Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול עשיתי "נהיגת מבחן" ברום 1301 של רענן ובנו אופק. עוד לפני שאספר את רשמי, צריך לחזור קצת אחורה. כמעט חודשיים אחורה, עת רכשו השניים את המכונית הזו, במטרה לבצע פרוייקט משותף לאב ובן. אמנם את סיפור ההיכרות עם רענן ואופק אעלה במקום אחר ובקרוב, אבל התחביב המשותף והרצון לסייע ככל שניתן חיבר בינינו וכך מצאתי את עצמי בחודשיים האחרונים מעורב ומעודכן מדי יום מנבכי השיפוץ. לפעמים נותן עצה ובעיקר מתרשם מקצב השיפוץ, הרצינות וההתלהבות של השניים הללו.

והנה, הגיע היום, המכונית עברה טסט "במכה ראשונה" ולא ביזבזתי זמן וקבעתי עם רענן את אותו סיבוב בכורה ראשון שהובטח לי. אחרי הכל, אני משפץ מכונית דומה כבר שנתיים, ולמעט סיבוב קצרצר בטנדר דומה אין לי ממש ניסיון בנהיגה עם הרום 1301 וכולי אחוז סקרנות איך המכונית הזו תיסע ואיך זה יהיה לנהוג בה. מלא ביטחון ביצירתם, קבעו איתי רענן ואופק את נקודת המפגש ביום שישי אחר הצהריים, בגעש, במפגש השבועי של מועדון החמש בשרון ועשו את הדרך מחדרה לגעש בלי שום בעיות ובמהירות בין עירונית מקובלת.

אין לי דרך להעביר את החיוך שעלה בי, כאשר ראיתי את הרום נכנסת למתחם תחנת הדלק. נקיה ומצוחצחת, כל כך מכוערת שזה כבר גובל ביופי... ראיתי לא מעט רום כרמל במהלך השנים האחרונות, אבל אחת כזו שנשמרה שמורה ומטופלת - טרם ראיתי, כך שעיקר העבודה של הצמד היה, בשלב הזה, להחזיר את המכונית לכשירות וזה אומר יישור קו בהקשר בטיחותי, כפי שהשניים הטיבו לפרט, כאן בשרשור הזה.

בניגוד אלי, רענן מעוניין לשמור ולשמר את המקוריות של הרכב, בכל הקשור לתא הנוסעים שלו והאמת היא שלא תהיה לו הרבה עבודה. הכל נשמר כל כך טוב שלא ממש יהיה צריך לשחזר כאן משהו.

"קדימה, סע" אומר לי רענן ואופק מוסיף "תשמור לי על האוטו". אני מבין ומחייך ונכנס למושב הנהג. ברום של רענן ואופק הכל מקורי, נקי ויפה. המצמד רך, ההגה קל לתפעול והמנוע שקט וחלק. קצת חלש, כך נדמה לי, אבל לא משהו שלא ניתן לסדר. קל לנהוג את המכונית וההרגשה רחוקה מ-"תפעול טרקטור" שממנו חששתי. שילוב ההילוכים קל ונעים, אין רעידות וקרקושים והמכונית שומרת על דרך הישר גם בדרך משובשת ורצוצה. ומה שמרשים אף יותר - נוחות הנסיעה ממש טובה! ההגה מגיב היטב ובמיידיות ראויה לציון. לא ממש ניסיתי לבדוק התנהגות כביש ואחיזה. זה לא העניין באוטו הזה וגם לא מה שאני מחפש. רציתי לראות איך זה יהיה לחיות עם מכונית כזו והאמת היא שהציפיות שלי היו נמוכות ולכן גודל ההפתעה היה משמח.

הזמן שהקציבה לי האישה הסתיים והייתי חייב לחזור לנקודת המפגש, למרות שרציתי להמשיך. "קח אותה לשישבת", הציע רענן באבירות וכמעט התפתתי. אלמלא מושב הבטיחות של הילדה, שאין ממש איך להתקין אותו ברום, זה דווקא היה יכול להתאים. פעם אחרת.

