Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע מה איתך, אבל כשסמאש יצא הייתי בן 15 ושמעתי אותו בלופ בלי הפסקה. לא מזמן ניסיתי לראות איך הוא הזדקן (בעיני) ובקושי הצלחתי להקשיב לשני שירים ברצף.

אחרי השמיעה של השיר הזה אני מבין טוב מאוד למה כמות הלהיטים שלהם ירדה: הנה חבורה של בני כמעט 50 שנשמעים היום בדיוק כמו שנשמעו לפני 20+ שנה. נראה שהם לא התבגרו בשיט. אז אולי זה שונה מהזרם המרכזי (כי הוא עבר לטינאייג'ריות מתקתקות/ביצ'יות ולילדים בני 15 ששרים שירי אהבה מטופשים), אבל חדשני? במה? בזה שזה נשמע בדיוק כמו כל שיר אחר בסמאש?

קח להבדיל אלפי הבדלות, להקה שצמחה בערך מאותה נישה של האופספרינג ובערך באותה התקופה, אבל עם השנים הצליחה להוסיף חוכמה, בגרות ותחכום לשירים שלה, ומייצרת גם היום שירים שכיף להקשיב להם בפול ווליום באוטו מבלי להרגיש (יותר מדי) כמו דביל. אני מתכוון כמובן לגרין דיי. רק שים לב לכמות הפרסים שהם זכו להם לאורך הקריירה שלהם, לעומת ה"צאצא"...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוני, אני מניח שזה עניין של תפיסה. מבחינתך, אלמנטים שונים בסגנון של להקה אמורים להשתנות עם הזמן, וזה מה שמעיד אם היא השתבחה. מבחינתי, עצם זה שהלהקה יוצרת באופן מאוד דומה למה שהיא יצרה בתחילת דרכה, שבגלל זה אהבתי אותה מכתחילה, זה בשבילי מראה על הגדולה שלה ונותן לי את הסיבה לשמוע אותה גם היום. בעולם של היום, יש נטייה ליותר מדי להקות ותיקות ומוכשרות בדימוס, "להתמסחר" וליצור חרא של חומר בהתאם לצו התקופה - נדירות אלו שנשארות נאמנות למקור.

בוא נגיד גם שאני מצפה בקוצר רוח לאלבום של Bad Religion שייצא (מתי שיצא), ומקווה מאוד שיהיה כמה שיותר דומה לחומר הישן שלהם.

פורסם

tl;dr

בכל אופן, את סקריליקס שמתי רק כי חשבתי שזה יהיה מצחיק לראות מה תגידו. אני תמיד חושב שזה מצחיק שדור אחד צוחק על המוזיקה של הדור הקודם, זה פשוט צרות מחשבה.

אני לא טוען שאין כזה דבר מוזיקה מחורבנת, בהחלט יש, אבל זה שאתם לא מתחברים למוזיקה מסויימת לא אומר שהיא מחורבנת. אני לדוגמא לא יכול לסבול רוק "קלאסי" כדוגמאת פינק פלויד, חוץ משיר אחד שלהם (תנחשו...). אבל אני אוהב חלק לא קטן מהשירים של Queen, אני אוהב גם את מטליקה ונירבנה וגם מוזיקה שחורה וגם רחמנא ליצלן פופ (קייטי פרי) וכן גם dubstep, אפשר להיות עם טעם מגוון במוזיקה ולא אליטיסט בעניי עצמך ולהגיד רק ה-4-5 להקות האלו טובות וכל השאר זה זבל.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

הטופיק הזה הוא בולשיט שחצני.

אין לאף אחד זכות להטיף למוזיקה מכל סוג, מיינסטרים - תקראו לה איך שבא לכם, זו מוזיקה.

גם לתופף על הלחי נחשב למוזיקה באפריקה.

כל העיקרון הזה של להגיד תמיד על מוזיקה מודרנית שהיא זבל לעומת הקלאסית הישנה הוא חרטה אחת גדולה.

גם בתחילת שנות ה60 אם היית משמיע למישהו פינק פלויד היית נחשב לאהבל שמאזין למוזיקה מודרנית חסרת לב ורגש.

כי אז בטהובן ובאך היו נחשבים למוזיקה קלאסית.

