Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בואו נדבר על כלי כתיבה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נזרקים כאן שמות של חברות - אבל לכל אחת מהן יש טווח עצום של מחירים - מהעממי ועד האלפיון העליון.

אישית יש לי סנטימנטים לשני יצרנים - פליקאן - כיון שהעט הראון שלי היה מתוצרת זו, ולאמי, כיון שקיבלתי ליום הולדתי ה-17 עט נובע (עם משאבה!) מתוצרת זו ששימש אותי בכל המבחנים - מכתה י"ב ועד סיום לימודים גבוהים והכשרות מתקדמות.

יש לי בבית כמה עטים מתוצרת פלחיקאן (אבל הסדרה הכחולה - הנמוכה) ואפילו איזה קרוס, אבל סנטימנטים דווקא לעטים פשוטים יחסית שקיבלתי כמתנות בהזדמנויות שונות זכורות לטובה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש עט שאתה אוהב במיוחד?

כן. Pilot Custom 67 14K. לקח לו זמן להתברג בתור daily wearer אבל הוא עשה את זה בצורה מאוד משכנעת.

יש לי גם עפרון תאום ממנו וגם הוא כמעט תמיד עלי.

DSC01146.JPG

פורסם

Waterman c/f 18k gold Moire

עט מדהים משנות החמישים, שישאר חלום רטוב בשבילי כי אני לא אעז בו על שום מסמך שהציבור עשוי לראות :-)

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

עכברוני, הפיילוט שלך מזכיר לי עט Esterbrook בעל ציפורן רחבה ומשאבת דיו עם גומי שהחרמתי לאמי בתקופת התיכון ונהניתי ממנו שנים. הייתי מספיק משוגע כדי לקחת קסת דיו לביה"ס.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

וואו ...

תראו, אני אמנם עובד אצל היבואן של MB, אבל עד עתה לא הבנתי בעטים, ואני גם כעת , מכיר רק מונבלאן.

כלומר, אני יודע שיש עטים מפוארים אבל מעולם לא ידעתי עד כמה.

אני מאד אוהב עטים, אני חושב שעט, יותר שימושית משעון למשל. דעה שלי בלבד.

השעון, כמה מפואר שיהיה, רק מראה שעה...בד"כ... אבל עט? כותבים בה, ויש איכויות שונות, כתיבה חלקה יותר או פחות,

כתיבה צרה, או רחבה. עולם שלם גם מבחינת העיצוב.

אני בהחלט אוהב שעונים, אבל אם תראו לי מגש של שעונים ולידו מגש של עטים, אלך לראות את העטים קודם.

מה שרציתי להגיד זה, תודה לכל הנוכחים על עולם שלם של עניין !

פורסם

שאלה...

כמה חובבי עטים יש כאן אשר עשויים להביע עניין בעט ציפורן של מון בלאן ?

כזכור אני עובד אצל היבואן, ואני יכול לבדוק אפשרות של מכירה מרוכזת לחברי הפורום !

אני כעת מדבר על עטים בעקבות השרשור המעניין הזה.

יש לנו כמובן גם שעונים רבים, אבל נתמקד כעת בעטים.

אם יש עניין תודיעו, ואם יהיה עניין גדול, ניעזר אולי בהנהלת הפורום.

פורסם

להביע עניין אין לי בעיה, התשלום זה סיפור אחר לגמרי :lol:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
המממ אוסף יפה !

אגב, באמת מעניין אותי למה לא מון בלאן ? כלומר, בגלל שזה כבר יותר מידי ?

הרי מון בלאן התחילו בעטים. אז אני אבין למה לא שעון של מון בלאן, אבל עט ? השעונים שלהם זה כבר סיפור חדש יחסית שלא לדבר על שאר האקססוריז שלהם.

למה אני כ"כ מדבר על מונבלאן? כי אני עובד בחברה היבואנית של זה.

אני דווקא יוכל לענות לך על זה.

מון בלאן, מייצרים עטים מסחריים ולאו דווקא שמציקים את המחירים שלהם.

המנגנונים פשוטים, מאוד, ולא אמינים.

הציפורנים בעטים שלהם נחותים מעטים מקבילים שעולים חצי.

החומרים שהם משמשים לגוף ולמכסים הם זולים, לרוב פלסטיק פשוט, ולא צלולוייד או אבונייט וכו כמו בעטים אחרים ברמה זו

והכי מסחרי, זה העובדה שהם מוציאים סדרות ממוספרות עם ערכים לא אספניים.

