Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם !

זה הולך להיות קצת ארוך, אז אני מתנצל מראש על החפירה.

אני מתעניין ברכישת אלפא 156, כרכב שני.

עברתי על מספר רב של פוסטים שקשורים לנושא כאן בקארספורום, וגם בפורום האלפיסטים (אינני רשום שם אך קורא בתיאבון... אין צורך להפנות אותי לשם - אולי בעתיד, אבל כרגע טוב לי פה :lol:. ממה שראיתי - גם פה יש מומחים באלפות).

מה שאני מחפש ברכב -

הנאה מנהיגה - לא במובן של אחיזת כביש פנומנלית (לא מתכוון לקחת סיבובים הדוקים במהירות, זה לא מעניין אותי), אלא שיהיה מעט כח (מעל לממוצע) בקו ישר, קצת "פלפל", רכב קצת לא שגרתי, אך עם אפשרות להוביל לעיתים רחוקות גם 4-5 נוסעים. ש"ירעיש" יפה.

לי אישית, נראה שיספיק דגם ה-2.0 Distinctive .

איני מעריך שהרכב ייסע על בסיס יום יומי (אבל אם "נתחבר" - אז אולי כן :roll:).

מעדיף כאמור, גיר ידני ע"פ סלספיד, ולא מעוניין באוטומטי (בנפח 2.5 ליטר עפ"ר, ממה שראיתי).

ידוע לי שהאחזקה (טכנית) תהייה מעט יקרה וגם תצטרך להעשות ע"י מומחים לנושא. צריכת דלק - מניח שתהיה מעט גבוהה (לא שהג'טה שלנו חסכונית). נחייה עם זה.

התקציב (לרכישה) הינו 20-25K. אני מכוון למודלים היותר מוקדמים של הדגם (1999-2001).

שאלותיי הן:

1. מה יש לאלפא 156 להציע מבחינה בטיחותית במודלים הללו ? (האם הבטיחות טובה לפחות ביחס לשנתון ? אמורה להכיל 6 כריות אויר, ABS, ארבעה בלמי דיסק. אכן כן ?)

2. על מה יש לשים דגש כשהולכים לבדוק רכב כזה (איני מדבר על בדיקה במוסך, אלא על בדיקה ראשונית של הרכב) ? ידוע שחשובה מאוד הסטוריית טיפולים ושהרכב יהיה מטופל ע"י מוסך שמתמחה באלפא (זו כמעט חובה) . אילו רג'קטים "יפסלו" לדעתכם רכב כזה מיידית מקנייה ?

3. מהם מרווחי הטיפולים (זמנים וק"מ) ? (אם אפשר בבקשה הערכות מחיר, לפחות לדברים היותר יקרים: טיימינג, פלאגים ?).

4. האם "מוצדק" להעדיף גיר ידני ע"פ הסלספיד ? (איך האמינות של הסלספיד ?) לפחות בלוח יד 2 - מרבית ה-156 למכירה מצויידות בסלספיד.

5. בעיות מיוחדות של ה-156, אם מוכרות לכם בבקשה ?

6. האם יש רכבים אחרים "מקבילים" ל-156 ? (כאן אומר, שאולי אני קצת משוחד, ושאלפא היא חלום ילדות שלי, אבל בכל זאת...?) לאו דווקא אלפות.

7. כל דבר אחר שתוכלו להאיר את עיניי.

ושוב - סליחה על האורך והחפירה. אשמח לכל דיעה, מנסיונכם (עדיף).

תודה.

alfa 156 2.5.

פורסם

לגבי בטיחות פאסבית. בשנתונים האלו עדיין לא כל היצרנים הצטרפו לטרנד וייחסו חשיבות לקבלת ציונים גבוהים בניסויי ריסוק.

לא זכור לי שה 156 נבחנה, אבל ה 147 שיוצרה במקביל זכתה ל 3 כוכבים מתוך 5 בשנת 2001. לא שמדובר בקשר בין המרכבים של ה 2, אבל, זה אינדיקציה מסויימת למה שהיצרן השקיע בנושא בשנים האלו.

לגבי בטיחות אקטיבית זה כבר סיפור אחר...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בקצרצרה מדובר ברכב לא בטיחותי בעליל, ראה סרטון מבחן ביוטיוב, מהנה מאד ויפהפה בעיני.

סלספיד בעייתי, ידני עדיף ונדיר, כמה בעיות ספציפיות לדגם.

מנוע JTS תברח, TS תיקח. פלטפורמה נאה לשיפורים, הרבה נשמה.

אני אהבתי.

האמור לעיל ממחקר מעמיק והיכרות עם רכבים של חברים, לא בעלות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אם נברת בפורום אלפא ולא מצאת את התשובות ששאלת אותנו כאן - אז כנראה שלא נברת מספיק...

בכל מקרה - רכב נהדר. בקצרה אגיד לך לראות את תגובת ידידי מלמעלה - היא מתמצתת לך את הכל בצורה נהדרת.

בהצלחה,

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

בקר טוב

כבעלים של 2 רכבים כאלו (2000 סמ"ק ידני,מנוע ts, אחת שנת 1998 והשנייה שנת 2000) מזה כמה שנים, אומר לך כך:

הרכב מהנה ביותר לנהיגה,"יושב" טוב על הכביש, ולטעמי, אחד מרכבי הסדאן היפים ביותר שיוצרו.טוב, ייתכן שאני מגזים,

יש גם 159.:wink:

הרכב ידוע כזולל שמן, גם כשהכל תקין.קח זאת בחשבון.