היום "פינק פלויד" היא מושא להערצה בקרב גילאי ה35+.

חוץ מזה, אפשר לחשוב שפינק פלויד זה לא מיינסטרים. זה האמאמא של המיינסטרים.

בכל תקופה תמיד יגידו "פעם היה טוב יותר", זה פשוט כי גדלתם לתוך סטייט מסוים.

בעוד 20 שנה יהיה בחור בן 40 (אותו אחד בן 20 במשרד שלך) שיגיד על מארון 5 שהם הקלאסיקה וגם סביר להניח שזו תהיה דעה רווחת. ככה העולם מסתובב.

אני אנצל את הבמה להפריך גם את הסטטוס קוו:

מי שמאזין למוזיקה "קלאסית" הוא לא יותר אינטלקטואל או חכם או משהו מאשר מישהו שמאזין למוזיקה מודרנית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל, בטח שיש להם זכות להטיף למוזיקה מסוג כלשהו - פה זה האינטרנט.

במציאות אני לא חושב שהם יקללו וישמיצו אותך אם תעבור לידם בBMW (צבע ממש יפה ד"א) עם ג'סטין ביבר בוקע מהמערכת. :lol:

דבר שני, יש מוזיקה ויש מוזיקה. אמנים טובים ישארו בתודעה הציבורית הרבה אחרי שתעבור התקופה שלהם כי מוזיקה טובה זה timeless.

חוץ מזה, נסה להסביר את העובדה שיש צעירים היום שמתחברים יותר למוזיקה שנוצרה בכלל לפני שהם נולדו ולא למינסטרים שהולך היום? רוב המוזיקה של היום זה סוג של העתקה מעוותת של מה שעשו פעם, ואנשים מחפשים את המקור. מה שטוב בתקופה שלנו שאת כל הח*א שהיה פעם סיננו לנו כבר, כי רק השירים הטובים נשארו בתודעה. מה שפחות טוב זה שקשה יותר למצוא חומר מקורי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
קודם כל, בטח שיש להם זכות להטיף למוזיקה מסוג כלשהו - פה זה האינטרנט.

במציאות אני לא חושב שהם יקללו וישמיצו אותך אם תעבור לידם בBMW (צבע ממש יפה ד"א) עם ג'סטין ביבר בוקע מהמערכת. :lol:

דבר שני, יש מוזיקה ויש מוזיקה. אמנים טובים ישארו בתודעה הציבורית הרבה אחרי שתעבור התקופה שלהם כי מוזיקה טובה זה timeless.

חוץ מזה, נסה להסביר את העובדה שיש צעירים היום שמתחברים יותר למוזיקה שנוצרה בכלל לפני שהם נולדו ולא למינסטרים שהולך היום? רוב המוזיקה של היום זה סוג של העתקה מעוותת של מה שעשו פעם, ואנשים מחפשים את המקור. מה שטוב בתקופה שלנו שאת כל הח*א שהיה פעם סיננו לנו כבר, כי רק השירים הטובים נשארו בתודעה. מה שפחות טוב זה שקשה יותר למצוא חומר מקורי.

לעומת איך שזה נראה לא כעסתי או משהו כשכתבתי את התגובה, ברור שיש זכות להטיף אני רק אומר שזה שגוי.

אתה מדבר על אלו שהם פחות מיינסטרים, יותר נון קונפורמיסטים, בכל דור יהיו כאלו. היה אביב גפן, היה אמינם, כל דבר כזה צמח מכלום למיינסטרים.

זו מציאות שחוזרת על עצמה תמיד.

בכל דור יהיו את הילדים שיתחברו רק למוזיקה של פעם (פעם - 40-20 שנה אחורה).

בכל דור יהיו את הילדים שיאזינו למוזיקה העכשווית.

בדור הבא, יהיו ילדים שיאזינו למוזיקה של פעם, היא אותה מוזיקה עכשווית של הדור הקודם.

מחזוריות...

פורסם

יש היום מוזיקה יותר מתוחכמת, מגוונת ומתקדמת משהייתה אי פעם. זה גורם לרוב הדברים הישנים להשמע פשוטים, לטוב ולרע.