זר לי יבין זאת, אבל מזמן לא נהנתי כל כך. מכונית ישנה היא לא מכונה. היא יצור. יצור חי. אורגני. עם אופי ורצון. אין דין מכונית אחת כשניה, אפילו אם יצאו זו אחרי זו מפס הייצור לפני אי-אלו שנים. אחרי הכל, זה הייחוד במכונית אספנות, זה הייחוד במכונית אספנות שאתה משפץ לבד. אתה מפתח רגש לאוטו, מרגיש אותו, חי אותו. ער לכל שינוי בצליל המנוע, לכל חריקה חדשה, לכל אנקה מבולם זעזועים שנאלץ לספוג בור אכזרי - אנקה וכאב שעוברים ישירות ללב. המודעות למכונית, שהתכהתה כל כך בנהיגה במכונית מודרנית, חוזרת וזה כיף! רוצה גם כזו! אהה, יש לי? אז הנהיגה הזו גרמה לי לחזור ולרצות לסיים עם שיפוץ הטנדר מהר ככל האפשר. עם כל הכבוד ללוטוס (ויש הרבה כבוד), אני חושב שזמנה של טינה לחזור לקדמת הבמה הולך ומתקרב...

עד אז, תודה אופק ורענן. יש לי את ההרגשה שהרומן בינינו רק מתחיל... :lol::wink:

מצ"ב: תמונות מהמפגש המשותף שלנו בגעש. תמונות נסיעה שכחתי לצלם, כי הייתי יותר מדי עסוק בלהנות מהנהיגה...

תמונה 542.jpg

תמונה 543.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תגובות 192
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתמול עשיתי "נהיגת מבחן" ברום 1301 של רענן ובנו אופק. עוד לפני שאספר את רשמי, צריך לחזור קצת אחורה. כמעט חודשיים אחורה, עת רכשו השניים את המכונית הזו, במטרה לבצע פרוייקט משותף לאב ובן. אמנם את סיפור ההיכרות עם רענן ואופק אעלה במקום אחר ובקרוב, אבל התחביב המשותף והרצון לסייע ככל שניתן חיבר בינינו וכך מצאתי את עצמי בחודשיים האחרונים מעורב ומעודכן מדי יום מנבכי השיפוץ. לפעמים נותן עצה ובעיקר מתרשם מקצב השיפוץ, הרצינות וההתלהבות של השניים הללו.

והנה, הגיע היום, המכונית עברה טסט "במכה ראשונה" ולא ביזבזתי זמן וקבעתי עם רענן את אותו סיבוב בכורה ראשון שהובטח לי. אחרי הכל, אני משפץ מכונית דומה כבר שנתיים, ולמעט סיבוב קצרצר בטנדר דומה אין לי ממש ניסיון בנהיגה עם הרום 1301 וכולי אחוז סקרנות איך המכונית הזו תיסע ואיך זה יהיה לנהוג בה. מלא ביטחון ביצירתם, קבעו איתי רענן ואופק את נקודת המפגש ביום שישי אחר הצהריים, בגעש, במפגש השבועי של מועדון החמש בשרון ועשו את הדרך מחדרה לגעש בלי שום בעיות ובמהירות בין עירונית מקובלת.

אין לי דרך להעביר את החיוך שעלה בי, כאשר ראיתי את הרום נכנסת למתחם תחנת הדלק. נקיה ומצוחצחת, כל כך מכוערת שזה כבר גובל ביופי... ראיתי לא מעט רום כרמל במהלך השנים האחרונות, אבל אחת כזו שנשמרה שמורה ומטופלת - טרם ראיתי, כך שעיקר העבודה של הצמד היה, בשלב הזה, להחזיר את המכונית לכשירות וזה אומר יישור קו בהקשר בטיחותי, כפי שהשניים הטיבו לפרט, כאן בשרשור הזה.

בניגוד אלי, רענן מעוניין לשמור ולשמר את המקוריות של הרכב, בכל הקשור לתא הנוסעים שלו והאמת היא שלא תהיה לו הרבה עבודה. הכל נשמר כל כך טוב שלא ממש יהיה צריך לשחזר כאן משהו.

"קדימה, סע" אומר לי רענן ואופק מוסיף "תשמור לי על האוטו". אני מבין ומחייך ונכנס למושב הנהג. ברום של רענן ואופק הכל מקורי, נקי ויפה. המצמד רך, ההגה קל לתפעול והמנוע שקט וחלק. קצת חלש, כך נדמה לי, אבל לא משהו שלא ניתן לסדר. קל לנהוג את המכונית וההרגשה רחוקה מ-"תפעול טרקטור" שממנו חששתי. שילוב ההילוכים קל ונעים, אין רעידות וקרקושים והמכונית שומרת על דרך הישר גם בדרך משובשת ורצוצה. ומה שמרשים אף יותר - נוחות הנסיעה ממש טובה! ההגה מגיב היטב ובמיידיות ראויה לציון. לא ממש ניסיתי לבדוק התנהגות כביש ואחיזה. זה לא העניין באוטו הזה וגם לא מה שאני מחפש. רציתי לראות איך זה יהיה לחיות עם מכונית כזו והאמת היא שהציפיות שלי היו נמוכות ולכן גודל ההפתעה היה משמח.