כפי שכתב נהג מתחיל,מנוע ה ts נחשב אמין יותר, ל jts בעיית מזרקים, ועלות החלפתם גבוהה.

חוץ מזה תוכל להשיג אינפורמציה נוספת באתר מועדון אלפא רומיאו הישראלי.

שיהיה בהצלחה, אתה תהנה.

סלע

פורסם
1. מה יש לאלפא 156 להציע מבחינה בטיחותית במודלים הללו ? (האם הבטיחות טובה לפחות ביחס לשנתון ? אמורה להכיל 6 כריות אויר, ABS, ארבעה בלמי דיסק. אכן כן ?)

ABS, 4 בלמי דיסק, 2 עד 4 כריות אוויר (שתי קדמיות ולפעמים גם שתי צדיות, ככה זה בדגמים המוקדמים. בטיחות אקטיבית מעולה, פאסיבית לא להיט.

2. על מה יש לשים דגש כשהולכים לבדוק רכב כזה (איני מדבר על בדיקה במוסך, אלא על בדיקה ראשונית של הרכב) ? ידוע שחשובה מאוד הסטוריית טיפולים ושהרכב יהיה מטופל ע"י מוסך שמתמחה באלפא (זו כמעט חובה) . אילו רג'קטים "יפסלו" לדעתכם רכב כזה מיידית מקנייה ?

החלפת מנוע - אם הוא מייבוא - אין לו, למאשה, אבא ואמא ותידרש בדיקה מדוקדקת ביותר לעניין. קצה שלדה לא פוסל מבחינתי, אבל בהחלט משפיע על המחיר. מכל מקום אל תוותר על בדיקה אצל פחח טוב ומוסך מתמחה. טיפול אצל מומחים לדבר בהחלט חובה.

3. מהם מרווחי הטיפולים (זמנים וק"מ) ? (אם אפשר בבקשה הערכות מחיר, לפחות לדברים היותר יקרים: טיימינג, פלאגים ?).

טיפול שוטף - 20000 ק"מ. חשוב להקפיד על שמן איכותי, הרוב משתמשים באג'יפ 10/60. טיימינג מדי 60000, יחד אתו נוהגים להחליף וריאטור תזמון משתנה ומשאבת מים. המחיר לעסק הזה גבוה ועובר את ה-5-6K. פלאגים מדי 100000, לא זכורה לי עלות מדויקת אך זולה יותר ממה שהיה מקובל פעם.

4. האם "מוצדק" להעדיף גיר ידני ע"פ הסלספיד ? (איך האמינות של הסלספיד ?) לפחות בלוח יד 2 - מרבית ה-156 למכירה מצויידות בסלספיד.

בגדול - כן. הבעיה בסלספיד היא בעיקר שאם משהו הולך, העלות גבוהה.

5. בעיות מיוחדות של ה-156, אם מוכרות לכם בבקשה ?

משולשים יקרים ומוחלפים מדי כמה שנים, משאבת דלק עלולה לנזול ולדרוש החלפה, וריאטור תזמון משתנה במנועי TS,

6. האם יש רכבים אחרים "מקבילים" ל-156 ? (כאן אומר, שאולי אני קצת משוחד, ושאלפא היא חלום ילדות שלי, אבל בכל זאת...?) לאו דווקא אלפות.

7. כל דבר אחר שתוכלו להאיר את עיניי.

באדום למעלה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ליתר דיוק - הייתה V6 ידנית שנת 99 (למשך שנה וחצי וכ-40K ק"מ) וכעת סלספיד שנת 01. רוב ההערות שלי התייחסו למנוע ה-2.0, אליו, כך נראה לי, כיוון פותח השרשור.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

עוד נקודה חשובה, הטובות נעלמות תוך ימים מהלוחות.

אני כותב כי ראיתי עכשיו את המודעה הזו.

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&Expensive=&CarID=2404119&Code=f536879a4f40a8861f75203c5218f6ab

על פניו היא נראית טוב אם הנתונים נכונים.

מומלץ לבדוק, לקחת למוסך מתמחה כמו אוטואיטליה או תילתן בפ"ת, איציק ברחובות, אלפא מוריס בירושלים, מיכאל בתל אביב (מקווה שלא שכחתי אף אחד).

אין לי כמובן שום קשר אליה פרט להפניה למודעה.

פורסם

אם כבר ציינת את ה-147, האם יש לה איזשהו "יתרון" מובהק על ה-156 למעט אולי עלויות אחזקה יותר נמוכות ?

(הכוונה שלי לחלופה - רכב שאינו אלפא / לנצ'יה :lol:)

alfa 156 2.5.

פורסם

ה147 מעט קצרה יותר.

יש לה יתרון בדמות עיצוב פנים מעודכן יותר מל156 במודלים האלה וכמובן העובדה שהיא לא זכתה למנוע הJTS כך שניתן למצוא 147 משנתונים מתקדמים יותר עם מנוע הTS המוצלח יותר.

עיצוב הפנים, מעבר להיותו מודרני יותר ונעים לשהיה, מכיל גם יחידת מאוורר משופרת ופתחי אוורוור מוגדלים כך שהמיזוג בה הרבה יותר טוב מב156.

מכל יתר הבחינות היא זהה ל156.

לגבי מכוניות אחרות אין לי שמץ לגבי מכוניות בגיל הזה מבחינת אמינות כך שזה יהיה לא אחראי מצידי להמליץ.

• תוכן חדש...