה, בערך 20K ש"ח. רק מעט אוניברסיטאות עילית גובות יותר, אבל מצד שני הן מחוייבות לסבסד עניים.

http://www.guardian.co.uk/education/2010/jun/08/uk-university-fees-2011

הרעיון עצמו טוב, ריאלית? לא אפשרי.

צבא התנדבותי זה משהו שלא יכול לעבוד פה, היחס בין גודל האוכלוסייה לבין גודל הצבא הנדרש לא משאיר מספיק מקום לתמרון. כמו כן כמו שבגירה אמר בשביל לגייס חבר'ה ליחידות קרביות תיאלץ להציע להם הרבה מעבר ליכולות של המדינה, וגם אז לא בטוח שהכמות תספיק.

מה שכן - אני בעד הטבות נוספות לחיילים, עם דגש על הלוחמים ביניהם. לאחרונה העלו את מענק השיחרור והפיקדון וזה מבורך. הרבה זמן מדברים על העלאת השכר לחיילים ואני מקווה מאוד שזה יקרה כבר. מגיע להם.

לגבי "הבעיה", יש לי פיתרון פשוט. כל בעל תעודת זהות ישראלית שמגיע לגיל 18 - חייב בגיוס.

החרדי לא ירצה להתגייס כי הוא צריך ללמוד? סנקציות.

פלוני אלמוני לא ירצה להתגייס בגלל שקר כלשהו? סנקציות.

הערבי-ישראלי לא ירצה להתגייס מטעמי מצפון? שלילת אזרחות.

נמאס מכל המשחקים הגיע הזמן לחתוך דברים אחת ולתמיד, כל אזרחי המדינה צריכים לשאת בנטל ולא רק בשירות הצבאי.

אם היו גובים מסים כראוי מ1,623,000 אזרחי המדינה מהמגזר הערבי, אולי לא הייתי משלם היום 28 שקל על קופסת מרלבורו. :evil:

למה לערבי ישר שוללים את האזרחות בעוד על השאר אתה מטיל סנקציות?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ה

לגבי "הבעיה", יש לי פיתרון פשוט. כל בעל תעודת זהות ישראלית שמגיע לגיל 18 - חייב בגיוס.

החרדי לא ירצה להתגייס כי הוא צריך ללמוד? סנקציות.

פלוני אלמוני לא ירצה להתגייס בגלל שקר כלשהו? סנקציות.

הערבי-ישראלי לא ירצה להתגייס מטעמי מצפון? שלילת אזרחות.

נמאס מכל המשחקים הגיע הזמן לחתוך דברים אחת ולתמיד, כל אזרחי המדינה צריכים לשאת בנטל ולא רק בשירות הצבאי.

אם היו גובים מסים כראוי מ1,623,000 אזרחי המדינה מהמגזר הערבי, אולי לא הייתי משלם היום 28 שקל על קופסת מרלבורו. :evil:

עצוב ומפחיד שיש אנשים עם דיעות כאלה.

מי קבע שאותו ערבי ישראלי שאתה ממהר לשלול את אזרחותו פחות נאמן למדינה מברוך מרזל למשל?

לפי מה קבעת שלא גובים מיסים כראוי מהערבים הישראלים? למיטב ידיעתי הם משלמים הרבה יותר מיסים ומיסים הרבה יותר קרובים לאמת מהחברה במאה שערים, בני ברק וחלק מההתנחלויות (שמעסיקות ערבים פלסטינאים בתנאי עבדות בניגוד לחוק בארץ).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הערבים ישראלים, הם נטל לא קטן על החברה שלנו בידוק כמו רוב החרדים.

ולא הם לא משלמים מיסים כמו שאדם נורמטיבי משלם.

תכנס לכפר הקרוב למקום מגורייך ותראה כמה בניה לא חוקית יש שם.

תכנס לכפר הקרוב ותשאל אדם אקראי אם מבמקום העבודה שלו מוצאים לו תלוש שכבר (רמז: לא הוא עובד שחור).

מבחינתי, אדם שנולד בארץ, נהנה מכל ההטבות עד גיל 18 והחליט שלא בא להתגייס, לא יכול להחשב אזרח, מבחינתי שיחשב תושב ארעי.

ולא אני לא חושב שצריך להעלות ליותר מ700 ש"ח את השכר של החיילים בסדיר, אני כן חושב שצריך במקום להעלות את ההטבות בשחרור במקום.

מה שעושים כרגע אם שנה לימודים חינם במסודות בפריפריה זה מבורך וצריך להמשיך ולהגדיל את זה, חייל קרבי צריך לקבל מלגת לימודים מלאה.

