Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסכים עם מי שכתב שסופר מיני הוא לא הפתרון בהתחשב בנסיעות הארוכות שלך

הפתרון שלך הוא ברכבי הדיזל המשפחתיים.

התקציב שלך אינו מאפשר רכב חדש, ולכן הפתרון האופטימלי הוא רנו מגאן טורבו דיזל אוטומטי, אם תצליח למצוא כזה. מדובר ברכבים שנשחטו במחיר, ולכן אתה מקבל רכב נוח, מרווח , בטיחותי וחסכוני ביותר, במחיר נמוך ללא תחרות.

ועוד דבר חשוב - אל תנסה אפילו לקנות אוקטביה דיזל. בהתחשב בזה שאתה גר במצפה רמון, קח בחשבון שלא תמצא חברת ביטוח שתסכים לבטח אותך.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
iluxxxa, הבעייה זה לא להגיע למהירות. הבעייה זה לנסוע במהירות הזאת לאורך זמן כאשר המנוע מאוד רועש (לפחות יחסית לרכבים שאני רגיל לנסוע עליהם), הרכב מעביר את כל נפלאות הכביש בצורת ויברצייה (לא להתבלבל עם איזון גלגלים לקויי) ועוד. לאורך זמן זה מאוד מעייף, במיוחד למרחקים של 400ק"מ ביום. נהג עייף זה נהג פחות עירני וזה משמעות בטיחותית, כמו כן רכב קטן רואים פחות טוב ועל כביש בין עירוני זה חשוב.

אני נסעתי על I10 של יונדאי וזה רכב שלא הייתי רוצה לנסוע איתו עוד פעם בבין עירוני, בטח בנסיעה ארוכה (רעש מנוע ורעשי סביבה בגלל היעדר בידוד, מיקרו ויברצייה ועוד). אני בטוח שרכבים אחרים בקטגוריה הזאת לא רחוקים מI10.

כיף זה לא, אבל אפשרי. לא צריך להגזים. זה לא צעדת המוות. הבעיה שמדובר ברכבים חלשים וכדי לקבל ביצועים סבירים בנסיעה בינעירונית צריך ללחוץ חזק על הדוושה וכתוצאה מכך החסכון בדלק מתבטל.

פורסם

ChemGuy85, אפשר לנסוע מרחקים כאלה גם על טוסטוס 49 סמ"ק (זה עם פדליות עזר :lol:). אני מדבר על נסיעה סבירה על בסיס קבוע ובשביל זה צריך לקחת רכב מתאים שלא יהיה רועש מידי ושיהיה נוח יחסית לנסיעות ארוכות. מיני וסופר מיני לא לזה נועדו, פיזית הן יכולות לעשות את זה יותר טוב אפילו מטוסטוס.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מסכים עם מי שכתב שסופר מיני הוא לא הפתרון בהתחשב בנסיעות הארוכות שלך

הפתרון שלך הוא ברכבי הדיזל המשפחתיים.

זה ממש לא נכון! למה הוא צריך לרכוש משפחתית כשהוא הנוהג היחידי ברכב? סופר מיני ידנית תתאים לו כמו כפפה ליד.

הייתי מחפש ג'אז 1.2 ידנית בת שנה/ שנתיים שכן תיכנס לתקציב שלך ותיתן לך את צריכת הדלק שאתה מבקש, מבלי לוותר על מרווח פנימי ותא מטעם גדול.

הייתי שוקל לרכוש גם את הפיאסטה/ איביזה/ פאביה/ סוויפט הידניות, רק קח בחשבון שבסוויפט התא מטען יכול להכניס שתי מזוודות קטנות וגם זה בלחץ.

בהצלחה.

פורסם

ראשית, במחירי סולר-בנזין, נדמה לי שהברייק אייבן הוא לכיוון ה30אלף קילומטרים ועד אז משתלם יותר בנזין. אם אתה עושה פחות מ-20 בשנה, תשאר על בנזין. שנית, ברורה ההעדפה שלך לגבי גיר אוטומטי אבל בסך הכל רוב המרחק שאתה עושה הוא בכביש בינעירוני בדרום שלרוב אינו עמוס בתנועה ולכן גיר ידני לא יהיה כזה צרה מה גם שיבטיח לך צריכת דלק נמוכה הרבה יותר. כן, בחיים הכל זה פשרות מה לעשות. מהבחינה הזאת אני הייתי באמת הולך על הפביה שיש לה מנוע חזק ונמרץ (אולי טיפה רועש) שיתפור לך את המרחקים האלה בלי לייבש אותך. צריכת דלק מעולה מרווח מספיק ל3-4 אנשים. הפיאסטה עדכנית יותר אבל מנוע פחות חזק וצריכת דלק קצת גבוהה יותר (מי שכתב כאן 1:20 בפיאסטה בילה יותר מדי זמן בשמש בשבת האחרונה). כל העירוניות למיניהן כמו ה-אפ שציינת, פיקנטו וכו' יהיו חסכוניות אבל לא מתאימות לנסיעות ארוכות ולא מיועדות לכך. הן יוצרו לתת פיתרון לתנועה בעיר עמוסה ומציגות פרקטיות עירונית לחניה קלה ונסיעות קצרות עם צריכת דלק נמוכה על חשבון נוחות ואבזור.

פורסם

אני ממש לא מבין :?

בוא נראה - יש לי רכב שלא עולה לי מבחינת מימון. החלטתי שאני רוצה לחסוך בהוצאות דלק, האם אני הולך ומשקיע (עכשיו) 90 אלף ש"ח ברכב שיחסוך לי (בהגזמה פרועה שבפרועות שאני לא תוקף אותה רק כדי לא לחטוף את השרשור) 10K ש"ח בשנה?