מצד שני, המיינסטרים הולך ונעשה בהמי יותר אבל זה כך בכל תחומי התרבות. גם הבהמיות הזו יותר מתוחכמת מפעם, אגב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לדעתי לא חסר מוזיקה טובה, אבל מרבית המוזיקה בסצנת האינדי משעממת אותי.

ברור לי שזה עניין של טעם, אבל נוצר מצב של סוג של מיינסטרים אינדי שמעטים חורגים ממנו, ועובדה שרוב השירים בשרשור הזה הם בעלי אופי דומה.

לצערי גם להקות שלא היו בסגנון הזה מתנקזות בסוף אליו (האלבום הראשון של ארקטיק מנקיז למשל היה מעולה ושונה אבל עם הזמן הם הפכו להיות כמו כולם, בעיקר באלבום האחרון).

אני אישית לא מתחבר לסגנון הרוק שפופולרי עכשיו, הוא מרגיש לי ריק, אבל זה עניין של טעם.

חבל גם שלא נשארו כמעט להקות ש"נותנות בראש" חוץ מלהקות הארדקור למינהן.

אני דווקא חושב שגם במיינסטרים יש הבלחות מעולות, וגם חומרים טובים שמחוץ למיינסטרים חודרים אליו לעיתים.

ובנימה אופטימית יותר - הנה דווקא מישהו שאני מאוד אוהב, אולי לא מקפיץ ואפילו קצת עצוב אבל נוגע ברגש:

http://www.youtube.com/watch?v=xrZIBXjBvx0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

http://www.youtube.com/watch?v=KFIEjVotxxY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
אני לא מסכים. תן לי להזכיר לך שבעבר אתה היית צעיר יותר ונתון להשפעה. שמעת הרבה דברים בינוניים שנראו לך מעולים, והיום לא היית מנגב איתם את הרצפה. שמעת גם דברים מעולים שנראו לך אלוהיים, ולכן הם נחרטו לך בזכרון עד היום בתור הסאונדטראק של ההתבגרות שלך. היום יש דברים לא פחות טובים, אבל אתה כבר בוגר ופחות מתלהב. הם לא מעוררים בך את אותם תחושות כמו פעם. יש לך פחות זמן להקשיב למוזיקה ופחות כוחות נפשיים להאזין באמת למוזיקה חדשה. אז אתה חוזר לשירים המוכרים והישנים.

אהבתי את האנליזה ,אולי יש בזה משהו.

אחת הבעיות של המון אנשים שטוענים שהם אוהבים מוזיקה היא שהם לא באמת אוהבים מוזיקה. הם אוהבים רעש רקע. לא ממש מעניין אותם מה זה. הם מכירים את הלהיטים הגדולים ולא מוכנים להקשיב לחומרים חדשים ליותר מחצי דקה. הם מקשיבים לרדיו או למוזיקה דרך רמקולים של מחשב ב-30 שקל. פלא שהם חושבים שאין שום דבר חדש ואיכותי.

רוצה ליהנות ממוזיקה? תשקיע. חבר מערכת סטריאו נורמלית או אוזניות איכותיות. אל תזלזל במוזיקה והיא תחזיר לך תמורה מלאה.

בתור מוסיקאי בעצמי -אני מחזיק במערכת סטריאו לא פשוטה בכלל.

בנוסף יש לי מערכת סטריאו AKEY שנת 1975 שקיבלתי בירושה שמורה במצב מקורי-תענוג לאוזניים.

שמח שהתרשמת ממדרוגדה. תן לי להשמיע לך שיר שלהם מהופעה חיה שבפעם הראשונה ששמעתי אותו פשוט הפסקתי הכל והקשבתי במשך יותר מ-6 דקות בתדהמה:

כן,אכן התרשמתי -יש להם זרימה טובה בהחלט .התחלתי בתהליך אימוץ.

והנה וולפמאדר בקטע חזק מאוד (לא קשה לראות מאיפה ההשראה שלהם):

אני לא יודע על מה אתה חשבת אבל לפחות בדקה הראשונה עלתה לי אסוסיאציה של שילוב מעניין בין ג'יינס אדיקשן לבין רש.

