Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א. מי הגוף שמטפל ברישיונות מהסוג הזה? אני מניח שלא משרד הרישוי.

ב. מה העלויות הכוללות בהנפקת רישיון לנהיגת מרוצים ומה הוא מקנה?

ג. הרישיון הוא בינ"ל או תקף רק לארץ?

ד. מהי הפרוצדורה שצריך לעבור בדרך להנפקת הרישיון?

ה. אני מניח שלא אבל אשאל בכל זאת, קיים סוג רישיון לכל סוג מירוץ? (ראלי, פורמולה, טור קארס וכו')

תודה רבה לכל העוזרים.

How sky is the limit if there are footprints on the moon?

פורסם

תשובות בירוק

א. מי הגוף שמטפל ברישיונות מהסוג הזה? אני מניח שלא משרד הרישוי. הרשות לנהיגה ספורטיבית, משרד הספורט

ב. מה העלויות הכוללות בהנפקת רישיון לנהיגת מרוצים ומה הוא מקנה? המחירים מעט שונים בין גופי ההכשרה (נהוג גם לתת מחיר מוזל לחברי התאחדויות), נעים באיזור ממוצע של 700-800 שקל. מקנה זכות לנהוג במירוץ בו הוכשרת

ג. הרישיון הוא בינ"ל או תקף רק לארץ? תקף רק לארץ. כדי להוציא רישיון שתקף בחו"ל יש להוציא רישיון מתאים שמנפיקה ממסי, נציגת הפדרציות הבינלאומיות

ד. מהי הפרוצדורה שצריך לעבור בדרך להנפקת הרישיון? יום הכשרה תיאורטית של 9 שעות הכולל את לימודי חוק הנהיגה הספורטיבית ותקנותיו והכשרה ענפית בתחום בו אתה רוצה לנהוג. בנוסף, יש לעבור בדיקות בריאות אצל רופא ספורט הכוללות גם בדיקת ראייה ובדיקת מאמץ (ארגומטריה). יש גם אגרה של כ-60 שקלים למשרד הספורט

ה. אני מניח שלא אבל אשאל בכל זאת, קיים סוג רישיון לכל סוג מירוץ? (ראלי, פורמולה, טור קארס וכו') הרישיון כולל דרגות בדומה לנהוג בתעבורה, כולל הגבלות הקשורות בענף הרלוונטי. כך למשל אם הוכשרת נניח לראלי, לא תוכל להתחרות בקארטינג עד אשר תעשה הכשרה ענפית של קארטינג וכן הלאה

תודה רבה לכל העוזרים.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם
תשובות בירוק

קודם כל תודה רבה.

דבר שני יש לי עוד כמה שאלות קטנות ואשמח אם תענה עליהן.

אם אני יוציא רישיון בינ"ל אז אני לא אצטרך להוציא עוד רישיון שתקף לארץ? ואני מניח שהוא יותר יקר.

והשאלה השניה היא לכל סוג של מירוץ צריך הכשרה? הכשרה למירוצי ראלי הכשרה למירוצי פורמולה הכשרה למירוצי טור קארס?

פורסם

כל אדם שהוא אזרח ישראלי חייב בהוצאת רישיון נהיגה ספורטיבית של רשות הספורט כדי להתחרות בארץ, גם אם יש לו רישיון בינלאומי.

בוא נניח שיש לך רישיון נהיגה ספורטיבית למכוניות (מוגדר SK-1). זה עדיין לא אומר שתוכל להתחרות כי ברישיון עצמו חייב להיות לך היתר לסוג המכונית/ענף. לרוב, ההכשרה הענפית שמעבירים כחלק מהקורס יכולה לכלול כמה ענפים לדוגמה פורמולה+דריפטים+דראג או ראלי+ראלי רייד+עבירות (זו סתם דוגמה להמחשה).

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

שלום,

תשובות טובות ונדרשת השמה.

הפירוט הענפי של ההכשרה לא יופיע על הרישיון אלא נדרש להצגה למארגן האירוע טרם האירוע.

על הרישיון תופיע רק דרגת הרישוי - משאית/מכונית/אופנוע/קארט וכד' ....

הפרוצדורה הענפית לדעתי קצת מסובכת היום מכייוון שאין תיעוד מדוייק ומרוכז של ההשלמה שעבר כל ספורטאי.

לכן, לפני כל אירוע, הספורטאי נדרש להציג את כשירותו ה"ענפית, לאותו סוג אירוע.

מסובך ? - לדעתי כן, וזו מדינתינו.

הריכוז והיעילות יגיעו בטח עוד שנתיים שלוש, ואנחנו נמתין בינתיים.

עפר שורץ

פורסם

יש לי עוד שאלה ולמרות שהיא לא קשורה לנושא אין טעם לפתוח עוד אשכול.

השאלה מופנית למי שרואה מירוצי GT1 של FIA התחלתי לצפות במירוצים האלה לא מזמן הם בדיוק כמו פורמולה 1 בשיטת הניקוד ובמספר הרכבים מכל יצרן רק שלא הבנתי משהו, שמתי לב שמותר לכל קבוצה של יצרן ייצוג של 2 מכוניות בלבד אבל בקבוצה יש 4 נהגים, זאת אומרת שבכל רכב יש 2 נהגים ומוכתרים שני אלופים? איך זה הולך כל הקטע עם המשתתפים?