בקיצור, יש פה דעות ורעיונות מאד טובים.

מתי פותחים מפלגה ? :lol:

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

להעלות את שכר הלימוד כדי שאנשים ייתגייסו? השתגעתם?

לא איבדנו קצת את הצפון ולא זורקים את המים עם התינוק?

מספיק הנזק שנעשה למערכת החינוך, שכיום לא מלמדים דברים בסיסיים מאוד, שכל פעם מחדש אני מזדעזע כשאני שואל ולא יודעים על מה אני מדבר (החל מבני נוער שלא מבינים את הקונספט של קילומטר או לא יודעים לחשב דברים בסיסיים ועד בני 20+ שאין להם כמעט ידע בדברים יותר מדי בסיסיים).

ואתה רוצה לגרום לפחות אנשים ללמוד תארי אקדמיים?

ככה יוצרים אומה של מפגרים, שלא תתקדם לשום מקום.

לישראלי היה עד לפני כמה שנים יתרון של ידע ויכולת יצירת ידע. זה מה שמשאיר קצת יתרון בארץ ומה שמאפשר כלכלה פחות או יותר יציבה. אתה רוצה לקחת גם את זה?

אם עושים משהו כזה, המדינה לא תשרוד אפילו עשור.

פורסם

ולעניין אלו שלא מתגייסים:

לדעתי מי שלא משרת באיזושהי צורה (או שירות לאומי או צבא), ולא מוכן להקדיש שנה-שנתיים מהחיים שלו למדינה ולחברה שבה הוא חי, לא צריך לתת לו את האפשרות להשפיע על החלטות שקשורות לאותה מדינה או חברה.

שיחיה בארץ אבל בלי יכולת הצבעה למוסדות המדינה.

שיעשה מה שבא לו כל עוד הוא לא מפריע לשאר האזרחים ולא מקבל קצבאות של ביטוח לאומי.

ולא, אני לא גזען בקטע של חרדים, אזרחים או סתם משתמטים. מבחינתי צריך להתייחס לכולם בדיוק באותה צורה, בלי הבדלי דת, הכנסה או מעמדות.

פורסם

לא בדיוק כמו החרדים כי הם לא מקבלים את התקציבים שהחרדים מקבלים.

נכון שבשתי החברות האלה יש בעיה קשה של מוסר תשלומי מיסים ירוד ועבודה בשחור וכו אבל לפחות הערבי מקבל כמה חודשים דמי אבטלה ואחרי זה לא מקבל כלום (אני לא מדבר על זכויות סוציאליות שמגיעות לכל אזרח), החרד, מקבל אלפי שקלים מידי חודש + הישיבה שלו מקבלת עוד כמה אלפים על חשבונו ועוד עובד בשחור וזה ההבדל הגדול.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

Arilou, אתה צודק במאה אחוז. בהודעה נוספת בהמשך השירשור תיקנתי את עצמי לכל אזרח שמתנגד אידיאולוגית מבחינתי דרך הטיפול זה לשלול לו את האזרחות. אני מאמין שאתה מבין למה טעיתי בהתחלה. אני מאמין שבמגזר הערבי ההתפלגות של סיטואציה כזו תהיה גבוהה יותר. נהג לילה, לא מובן לי מה עצוב ומפחיד אותך בדעות שלי? שאני דורש שכל אזרח המדינה שנהנה מהזכויות בלהיות אזרח ישא באופן שווה בנטל של החובות? או אולי הדרישה שלי לעשות קצת סדר במגזר הערבי-ישראלי במדינה בדגש על גביית מיסים כחוק? לגבי ברוך מרזל, אני לא מכיר את פועלו מספיק טוב אבל אני מניח שהוא נאמן למדינה קצת יותר מחנין זועבי לדוגמא, גיבורת ״משט השלום ההומניטרי״ לעזה. אם הדעות שלי מפחידות אותך, אז תתחיל לשקשק, המצע של ״ישראל ביתנו״ כולל בתוכו את הנקודות שהבאתי כדוגמא ונחש מה? 16 מנדטים אם זיכרוני אינו מטעה אותי. 

פורסם
לא בדיוק כמו החרדים כי הם לא מקבלים את התקציבים שהחרדים מקבלים.

נכון שבשתי החברות האלה יש בעיה קשה של מוסר תשלומי מיסים ירוד ועבודה בשחור וכו אבל לפחות הערבי מקבל כמה חודשים דמי אבטלה ואחרי זה לא מקבל כלום (אני לא מדבר על זכויות סוציאליות שמגיעות לכל אזרח), החרד, מקבל אלפי שקלים מידי חודש + הישיבה שלו מקבלת עוד כמה אלפים על חשבונו ועוד עובד בשחור וזה ההבדל הגדול.

