Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להחליף אטם מכסה שסתומים.

האם למישהו יש שרטוט של סדר סגירת הברגים ומומנט הסגירה? חשוב פה בכלל המומנט או שבמכסה שסתומים אפשר לסגור בעדינות עם היד?

הרכב הוא יונדאי לנטרה 1.6 1996 ידנית מנוע G4GR

תודה

פורסם

בעיקרון תמיד עדיף לעבוד עם ידית מומנט, כדי לא להרוס הברגות.

בהחלפה שאני ביצעתי לאקסנט 99 לא עבדתי עם ידית מומנט אלא עם ראצ'ט והמון זהירות ועדינות.

קח לך דף רגיל של מדפסת וצייר עליו את צורת המכסה שסתומים, תוציא את הברגים ותנעץ אותם בדף לפי מיקומם על המכסה.

שים לב שיש צינור ימני עליון על המכסה שעלייך לנתק וגם את המכסה-מגן של הרצועה לפני פירוק המכסה. נקה היטב את המשטח משאריות סיליקון ישנות, נקה ביסודיות את המכסה מבפנים, שיהיה יבש משמן ומשאריות סיליקון, הלבש עליו את האטם החדש תוך כדי מריחה דקה מאוד של RTV. חיזוק הברגים בחזרה עדיף להתחיל מבורג ימני עליון, אחר כך שמאלי תחתון, אחר כך ימני תחתון ואחר כך שמאלי עליון ואז את כל השאר. תהדק עם רגש שלא תסדוק את ההברגה.

תוכל להיעזר בפרוייקט שהעלתי לא מזמן כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=431511&page=2&highlight=%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%98+%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%90%D7%99+%D7%90%D7%A7%D7%A1%D7%A0%D7%98

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

את ההשראה קיבלתי מהפרויקט שלך :wink:

אני מתלבט לגבי ה RTV. רציתי לקנות סיליקון אבל בחנות בה קניתי את החלפים (יונדאי שופ) אמרו לי שהאטם המקורי אוטם טוב ולא צריך שום דבר נוסף. הבעיה שלפני כמה שנים כבר החליפו לי אטם (לא זוכר אם מקורי או לא) וההזעה המשיכה.

פשוט בקרוב אני אעשה טיפול 10K לבד ועל הדרך החלטתי להחליף גם את האטם מכסה שסתומים.

אין לי מפתח מומנט אז כנראה שאחזק ידנית עם הרבה רגש.

פורסם

מיכה, שיכבה דקה של RTV בהחלט יכולה לפגוע באטימה של מכסה השסתומים לכן רצוי לא להוסיף RTV במקומות שקיים אטם מקורי.

לפעמים קיימת הנחייה של הייצרן למרוח RTV רק בקצה של המיסב הראשי.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא התכוונתי שימרח על כל אורך האטם. אלא בפינות הבעיתיות. כמו שתיארתי גם בפרוייקט שהעליתי...

Hyundai I20 Inspire 2010

• תוכן חדש...