Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יד 2 ידני בעד 40K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מרגיש שאני כבר ממש מזבל בפורום הזה - אם אכן כך אז התנצלותי על חוסר ההחלטיות :? .

יישור קו - עד עכשיו התכווננו לרכב סופר-מיני ידני חדש, שמנו מקדמה על פיאסטה ריו וסוויפט. הפיאסטה נפלה כי האישה לא אהבה את הנסיעה בה (קלאץ' נוקשה ובלמים חלשים בעיקר), ונשארנו עם סוויפט וריו. את הריו ממש אהבנו (קלאץ' חלק, מרווח, בידוד רעשים, בלמים מעולים, התנהגות כביש טובה) ואת הסוויפט (אני) פחות (הגה לא יציב, מרגישה 'נידפת' יותר, בידוד פחות טוב, בלמים פחות טובים, מושבים לא נוחים כמו בריו). אבל, הסוויפט זולה יותר (מבצע חבר), חסכונית יותר וככה"נ תהיה סחירה יותר בעתיד.

אז נוצרה דילמה בימים האחרונים.

בדקתי הערב שוב את לוחות היד2, והזדעזעתי מההבדל מלפני חודשיים (פעם קודמת שבדקתי כשכל העניין התחיל) - אפשר למצוא בתקציב 40K אפילו רכבי 2009-10.. :shock:

בקיצור, אופציית היד-2 חזרה לשולחן - אבל ההיצע הגדול מבלבל קצת, ומכאן הפנייה לפורום. אשמח אם תוכלו לעזור לי למקד את החיפוש בנוגע לרכבים שכדאי להסתכל עליהם.

הדרישות הן ידני, צריכת דלק טובה, טיפולים/ביטוח זולים וכיף מהאוטו (גם ב-120 קמ"ש). אין בעיה עם 3 דלתות.

עד עכשיו מסתמנות פיאט גרנדה-פונטו (אבל רק 65 כ"ס לא בעייתי?), פולו החדשה, איביזה, גטס, 206..

תודה ולילה טוב.

פורסם

התכווננתי קצת על פונטו 1.4 (יותר נדירה אבל עדיפה גם במנוע וגם בכריות אוויר ממה שאני רואה על ה1.25), נמצאה אחת משנתון 08 בקילומטרז' נמוך, יד 2 פרטית. התקשרתי לבחור, ודי מהר התברר שהוא מסוכנות רכב (י.א. סוכנויות בחולון).

מעבר לכך שפרסם כפרטי והוא לא בדיוק נעים לשיחה, הרכב נראה במצב טוב ויש אפשרות להוריד במחיר.

השאלה שלי האם זה יותר מדי דגלים אדומים, או ששווה לעשות את הנסיעה בשביל רכב במצב כזה?

ובמידה וכן ניסע - יש לכם המלצה על מכון בדיקה אמין בחולון?

פורסם

משעשע, לפני שהחלטתי ללכת על ידנית חדשה, ניסיתי לעשות בדיוק כמוך ולחפש רכב יד 2 באזור 40-50, חיפשתי כנראה מה שאתה מחפש והגעתי גם אני לגרנדה פונטו, לאחר מכן הרעיון נפל כי הגעתי למסקנה שאני לא מוצא רכב שמוצא חן בעיני וחזרתי לחדשה ידנית, חומר למחשבה.

פורסם
משעשע, לפני שהחלטתי ללכת על ידנית חדשה, ניסיתי לעשות בדיוק כמוך ולחפש רכב יד 2 באזור 40-50, חיפשתי כנראה מה שאתה מחפש והגעתי גם אני לגרנדה פונטו, לאחר מכן הרעיון נפל כי הגעתי למסקנה שאני לא מוצא רכב שמוצא חן בעיני וחזרתי לחדשה ידנית, חומר למחשבה.

למה הפונטו נפלה?

מסתכל גם על סיאט איביזה 3 דל' ספורט 2007, יש היצע נחמד באזור ה-45.

פורסם

רעיון טוב לבדוק את האיביזה "ספורט" מאזור שנתון 2007.

תקבל הרבה אבזור (סאנרוף, מגנזיום ועוד), איכותי חומרים טובה (שום דבר לא אמור להתפרק), רכב אמין, חסכוני ובעל מנוע סביר. לא מדובר כאן על העגלות עם 60-80 כ"ס.

הקלאץ' נח להתנהלות יומיומית ובורר ההילוכים מדוייק כיאה לואגית.

מנגד האיביזה מאד נוקשה ומתרסקת בכל גומה(רוב הסופר מיני לא מציגות איכות נסיעה מרשימה).

בשבוע האחרון יצא לי לייעץ לגבי הרכב כבר מס' פעמים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=432212

פורסם

אני מצטרף ל-Mr.MisChief הנכבד - אני מתמודד עם אותם הלבטים לגבי רכב ידני חדש/משומש לאחר שהאיביזה החדשה שלי נגנבה וכספי הושב לי ע"י הביטוח.

גם אני הגעתי לישורת האחרונה עם הסוויפט והפיאסטה, למרות שהן קצת עולות על התקציב שהצבתי לעצמי (70,000). אבל לאחר מבט חטוף בשוק היד שנייה, האופציה של רכב בן שנתיים עד ארבע שנים ב-45-55 אלף ש"ח נראית לי יותר משתלמת.

אני נוסע בערך 50% מהנסיעות בתוך העיר (ירושלים) ו-50% מחוץ לעיר, בעיקר למבשרת ולמושב הסמוך בו אני מתגורר. אני לא מחפש חוויית נהיגה בלתי נשכחת, אבל לא אתנגד למעט הנאה מהנהיגה.

חשבתי על פולו ידנית 2009-2008. הרכב הקודם שלי היה פולו 2001 אוטומטי והוא לא עשה עליי רושם של הרכב הכי אמין בעולם. האם בשנים הנ"ל הוא אמין יותר ומועד פחות לתקלות שונות ומשונות?

גם האיביזה ספורט שהעליתם פה נשמע כאופציה לא רעה, אבל פה אני חושש שאתקשה מאוד למצוא אחת שמורה - ולו רק בשל מאפייני האוכלוסייה שנוהגת בה.

הצעות/המלצות נוספות?

• תוכן חדש...