הזמן שהקציבה לי האישה הסתיים והייתי חייב לחזור לנקודת המפגש, למרות שרציתי להמשיך. "קח אותה לשישבת", הציע רענן באבירות וכמעט התפתתי. אלמלא מושב הבטיחות של הילדה, שאין ממש איך להתקין אותו ברום, זה דווקא היה יכול להתאים. פעם אחרת.

זר לי יבין זאת, אבל מזמן לא נהנתי כל כך. מכונית ישנה היא לא מכונה. היא יצור. יצור חי. אורגני. עם אופי ורצון. אין דין מכונית אחת כשניה, אפילו אם יצאו זו אחרי זו מפס הייצור לפני אי-אלו שנים. אחרי הכל, זה הייחוד במכונית אספנות, זה הייחוד במכונית אספנות שאתה משפץ לבד. אתה מפתח רגש לאוטו, מרגיש אותו, חי אותו. ער לכל שינוי בצליל המנוע, לכל חריקה חדשה, לכל אנקה מבולם זעזועים שנאלץ לספוג בור אכזרי - אנקה וכאב שעוברים ישירות ללב. המודעות למכונית, שהתכהתה כל כך בנהיגה במכונית מודרנית, חוזרת וזה כיף! רוצה גם כזו! אהה, יש לי? אז הנהיגה הזו גרמה לי לחזור ולרצות לסיים עם שיפוץ הטנדר מהר ככל האפשר. עם כל הכבוד ללוטוס (ויש הרבה כבוד), אני חושב שזמנה של טינה לחזור לקדמת הבמה הולך ומתקרב...

עד אז, תודה אופק ורענן. יש לי את ההרגשה שהרומן בינינו רק מתחיל... :lol::wink:

מצ"ב: תמונות מהמפגש המשותף שלנו בגעש. תמונות נסיעה שכחתי לצלם, כי הייתי יותר מדי עסוק בלהנות מהנהיגה...

תודה רבה על הפירגון העזרה התמיכה ובעיקר ההקשבה

המילים והתודה נכתבות כשאופק מציץ מעבר לכתפי הימנית

זכינו להכיר ובטוח שעוד ניפגש

אחרי הכל אופק עוד מחכה לסיבוב ב "באגי" :wink:

רענן/אופק

חבר צוות פיברקלאב

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם

אז ככה כרמלה עברה טסט וגם הספיקה לגמוע כ 400 ק"מ מאז

קצת כיוונים ומבחינתנו היא בסדר .

ביום חמישי היא עוברת ל "טל פיברגלס" לצורך "פיברגלסות" (יש לנו בעיה עם המילה פחחות).

ובהמשך צבע

כשברקע אופק עדיין מתעקש על צהוב כמו של יונדאי דעתכם?

רענן

033.JPG

חבר צוות פיברקלאב

פורסם

היו מספר גוונים שהכרמל שווקה איתה הייתי בודק מהם וצובע באחד מקורי הקרוב לטעמכם.

רק לא ליפול במלכודת הקיטש, המיטל וצבעים פסיכדאלים...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אז ככה כרמלה עברה טסט וגם הספיקה לגמוע כ 400 ק"מ מאז

קצת כיוונים ומבחינתנו היא בסדר .

ביום חמישי היא עוברת ל "טל פיברגלס" לצורך "פיברגלסות" (יש לנו בעיה עם המילה פחחות).

ובהמשך צבע

כשברקע אופק עדיין מתעקש על צהוב כמו של יונדאי דעתכם?

רענן

[ATTACH]304072[/ATTACH]

שאלת לדעתנו אז הנה דעתי למרות חיבתי הרבה לצהוב (במיוחד של יונדאי) אני חושב שרום לא לבנה זה לא רום. אבל! אופק בעל הרכב אז אופק קובע אחרת תמיד ירגיש שמשהו חסר....

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

צהוב דווקא היה אחד הצבעים המקוריים ,ומופיע בתמונות עיתונות מהתקופה, ולפי דעתי הוא הולם את הרום...

(הקרדיט לתמונה מהאתר המצויין של יוחאי שנער israelmotorindustry.org)

Rom-Carmel-Rom-1301.jpg

יום אחד גם לי תהיה אוסטין אלגרו 1.3 שנת 78,

עם תא נוסעים אפוף עשן ומאורר שחותך אצבעות... :roflmao:

ורדה הוריאנט *כבר לא* מחכה לחלקים מברזיל... (הגיעו בשלום)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

וואו הרבה זמן לא היינו פה

אופק חזר ללימודים ואני התפנתי קצת לעבודה :cry:

התוכנית שלנו עבדה מצויין כרמלה שלנו נוסעת כבר שבועיים ואנחנו במקצה שיפורים.

