Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי רכב ביואיק לקרוס שנת 2006 שרכשתי לפני כשבועיים.

היום שמתי לב שיש במדיד של השמן גיר ממש טיפה מעל המינימום ובדקתי לפי הוראות יצרן,מנוע מונע וחם בפרקינג.

הלכתי למוסך וקניתי בקבוק של ליטר שמן דקסטרון 6 ,זה השמן המומלץ לפי הוראות יצרן.

שרציתי להוסיף שמן שמתי לב שהשמן שיש על המדיד הוא בצבע צהוב שקוף ללא ריח שרוף כלשהו ונקי מאד.

השמן החדש שאני רוצה להוסיף הוא אדום.

האם אני יכול להוסיף את השמן החדש?

בבקשה,מאד חשוב לי לדעת שלא יגרם לי נזק כלשהו לגיר.

יש לציין שהרכב עם 84000 ק"מ ושב90000 ק"מ יש צורך לבצע טיפול לגיר לפי הוראות יצרן.

תודה רבה.

פורסם

אני לא כל כך מבין ברכבי הביואיק אבל קודם זה שהשמן אצלך בגיר צהוב ומה שקנית אדום זה אומר שמשהו לא תקין

או שמה שקנית לא מתאים או שמישהו החליף ברכב את השמן לכזה שלא מתאים להוראות היצרן.

פורסם

הרכב מטופל במורשה ולא החליפו אף פעם שמן גיר.

השמן המומלץ הוא דקסטרון 6,זה מה שקניתי והוא אדום.

יכול להיות שעם השנים הצבע משתנה?

פורסם

אתה בטוח שבדקת נכון ולא הסתכלת במיכל נוזל הבלמים??? עקרונית לא קל לגשת לפתח מילוי שמן הגיר כך שנראה לי שיש לך איזושהי טעות.

פורסם

לפותח השירשור, אל תוסיף את השמן. לפי מה שאמרו כאן בשירשור אחר, שמן גיר צהוב הוא שמן סינטטי, איכותי ויקר יותר מהשמן האדום. אני אנסה לחפש לך את זה אבל ככה רשמו כאן.

חכה עד שבעלי המקצוע כאן יאשרו זאת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה רבה,

לא אוסיף בינתיים,אבל אשמח לדעת איזה שמן זה.(לא אוכל לנסוע עם החוסר בינתיים)

גם על המדיד שמן מוטבע שיש להשתמש בדקסטרול 6 בלבד,זה מה שקניתי,אבל הוא בצבע אדום.

שוב,תודה.

פורסם

מישהו מכיר את הצבע של השמן גיר הנ"ל,צהוב שקוף.(בדקתי כמה פעמים כדי להיות בטוח)

באמת חשוב לי לדעת,אני בינתיים לא נוסע עם הרכב.

תודה רבה לעונים.

פורסם

לא ברור איך ניראה השמן דרך המדיד, אבל אם הוא בצבע חום בהיר זה בגלל שהשמן היה אדום ועם הזמן הוא איבד מהתכונות שלו והפך לבצע חום בהיר ככה זה בשמן גיר אוטומט אדום.

אם אתה בטוח שקנית את השמן המתאים אז תמלא ללא כל חשש.

פורסם

אין שום בעיה להוסיף שמן כל עוד מדובר באותו סוג שמן. הצבע קצת פחות חשוב כל עוד מדובר בשמן שצבעו קצת דהה (באופן טבעי), ובלבד שהשמן לא יהיה שחור או גדוש ברסיסי מתכת. כמו כן, כיוון שהשמן עדיין מעל קו המינימום - סביר שלא נגרם נזק.

עקוב אחרי מפלס השמן בתיבה בכל בדיקה שניה של שמן המנוע (כלומר, פעם עד פעמיים בחודש) והחלף את השמן בזמן. יש לשים לב שכמו במנוע - במידה והרכב נוסע בעיקר נסיעות קצרות בעיר יש לקצר את מרווחי ההחלפה (40 אלף זה סביר) ומדי כל כמה החלפות לבצע החלפה בשילוב שטיפה פנימית של הממסרה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה,

הייתי במוסך של UMI וזה השמן לפי הוראות יצרן,מה שכן במוסך הוא לא יסתכל במדיד.

שהגעתי הביתה שמתי לב שהוא לא בצבע אדום.

אדבר איתם שוב מחר

תודה.

פורסם
שלום לכולם,

יש לי רכב ביואיק לקרוס שנת 2006 שרכשתי לפני כשבועיים.

היום שמתי לב שיש במדיד של השמן גיר ממש טיפה מעל המינימום ובדקתי לפי הוראות יצרן,מנוע מונע וחם בפרקינג.

הלכתי למוסך וקניתי בקבוק של ליטר שמן דקסטרון 6 ,זה השמן המומלץ לפי הוראות יצרן.

שרציתי להוסיף שמן שמתי לב שהשמן שיש על המדיד הוא בצבע צהוב שקוף ללא ריח שרוף כלשהו ונקי מאד.

השמן החדש שאני רוצה להוסיף הוא אדום.

האם אני יכול להוסיף את השמן החדש?

בבקשה,מאד חשוב לי לדעת שלא יגרם לי נזק כלשהו לגיר.

יש לציין שהרכב עם 84000 ק"מ ושב90000 ק"מ יש צורך לבצע טיפול לגיר לפי הוראות יצרן.

תודה רבה.

היי,

יכול להיות שבדקת שמן מנוע ומילאת שמן גיר?

אם אתה לא בטוח אני מציע שתגש למוסך,

הם ישמחו לעזור לך,

ואתה מוזמן גם לתאם דרכי...

גיא משברולט

פורסם

לא בדקתי שמן מנוע ולא מילאתי שמן גיר.

בדקתי שמן גיר בלבד.

מה שנאמר לי היום במוסך של UMI שמשפץ גירים שזה השמן הנכון,ושממלאים אותו שהוא בצבע ורדרד ואחרי נסיעה קצרה הוא הופך לבהיר יותר,משהו שדומה לצהוב כמו שיש לי.

הבחור נשמע מאד רציני ובטוח.

יש לציין שהרכב היה תמיד מטופל במורשה ואף פעם לא טיפלו בגיר ככה שהשמן עדין מקורי (דקסטרון 6)

נראה לכם הגיוני?

תודה רבה.

• תוכן חדש...