זאת ועוד - הרכב החדש לא יענה לי כמעט על אף אחת מהדרישות שממלא הרכב הנוכחי (נניח, גם עם זה אני לא מתווכח)...

מה עשינו בזה?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

למה לא ללכת על הסוויפט הידנית? יש עליה מבצע של חבר עכשיו (73.5), וגם אם לא דרכם ב-77 נכנסת לך לתקציב. יש לה צריכת דלק פנטסטית (גם במבחנים) והיא בעלת המנוע החזק ביותר בטווח המחירים שציינת (לרכב חדש כמובן).

נסיעת מבחן אני עושה עליה יום ראשון הקרוב אז עוד לא יכול להחוות דעה על הנוחות.

פורסם

הוא ציין פה במהלך השרשור שהרכב הקיים מתחיל כבר להתפרק במילה עדינה .

" לא ידעתי איך קוראים לך, אז החלטתי לקרוא לך הבחורה המהממת שלא יוצאת לי מהראש "

פורסם

למה אף אחד לא הציע טויוטה פריוס משומשת שנת 2008?

זה עונה על כל דרישה אפשרית שלו ובנסיעה בינעירונית גם מגיע ל 1:21...

פורסם

תודה על המחמאות ג'וני בוי. גם אם דעתי לא נראית בעינך, לא צריך להעליב.

במספר כתבות מצויין שבשיוט רגוע הפיאסטה עושה 19-20 ק"מ לליטר. בדקתי את זה שוב, אבל אולי השמש משבת עדיין משפיעה :?

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם
למה אף אחד לא הציע טויוטה פריוס משומשת שנת 2008?

זה עונה על כל דרישה אפשרית שלו ובנסיעה בינעירונית גם מגיע ל 1:21...

מה באמת השעה כאן לגבי הפריוס 2008? המחיר אטרקטיבי, על נוחות אין פשרות והחיסכון מוכח. אני טועה?

פעם: Runx 2003, Auris 2008, Golf 160hp 2010, Maxima 1999, Skoda Citigo 2012

היום: Seat Leon 1.2 tsi 2015 & Chevrolet Spark 1.4 LTZ 2016

פורסם

ההנחה הבסיסית שרכב גדול=נסיעה נוחה יותר היא פשוט לא נכונה.

אני לוקח את הפיאסטה כדוגמאות כי פשוט זו סופר מיני מודרנית שיצא לי לנהוג עליה נסיעה ארוכה ולבני בה המון בתור נוסע.

היא יותר נוחה ( מושב ומתלים) מהרבה משפחתיות שנהגתי בהן, וגם בנהיגה מאילת לב״ש ממצפה רמון הרגישה בטוחה, יציבה ואוחזת. לכן אם ההתלבטות היא בין סופר מיני חדשה לפירוז בת 4 לאדם שנוסע לבד הסופר מיני החדשה, לדעתי, לוקחת בגדול.

הפריוס הוא רכב בינוני ומטה ברוב האספקטים, וגם בגלל שמדובר בנסיעות שרובן בינעירוניות גם היתרון שלו בצריכת הדלק לא משמעותי. ואז תיקח בחשבון את הבדל הגילאים ונושא האחריות....

פורסם
מה באמת השעה כאן לגבי הפריוס 2008? המחיר אטרקטיבי, על נוחות אין פשרות והחיסכון מוכח. אני טועה?

יצא לי לעשות על הפריוס ~2,000 ק"מ ברצף (אמסטרדם-מינכן וחזור), אז הבאתי אותה גם ל150-160 קמ"ש. גם נהגתי בדגם הישן יותר (זה שנראה צר יותר לעומות הדגמים החדשים, אז מניח שזה '08 ).

מבחינת צריכת דלק, בנסיעות ביןעירוניות ובמהירויות שהגעתי אין כזה חסכון בצריכה. הרכב עצמו סבבה בהתנהגות ונוחות אבל לא יותר מזה. מה שכן, הבידוד רעשים היה ממש טוב.

לטעמי ההיברידיות ממש מספקות תמורה לכסף בנסיעות עירוניות ובבין-עירוניות רוויות פקקים. אם אתה עושה נסיעות כאלה ארוכות קבוע אז לא תיהנה כלכך מהחסכון בדלק. באמסטרדם למשל הפריוס צורכת כמויות זעומות ממש של דלק, אז היא נורא משתלמת שם.

הסוויפט, פיאסטה וריו כולן בעלות מנועים קטנים יותר שצורכים בין 15-20 משולב, וכיפיות לנהיגה. אתה יכול לקנות אותן חדשות ובאחריות לעומת מכוניות שנתון 2008 כמו הפריוס.. אני גם התלבטתי אם לקנות משומש חזק יותר באותו תקציב, אבל אין שום דבר שעונה לצרכים שלי (אני גם עושה כמה פעמים בשבוע 70 ק"מ בהלוך-חזור, אז הקילמוטראז' דומה).

פורסם
ראשית' date=' במחירי סולר-בנזין, נדמה לי שהברייק אייבן הוא לכיוון ה30אלף קילומטרים ועד אז משתלם יותר בנזין.[/quote']

כיצד היגעת למסכנה כזאת? רכב דיזל צורך פחות ליטרים מבנזין מקביל וסולר עולה זול יותר (היום בשירות מלא שילמתי 7.53 וזו לא התחנה הזולה ביותר). כלומר רכב דיזל משתלם החל מנסועה של 0 ק"מ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...