לסיום, משהו קצת שונה. the hold steady הם להקה עם סולן שנראה כמו סוכן מס ולא כמו כוכב רוק - ממושקף, מקריח, שמנמן ולחלוטין לא סקסי. מעל לכל זה יש לו קול מנסר ומעצבן, אבל גם יכולת כתיבת שירים מופלאה באמת. על השיר הזה קראתי פעם משהו שמישהי כתבה. אני לא זוכר מה בדיוק אבל בגדול היא עשתה כלים או משהו בזמן שהוא עלה ברדיו, ותוך שלוש דקות מצאה את עצמה יושבת על הרצפה בלי יכולת לקום ועם דמעות בעיניים. אם תצליח להתעלם מהקול של הסולן, נסה להקשיב לו עד הסוף ותראה מה הוא מעלה בך:

קטע טוב.

בשנת 99' הגיע לידי דמו של הרכב מעניין :skin blues

דוגמית קטנה להאנדר דוג במיטבו :

Gn'f'R

פורסם

בחודש הבא יש לי פסטיבל מוזיקה מתחת לבית, ארוע שנתי די מרשים :)

3 ימים שחוסמים לי את הגישה לבית (באסה לי) ומפוצצים את הרחוב בלהקות, יש הופעות בחוץ וכמובן שכל המועדונים פתוחים עם הופעות. מה יהיה השנה? קצת מאכזב בהשוואה לשנים קודמות :\

הנה רשימת המופיעים:

http://www.sunsetstripmusicfestival.com/line-up/990-2/

השנה יש ארוע שמוקדש לDOORS, הם התחילו את הקריירה שלהם פה והיו להקת הבית של ה"Whisky A Go-Go" שיארח מופעים כמו בכל שנה.

אני לא כזה מתלהב, יש כבר כרטיסים לHall & Oates, BB KING ואני מנסה להשיג כרטיסים לדוראן דוראן, הכל נמכר !

haters will hate

פורסם
הטופיק הזה הוא בולשיט שחצני.

אין לאף אחד זכות להטיף למוזיקה מכל סוג, מיינסטרים - תקראו לה איך שבא לכם, זו מוזיקה.

גם לתופף על הלחי נחשב למוזיקה באפריקה.

כל העיקרון הזה של להגיד תמיד על מוזיקה מודרנית שהיא זבל לעומת הקלאסית הישנה הוא חרטה אחת גדולה.

גם בתחילת שנות ה60 אם היית משמיע למישהו פינק פלויד היית נחשב לאהבל שמאזין למוזיקה מודרנית חסרת לב ורגש.

כי אז בטהובן ובאך היו נחשבים למוזיקה קלאסית.

קודם כל, ברור שאפשר להעלות טענות בנוגע לאיכות של מוזיקה כזו או אחרת. כן, אפילו אם יש הרבה מאוד אנשים שנהנים להקשיב לה.

המילה "מיינסטרים" היא לא מייצגת של ז'אנר מוסיקלי, אלא עוטפת במונח אחד פשוט את המוזיקה שמרבית הציבור שומע. זו שמצליחה במצעדים ובמכירות. אף אחד לא טוען שזו מוזיקה גרועה בהכרח (אלא רק שבמקרה לרוב היא די גרועה :wink: ). הטענה העיקרית היא שזו מוזיקה שפונה למכנה המשותף הרחב ביותר, ופשוט לא יכולה לייצג את המוזיקה כמוזיקה - כלומר את כלל הז'אנרים המוזיקליים שקיימים.

מכאן, מי שטוען ש"אין מוזיקה מודרנית טובה" לאחר הקשבה לרדיו או למוזיקת מיינסטרים, חוטא מאוד לאמת. זה הכל.

ואגב, בטהובן ובאך עדיין נחשבים למוזיקה קלאסית. פינק פלויד אולי נחשבים ל"קלאסיקה של הרוק" במובנים מסוימים, אבל בטח לא למוזיקה קלאסית.

ולערן26 - בוולפמאדר אני שומע זפלין, דורז וכן, גם ג'יינז אדיקשן.

בנוגע לדמו שהבאת - האיכות איומה ונוראה כך שנורא קשה לשפוט, אבל הזמרת שרה רע והשיר פשוט וסתמי. אולי צריך לשמוע את זה בגרסה לא אקוסטית...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תראה, פופ זה פופ. אני בטוח שגם ב90', 80' 70' וכן הלאה הייתה מוזיקת פופ שגרמה לאנשים לתהות אם המוזיקה מדרדרת.