אין שום ערך לקנות עט אספנות שהוציאו ממנו 80000 יחידות..

תוסיף על זה את השירות הגרוע שלהם, את העובדה שהם שוחטים על תיקונים, כאשר ברוב החהרות התיקונים הם חינם או בסכומים זעומים.

אין להם באף מקום בעולם מלאי חלקים נורמלי ואין מלאי של מילויים, משאבות וכו.

יש ים של יצרנים הרבה יותר איכותיים שמצדיקים את המחיר, מון בלאן לא אחד מהם

לדוגמא?:

מוטגרפה, טיבאלדי,ויסקונטי,נטונו,מארלן,אומאס,קאראנדשה,פליקאן,ועוד.

under construction..

פורסם

GREEN MONSTER - אני יותר מאשמח לקבל דוגמאות.

-למשל, איזה תיקון קיבלת בחינם על איזה חלק ? ציפורן? גוף שבור ? משאבה מקולקלת ?

לגבי ערך העט הממוספר, ייתכן בהחלט, אבל בהחלט ישנן סדרות מוגבלות שהן ממש לא 80,000 יחידות.

יש לך עט מונבלאן ?

יש לך ניסיון רע עם תמיכה במוצר ואתה טוען שקיבלת שירות לקוי לעומת שירות טוב יותר בעטים אחרים ?

אני אשמח לדעת. מי יודע? אולי תעזור למונבלאן בארץ להשתפר ?

עושה רושם שאתה מבין דבר או שניים בעטים.

אתה מוזמן לכתוב גם דברים נקודתיים.

למשל, כמה עולה לך חלק מסויים בעט? נניח משאבה או ציפורן בעט אחר וכמה עולה אותה העט ?

למה אתה חושב שהמנגנונים נחותים והציפורנים לא טובים ?

אני לא בא לומר לך "תראה לי ואוכיח לך את טעותך!" אני רוצה לומר, תראה לי מה הבעיה ונראה עד כמה אתה צודק ומה אפשר לעשות.

ולא רק אתה, כל מי שנתקל בבעיה עם עט של מונבלאן, מוזמן לשטוח טענותיו.

כי בכל זאת, יש בארץ 2 חנויות בוטיק שהן כל כולן מוצרי מונבלאן !

ויש לנו לקוחות רבים שבשבילם המונבלאן שלהם זה דבר שהם לא יכולים בלעדיו.

פורסם
לצערי אני מורח את כתב היד עם כרית כף היד, כך שהשימוש בנובעים נמנע ממני, וחבל.

צרה צרורה, מניסיון אישי.

נצלו"ש, או אולי לא:

מישהו מכיר עט שגם כותב טוב (יענו לא כדורי בסגנון BIC) וגם שורד מעבר יומיומי בין פסגות ירושלים למישורי תל אביב?

בעיקרון אני די מרוצה מהעטים של מיצובישי (סגנון דומה לזה של פיילוט)

אבל השינויים התכופים בלחץ אוויר הורגים אותם והופכים אותם לממטרות דיו חסרות תועלת.

יש פיתרון לעניין?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש לי הרגשה שמפלץ ירוק יודע דבר או שנים על מוצרי יוקרה והלייף סטייל... חוץ מלבטא מילים בצרפתית :lol:

קאראנ ד'אש', גוטה, קאראנ ד'אש' :-D. אכן פסגת כלי הכתיבה, לטעמי. אגב. עפרון ברוסית נשמע בדיוק כך - קאראנדש.

פורסם

בירור קצר בויקיפדיה העלה שהשם קאראנדאש אכן נגזר מרוסית. אני מכיר את היצרן דווקא בזכות העפרונות הצבעוניים האיכותיים שלו (למיטב זכרוני מדובר בעפרונות שייחודם שאםשר לטבול אותם במים ולהשתמש בהם הבן כלאיים בין עפרון לצבע מים).

פורסם

שאלת תם. האם ישנו מנגנון שניתן באמצעותו לדחוס "מחסניות" של דיו מבוסס ג'ל? לא פעם באחסון לא נכון ובעיקר בהפרשי מזג אוויר יש בעיה עם זרימה של הדיו. נגנון כזה לא יאפשר בעצם שימוש יעיל יותר? בעצם שדרוג לעט הנובע?

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...