Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב המשפחתי עומד למכירה ואני מתלבט האם לקנות אותו לעצמי?

1. אופי השימוש ברכב

מדובר ברכב שבנושא, עם כ-260,000 ק"מ - יד 2. נקנה מאדם ששמר עליו באדיקות, ומאז (8 השנים האחרונות) נמצא במשפחה.

לרוב עבד רגיל, אך עשה כמה (נניח 10) העברות דירות לילדים: עם גגון, ציוד מלא וכבד.

2. מכני

הטיפולים נעשו בדר"כ במוסכים שאינם מורשים, אלא אם אלו לא יכלו להתמודד עם הבעיה או שהתקלה דרשה מיומנות ייחודית כמו מחשב. מבחינת מצבו המכני - עשה לנו כמה וכמה בעיות ויצא לנו להיתקע איתו כמה פעמים.

עד שהגיע ל-200,000 ק"מ הכל היה בסדר ולא היו בעיות מיוחדות.

ב-200 אלף ק"מ הוחלף ממיר קטליטי וטורבו (שניהם משופצים). ב-230 אלף ק"מ הוחלף חיישן מאפ (MAF).

לאחרונה הוחלפו תושבות וזרועות ומצבר.

כמו-כן מאז ה-200,000 הגיר החל להראות סימני עייפות: דפיקות במעבר בין הילוך 1 ל-2, רוורס לא סוחב. אני מניח שקיצו קרב

מאוד.

3. קוסמטי

מעבר לעובדה שהמושב הנהג כבר גמור ויש להחליפו - מצבו הפנימי סביר ומלבד קילופי צבע - הכל תקין. מצבו החיצוני טוב מאוד כולל גומיות גג שמש, פגושים, כנפיים צבע וכו'.

4. הצרכים שלי

אני שוקל לקנות אותו אך ורק משום שמחירו הזול נותן תמורה של נוחות (אחרי שיוחלף מושב הנהג...), בטיחות ואבזור. ביום-יום, אני חי בזוג ולכן לא צריך רכב גדול. נוסע 10-15 אלף ק"מ בשנה, בעיקר נסיעות בינעירוניות של 1.5-2.5 שעות (דרום-צפון), לעיתים קרובות רכב מלא בטרמפיסטים וציוד. גר בב"ש ולכן אין בעיית צפיפות חנייה וכו'.

רבים יעצו לי לא להתקרב לרכב שכן מפאת גילו אני עלול ליפול לבור ללא תחתית מבחינת התיקונים. אני דווקא חושב שזו הזדמנות וכל מה שהוחלף ברכב צפוי לשרת אותי עוד 2-3 שנים בשקט (מלבד הגיר הזקן).

וזו השאלה: האם לדעתכם כדאי לקנות את הרכב?

מניסיונכם עם שנתונים ודגמים דומים - האם מכאן מתחילה שרשרת התיקונים ובעיות האחזקה?

תודה למייעצים!

בן

פורסם
שלום,

רבים יעצו לי לא להתקרב לרכב שכן מפאת גילו אני עלול ליפול לבור ללא תחתית מבחינת התיקונים. אני דווקא חושב שזו הזדמנות וכל מה שהוחלף ברכב צפוי לשרת אותי עוד 2-3 שנים בשקט (מלבד הגיר הזקן).

בן

אם אתה רוצה מריבות וסכסוכים במשפחה תקנה.מדובר באמת כנראה במשהו שעלול להפוך לבור בלי תחתית כאשר רק תיקון הגיר האוטומטי עלול להגיע ל-1/3 מעלות הרכב ואני עוד עדין.

חוץ מזה ב-260,000 יש לרכב בלאי טבעי ואין מה לעשות,זה לא רכב,שתיהנה ממנו יותר מידי אלא,הליפט ובעלי המוסך.

לא ממליץ !

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תבדוק כמה עולה לשפץ לרכב הזה גיר וכמה עולה להחליף לו מנוע\ראש מנוע כי כנראה לפחות אחד מהם תיאלץ לעשות בקרוב.

אם עלות העבודה לשיפוץ או החלפת הגיר סבירה עבורך ובנוסף לכך יש לך לשים בצד לשיפוץ מנוע אם חס וחלילה יהיה צורך - אני לא רואה סיבה לא לרכוש את הרכב אם ידועה לך ההיסטוריה שלו.

מעבר לכך תבדוק גם את מצב המתלים - עשר העברות דירה, הרכב כנראה ספג לא מעט משקל עודף וזה צריך להתבטא במתלים ובלומי הזעזועים שלו.

אתה מודע לזה שבעוד שנתיים שלוש הסיכוי שלך למכור את הרכב הזה לאור השנתון והקילומטרז' שלו הם אפסיים כן?

תיקח את הדברים האלה בחשבון - מעבר לכך, אם אחרי בדיקה ויישור קו הכל תקין - זה רכב שאפשר להנות ממנו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

היי

זה אכן רכב סופר מפנק אך על דגם ה 130 כ"ס אני מתפלא שהגיר שרד עד עכשיו(אצלינו כבר הלך השני). הייה אצלנו את אותו הדגם בדיוק מאותו שנתון למשך כ 4 שנים עם אותו הק"מ. אני לא מומחה במכונאות אז ארשום בגסות מה שזכור לי, עוד לא החלפת:

חיישנים למיניהם (חמצן? אולי זה ה MAF ?) כ 1500 ש"ח, "קולר" - לא זוכר של מה (זה ששופך שמן למערכת הקירור וצריך לשלם תיקון של 3000 ש"ח ולבוא עוד 3 פעמים לניקוי מע' קירור). בקר של המזגן - נתפס על זרימה קבועה ולא ניתן לסגור כראוי-כבר לא תיקנו, חופשים בכל מערכת ההגה - לא עבר טסט. טיפולים בסיסיים קצת יותר יקרים מהרכב הממוצע. כל התיקונים בוצעו במוסכים המתמחים ב VW אך לא מוסכי יבואן.

למרות כל זאת - רכב מפנק, נוסע כמו טיל, צריכת סולר ממוצעת עם 95% מחוץ לעיר כ 1\15 , שווה לשמור בצד כ 500 ש"ח בחודש ולשלם כשמגיע הזמן. והוא תמיד מגיע :lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

ben_Re0, זה שמחירו של הרכב נמוך, זה לא אומר שהאחזקה תיהיה זולה. יש מוסכים לא מטעם היבואן שיותר מקצועיים ממוסכי היבואן: יש להם מחשב וכל הכלים המיוחדים לפתור את כל סוגי התקלות.

בקשר לגיר, אם בכל זאת אתה ממשיך לשקול את הרכב, גש שמכון גירים מומחה בתחומו ובדוק את הגיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...