פורסם
יש לי עוד שאלה ולמרות שהיא לא קשורה לנושא אין טעם לפתוח עוד אשכול.

השאלה מופנית למי שרואה מירוצי GT1 של FIA התחלתי לצפות במירוצים האלה לא מזמן הם בדיוק כמו פורמולה 1 בשיטת הניקוד ובמספר הרכבים מכל יצרן רק שלא הבנתי משהו, שמתי לב שמותר לכל קבוצה של יצרן ייצוג של 2 מכוניות בלבד אבל בקבוצה יש 4 נהגים, זאת אומרת שבכל רכב יש 2 נהגים ומוכתרים שני אלופים? איך זה הולך כל הקטע עם המשתתפים?

מצטער על התגובה הכפולה אבל מישהו יודע?

פורסם

רן הבנת נכון. שים לב שתהליך קבלת הרישיון הישראלי הינו תיאורטי - לימוד חוק הנהיגה הספורטיבית והכללים הענפיים

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

לא מדוייק !! בעיוות הזה שנוצר? אם אתה מחזיק בדרכון זר אתה יכול להתחרות בישראל עם הרשיון הלאומי ממדינת הדרכון הזר או ברשיון הבין לאומי שלך.

למחזיקי דרכונים זרים אין צורך ללמוד את ה"התקנות והכללים הישראלים"

מירוצי מכוניות

פורסם

אדם בעל דרכון זר אכן יכול להתחרות בהסתמך על רישיון בינלאומי שעומד לרשותו אולם ברגע שיש לאדם דרכון ישראלי, הוא חייב להוציא רישיון של הרשות לנהיגה ספורטיבית גם אם לרשותו שנים של נהיגה בחו"ל

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

על זה יש ויכוח, וזה כפי הנראה יצטרך לעמוד למבחן, האם אדם שחי בצרפת ונולד בישראל ויש לו 2 דרכונים יצטרך לעבור את הבלבלה והבירוקרטייה של דרישות הרשות? או שמא כמו בכל מדינה נורמלית אחרת יציג רשיון וינהג?

מירוצי מכוניות

פורסם

אני אצטרף לדיון ואשאל שאלה נוספת.

מדוע אני מחויב לעבור קורס? ולא יכול פשוט להגיע למבחן עיוני ומעשי, להוכיח שאני יודע את החומר ולקבל את הרשיון?

נניח ואני מעוניין להתחרות בקארטינג.

עבדתי כ-5 שנים באחת ממסלולי הקארטינג בארץ, העברתי קורסים בנהיגה שם (בלי קשר לקארטינג עברתי קורס התמחות בנהיגה מתקדמת במסלולים, ונשארתי מעט להדריך שם), התחרתי בקארטינג במספר אירועים ומירוצים.

למה אני מחויב לעבור קורס יקר בקארטינג, אשר סביר להניח לא יחדש לי שום דבר, את החוקים אני מניח אפשר להוריד מאתר אינטרנט כלשהו.

מדוע אני לא יכול פשוט לעבור מבחן בכתב / בע"פ ומבחן מעשי בנהיגה בקארטינג ולקבל את הרשיון? למה צריך לשלם סכום של קרוב ל-1000 שקל עבור קורס שמיותר עבורי?

אני יכול לומר את אותו דבר לגבי ג'ימקנות, השתתפתי במספר אירועים, עברתי קורס מקיף בנהיגה על מכונית, תיאוריה קראתי מספיק באינטרנט, יש לי ידע שלדעתי עובר את מה שנלמד בקורס, גם פה אצטרך לעבור קורס ייחודי שלא יתרום לי דבר מעבר לאולי עוד זמן אימון, וזה זמן אימון יקר מאוד.

פורסם

באף מקום בעולם לא קובעת מדינה מי רשאי לקבל רשיון נהיגה תחרותי, בכל מדינה ניתן הרשיון על סמך קריטריונים שקובעת ההתאחדות ונציג הפדרציה.

לכן אתה צודק בשאלתך,

הרי כל בר דעת יבין שגם אמא שלי בת ה80 תוכל לקבל רשיון נהיגה תחרותי בישראל אם היא תשלוט בחומר העיוני ותעמוד בבחינות הרפואיות

נשמע סביר?

מירוצי מכוניות

פורסם

באותה צורה אמא בת 80 יכולה להרשם לקורס...

אני אמרתי שיהיה גם מבחן מעשי, ומי שלא יודע לנהוג ברמה הנדרשת לא יעבור.

יש עשרות אם לא מאות אנשים בארץ שהתחרו כבר בעבר, ויש להם את הידע הנדרש.

מבחן נהיגה מעשי יכול לראות מי כן ומי לא יודע לנהוג.

זכור לי בפעם האחרונה שהלכתי לג'ימקנה, נכנסתי לרכב ונכנס איתי מדריך מהמארגנים, לא הכרנו לפני ולא דיברנו, אחרי הפניה השלישית הוא שאל אותי "איפה למדת".

כלומר אפשר לראות את המועמד נוהג ולהחליט אם הוא יודע או צריך קורס.

• תוכן חדש...