Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

והוא הסתיר חלק מהבעיות הרפואיות שלו על מנת שלא לפגוע בסיכוייו לתפקיד שהוא מעוניין.

אני יודע שאם חלילה יתפתחו סיבוכים לאחר הגיוס, ההתמודדות תהיה הרבה יותר קשה מול הגורמים הצבאיים.

האם יש דרך שאנחנו ההורים נפנה למי שהוא מתוך המערכת הצבאית ולהסביר לו את המצב, על מנת שלא יגיע לצבא ואז יתחילו הבעיות?

תודה.

פורסם

אתה רוצה להלשין לצבא שהבן שלך עבריין?

אני לפחות הייתי מודיע לו את זה מראש ונותן לו הזדמנות להמנע מעונש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמדומני שולחים פקס ללשכת הגיוס עם כל החומר הרלוונטי. ומזמינים את הבן לוועדה רפואית חוזרת.

אפשר להתקשר ללשכת הגיוס ולשאול לאן בדיוק לשלוח את כל המידע הרפואי.

פורסם

אני רק חושב ש..הוא עדיין לא רכוש צה"ל, לא ניתן לשפוט אותו.

פורסם
אני רק חושב ש..הוא עדיין לא רכוש צה"ל, לא ניתן לשפוט אותו.

אז מותר לרמות את הצבא עד הגיוס?

נו...

פורסם

יקירי.

ראשית, לא מדובר בעבירה, והוא לא יענש על כך גם אם יגלו זאת- חלק גדול מהמתגייסים "מעלימים" בעיות על מנת להתגייס לחייל יוקרתי, כולל טייס, ולא תמיד עולים על זה-שלטונות הצבא רואים זאת כעודף מוטיבציה עאלק, אני כהורה רואה זאת "כטפשות של נער".

אם צריך "להלשין" כדבריך ובכך מנעתי בעיות עתדיות שעלולות לפגוע בבריאות בילד, התשובה היא כן.

פורסם
יקירי.

ראשית, לא מדובר בעבירה, והוא לא יענש על כך גם אם יגלו זאת- חלק גדול מהמתגייסים "מעלימים" בעיות על מנת להתגייס לחייל יוקרתי, כולל טייס, ולא תמיד עולים על זה-שלטונות הצבא רואים זאת כעודף מוטיבציה עאלק, אני כהורה רואה זאת "כטפשות של נער".

אם צריך "להלשין" כדבריך ובכך מנעתי בעיות עתדיות שעלולות לפגוע בבריאות בילד, התשובה היא כן.

אם ייענש או לא זה שולילסכנה שאתה רואה.

אבל כבד אותו ותודיע לו מראש מה אתה הולך לעשות.

פורסם

ובהמשך לאריק - והוא לא יסלח לאביו כל ימי חייו.

בעיני, אין תחליף לשיחה עם הבן. אם הוא מתעקש, אז מחבקים אותו מגבים אותו אם יש בעיות בהמשך.

בריאות ושירות מועיל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הדבר הכי מועיל במצב הזה לדעתי זה לשוחח עם הבן ולגרום לו להבין שהוא עלול להזיק לעצמו. במידה והוא לא יפנים את זה לא חושב שאתה צריך להתערב. הוא בחור בן 17/18 שיתמודד עם ההחלטות שלו לבד.

פורסם

יש לי יד ימין חבושה, אז אני אצמצם את המלל: תראה דוגמא, תהיה גבר - תעמוד מאחורי ההחלטה שלך באופן גלוי.

תתייצב מול הבן שלך ותודיע לו שלעניות דעתך הקובעת (הוא עודנו קטין) הוא לוקח סיכון לא סביר ואתה לא מתכוון לאפשר לו.

פורסם

אפשר לדעת לאיזה חיל הבן רוצה להתגייס?

האם הבעיה הבריאותית שלו יכולה להחמיר בצורה מסוכנת ממש עקב התפקיד שהבן רוצה?

אם התשובה היא כן, ללא ספק הייתי מונע מהילד לפגוע בעצמו.

אם לא, או שהפגיעה לא מסוכנת כל כך הייתי נותן לו לעשות את השיקולים שלו.

תמיד הוא יוכל לברוח לג'וב אם רק יחפוץ בכך.

תמיר.

פורסם
אז מותר לרמות את הצבא עד הגיוס?

נו...

שרתתי בתור משק משמעת, אין על מה להעמיד אותו לדין. אי אפשר להגיש תלונה כנגד משל"ב. הוא עדיין אזרח ולכן רק המשטרה הכחולה יכולה לטפל בעניינו.

אם הוא היה חייל זה כבר סיפור אחר לגמרי ואפשר לנסח תלונה ללא שום בעיה.

ראשית תודה.

ניסיתי לשוחח איתו, ילדים בגיל הזה הרי יודעים הכל, הוא טוען שאני חופר לו.

למה הוא צריך לדעת שאני הוא "הפושע שהלשין" ?.

כמו שאמרו לך עדיף שתדבר איתו ותודיע לו מה אתה הולך לעשות. ברור שהוא ידע שאתה המדווח על הבעיות הרפואיות. הריי מי עוד יכול להמציא מסמכים רפואיים שלו לצה"ל? אל תזלזל באינטליגנציה של הבן.

פורסם

למה הוא צריך לדעת שאני הוא "הפושע שהלשין" ?.

כי הוא יבין לבד!

אולי לא מיד, אולי בעוד כמה חודשים,

אולי כשהוא ייתקל בשרשור הזה,

ואולי הוא סתם יחבר אחד ועוד אחד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...