Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

דוד שלי שלח לי טרמוסטט קנדה ( מקורי= גרושים), הוא שלח לי את זה בדואר רשום ורשם שזה חלק לרכב, ושזה מתנה, האם תהיה לי בעיה כלשהיא?

פורסם

היי, עקרונית יכולים לעשות לך קצת כאבי ראש אבל אני מניח שיגדילו איתך ראש וישחררו לך את הפריט בלי לקבל אישור משרד תחבורה. שהרי, רדיאטור ומיכל עיבוי וגם צינורת קירור פטורים מכזה אישור אז אני מניח שלא יקטינו איתך ראש לגבי טרמוסטאט.

הנה אגב רשימת החלפים שאפשר לייבא ללא אישור משרד תחבורה. בעת קבלת ההודעה על החלק תתבקש לשלוח להם אישור. אתה יכול להוריד את ההצהרה מהלינק הבא ולשלוח להם.

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/muzarey_tabura.pdf

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ראשית, רוב הסיכויים שזה יגיע אלייך הביתה בלי שום כאב ראש שהרי זו צריכה להיות חבילה קטנה וערכה גם פחות מ 75 דולר לכן יש לה פטור ממיסים. הם לא מתעסקים ממש עם כאלה דברים קטנים. הם רק מוודאים שאין סמים או משהו מסוכן ומשחררים את זה. בוא ואסביר לך איך זה עובד ומה כל הכיסויי תחת.

שחבילה נעצרת לאישור משרד תחבורה זה לא המכס עוצר אותה אלא הדואר. המכס איכפת לו מדבר אחד בלבד והוא ערך הפריט וחיוב מס עליו. זה הכול. מי שעוצר את הפריט כאמור זה הדואר.

הדואר הוא זה שמקבל את החבילה ומעביר אותה הלאה. הדואר "משחק" אותה ראש קטן ואומר "היי, יש לי כאן חלק לאוטו, מאיפה אני יודע אם זה בטיחותי לשחרר אותו הלאה או לא"?

אז הדואר אומר "היי, משרד תחבורה, תן לי אישור שאני יכול לשחרר את החלק הזה, אני לא צריך בעיות על הראש ותביעות משפטיות אחרי זה". זוהי אחת הסיבות מדוע צריך אישור.

כאשר אתה מזמין חבילה והם קולטים שזה חלק לרכב, אופנוע או מה שלא יהיה הם עוצרים את החבילה אצלם. אז הם שולחים לך הודעה הביתה.

"שלום, חבילה ככה וככה שנשלחה מפלוני אלמוני אצלנו בדואר, נא לספק את האישורים הרלוונטים". אז מתחיל כל כאב הראש. אם זה חלק בטיחותי כמו תפוח הגה, חלקי מערכת בלימה, חלקי הגה וכיוצא בזה אתה צריך להביא אישור מהיבואן שהוא מאשר שהחלק אכן מתאים לרכב, הצהרה ממוסך שהוא זה שירכיב את החלק ברכב, להביא צילומים של רישיון הרכב ורישיון הנהיגה וגם קבלה שהמוכר שלך לך באימייל. לשלוח את כל זה למשרד התחבורה בדואר רשום רשום, לחכות שבועיים וזה מגיע אלייך בדואר, ללכת עם זה לבית המכס\ דואר בתל אביב או בחיפה (תלוי לאן החבילה הגיעה) לתת להם את האישור, לשלם מכס אם צריך והופלה החלק אצלך.

אופציה אחרת, לשלוח את האישור ממשרד התחבורה לכתובת של בית הדואר שרשום על ההודעה שקיבלת מהדואר בפעם הראשונה ואז החבילה תישלח אלייך לסניף הדואר הקרוב בצירוך פתק מהמכס לשלם מס או לא. אם צריך לשלם מס ואתה לא מסכים אז אתה יכול לערער ואז שולחים את החבילה בצירוף הנימוק שלך לבית המכס. ואז שוב פעם זה חוזר אלייך עם תשובה שלילית או חיובית ואז משלמים את מה שרשום.

זהו, ככה מזמינים חלקים היום במדינת ישראל. או שאתה פשוט טס לחו"ל ומביא איתך במזוודה.

רוצה לשמוע משהו מצחיק? אם פעם אנשים היו מקבלים התקף לב כשהיו רואים את המעטפה החומה של המילואים, היום הם מקבלים התקף לב שרואים את המעטפה הלבנה מהדואר שנתקעה אצלם החבילה. מעדיף לעשות חודש מילואים ולדעת שהחבילה בבית מאשר יתזזו אותי ממשרד למשרד בשביל להביא פאאקינג אישור בשביל תפוח הגה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...