Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בואו נדבר על כלי כתיבה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אוסף צנוע של כלי כתיבה מכל מיני סוגים. הרבה ציפורן אבל יש גם כדוריים, רולרים ועפרונות מכניים.

אבל אני חייב לציין שחוץ מלרשום צ'קים בעט ציפורן מזהב, ממוספר ממהדורה מוגבלת, הם קצת חסרי מעש.

בערך כמו שעון בעידן הפלאפון. אני נהנה לכתוב בהם, למרות שאיכות הכתיבה הרבה יותר נמוכה מרולר פשוט ב10 שקלים.

האם יש מישהו כאן שחולק איתי את האהבה הזאת?

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשהייתי תיכוניסט, כתיבה בעט ציפורן נובע של פארק פרונטיר ממש עשתה לי את זה, עד שבשלב מסוים כל ההתעסקות הזאת נמאסה עלי.

בתואר כבר השתמשתי בכל רולר מזדמן וגיליתי שהחיים יפים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אבל אני חייב לציין שחוץ מלרשום צ'קים בעט ציפורן מזהב, ממוספר ממהדורה מוגבלת, הם קצת חסרי מעש.

feel-like-a-sir-rage-face.png

אני חושב שאני בהחלט אוכל להנות מזה, כשיהיה ממון לתחביב חדש. את הצ'קים שלי נהגתי לשים במעטפה שעליה נהניתי לכתוב בעט שקיבלתי מתנה כ"מוצר שיווקי", אבל הייתה לו מאסה טובה ונהניתי לכתוב איתו. אולי, מתישהו, בעתיד, בטעות, אם הכל ילך לפי התכנון...:twisted:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

גם אני חובב עטים - אבל כמו עוד כמה תחביבים - אני לא מוכל להשקיע בהם כסף.

העט הראשון שלי בכתה ב' היה נובע (מתוצרת פליקאן) - ועד היום העטים החביבים עלי הם נובעים. הבעיה היא שמדובר במוצר יקר שהשימוש בו כיום מוגבל מאוד - הרי הכל מוקלד באמצעות מחשב, העט משמש לחתימה ופה ושם לשרבוט של מספר טלפון או תאריך על פתק.

בקיצור - במגירות יש לי כמה עטים נובעים (לא יקרים), אבל בשימוש השוטף אני ממשיך לכתוב באותם "מורי פרסום"ף למרות שגם אלה הולכים ומתמעטים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, אני. נורא אוהב עטים נובעים, ומשתמש בהם באופן יום-יומי. למעשה, אני כותב רק בהם (אני מוצא את הכתיבה בהם הרבה יותר נוחה מעטים אחרים).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני באופן אישי אוהב עובי כתיבה FINE או אפילו Extra Fine.

העטי ציפורן שאני מכיר הם של מון בלאן - משאבה כמובן.

לדעתי זה דיי פשוט, אבל כשהדיו נגמר, ואין לך זמן להתעסק בזה, אז אתה בבעיה.

אבל גם לזה יש פיתרון.

עוד עט !:-D

איזה עטים יש לך ומה שווים? אם אפשר לדעת ?

פורסם

יש לי פליקאן, קרוס, שאפר, ווטרמאן וגם כמה נמיקי יפני שידוע בעולם כפיילוט :lol:

יש עוד כל מיני פחות מעניינים.

גם אני מעדיף פיין, אבל משום מה הרוב אצלי זה M. זה פחות נוח כי יש לי כתב קטן.

אני בחיים לא אקנה מונבלאן כפי שאני בחיים לא אקנה רולקס. שאלה של השקפה.

אני אעדיף קארנד'אש או דופון.

פורסם
מה עובי מועדף עליך? קפסולות או משאבה?

לאחר שבחנתי את שתי האופציות (כולל מתאם לעט שאין לו משאבה) אני בהחלט מעדיף את אלו בעלי המשאבה. אמנם הם קצת שמנמנים יותר, אבל האיזון שלהם ביד נהדר. העטים שלי מן הסתם F או EF בגלל שאני כותב איתם המון. ובאותה נקודה, אני לא מסכים איתך ש׳עט רולר פשוט כותב יותר טוב׳. אחרי שהתחלתי לכתוב איתם בפעם הראשונה, אני כבר לא מסוגל לחזור לעטים רגילים.

מכאן, אגב, ש״האוסף״ שלי יותר מצומצם שלכם: יש לי פלטינום 3776 אחד, ומונטבלאנק 149 (שנקנה עם המון יזע ודמעות, אבל שווה כל שקל).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

עט רולר כותב יותר טוב בזכות העובדה שהדיו שלו אינו נוזלי אלא ג'לי. לכן הוא מיושם כמו שהוא בלי על הרבה יותר גימורים של נייר כמו נייר ממוחזר או נייר גלוסי מבריק. לגבי נייר רגיל לא מבריק אין הרבה הבדלים.

פורסם

לצערי אני מורח את כתב היד עם כרית כף היד, כך שהשימוש בנובעים נמנע ממני, וחבל.

בתקופה האחרונה אני משתמש בעיקר בווטרמן אז'ור כדורי (קניתי בטעות, הייתי צריך לקחת רולר. אי אפשר לשים כדורי בכיס חולצה...). האז'ור הוא סדרה נמוכה של ווטרמן, אבל העט עצמו עמיד, יציב ויפהפה בגוון תכלת מט וכסף.

העט השני שלי הוא רולר שייפר USA מאלומיניום מוברש, כבד ומרשים. גם הוא סדרה נמוכה אבל בנוי היטב ונשמר טוב לאורך השנים (אצלי 13 שנה).

בנוסף יש לי כמה קווילים מוזהבים לאירועים וכן את הקרוס הבלתי נמנעים, שאני מאד אוהב בגלל העיצוב הנאו קלאסי.

לכולם החלפתי דיו כבר כמה וכמה פעמים. אני מעדיף גווני כחול עמוק או בהיר, בהתאם לעט ולנסיבות.

עריכה: ועדיין, כתב היד שלי מכוער ברמות שקשה לתאר (ולהבין...).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

גם הבחור בתמונה שלך חובב עטים. רוצה לספר לנו משהו?

והכי חשוב, עם איזה עט חתמת על הגט?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
עט רולר כותב יותר טוב בזכות העובדה שהדיו שלו אינו נוזלי אלא ג'לי. לכן הוא מיושם כמו שהוא בלי על הרבה יותר גימורים של נייר כמו נייר ממוחזר או נייר גלוסי מבריק. לגבי נייר רגיל לא מבריק אין הרבה הבדלים.

אני משתמש בנייר רגיל. יצא לי גם לכתוב על ממוחזר, ולא הרגשתי באיזשהו הבדל קריטי. אולי הדיו שאתה משתמש בה פשוט לא מתאימה לצרכים שלך (יש המון סוגים והמון מאפיינים של דיו, אבל אני מניח שאני לא מחדש לך)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...