היו לנ ו דפיקות מאחור שהאשמנו את האגזוז זה שנגע בקפיצי עלים

למרות זאת הדפיקות המשיכו בבדיקה מעמיקה נקבע חד משמעית בוקסות לקפיצי עלים :idea: בזכות התורמת נלקחו הקפיצים לשיפוץ וזאת מבלי להשבית את כרמלה היום הם חזרו והורכבו ההבדל אתם שואלים:?:

תענוג הרכב משייט כמו חדש ושקט אין שום קירקוש מדד הקירקושים עומד כעת על 0

[ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH]024.JPG[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]

023.JPG

022.JPG

012.JPG

013.JPG

014.JPG

חבר צוות פיברקלאב

פורסם

שלום

ביזו לא גונב צבע של רנו 15 שלי!!!:lol:.

לדעתי לבן הכי מתאים כי!!! כול צבע כהה ידגיש את כול הדפקטים שיש בפיברגלס ויש בלי עין הרע.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום

ביזו לא גונב צבע של רנו 15 שלי!!!:lol:.

לדעתי לבן הכי מתאים כי!!! כול צבע כהה ידגיש את כול הדפקטים שיש בפיברגלס ויש בלי עין הרע.

בברכה בני ל.

נסגר לבן בני אבל ששששששש אל תגלה :wink:

חבר צוות פיברקלאב

פורסם

רענן, בעוד אתה מתעסק עם הקפיצים האחוריים ומתחבט בנוגע לצבע, הגיעה אלי תושבת תיבת הילוכים עבורך. חדשה-דנדשה! עדיין באריזתה המקורית.

היא מחכה לך... בוא לקחת אותה עם המכונית, אני רוצה סיבוב!

תמונה 598.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
רענן, בעוד אתה מתעסק עם הקפיצים האחוריים ומתחבט בנוגע לצבע, הגיעה אלי תושבת תיבת הילוכים עבורך. חדשה-דנדשה! עדיין באריזתה המקורית.

היא מחכה לך... בוא לקחת אותה עם המכונית, אני רוצה סיבוב!

אז הנה סיפור מדהים מהיום און

היום יצאתי לכיוון שלך בצומת ויתקין מיש הו הבריז לי :wink: עשיתי פרסה לכיוון חדרה .

בדרך ביקש המוקד שלי עזרה ברמב"ם נסעתי לכיוון... בצומת עתלית נזכרתי שהבתחתי לצלם לך את הרום המעופפת פניתי במחלף עתלית

ועצרתי לצלם כנראה עוררתי חשד וניגש אלי איש מבוגר לשאול למעשיי (דרך אגב אני נראה חשוד?) סיפרתי לו שאני חובב רומים והוא הזמין אותי להכנס לחצר ולצלם עוד סוסיתות קוביה ודוכס סטיישן לשאלתי מי הבעלי של הרכבים השיב "ניסים סוסיתא" (אולי אח של אבי) :-D:-D

בו ברגע הוחלט הולכים על ניסים חיפוש קצר באייפון יש כתובת סה"כ 7 ק"מ מהמקום ..

הגעתי לשם שאלתי על האיש נאמר לי שהוא על הגג עליתי ופגשתי איש נעים הליכות אדיב עם רצון לשתף ידע הוא אירח אותי בצורה מקסימה

והעשיר אותי בסיפורים מרתקים. לאחר שעתיים והרבה טיזינג שעשיתי לך בטלפון עמדנו להיפרד כשניסים נשען על ארגז חלפים שהיה מונח באחוריו של טנדר דוכס.. ושולף משם תושבת גיר חדשה

אז יצאתי להביא תושבת משפיים הבאתי מטירה עכשיו יש לנו תושבת ספר למאגר :-D

אז הינה קצת תמונות

1.אבי סוסיתא

2.רום כרמל באוויר

3.התושבת

[ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH]006.JPG[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]

001.JPG

003.JPG

004.JPG

014.JPG

חבר צוות פיברקלאב

פורסם

איזה קטע. עכשיו, כשאני מסתכל על התמונות הללו, אני מבין שהייתי במקום הזה, עם הרום 1300 תלויה באוויר, וגם ראיתי את המכוניות בפנים. רק שאף אחד לא עשה לי את הקישור והליד לניסים.

נו, שויין. אף פעם לא מאוחר לגלות הפתעות חדשות.

ובכל זאת, התושבת מחכה לך.

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...