בגירה ידידי, גם הערבים-ישראלים מקבלים תקציבים גדולים, רק אתמול אישרו 40-50 מיליון שקל לפיתוח איזור התעשייה בעיר טייבה. גם אם הם מקבלים פחות מהחרדים, הם בהחלט מפצים על זה עם העובדה כי הם מעורבים בפשע ובתאונות דרכים קטלניות בשיעור של יותר מכפול ביחס לשיעורם באוכלוסייה. 40%+ לעומת 20% (אתם רשאים לבדוק את הנתונים.)

פורסם
ולעניין אלו שלא מתגייסים:

לדעתי מי שלא משרת באיזושהי צורה (או שירות לאומי או צבא), ולא מוכן להקדיש שנה-שנתיים מהחיים שלו למדינה ולחברה שבה הוא חי, לא צריך לתת לו את האפשרות להשפיע על החלטות שקשורות לאותה מדינה או חברה.

שיחיה בארץ אבל בלי יכולת הצבעה למוסדות המדינה.

שיעשה מה שבא לו כל עוד הוא לא מפריע לשאר האזרחים ולא מקבל קצבאות של ביטוח לאומי.

ולא, אני לא גזען בקטע של חרדים, אזרחים או סתם משתמטים. מבחינתי צריך להתייחס לכולם בדיוק באותה צורה, בלי הבדלי דת, הכנסה או מעמדות.

פה אני איתך ב-100 אחוז.

חבל שמתוך כל המפלגות שקיימות יש רק מפלגה אחת שחושבת ככה.

394574_442977749068203_1352435656_n.jpg

179995_447695681929743_51281363_n.jpg

318853_448738401825471_1455574230_n.jpg

483983_451683111531000_1184938156_n.jpg

פורסם
קו אחד מנחה צריך להיות והוא - כל אזרח המדינה בהגיעו לגיל 18 חייב להתגייס.

בוא נתפשר על "כל אזרח המדינה בהגיעו לגיל 18 חייב לתרום למדינה בה הוא חי".

מי שלא רוצה ללכת לצבא שלא ילך, עדיף לצבא לא להתעסק עם חבר'ה שבאים מראש לעשות בעיות.

אבל, וזה אבל גדול, במדינה כמו שלנו, שמה לעשות הגיוס לצבא הוא חובה, צריך שיהיה גוף שאחראי על עתידו של כל נער שסיים י"ב.

אם הוא מתגייס לצה"ל- מצויין, אבל אם לא מתאים לו צבא (אלרגי לדקרון, פציפיסט, נגד הכיבוש, אלרגי לאבק או כל סיבה אחרת), על הגוף הזה לשבץ אותו לשירות לאומי, לא משנה באיזה תחום, למשך שלוש שנים.

ס-ו-ל-י-ד-ר-י-ו-ת.

זה נשמע קצת פאשיסטי מצדי אבל לא מקובל עליי שאני ארוץ כמו מאנייק על ג'בלאות, בזמן שמישהו שלא התגייס ילך "להרביץ את המכה" או יתחיל תואר ראשון.

אותו כנ"ל דרך אגב גם למי שהוציא פטור בריאותי כשיר ב120% אחוז. יש מספיק דרכים שאפשר לתרום למדינה שלא דרך הצבא, וברוך השם, קיימים תחומים רבים בהם המדינה צריכה שיתרמו לה.

בעיני זה שוויון.

והכי חשוב- מי שלא הולך לא לצבא ולא לשירות, אהלן וסהלן. רק שהמדינה הדפוקה הזו תפסיק לתת לו קצבאות ובונוסים (חרדי, ערבי או יהודי חילוני שלא מתאים לו)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ולא הם לא משלמים מיסים כמו שאדם נורמטיבי משלם.

תכנס לכפר הקרוב למקום מגורייך ותראה כמה בניה לא חוקית יש שם.

תכנס לכפר הקרוב ותשאל אדם אקראי אם מבמקום העבודה שלו מוצאים לו תלוש שכבר (רמז: לא הוא עובד שחור).

מבחינתי, אדם שנולד בארץ, נהנה מכל ההטבות עד גיל 18 והחליט שלא בא להתגייס, לא יכול להחשב אזרח, מבחינתי שיחשב תושב ארעי.

ולא אני לא חושב שצריך להעלות ליותר מ700 ש"ח את השכר של החיילים בסדיר, אני כן חושב שצריך במקום להעלות את ההטבות בשחרור במקום.