שאלת אגב: האם זה רק אני, או שעוד מישהו שם לב למין אחידות (פלוס מינוס) באורך השירים היום? אם פעם היו שירים שנעו מ-2 ל-4,5 ואפילו מעבר (והרבה מעבר), היום כולם נמצאים באיזור ה-3 דקות עם סטייה קטנה לפה או לפה?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני אנצל את הבמה להפריך גם את הסטטוס קוו:

מי שמאזין למוזיקה "קלאסית" הוא לא יותר אינטלקטואל או חכם או משהו מאשר מישהו שמאזין למוזיקה מודרנית.

זה סטריאוטיפ פרטי שלך, אף בנאדם סביר לא חושב כך.

בכלל, "מוסיקה קלאסית" הוא מונח חסר משמעות משום שהוא מתייחס לאוסף של כמה מאות סגנונות מוזיקליים

שאין ביניהם שום קשר, המתפרשים על פני ~400 שנה.

מה שכן, יש סגנונות/יצירות מסוימים/מסוימות במוסיקה קלאסית

שכן מחייבים ידע מוקדם או ידע משלים בתחום האומנות, והספרות בפרט,

כדי ליהנות מהם כמו שצריך. אופרות, למשל. אתה חייב לדעת איטלקית/גרמנית באופן מושלם

או להשקיע זמן בקריאת תרגום כדי להבין מה קורה. אין פה חוכמות.

יש גם מוסיקה כלית לגמרי, בלי שירה, שהיא תוכניתית, יענו, מתארת עלילה מסוימת,

ולעולם לא תנחש אותה מהאזנה לצלילים בלבד.

אגב, זה נכון גם ללא מעט מוסיקה עכשווית יותר,

כגון folk אמריקני - עולם מושגים שאיננו אוניברסלי, שירים שהם וריאציה על סיפורים / מטבעות לשון / אגדות

שרק אמריקנים יזהו את המקור, וכיו"ב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בנוגע לדמו שהבאת - האיכות איומה ונוראה כך שנורא קשה לשפוט, אבל הזמרת שרה רע והשיר פשוט וסתמי. אולי צריך לשמוע את זה בגרסה לא אקוסטית...

האיכות איומה כי זו הופעה ולא הדמו האמיתי,לא מצאתי חומרים שלהם ברשת (וחבל).

הזמרת בעלת קול ביזארי וההרכב הוא שירה וגיטרה בלבד ,בבית יש לי דיסק שכנראה הוקלט בתנאים ביתיים.

Gn'f'R

פורסם

שאלת אגב: האם זה רק אני, או שעוד מישהו שם לב למין אחידות (פלוס מינוס) באורך השירים היום? אם פעם היו שירים שנעו מ-2 ל-4,5 ואפילו מעבר (והרבה מעבר), היום כולם נמצאים באיזור ה-3 דקות עם סטייה קטנה לפה או לפה?

שאלת האגב שלך היא תולדה של אותה מחלה שעליה דיברתי כאן - ההשלכה של המיינסטרים על כל המוזיקה כולה. מי שפותח רדיו ושומע מוזיקה, ישמע אולי 5% ממה שיש שם בחוץ, ובהחלט לא בהכרח רק את הדברים הטובים. אפילו להפך, רוב הזמן (כי הרדיו משמיע מה שרוב הציבור רוצה לשמוע, ורוב הציבור הוא לא חובב מוזיקה!)

תוסיף על זה את העובדה שבמרבית המקרים תחנות הרדיו לא משמיעות שירים קצרים או ארוכים מדי, ולכן הרבה אמנים מקצרים שירים שהם מעבר ל-4-5 דקות עבור גרסת הרדיו של השיר, ותבין למה רוב מה שאתה שומע נע סביב ה-3-4 דקות.

יש לי המון אלבומים של אמנים חדשים עם שירים בני יותר מ-5 דקות. בעצם, לפי איטיונז כ-20% מהשירים שיש לי על המחשב הם מעל 5 דקות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...