Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדלקה לי מנורת השמן והאוטו הניע אך לא הגיב לדוושת הגז. לאחר שדחפו אותו נסע אבל נכבה כשהגעתי לרמזור ואחר כך המשיך לנסוע.

הוספתי שמן והאוטו נסע כמה ימים בצורה טובה .

לאחר כמה ימים שוב אותו דבר . הזמנתי גרר ובמוסך אמרו להחליף את הרדיאטור והמנוע.

הכל ב5000 ש"ח.

האם כדאי רק ראש מנוע? האם הגיוני מה שאמרו במוסך?

אני ממש לא מבינה כלום לצערי

• ספונסר פורום
פורסם

ואו, איזה בלאגן עשית

א) נורת לחץ שמן היא אחת הנורות הכי נוראיות שיכולות להדלק ברכב. להבא תדעי שכאשר נורה זו נדלק יש לעצור בצד כמה שיותר מהר ולכבות את הרכב ולהזמין גרר.

ב) כיצד המוסך הגיע להחלטה שיש להחליף את המנוע? האם הרכב התחמם באיזשהו שלב (קשור לרדיאטור)?

אם המנוע עבר טראומה של חוסר שימון/התחממות אני הייתי מעדיף להחליף למנוע מפירוק.

• ספונסר פורום
פורסם

לפי מה שאת מתארת אם המחוג לא עלה עד הסוף או בפתאומיות צנח לאפס אז הרכב לא התחמם. לכן ההחלטה של המוסך להחליף את הרדיאטור נשמעת לי תמוהה.

האם הסבירו לך במוסך מדוע החליטו שצריך לשפץ מנוע? כלומר האם בגלל התחממות, חוסר שימון וכו'.

פורסם

אמרו שהרכב יתחמם ושיש נזילה מהמקום של המים למקום אחר כמה שממלאים זה יורד.

אבל חד וחלק המחוג של החום לא עבר את החצי.

פורסם

אי אפשר להבין כ"כ את התיאור שלך.

אולי תתארי בשלבים את מה שבדיוק קרה.

כמו כן אולי "עזרה" ימליץ לך על מוסך אחר באיזורך.

מיכאל.

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

טלטלית שלום רב !

להבא קראי את כללי הפורום, והתיחסי בעיקר לסעיף, שבו חובה לציין את סוג הרכב, שנת היצור , גודל המנוע, וסוג תיבת ההלוכים.

שנית הכותרת לא רלבנטית, ברכב שלא מתניע סביר להניח שהגז לא יגיב.

שנורת לחץ שמן דולקת, לא מוסיפים, שמן מנוע סתם, מבלי לבדוק מפלס שמן, יתכן והמפלס תקין, אך הנורה, נדלקת בגלל חוסר לחץ שמן, ולךא בגלל חוסר שמן !

צייני בתגובתך הבעיה, איך ניראית הנורה שנדלקה?

מה צבע הנורה שנדלקה?

האם לאחר הוספת השמן המנוע התניע בנגיעה, והנורה חדלה מלהדלק?

כפי שציין עזרה, הדלקת נורת אזהרה בצבע אדום, ולא משנה מה היא מסמלת, ולמה היא מתיחסת, אוסרת על התנעת מנוע, לא לפני שמכונאי מקצועי, במוסך מקצועי ניגש לרכב !

במידה והרכב התחממם בכלל נזילת מי קירור, נורת אזהרה כללית עם הסימון סטופ תדלק, בדרך כלל ,ותתריע על בעיית התחממות, בעיית לחץ שמן נמוך, או כל בעיה אחרת האוסרת התנעת מנוע, ואילו שעון החום לא יראה דווקא טמפרטורה גבוהה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה

הרכב הוא דייהו לאנוס שנת 2001 אוטומט 1600.

נסעתי כעשר קילומטר והחנתי כאשר באתי לנסע שוב,הרכב התניע אך לא זז - כאילו דוושת הגז לא פועלת ונדלקה באדום נורת השמן.

מישהו דחף את הרכב ואז הרכב התחיל לנסוע ונשעתי כעשר קילומטר , בעצירה הוספתי שמן והרכב התניע ונסע רגיל , ככה כמה ימים הרכב נסע בלי בעיות.

כעבור כמה ימים שוב אותו דבר - הנורה נדלקה הרכב מניע אך לא מגיב לדוושת הגז.

הזמנתי גרר והמכונאי אמר שיש נזילה והאוטו מתחמם ובגלל זה המנוע נסדק כנראה . ( אחרי שקראתי כאן הבנתי שחבל שלא שאלתי יותר ולא הקשבתי להסברים)

אגב, איך ניראת נורת אזהרה ?סטופ? נראה לי שאין אצלי ברכב

בכל אופן הוא אמר שחייבים להחליף רדיאטור ומנוע.

עכשו אני מרגישה ממש אהבלונת שלא התייעצתי כאן קודם

פורסם

טלטלית שלום רב !

מוטב מאוחר מאשר בכל לא !

מה נזל מים או שמן ?

חזרי למוסך ובקשי פרוט ברור של הנזק שהתגלה, מה לדעת המוסך גרם לנזק, חוסר שמן, או חוסר מי קירור שנבעו מנזילה, ומה הסיבה להחלפת הרדיאטור, יש לסדר את הנזילה, ולציין מהיכן נובעת הנזילה.

בקשי הצעת מחיר וציון התקלות שהתגלו, בלשון ברורה לאיש מהישוב, נהגת תמימה, גם אם היא"אהבלונת"8)(את אמרת) !

חזרי לפורום ופרטי במדוייק מה מצויין בהזמת התיקון ובהצעת המחיר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה על הסבלנות...

האם המוסכניק יכול לדעת את כל הדברים ששאלת גם בלי לפרק את המנוע? כי אם אני לא טועה הוא אמר שצריך לפרק ולבדוק וחשבתי שאם הוא כבר מפרק אז מה יש לי לעשות אחר כך?

• תוכן חדש...