מה שעושים כרגע אם שנה לימודים חינם במסודות בפריפריה זה מבורך וצריך להמשיך ולהגדיל את זה, חייל קרבי צריך לקבל מלגת לימודים מלאה.

בקיצור, יש פה דעות ורעיונות מאד טובים.

מתי פותחים מפלגה ? :lol:

נכון שגם אצלם יש בעייה של מוסר תשלומי מיסים אבל לא בצורה כל כך גורפת (ואני מכיר לא מעט מהמגזר. רוב הענף שלי מורכב מקבלנים מהמגזר) אבל הרבה פחות מהחברה החרדית. הם גם לפחות עובדים ותורמים לחברה.

לגבי הבנייה הלא חוקית, כמה יישובים ערבים הוקמו מאז קום המדינה ומה היה הגידול הטבעי שלהם?

אנשים צריכים לגור איפהשהו ואם אין דרך לבנות חוקית אז בונים לא חוקי (כמו בשטחים).

מה שמקומם אותי זו ה פרדה לפי מגזרים אתניים ולא לפי התנהגות. יש גם לא מעט חרדים שעובדים כמוך וכמוני ואפילו משרתים בסדיר ובמילואים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תגידו לי אתם נפלתם על הראש? מאיפה אנשים יביאו 200 אלף שקל לתואר?

המדינה תהפוך לאנשים שיש להם תואר כי הם נולדו לטייקונים ואילו כל השאר ימשיכו לחלום על תואר, בית ובקצב הזה גם על בירה וסיגריות.

תקשיב ידידי. זוהי עובדה מוגמרת תרצה או לא תרצה שמדינת ישראל משתמשת במיסים של כל אלה שכן משלמים מיסים בכדי לסבסד את שכר הלימוד במוסדות ההשכלה הגבוהה. ההיגיון הוא לאפשר לכמה שיותר אנשים השכלה גבוהה בכדי שיקדמו את המדינה. נניח שהמדינה מפסיקה את הסיבסוד. נניח שלא רק זה אלא היא גם מטילה מיסים ישירים על האוניברסיטאות ומעלה את שכר הלימוד. ככה אתה מקבל שני ציפורים במכה. אחת, אתה מוריד את נטל הסובסידיה מכיס משלם המיסים ותאמין לי שזה סכום לא קטן. דבר שני, אתה ממסה את הלימודים כך שאתה גורם לשכר הלימוד לעלות ל 40 אלף שח לשנה מינימום.

אדם שבוחר לשרת בצבא מקבל פטור מלא מתשלום שכר הלימוד. זה יוצא לפחות 160 אלף שח. זה סכום שלא בא ברגל כלל וכלל. אם לא הלכת ללמוד בתוך 10 שנים מסיום השירות הסכום כולו או חלקו יועבר לתשלום חלק מהמשכנתה על דירה שהמשוחרר קנה.

דבר שני, אתה יכול לתת הטבות בפטור מארנונה לחייל משוחרר למשך כל זמן הלימודים שלו. זה גם יוצא סכום מכובד.

דבר שלישי, כמו שאמרו כאן, מעניקים הטבות חינם לקרקעות בנגב ומחייבים את החייל המשוחרר לחיות שם למשך X שנים אחרת הוא מאבד את האדמה שלו. במידה והוא מוכר הוא מאבד X מהערך שלה. כלומר, כל עוד אדם הולך שם לבנות את ביתו המדינה תטיב איתו. אבל אם זה קומבינה של לקבל אדמה חינם ואחר למכור ולהתחפף משם אז יהיה קנס מכובד על הקומבינה.

יש עוד כל מיני פטנטים. לא חסר. לא חייבים להתעקש על שכר מינימום. צריך להציע הטבות שבסופו של דבר המתגייס לא ירגיש פראייר.

להעלות את שכר הלימוד כדי שאנשים ייתגייסו? השתגעתם?

לא איבדנו קצת את הצפון ולא זורקים את המים עם התינוק?

מספיק הנזק שנעשה למערכת החינוך, שכיום לא מלמדים דברים בסיסיים מאוד, שכל פעם מחדש אני מזדעזע כשאני שואל ולא יודעים על מה אני מדבר (החל מבני נוער שלא מבינים את הקונספט של קילומטר או לא יודעים לחשב דברים בסיסיים ועד בני 20+ שאין להם כמעט ידע בדברים יותר מדי בסיסיים).

ואתה רוצה לגרום לפחות אנשים ללמוד תארי אקדמיים?

ככה יוצרים אומה של מפגרים, שלא תתקדם לשום מקום.

לישראלי היה עד לפני כמה שנים יתרון של ידע ויכולת יצירת ידע. זה מה שמשאיר קצת יתרון בארץ ומה שמאפשר כלכלה פחות או יותר יציבה. אתה רוצה לקחת גם את זה?

אם עושים משהו כזה, המדינה לא תשרוד אפילו עשור.

אתה סתם מבלבל בשכל. מדינת ישראל לא תפסיד שום מוח מכך שהיא תעלה את שכר הלימוד. לא ייתכן שאליעזר ילמד בישיבה ואבו חליל ילך בגיל 18 ללמוד תואר בזמן שציון הולך לשלוש שנים לצבא. אז לא שוללים אזרחות למי שלא ייתגייס אבל מצד שני אין סובסדיות. סבבה, רוצה לא לשרת, רוצה ללמוד? תשלם שכר לימוד מלא של 50 אלף שקל לשנה. אין לך את זה? תתגייס ותגבל 200 אלף שח פטור בשכר לימוד. לא מגניב?

לא הלכת ללמוד? אחרי 10 שנים הסכום הזה יעבור לכיסוי חלק מהמשכנתה שלך. לא מתאים לך?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לכאורה, רעיון טוב.

הלכה למעשה, מה זה ההתנדבותי הזה שאתה מדבר עליו?

אם אתה רוצה שמישהוא "יתנדב" לשרת בצנחנים או ש"יתנדב" לשרת בתוך טנק בחום יולי אוגוסט (או כל תפקיד קרבי אחר), אתה צריך לשלם לו הרבה כסף עבור ה"התנדבות" הזאת ואני לא רואה בדיוק מאיפה יבוא הכסף.

אחרי שתמצא את הכסף הזה (בספק רב), בטח לא תישאר כבר אגורה שחוקה לכל ההטבות המתוכננות בכדי לצפר את מי שבכל זאת "יתנדב".

מאיפה לך שאין תקציב לזה? הצבא היום הוא גוף בזבזני ביותר, כל פעם אני שומע מחיילים שבסוף שנה הם נשארו עם הרבה כסף מהתקציב וישר מבזבזים את הכסף כדי לקבל תקציב מלא גם בשנה הבאה. מה זה מבזבזים כסף? קונים ציוחד מחשוב שלא לצורך.

לדעתי הצבא צריך להיות כמו המשטרה, עבודה תמורת תשלום כמו כל עסק אחר. כשהצבא יתנהל ככה אתה תראה איך פתאום יש הרבה כסף.

אני לא צריך לספר לך כמה חיילים גונבים מהצבא, כל יום והרבה, ואם תסתכל על זה בסוף שנה, זה לא מעט כסף. בגלל שזה לא רכוש אישי, אנשים נוטים לזלזל ולכן יש בזבוז רציני לחינם.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

XENON אני איתך ובע"ה עוד 15 שנה מח"ט צנחנים יהיה ערבי מוסלמי מאום אל פאחם, ומח"ט גולני יהיה חרדי מישיבת פוניבז'.

וכמובן שיחד עם החובות יהיו גם הזכויות - לרכוש קרקע איפה שבא להם, אישורי בניה ותוכניות מתאר ארציות, הקמת יישובים נוספים, וכו'.

וככה באמת סופסוף נהפוך להיות מדינת כל אזרחיה. בע"ה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

איזה דמגוג, אני מבין שאתה נגד שיוויון, שילוב ואחדות.

קודם כל, רוב העם תומך בהפניית הערבים והחרדים לשירות אזרחי מלא (בתי חולים, סיעוד, מתנ"סים, עזרה לניצולי שואה, כיבוי אש, משטרה ועוד...).

שנית, אני מבין שאתה מציע לסנן קידומים בצבא ע"פ רקע גזעי או דתי, מאוד נחמד מצדך. היה לי מ"פ דרוזי והוא היה מ"פ מצויין, אתה טוען שהיה צריך לעצור אותו כבר בקורס המפקדים?

זכור, זה צבא הגנה לישראל לא צבא הגנה ליהודים חילונים בלבד.

וכמו שנאמר, מי שיתן את חלקו ולא משנה כמה הוא חילוני או דתי ואם מדובר ביהודי או ערבי יקבל תמיכה מהמדינה מי שלא יתן את חלקו יכול לשכוח מכל ההטבות שמציעה המדינה (בריאות, קצבאות, חינוך, סבסוד ועוד) גם אם מדובר בחילוני.

להזכירך, המגזר החרדי והערבי הם מהקליינטים הראשיים של הביטוח לאומי, נכון לעכשיו אני לא רואה סיבה מוצדקת לכך מכיוון שהם לא משרתים ויש אחוז נכבד שעובד בשחור.

• תוכן חדש...